» »

redar-zahtevek za sodno varstvo

redar-zahtevek za sodno varstvo

«
1
2

pikachu84 ::

Pozdrav. Včeraj je na naslov moje mame prišel plačilni nalog ljubljanskega mestnega redarstva glede prekoračitve hitrosti. Lastnik avta je mama, vozil sem pa jaz. Prekršek je bil 10 mesecev nazaj. Zgodilo se je na Brdnikovi na Brdu v LJ. To je tista cesta od križišča pri Monsu do Večne poti, skozi gozd. Če kdo pozna, me zanima, zakaj je tam omejitev 40 in ne 50, ker od križišča do križišča na obeh straneh ceste ni znaka omejitve 40. Ne vem, vsaj tako se spomnim. Ali na MOLu te stare zahtevke pošljejo v paketu, če imaš slučajno več prekrškov, ali lahko dobiš po enem mesecu, dveh. V LJ me ni že 7 mesecev, tako, da v tem času zagotovo ni bilo kakega prekrška.
Razmišljam, da bi dal zahtevo za sodno varstvo. Na kaj je treba biti pozoren pri pisanju pritožbe, koliko časa ponavadi traja, da dobiš odgovor. Je bil kdo uspešen?
No, preden me kdo "napade", češ kaj pa voziš prehitro pa da naj plačam, naj povem, da vozim kolikor se le da po omejitvah. Pri tem odseku sploh ni naselja in sem pač hitrost vožnje prilagodil razmeram in je šlo malo prehitro. Teh redarskih radarjev tudi nisem poznal. Se mi zdi pa nespremenljivo, da so merili hitrost, čeprav več kot eno leto niso imeli vspostavljenega registra lastnikov avtomobilov. Šele s koncem letošnjega marca jim je uspelo, merijo pa že od februarja 2010. Recimo do septembra 2010 so jih ujeli okoli 25000, daleč največ na tej Brdnikovi. Le zakaj. Naj povem, da mi ni problem plačat kazni, ker bi name to delovalo vzgojno, tako pa bodo nekaterim poslali na tisoče evrov kazni naenkrat in bo za nekatere to socialni problem. Ampak to itak nikogar ne zanima, važn, da se čimveč pobere. Nesprejemljivo je tudi zato, ker vem, da je bilo v celem letu veliko divjakov, ki bi jih lahko veliko prej spravili s ceste, če bi v razumnem roku pošiljali kazni. Recimo v Nemčiji je že povsem nesprejemljivo, če dobiš kazen šele po enem mesecu. Glede tega bolj spoštujem policijo, ki kazni pošilja veliko prej kot redarstvo. Zakon pač pravi, da imajo čas 2 leti in tu ne moremo nič. Lepe praznike:)

BALAST ::

Glede tega bolj spoštujem policijo, ki kazni pošilja veliko prej kot redarstvo.

No če pa jih spoštuješ zaradi tega, potem je s tabo nekaj narobe.

Brane2 ::

Kolikor vem, kazen mora imeti vzgojni karakter in to, da te ujamejo 125-krat, ko voziš 10 km/h prehitro, nato pa ti vse kazni izstavijo po več ko letu in ti zarubijo avto pa še kaj, je povsem nesprejemljivo.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Pyr0Beast ::

Legalizirana kraja, pa nič drugega.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

amigo_no1 ::

Yep,
prej ko boš dojel, da so kazni za cpp inkasanstvo, prej boš dojel v kaki državi živiš.

kuglvinkl ::

ja, so na sredini marca objavili, da bodo talali kazni za prekrške od februarja 2010.

Glede čiste zakonitosti, je težko kaj pametnega reči, dokler se gibljejo znotraj zastaralnih rokov.

Je pa res, da te v 2. letniku naučijo, da ob storitvi kaznivega ravnanja (KD + prekrški) ni toliko važna višina kazni, bolj pa dejstvo, da si hitro in ziher kaznovan. S tem se doseže specialna (in generalna) prevencija.

Zakaj leto več kto eno leto zamude? Ker jim je štrajkal IT, IIRC iz njihovega obvestila.

