Forum » Problemi človeštva » Zoran Vaskrsić zaradi dolga ob hišo
Zoran Vaskrsić zaradi dolga ob hišo
Aston_11 ::
Točno o tem govorim, sekanje rok je sankcija, prodaja hiše je poplačilo doglga.
Men kot laiku vaša definicija dol visi! Vem kaj so moje pravice in DOLŽNOSTI, tu pa se konča - če ti rečeš stolu miza ali obratno mi dol visi! Razumeš?
Sankcija je sankcija, sanitarije so sanitarije, dolg je pa dolg, nema veze - sekanje rok za krajo Čungalunga je sekanje rok, BMK ali temu ti rečeš sankcija, vzgojna kazen ali pičkin dim... V civilizirani družbi rok ne sekamo! Očitno pa rubimo nepremičnine v vrednosti 150.000+ eurov za poplačilo par centov dolga...
Lej, če je to bil zadnji v vrsti ukrepov in druge poti ni bilo, so be it - vseeno pa lahko o tem presodi in dvomi vsak sam... Dejanske situacije, lastnika, sodnice it. ne poznam!
Grešiš že s tem, ker o tem razmišljaš kot o ukrepih. Ni to kazen, razumeš?
Mehmed ::
Ko ti bo enkrat grozilo, da ostaneš brez doma, boš povedal, podaljšek česa je.
O.
Ja ja, vecina si zlahka predstavlja, da ne placa cesa pa se vtaknejo v nepremicnino. In oboli ob tej ideji.
Ko bo pa njim enkrat nekdo dolzen pa bo dilema ali mu odpisat dolg, cakat se x let, da se mogoce spametuje ali pa prodat njegovo hiso pa dobiti svoj denar nazaj, ne bo nic solidarnosti. V to sem povsem preprican.
Ne pravim zdej da je folk tok hinavski, samo imajo pa velike tezave si drugo stran predstavljat.
Ko ti je nekdo dolzen hoces ta denar nazaj. Drzava tuki posreduje, se trudi, da gre cim manj bolece skozi. Vaskrsic je tukaj uspesno zatrl vse nebolece poskuse, ni pa naloga drzave ga prevzgajat tuki pa spametovat pa cakat nanj, njena naloga je da cimprej odpravi krivico prvemu.
V tem primeru so samo te moznosti:
-po par letih pa neuspelih izvrsbah vztrajas pri tem. S tem je upnik se naprej oskodovan, nic pa ne kaze da se bo to kdaj spremenilo.
-dvignes roke, upnik ostane oskodovan.
-probas naslednji mozni ukrep, upnik je poplacan.
Samo en od teh scenarijev poplaca upnika pa odpravi krivico, to je pa tud temeljni namen vsega skupaj.
lexios ::
Tipična slovenska logika: Jaz verjamem, daje moja hiša vredna 200.000€. Sicer jo že pet let prodajam, pa je ne morem prodat ampak vredna je pa vseeno tolk.
Nisem tega reku, preden pa določiš vrednost preveri, če kdo ni pripravljen ponuditi več - dražba, na kateri se znajdejo 3-je imho to ni - da se nihče drug ne bi zanimal pa pri masi cca. 7 x109 ljudi (ali pa 2 x106 če hočeš) malenkost dvomim...
Pa saj je imel priliko. Svojo cenitev bi lahko prinesel, če ne bi ignoriral vseh po vrsti. Porkodio.
(Način prodaje)
Nepremičnina se proda na javni dražbi.
Narok za prodajo nepremičnine se opravi v sodnem poslopju, če sodišče ne odloči drugače.
