Forum » Loža » Proteini
Proteini
Yugos ::
Ja, točno tako se širi tudi glas o čudežnih zmožnostih homeopatskih zdravil. Ljudski glas je v takih primerih vreden ne nič, ampak manj kot nič.
O.
Je razlika! Tukaj govorimo o napredku ki se fizično pozna, večja moč,vzdržljivost, je pa tudi nekaj produktov ki imajo bolj Placebo efekt, se strinjam.
Pri homeopatiji pa nimaš sploh nobenih fizičnih sprememb, samo mentalno počutje kar je pa seveda subjektivno.
3man ::
Se strinjam in o tem govorim. "rekla kazala" v stilu "sm se dobr počutu" je eno, dejstva pa lahko povsem drugje.
Posledice napačnega prehranjevanja, predvsem vnosa hranil, ki nimajo takojšnjih -v splošnem dobro zaznavnih- učinkov, kot npr enostavni OH (sladkor in sladke stvari) se lahko odrazijo šele nekaj let po rednem uživanju. Težava je v tem, da takrat praviloma ne vemo oz. je težko ugotoviti, čemu pripisati nek moteč pojav v zdravju, ki bi bil lahko stranski učinek jemanja nekega hranila v prevelikih dozah.
Dejsvo je, da sta dietetika in nutricionistika vedi ki se hitro razvijata a sta, sploh pri nas, šele v povojih. Kar je meni smešno je to, da prehranjevanju posvečamo tako malo pozornosti, da o tem debatiramo na tehnološkem forumu. To se mi zdi dokaz, da se nam malo "jebčka" za prehrano oz. to jemljemo z levo roko.
Zato ponovno - ali na kakšnem športnem/medicinskem/avto forumu resno pričakujemo dobre odgovore na vprašanja o nepovezanih temah? A kdo kdaj na tekaškem forumu vpraša kater kontroler na SSDjih je boljši?
Posledice napačnega prehranjevanja, predvsem vnosa hranil, ki nimajo takojšnjih -v splošnem dobro zaznavnih- učinkov, kot npr enostavni OH (sladkor in sladke stvari) se lahko odrazijo šele nekaj let po rednem uživanju. Težava je v tem, da takrat praviloma ne vemo oz. je težko ugotoviti, čemu pripisati nek moteč pojav v zdravju, ki bi bil lahko stranski učinek jemanja nekega hranila v prevelikih dozah.
Dejsvo je, da sta dietetika in nutricionistika vedi ki se hitro razvijata a sta, sploh pri nas, šele v povojih. Kar je meni smešno je to, da prehranjevanju posvečamo tako malo pozornosti, da o tem debatiramo na tehnološkem forumu. To se mi zdi dokaz, da se nam malo "jebčka" za prehrano oz. to jemljemo z levo roko.
Zato ponovno - ali na kakšnem športnem/medicinskem/avto forumu resno pričakujemo dobre odgovore na vprašanja o nepovezanih temah? A kdo kdaj na tekaškem forumu vpraša kater kontroler na SSDjih je boljši?
Okapi ::
Tukaj govorimo o napredku ki se fizično pozna, večja moč,vzdržljivost,Samo škoda, da ne moreš vedeti, ali se pozna zaradi beljakovinske brozge ali zaradi več vadbe ali česa tretjega. Tudi ne moreš vedeti, ali bi bil mogoče uspeh s pol toliko dodati enak, slabši ali morda celo boljši. V glavnem, vse to je rekla kazala in nima nobene prave vrednosti. Evo, bom moral enkrat prav Srdjana Djordjevića, ki ga poznam s faksa, vprašati, kaj pravi resna znanost o tem.
O.
oemdzi ::
Samo škoda, da ne moreš vedeti, ali se pozna zaradi beljakovinske brozge ali zaradi več vadbe ali česa tretjega
Tocno to! In nikoli ne ves za koliko procentov bi bil rezultat slabsi ce bi namesto 3g B/ kg telesne mase jemal samo 1g.
Okapi ::
Moraš kakšno strokovno literaturo prebrati, pa ti je precej jasno. In pogledati, kaj počno pravi vrhunski športniki, ne tisti iz fitnesov.
O.
O.