Vse kar bi moral tu gumpci narediti, je to, da bi že ob pojavu težav relevantno javnost o tem obvestili.

Sem pozabil sklep. Niso naredili 1. letnika. Kavbojci.

Zgodovina sprememb…

St235 ::

Kdaj pošljejo kazen je irelavantno za sam postopek, v koliko s tem ni prekoračen zastaralni rok.

Predvidevam, da je kazen dobila tvoja mama in iz posnetka ni razvidno kdo je voznik.

Pritožba je načeloma zelo enostavna. Napisat jo mora tvoja mama in v njej vzpostaviti dvom v to, da je ona vozila. Kdaj se je prekršek zgodil? Če je bila na primer v službi ali kaj podobnega je dovolj potrdilo delodajalca, drugače priče, karta za kino... Torej karkoli kar dokazuje da ona ni vozila. V pritožbi naj ne omenja kdo je vozil, to za postopek zoper njo kot oškodovanko NI potrebno.

Če bi od nje zahtevali obrazložitev kdo je vozil ima pravico, da na to ne odgovori, če gre za ožjega družinskega člana.

TekO ::

pikachu84, oktobra ali novembra lansko leto so tam umaknili znak 40, tako da je sedaj po tanovem omejitev 50. Samo ker je bil tvoj prekršek storjen pred tem, predvidevam da so ti upoštevali staro omejitev.

Škoda.. Ker tam bi bila res lahko omejitev 60 brez problema, le tam na začetku, tam kjer gre PST pot in tisti ovinek bi morala biti nižja in bi bilo čisto uredu. So pa tam ZELO velikokrat radarji, tako da folk be careful. :)
Ideas are bulletproof.

harvey ::

Podobna reakcije kot je bila v Italiji, ko so več 10.000-čim poslali pildke pri nas ni možna in dvomim, če bo kdaj. Tole inkasantsvo z radarji požegnano s strani Ustavnega sodišča RS je tako mimo vsake logike, da bolj ne more biti.

Če storiš prekršek, se naj nedvoumno ugotovi kršitelja in to kasirala na mestu ter se postavi rok za ugovor.

Kdaj pošljejo kazen je irelavantno za sam postopek, v koliko s tem ni prekoračen zastaralni rok.

Tudi če se plačini nalogi gibljejo znotraj zastaralnih rokih je tvoja možnost dokazovanja izrazito omejena po 10 ali več mesecih naprav 8 ali 30 dnem.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Matev ::

hudo je, da smo lahko vsi ob izpit že jutri, ko nam pošljejo pet ali deset kazni hkrati

in to kazni za katere sploh ne vemo kdaj kje in kako smo jih pridelali

kaj pa vem kje sem se pred enim letom vozil

Mr.B ::

Glej ti samo odpisši, če ti lahko pošljejo člen zakona, kjer je napisana kaj in kdaj je znak 40 km/h. Tudi pred litijo so včasih policaji stali, pa jih ni več, ker je narod ugotovil da je znak 40km/h, dovoljen le ob znaku delo na cesti.....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Avenger ::

St235 je izjavil:


Pritožba je načeloma zelo enostavna. Napisat jo mora tvoja mama in v njej vzpostaviti dvom v to, da je ona vozila. Kdaj se je prekršek zgodil? Če je bila na primer v službi ali kaj podobnega je dovolj potrdilo delodajalca, drugače priče, karta za kino... Torej karkoli kar dokazuje da ona ni vozila. V pritožbi naj ne omenja kdo je vozil, to za postopek zoper njo kot oškodovanko NI potrebno.

Če bi od nje zahtevali obrazložitev kdo je vozil ima pravico, da na to ne odgovori, če gre za ožjega družinskega člana.


Kolk je pa to preizkušeno? Ker na uč bi rekel, da lahko vsaj 80% folka napiše točno tako pritožbo... pa karta za kino ne more bit dokazilo da je bila točno določena oseba v kinu.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

St235 ::

Bistveno je da vzpodbudiš sum v krivdo. Če tvoja mati res ni vozila potem ponavadi ni težko vzpostaviti sum. dokazovanje je še vedno na ramenih policije.