Stranke in zastavni upniki se lahko ves čas izvršilnega postopka do izdaje odredbe o prodaji sporazumejo, naj se nepremičnina v določenem roku proda z neposredno pogodbo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Aston_11 ()
Okapi ::
če bi mu država poleg teh 124€ nabila še 500€za vsak mesec od pravnomočnosti, ko ni plačal in bi mu moral sedaj vzet kakih 7000€kazni + poplačat dolgove? Potem bi blo pa ok?Seveda, tako kot je v redu, da plačaš 10 kazni za prehitro vožnjo, če si desetkrat vozil prehitro, pa čeprav se zdi končna cifra hudo visoka kot kazen za prehitro vožnjo. 500 evrov za namerno izogibanje plačilu dolga je recimo sorazmerna kazen, tvoj problem pa je, če prekršek ponavljaš.
Jaz verjamem, daje moja hiša vredna 200.000€. Sicer jo že pet let prodajam, pa je ne morem prodat ampak vredna je pa vseeno tolk.Sem prepričan, da tudi sam dobro veš, da se na teh dražbah stvari prodajajo veliko pod tržno vrednostjo, samo nisi toliko fer, da bi to priznal. In razlika med tržno vrednostjo in vrednostjo, doseženo na sodnih dražbah, je kazen, pa čeprav se ji uradno ne reče tako (je samo kolateralna škoda )
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Točno tako, vrednost je tolikšna, kolikor je kupec pripravljen plačati zanjo.
Zapomn si za celo življenje: vrednost je vedno subjektivna! Če je kupec pripravljen plačat 1 euro je vrednost nečesa zame lahko še vedno neprecenljiva! Kapiš? Od tu statistični izračun, ki se mu reče ocenjena (tržna) vrednost in glede na katerega se prodaja zadeve...
Obesu sem se (nekomu) na izjavo, da lastnik nepremičnine ni bil oškodovan, ker se je ta prodala za natanko to vrednost kolkr je bla vredna (kolikor je bil ač pripravljen kupec plačat) - kar je neumnost! Takoj, ko dodaš subjektivno komponento in razumeš kaj pomeni vložen čas, trud, denar itd...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lexios ()
Lahko bi vedel, da pravo subjektivne vrednosti, razen v enem primeru, ne varuje. Potem se bi vsak nekaj po svoje zmišljeval. Pejdi v trgovino po kruh in plačaj, kolikor je subjektivno vreden zate. Ali pa isto pri nakupu nepremičnine.
Zgodovina sprememb…
St235 ::
ŠE vedno ne ločiš med kaznijo in plačilom dolga. se kar ti tumbaš okapi, je da bi mu poleg poplačila dolga morali nabit še astronomsko kazen. Potem bi blo pa vse ok.
Astronomsko kazen si seveda podlo podtaknil, ker nisem nič takega napisal. In ja, če se nekdo naklepno izogiba plačilu dolga, si to zasluži kazen. Ampak sorazmerno.
O.
O.
Tipična slovenska logika: Jaz verjamem, daje moja hiša vredna 200.000€. Sicer jo že pet let prodajam, pa je ne morem prodat ampak vredna je pa vseeno tolk.
Nisem tega reku, preden pa določiš vrednost preveri, če kdo ni pripravljen ponuditi več - dražba, na kateri se znajdejo 3-je imho to ni - da se nihče drug ne bi zanimal pa pri masi cca. 7 x109 ljudi (ali pa 2 x106 če hočeš) malenkost dvomim...
Pa smo spet tam. Kaj pa je potem primerno? Da država plača nepremičnineksega agenta, ki bo leto dni poskušal čim več iztržit za hišo? Da se z neonskimi napisi na stroške davkoplačevalcev oglašuje nepremičnina?
Zoran je imel vso možnost da:
a. poplača dolg
b. proda avto/tv/ženo in poplača dolg
c. proda hišo po XY€ in poplača dolg
d. Oglašuje dražbo in poskuša čim več iztržit za hišo in poplača dolg
e. sedi doma in drka k*** med tem, ko sodišče spelje postopek proda hišo in poplača dolg, da lahko potem joka pred parlamentom.
Kdo mu je kriv da je izbral e?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
Tako nekako gre lestvica od zgoraj navzdol:
-koliko si zelim za hiso
-koliko sem vlozil v hiso
-na koliko hiso cenijo
-koliko dobim za hiso na trgu
Cakat x let da ti nekdo placa tok kot se tebi zdi primerno je isto kot cakat, da se sam spametuje pa placa. Ne pelje nikamor.