Mr Hilter ::
ampak tole nabijanje o prehrani in še bolj zabluzenih trditvah popolnih nevednežev na to temo je pa smešnotale bo dovolj ....
Primer:
"Je jype šel, uhka resno nadaljujemo:
Kaj so ti napori? Bicikel, gradbišče, hosta...?
Pri 6 urah boš vmes rabil že malico- zrezek z rižem/krompirjem in zelenjavo.
Piješ lahko kakšen gainer, oziroma sam narediš mešanico whey+maltodextrin, to sem jaz uporabljal ko sem delal na gradbišću (1,5l plastenka vode in whey+malto).
Biciklisti kdaj kakšne gele iz tube cuzajo, samo to je finančno brespomensko. Ceneje pridejo beljakovinske tablice (Twix, snickers varianta).
Multivitaminska/mineralna tableta 'obvezna' če boš 6 ur švical, bolj učinkovito je jemanje posameznih vitaminov, sploh tisti ki so v softgelu ker 'suha' varianta v večini sploh nima efekta.
Za energijo sem kdaj jemal L carnitine, kakšne tri ure nisem bil utrujen nato pa hitro odreže :("
Kaj je to resna debata? Mislim seveda na vsebino posta, to ni napad/degradacija uporabnika. Ti _IKE_ si pa večino časa sesuval druge uporabnike z nekimi vprašanji, kaj uporabnega pa 99isostarju nisi napisal, knde.
Kaj pa je narobe v mojemu 'jedilniku'?
_IKE_ ::
ampak tole nabijanje o prehrani in še bolj zabluzenih trditvah popolnih nevednežev na to temo je pa smešnotale bo dovolj ....
Primer:
"Je jype šel, uhka resno nadaljujemo:
Kaj so ti napori? Bicikel, gradbišče, hosta...?
Pri 6 urah boš vmes rabil že malico- zrezek z rižem/krompirjem in zelenjavo.
Piješ lahko kakšen gainer, oziroma sam narediš mešanico whey+maltodextrin, to sem jaz uporabljal ko sem delal na gradbišću (1,5l plastenka vode in whey+malto).
Biciklisti kdaj kakšne gele iz tube cuzajo, samo to je finančno brespomensko. Ceneje pridejo beljakovinske tablice (Twix, snickers varianta).
Multivitaminska/mineralna tableta 'obvezna' če boš 6 ur švical, bolj učinkovito je jemanje posameznih vitaminov, sploh tisti ki so v softgelu ker 'suha' varianta v večini sploh nima efekta.
Za energijo sem kdaj jemal L carnitine, kakšne tri ure nisem bil utrujen nato pa hitro odreže :("
Kaj je to resna debata? Mislim seveda na vsebino posta, to ni napad/degradacija uporabnika. Ti _IKE_ si pa večino časa sesuval druge uporabnike z nekimi vprašanji, kaj uporabnega pa 99isostarju nisi napisal, knde.
Začnimo pri koncu: koga sem "sesuval"? DEFINITVNO HIPIJA Z njegovim pametovanjem..
Mu( isostarju) je hilter lepo napisal kaj potrebuje, ok zrezek pa kropmpir na kolesu ravno ne bosta šla, ostali nasveti hilterja pa so uporabni in tudi pravilni :
Piješ lahko kakšen gainer, oziroma sam narediš mešanico whey+maltodextrin, to sem jaz uporabljal ko sem delal na gradbišću (1,5l plastenka vode in whey+malto
Multivitaminska/mineralna tableta 'obvezna' če boš 6 ur švical, bolj učinkovito je jemanje posameznih vitaminov, sploh tisti ki so v softgelu ker 'suha' varianta v večini sploh nima efekt
Za isostarjeve potrebe točno to kar potrebuje....kratko in jedrnato
Rabim še kaj dopisovat, če pa je drug uporabnik že podal koristne nasvete ? NE!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: _IKE_ ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katere proteine?? (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Šport | 131574 (3739) | buttcrack |
» | katere proteine kupiti (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 39671 (16841) | link_up |
» | Prehranska dopolnila (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 28111 (24515) | kakob |
» | Vaje za "six pack" (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Loža | 137280 (98476) | fosil |
» | proteini (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16014 (12087) | killa bee |