Konkretno: je šla v kino z kolegico ima karto in pričo. Je bla v službi - potrdilo delodajalca...

Pobrskaj po forumu prek par meseci smo imeli debato na ene devetih straneh na to temo.

evo našel: http://slo-tech.com/forum/t310844/0

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Matev ::

Konkretno: je šla v kino z kolegico ima karto in pričo. Je bla v službi - potrdilo delodajalca...


v primeru da voznika ni moč določiti
plača kazen lastnik vozila

pikachu84 ::

Hvala za odgovore. TekO, mogoče veš, kje točno je bil znak za omejitev? Vem, da je bil/je znak 40, ko prideš z obvoznice, izvoz Brdo, ampak ta omejitev velja do prvega križišča. Ko pri križišču zavijaš levo na Brdnikovo proti Večni poti, bi ponovno moral biti znak 40. Zanimivo, sem se dostikrat peljal tam, pa se ga ne spomnim. Drugače je moja mama bila tisti dan na pregledu pri zdravniku specialistu v Novem mestu. Na izvidu žal ne piše ure, ve pa, da ga je imela ob enih popoldne. Prekršek pa je bil ob treh. Dvomim, da bo zahteva uspela, češ bodo rekli, pregled je itak trajal pol ure, potem je pa še kako uro imela čas, da se pojavi v LJ:)
"v primeru da voznika ni moč določiti
plača kazen lastnik vozila " Ali to zagotovo drži? V primeru, da dokažeš, da nisi vozil, ti ni treba pričati proti družinskemu članu. In potem se sproži postopek proti neznanemu storilcu in morajo potem oni ugotoviti, kdo je vozil.
Drugače pa ja, ta odsek je res pasji. Imaš občutek, da se voziš po podeželju, čeprav si znotraj območja LJ. Zanimivo, da policije z radarjem na tem odseku ne boš našel ali pa zelo redko, ker je res neživljenjska omejitev. Redarji so pa tu našli zlato jamo.
Še najbolj pri vsem me moti to pošiljanje kazni po enem letu in da so se redarji tega posla lotili nepripravljeni in z nepopolno opremo. In pa bluzenje po medijih septembra lani, da so večino kazni že odposlali in da bodo zdaj zdaj zrihtali register. No, potem se jim je to še za pol leta zavleklo. Bi rekel, da namerno. Dejansko bi moral biti rok, do kdaj ti morajo poslati kazen, npr. 30 dni, potem pa naj teče zastaralni rok 2 leti za pritožbe itd. Tako kot moramo državljani upoštevat roke, npr. 8 dni za pritožbo itd.

St235 ::

Matev preberi temo, ki sem jo linkal potem pa govori neumnosti.

Lastniku vozila ni treba nič plačat, če dokaže da ni vozil.

To, da je bila pri specialistu v NM je čisto zadosten razlog, da lahko oporeka temu, da je vozila. Kje je dejansko bila takrat, ko si ti naredil prekršek? Če je bila v NM in je šla nazaj z javnim prevozim ni šans da bi lahko ob 15h naredila prekršek.

Proti ožjemu družinskemu članu ne rabiš pričat, če nočeš. Kazen ni mogoče napisat nekomu, ki pokaže da prekrška ni storil.

pikachu84 ::

V času prekrška je ravno prišla domov. Brat jo je pripeljal s svojim avtomobilom. Okoli pol dveh je bilo konec pregleda, potem v trgovino in okoli treh je bila doma. Živimo pa slabo uro vožnje od Ljubljane.Ironično je, da moja mama že kakih 10 let ne vozi avta:)

TekO ::

pikachu84 je izjavil:

Hvala za odgovore. TekO, mogoče veš, kje točno je bil znak za omejitev? Vem, da je bil/je znak 40, ko prideš z obvoznice, izvoz Brdo, ampak ta omejitev velja do prvega križišča. Ko pri križišču zavijaš levo na Brdnikovo proti Večni poti, bi ponovno moral biti znak 40. Zanimivo, sem se dostikrat peljal tam, pa se ga ne spomnim.