-koliko si zelim za hiso
-koliko sem vlozil v hiso
-na koliko hiso cenijo
-koliko dobim za hiso na trgu
Cakat x let da ti nekdo placa tok kot se tebi zdi primerno je isto kot cakat, da se sam spametuje pa placa. Ne pelje nikamor.
Da država plača nepremičnineksega agenta, ki bo leto dni poskušal čim več iztržit za hišo? Da se z neonskimi napisi na stroške davkoplačevalcev oglašuje nepremičnina?Pa ti veš, kako se prodajajo nepremičnine? Tudi če bi res tako prodajali zasežene hiše, bi država ne plačala čisto nič, ker bi nepremičninar vse stroške pokril s svojo provizijo, ki bi šla iz kupnine za hišo.
O.
Da država plača nepremičnineksega agenta, ki bo leto dni poskušal čim več iztržit za hišo? Da se z neonskimi napisi na stroške davkoplačevalcev oglašuje nepremičnina?Pa ti veš, kako se prodajajo nepremičnine? Tudi če bi res tako prodajali zasežene hiše, bi država ne plačala čisto nič, ker bi nepremičninar vse stroške pokril s svojo provizijo, ki bi šla iz kupnine za hišo.
O.
ROFL, provizija bo šla pa od kje??? Iz vrednosti hiše??? torej bo dobil še manj kot če bi hišo neposredno prodali.
Zgodovina sprememb…
A si slep?
O.
torej bo dobil še manj kot če bi hišo neposredno prodali.Ja, seveda, ker na sodnih dražbah se hiše prodajajo dražje kot prek nepremičninarjev.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
WarpedGone ::
Okapi:
Zelo razočaran sem, da od vse hude inteligence tle okrog, glavni problem zgleda kapira več al manj le Okapi pa mogoče še kdo, ki se je izgubil v vsesplošnem navijanu in ploskanju temu linču. Kaj se je zgodilo z dobrimi starimi
- tudi kriminalec ima svoje pravice
- če te jaz mahnem, to še ne pomeni da me lahko ti nato s kolom po glavi
- itd.
Vaskrsič je lahko še tako zagamano govedo, ki se požvižga na vse pa to nikomur ne daje nobene legitimnosti da ga kakorkoli oškoduje.
Prisilna prodaja tuje lastnine zelo očitno pod tržno ceno je čisto oškodovanje, ki NI LEGITIMNO. Je lahko 100x pravno in zakonito a ni legitimno.
Sploh ko se lahko tudi v tejle temi najde zapisnike na dražbe v kateri se prodaja marmornat opaž za kamin. Zakaj pa je v teh primerih bilo možno rubit le toliko, kolikor tko čez prst zadošča? Na prilimani sliki iz vaskršičeve hiše je videt predmetov v skupni vrednosti za nekaj jurjev.
Vse skup je še ena grda packa na naše presvetlo pravništvo.
Hišo so mu prodali zaradi 124 evrov, kaj vse je še poleg tega dolžan, je v tem primeru popolnoma nepomembno. In ni stvar v tem, da mu država ne bi vrnila razlike, stvar je v tem, da mu je s prodajo pod ceno povzročila škodo, ki je nesorazmerna z višino dolga.
Zelo razočaran sem, da od vse hude inteligence tle okrog, glavni problem zgleda kapira več al manj le Okapi pa mogoče še kdo, ki se je izgubil v vsesplošnem navijanu in ploskanju temu linču. Kaj se je zgodilo z dobrimi starimi
- tudi kriminalec ima svoje pravice
- če te jaz mahnem, to še ne pomeni da me lahko ti nato s kolom po glavi
- itd.
Vaskrsič je lahko še tako zagamano govedo, ki se požvižga na vse pa to nikomur ne daje nobene legitimnosti da ga kakorkoli oškoduje.