Bil je ponovno znak 40, cca 20-30m naprej od križišča. Ampak kot pravim, so ga umaknili v to sem prepričan, ker sem septembra/oktobra delal izpit, pa me je tudi inštruktor opozoril oziroma vprašal, če vidim kakšno spremembo na tem odseku, s čimer je seveda namigoval na to, da so znak umaknili in je po novem omejitev 50.

Ti pa predlagam branje teme, ki ti jo je Lakotnik29 nalimal, sicer je kar dolga (9. strani) ampak zanimiva, (poučna:) in notri boš našel vse odgovore, ki te zanimajo v zvezi z morebitno pritožbo.

Edit: typ0
Ideas are bulletproof.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TekO ()

dronyx ::

Zastaralni rok 2 leti od storitve prekrška je zame absolutno nesprejemljiv, saj po tem času sploh ne moreš sestaviti učinkovite obrambe, ker si situacijo pozabil, poleg tega se je lahko celo spremenila prometna signalizacija. Zame bi bil maksimalni rok za take primere recimo 14 dni, pa še to samo če ni možno izreči kazni na licu mesta. O tem sem pisal nekaj časa nazaj tudi na blogu.

Zame je navadna sramota, da ti ljudje, ki jih izvolite na volitvah, ne delajo čisto nič v korist državljanov, ampak samo za neke interesne skupine. Tako nerazumno dolg zastaralni tok preprosto ne morem razumeti drugače. Sploh norčevanje iz ljudji je pa izgovor MOLa, da niso imeli računalniškega sistema za tiskanje položnic! Ha, ha! Če z kaznimi poberejo nekaj milijonov € letno, bi pa dali verjetno z lahkoto par tisočakov še za program, ki bi tiskal položnice. To je čisto sprenevedanje. Njim je v interesu, da zavlačujejo s pošiljanjem čim dlje, da se ljudje ne morejo pritoževati. Sramota v kakšni državi mi to živimo, samo to lahko rečem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

kuglvinkl ::

Zastaralni rok je v redu. Ni pa v redu procesiranje kaznivih ravnjanj. Ne mešat stvari.

In da, zaradi predolega procesiranja kaznivih ravnanj, ki se zaznajo na način, ki otežkoča, da bi kršitelj to zaznal (npr. prekoračiš za 7 km/h), je po moje zelo vprašljiva enakost orožja.

Vse kar bi moral MOL naredit je to, da bi o svojih težavah z IT seznanil ljudstvo. In to februarja 2010.

So kavbojci (eni clo šerifi).

Zgodovina sprememb…

kuglvinkl ::

Še glede zastaralnih rokov. Po drugi strani, pa s takimi kavbojci kot so župani, jah, zakaj pa ZVCP ne bi za prekrške, ki jih oni izrekajo, predpisal npr. 3 mesečnega relativni zastralni rok, se pravi za uvedbo, absolutni pa naj bo po splošnih pravilih.

Če je to način, da jih spravijo v red...

Ne maram krvi, samo tokrat bi pa hotu kot župan imet obišrno razlago vodje redarstva, kaj je mečkal in zakaj ni obveščal ljudstva.

harvey ::

Ne maram krvi, samo tokrat bi pa hotu kot župan imet obišrno razlago vodje redarstva, kaj je mečkal in zakaj ni obveščal ljudstva.


Si pa naiven. Pa res misliš, da je bil problem pri procesiranju v IT, pa tiskovne konference vsak teden v letu 2010, si morda pozabil na to.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

kuglvinkl ::

Lej, piše, da je bil problem v ITju. Sam sem izvdel o tem tako, da sem dobil na mizo spis za rešit.

Ne govorimo o razbremenitvi odgovornosti tle, sej se ne gremo pogodbenega prava. A nimate Ljubljančani nekega svojega časopisa, npr.?

Čem rečt, da je že dolgo dolgo časa znana povezava med gotovotjo izreka "sodbe(+/-)" ali vsaj procesiranja in učinkovitostjo kaznovalnega sistema (umirjanje prometa).

In to bi morali upoštevati.

Alamar ::

Zgodilo se je na Brdnikovi na Brdu v LJ. To je tista cesta od križišča pri Monsu do Večne poti, skozi gozd.
To ni ta cesta. To je cesta od križišča z večno potjo čez gozd, čez mostiček do križišča s potjo na Brdo in naprej v hribček gor čez naselje. Verjetno so te dobili tam pri mostičku, kot sprehajalna pot prečka cesto. Tam se postavijo na tisti ravnini in slikajo.

Isto sem dobil sam sedaj po 11 mesecih za prekoračitev 15km/h. Da jih ni sram barabe oderuške. Norce, ki pa letijo 100 in več tam pa itak nikoli ne dobijo.

Vprašanje - če dam zahtevo za sodno varstvo - izgubim možnost plačila polovice zneska po izdaji nove odločbe, ali ne?

gslo ::

zgubiš, ja. če ti ne bo uspelo, boš plačal polno kazen.

Alamar ::

OK iz fotografije je razvidno, da je slikana nekaj deset metrov naprej od prečkanja poti čez cesto v smeri proti živalskemu vrtu. Kolikor mi je znano, tam ni znaka za omejitev hitrosti na 40km/h ali se motim?
Druga stvar - od prekrška je minilo skoraj leto dni (že to je barbarstvo brez primere) in seveda ne morem biti prepričan, ali sem dejansko sam vozil ali ne. Možnosti so nekako 33.33%, saj vozilo vozijo tri osebe. Dokazil za tako obdobje nazaj si itak ne morem priskrbeti. Se mi sploh splača vložit pritožbo?

edit: znaka očitno ni


Kako na človek ve, da je tam omejitev če zavije iz avtoceste in ne pride od zgoraj po Brdnikovi?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Alamar ()

St235 ::

Samo na podlagi izjave, da ni bila tvoja mama voznica zadeva ne bo uspela. Prtižba je mogoča tako da pokažeš da ni bila voznica vaša mati. Če je bila z bratom v NM pri zdravniku potem najmanj kar lahko priložiš je izjava brata, da je je bil res v NM. ČE sta bila v trgovini al ista uporabila njeno plačilno kartico? Bančni izpisek lahko dokazuje, da prekrška ni mogla storiti. Če tvoja mama res že 10 let ne vozi, potem lahko bližnji pričajo tudi o tem.

Poglej koliko dejanskih preverljivih dejstev lahko spraviš na kup s katerimi dokazuješ da ni vozila mama in videl boš če se pritožba splača.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Alamar ::

Če prav razumem je doba za plačilo polovične kazni 16 dni od prevzema odločbe?

Še zdaj mi ni jasno na podlagi česa so mi izdali plačilni nalog, če ni znaka za omejitev. Edina razlaga je, da je znak bil in so ga potem umaknili.

d0rK ::

Ce je vprašanje, zakaj je omejitev 40 na uro na tej cesti od križišča proti mostu ki prečka Glinščico, je to zato ker so debili REDNO leteli ven iz ovinka in se zabili v most. Tako redno, da ima most sedaj kovinsko ogrado (vcasih leseno), cesta tam je pa namenoma razbrazdana. To je cesta, na kateri se je potrebno brzdati. Da ni znaka je seveda napaka, da je omejitev 40, je povsem upravičeno.

Alamar ::

Normalno, da je tam treba biti previden, a redarji slikajo naprej od mostu in naprej od prečkanja poti čez cesto. Tam kjer se začne gozd iz obeh strani in vsak normalen človek ne more vedet, da je tam omejitev, saj znakov ni, hiš ni, pločnika ni, ni ničesar razen dreves in trave. Vsak normalen človek tam ne more voziti 40 na uro, saj pač vsi malce pospešijo, ko so mimo prečkanja poti (mnogi kreteni, ki jih radar ne bo nikoli ujel, pa seveda letijo mimo 80-100km/h). Tako da čisto zaslužkarstvo se gre tole redarstvo.