Prisilna prodaja tuje lastnine zelo očitno pod tržno ceno je čisto oškodovanje, ki NI LEGITIMNO. Je lahko 100x pravno in zakonito a ni legitimno.
Sploh ko se lahko tudi v tejle temi najde zapisnike na dražbe v kateri se prodaja marmornat opaž za kamin. Zakaj pa je v teh primerih bilo možno rubit le toliko, kolikor tko čez prst zadošča? Na prilimani sliki iz vaskršičeve hiše je videt predmetov v skupni vrednosti za nekaj jurjev.
Vse skup je še ena grda packa na naše presvetlo pravništvo.
Zbogom in hvala za vse ribe
A si neumen? ker do sedaj so vsi tvoji predlogi pripomogli k temu, da dolžniku ostane še manj kot mu je sedaj.
Hišo mu bo prodala nepremičninska agencija po neki ceni, za katero ni jamstva da bo višja od dražbe. Plačal bo še več 500€ kazni vsak mesec, ker bo trajalo dlje da se hišo proda, nabralo se bo še več zamudnih obresti, pa agencija bo vzela svoj delež.
Hišo mu bo prodala nepremičninska agencija po neki ceni, za katero ni jamstva da bo višja od dražbe. Plačal bo še več 500€ kazni vsak mesec, ker bo trajalo dlje da se hišo proda, nabralo se bo še več zamudnih obresti, pa agencija bo vzela svoj delež.
Zgodovina sprememb…
A pa imas kako cudezno formulo za pravicnost?
Hisa se proda ko doseze 80% ocene?
Ce nikoli ne doseze zazeljenega pac dolg ostane?
Ja, seveda, ker na sodnih dražbah se hiše prodajajo dražje kot prek nepremičninarjev
Zakaj potem sam ni prodal hiše za 2x vrednost in odplačal dolg, če je to tako enostavno?
A pa imas kako cudezno formulo za pravicnost?
Verjetno ja, človeku, ki kaj ima, ni potrebno plačati dolga, tistemu ki nima nič, bomo pa rubili tako, da mu ostane minimalka.
Ja, seveda, ker na sodnih dražbah se hiše prodajajo dražje kot prek nepremičninarjev
Zakaj potem sam ni prodal hiše za 2x vrednost in odplačal dolg, če je to tako enostavno?
ker je ignoriral vse po vrsti.
Zgodovina sprememb…
Ma brezveze.
Folk je obseden s hisami, tip ima zgodovino izigravanja drzave, pa se placilno nediscipliniran. Ce se se zapije/ubije zaradi tega bo itak tipicen slovenec, kako nej se ne poistovetimo z njim.
Folk je obseden s hisami, tip ima zgodovino izigravanja drzave, pa se placilno nediscipliniran. Ce se se zapije/ubije zaradi tega bo itak tipicen slovenec, kako nej se ne poistovetimo z njim.
krneki0001 ::
Daj ti pošljem TRR pa mi nakaži ene 50.000€. Ti jih vrnem takoj, ko obresti pridejo na 150.000€.
Nemogoče. Obresti ne smejo presegat glavnice (po zakonu).
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
D3m ::
Hiša je prodana, jutri se izseli (se mi zdi) za upnika je problem rešen.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Upam, da bo ista sodnica bila tudi v primeru hilde, ivana in ostalih, ki so ...
Da bo tudi njim pobrala vse hiše in jih prodala, da se bodo dolgovi povrnili To bo bilo odlično. Še več takih sodnikov.
Da bo tudi njim pobrala vse hiše in jih prodala, da se bodo dolgovi povrnili To bo bilo odlično. Še več takih sodnikov.
vorantz ::
Tolk o temu, ad ni bilo rubežnikov kot trdi Zoran:
Tolk o temu, daje zgubil hišo za 124€:
tolk o temu da ni bil obveščen:
Kaj je bolj verjetno da lažejo predsednik okrajnega tožilca, sodni izvršitelj, VOKA, sodnica in ne vem še kdo ali da laže Zoran?