Še eno vprašanje, če plačam sedaj polovico in podam pritožbo v kateri jih pošljem v 3.p.m. - ali po izdaji nove odločbe (v primeru da moja pritožba ni utemeljena) čez čas plačam preostanek do celotnega zneska + sodne stroške ali samo sodne stroške, ali nič?

janizaster ::

Hvala bogu, da saj eni pobirajo denar od tistih, ki ne upoštevajo zakonov.
A ni bol, da se pobira denar od tistih,ki zavestno kršijo predpise kot pa od poštenih državljanov.

tx-z ::

Čak, tm je omejitev 40kmh ampak ni znaka? Pol ni omejitve...
tx-z

Alamar ::

Znak za omejitev 40km/h naj bi odstranili proti koncu lanskega leta. Sedaj na bi bila splošna omejitev 50km/h za katero tudi ni znaka, a moraš seveda vedeti, da si v velemestu in ne sredi gozda.

tx-z ::

Pismo, evo pa sm še js dubu kazn prou iz tega odseka. Nej si nekam te radarje utaknejo; nimam čist nč prot kaznim, ampak ne pa tkole za 1 let nazaj k se sploh ne spomnm da sm js bil tm....Pa kokr se pazm da ne grem če omejitev more bit pa en glup znak za omejitev 40kmh kjer pol teh glupih 40€ plačujš...že tretjič...zdej bom očitno en let skos dobivu kazni čeprou se sam še s kolesom vozm zadne cajte... Oh well :) Upam da si zmisljo še kšno registracijo in zavarovanje na kolesih, k očitno še nimajo dost pravil :D
tx-z

BlueRunner ::

Še eno vprašanje, če plačam sedaj polovico in podam pritožbo v kateri jih pošljem v 3.p.m. - ali po izdaji nove odločbe (v primeru da moja pritožba ni utemeljena) čez čas plačam preostanek do celotnega zneska + sodne stroške ali samo sodne stroške, ali nič?

Če plačaš, potem bo kakršna koli pritožba avtomatično zavrnjena z razlogom, da si s plačilom že potrdil, da je do prekrška prišlo in, da si tudi prevzel odgovornost.

Ne vem pa kako je z ostalimi stroški.

St235 ::

Stroške postopka vedno nosi stranka, ki izgubi. V tvojem primeru stroškov ne bi bilo ker postopek ne bi nikoli stekel, ker bi zadevo takoj zavrnili, ker si že z plačilom sprejel krivdo. Isto kot ni stroškov, če zamudiš z pritožbo, pritožba ni ustrezna itd.

Alamar ::

Mah sem plačal polovico, saj v nasprotju z mnogimi tukaj na slo-techu, ki so slišali od XYZ kolegov, kako se da tole lepo izigrati, še nisem slišal za tovrsten primer. Tudi sam poznam par kolegov, ki so se pritožili in vsi po vrsti izgubili ter seveda plačali sodne takse. Tudi cajtngi so polni tega.
Rajši plačam pol, kot pa se s tem zajebavam, čeprav bi lahko napisal pritožbo, saj sem bil slikan pet minut pred tretjo, ker sem šel prej domov in bi lahko komot dobil službeno potrdilo iz tajništva, da sem delal do treh...

Samo upam, da tega sranja ne bo še več. Zdaj so baje začeli pošiljat drugo serijo z 14.000 prekrški.

Isto kot ni stroškov, če zamudiš z pritožbo, pritožba ni ustrezna
Ne vem kako je s prometnimi prekrški, a ko sem vložil pritožbo na odločbo za neko neporavnano obveznost (moja malomarnost, cca 50EUR) po izteku. Seveda sem dobil zavrnjeno, a kljub temu sem moral plačati sodno takso cca 40 EUR.;)

fosil ::

Alamar je izjavil:

Znak za omejitev 40km/h naj bi odstranili proti koncu lanskega leta. Sedaj na bi bila splošna omejitev 50km/h za katero tudi ni znaka, a moraš seveda vedeti, da si v velemestu in ne sredi gozda.

Bo treba osvežit znanje o CPP. Vse ceste v mestu imajo omejitev 50, razen če ni znaka za drugačno omejitev.
Če se torej voziš po Ljubljani in vidiš znaka za konec naselja to pomeni da si v mestu.
Drevesa, gozd, polje, hiše... pa niso prometni znaki in ne pomenijo nič.
Tako je!

Alamar ::

Misliš, da ne vem tega. Sarkazem detektor na off, a?8-) Hotel sem povedati, da majstri že vedo, kje se je treba postaviti, da jankoviću napolnijo žepe.

pikachu84 ::

Tole sem zasledil na SIOL, upam, da je sedaj res mir s tem.

"Ljubljansko mestno redarstvo je v zadnjih tednih uspelo razposlati vse plačilne naloge za prekrške v mirujočem prometu, in tiste, ki jih je zabeležilo merjenje hitrosti, storjene v obdobju med februarjem 2010 in majem 2011."

Sicer pa je eden klical na MOL, zakaj je pravzaprav bila omejitev 40 na tistem odseku brdnikove in odgovor je bil, ne boste verjeli, zaradi povečanega števila žab v tistem obdobju.:)

Pyr0Beast ::

LOL

WTF !!
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

tx-z ::

Jap, tm je že parkrat bla omejitev 40 (ponavad je spod bla tut žaba napisana)...ampak ne na tem odseku kjer je radar ampak tm proti živalskm vrtu...Mi je blo prou smešn k sm vidu un znakc za žabo, pa omejitev :D Drgač pa to je res lepo slišat, da so poslal vse kazni...To pomen da nobene več do takrat ne bom dubu! :D
tx-z

Alamar ::

Ne vem no. Znanec ima veze pri redarstvu in pravi, da ga čaka še en nalog za Jamovo.

šernk ::

čakte mal, že več kot leto dni se že vozim tam mimo po tisti cesti in ne vem za nobeno omejitev 40, a to resno pošiljajo kazni za 40km/h omejitev?

no če so res poslali vse, pol ni problema, zaenkrat ni še nič doma. skozi ovinek bi blo 40 še upravičeno, ampak tam skozi gozd 50, saj mi še avto joče, da ni vajen po takih letališčih se 50 vozit.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Zheegec ::

ja, tabla je malenkost zakrita za grmovjem......
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Phil ::

Zakon pač pravi, da imajo čas 2 leti in tu ne moremo nič.


Ta bedarija torej še vedno drži. Se lahko samo zamisliš v kakšnem bananaladu živiš... Za prekrške bi moral biti rok dostave max. 2 tedna, takrat bi bila mogoče kazen še zares vzgojna. Kar je več je pa samo plenjenje denarja ;((.

šernk ::

Zheegec je izjavil:

ja, tabla je malenkost zakrita za grmovjem......



kje točno in iz katere strani? proti MONSu ali proti živalskemu vrtu?

ker, da je 50 omejitev vem, pa na TVju je bilo da vozniki tam niso prepričani ali je omejitev 50 ali 60, 40 niso nič omenjal :8)
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Zheegec ::

hehe, šala no, da si bil malo na trnih :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Alamar ::

Mislim da na Večni ni omejitve 40. Je pa znak 40 v grmovju, če greš od izvoza Brdo, desno proti Brdnikovi do križišča. Na večni je omejitev 60 od živalskega vrta proti Šiški.

pikachu84 ::

Govorimo o Brdnikovi. Če greš iz avtoceste dol pri izvozu Brdo in zaviješ desno proti živalskemu(in Monsu), je omejitev 40 do križišča. Potem tu zaviješ levo na Brdnikovo proti Večni poti, torej na cesto, ki križa PST. Na tem odseku je bila omejitev tudi 40 vse do Večne poti, do 4.10.2010. Ves ta čas so kasirali za omejitev 40. Od 4.10.10 je omejitev 50 na tem odseku.
@alamar: iz katerega obdobja pa ima znanec še nalog, ki ga čaka. Dvomim, da bi MOL zavajal medije, da so že vse odposlali, so tudi rekli 2 tedna nazaj, da mislijo počistit zalogo do konca maja. Nikoli pa ne veš, kaj je res, dezinformacij tu je bilo že veliko.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vrhunska signalizacija slovenskih cest (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6713576 (8146) jype
»

Pojav cone 30km/h v LJ in MB (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Na cesti
29246450 (41070) BlueRunner
»

Referendum o kaznih za prometne prekrške (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
549153658 (144902) BlueRunner
»

Radar me je ujel in slikal

Oddelek: Loža
4511479 (9942) Valvoline

Več podobnih tem