Sodni izvršitelj v primeru Vaskrsić Marjan Hojs je za 24UR ZVEČER povedal, da so želeli opraviti rubež predmetov, vendar so ugotovili, da Vaskrsić nima primernih predmetov. Ob njihovem obisku v hiši namreč ni bilo predmetov, ki bi zadostili za poplačilo dolga in stroške izvršbe, medtem ko zakon ne dovoljuje rubeža štedilnika, pralnega stroja, mize, oblačil in podobnega. Avtomobila pa mu niso mogli zarubiti, tako Hojs, ker je last leasing hiše. Ker niso imeli kaj rubiti, je Hojs sodišču predlagal, da se rubež ustavi, a sodišče je vodilo postopek naprej.
Tolk o temu, daje zgubil hišo za 124€:
Panjan je sicer opozoril, da se je izvršbi v primeru Vaskrsić poleg podjetja Vodovod-Kanalizacija priključil še upnik, ki je že imel pravnomočno sodbo zoper Vaskrsića v civilni tožbi. Ta tožba je že dve leti pravnomočna in je še ena sodna odločba, ki je Vaskrsić ni spoštoval, je dejal Panjak.
tolk o temu da ni bil obveščen:
Predsednik Okrožnega sodišča v Ljubljani Anton Panjan je v torek dejal, da je Vaskrsić pred rubežem hiše prejel pet sodnih pošiljk in da je višje sodišče o primeru odločalo trikrat. Vaskrsić pa zanika, da bi ga petkrat obvestili.
Kaj je bolj verjetno da lažejo predsednik okrajnega tožilca, sodni izvršitelj, VOKA, sodnica in ne vem še kdo ali da laže Zoran?
PaX_MaN ::
Vegrad in SCT nista lih s.p., da bi Hilda in Ivan odgovarjala s svojim premoženjem.
Lahko pa se ju lotijo s civilno pravdo, absolutno, samo za to ju morjo AFAIK najprej obsodit enga KZ.
Lahko pa se ju lotijo s civilno pravdo, absolutno, samo za to ju morjo AFAIK najprej obsodit enga KZ.
Invictus ::
Tukaj je kar nekaj ljudi ki se ne strinjajo z ukrepom države. Imam en predlog. Vsak od teh naj mi posodi 1.000 EUR. Jih bom vrnil s 50% obrestmi.
Pol se pa vi zafrkavajte kdaj vam bom vrnil denar. Mi pa ja ne boste stanovanja dali na dražbo ?!?!
Pol se pa vi zafrkavajte kdaj vam bom vrnil denar. Mi pa ja ne boste stanovanja dali na dražbo ?!?!
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
D3m ::
Prej laže Zoki. Moje mnenje.
@vorantz sej mogoče bo balkancu uspelo, ko grozi, da si bo vzel življenje. So prebrisani.
@vorantz sej mogoče bo balkancu uspelo, ko grozi, da si bo vzel življenje. So prebrisani.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
PAX_MAN
med lastnikom doo-ja in sp-ja ni nobene razlike, obadva s svojim premoženjem krijeta stroške, če zaje*eta. Ta razlika je bila včasih, da doo z ničemer ne odgovarja, vendar so se zakoni spremenili in tega ni več. Tako da hilda in ivan nista nič zavarovana.
med lastnikom doo-ja in sp-ja ni nobene razlike, obadva s svojim premoženjem krijeta stroške, če zaje*eta. Ta razlika je bila včasih, da doo z ničemer ne odgovarja, vendar so se zakoni spremenili in tega ni več. Tako da hilda in ivan nista nič zavarovana.
No no, to pa ne bo držalo. Lastnik d.o.o. odgovaraja šele, ko mu je dokazano, da namenoma koga oškodoval. Zgolj slabo poslovanje NI dovolj, da bi lastnik d.o.o. z svojim premoženjem za karkoli odgovarjal.
Ravno tako ni možna direktna izvršba nad privatno lastnino. d.o.o. z razlogom pomeni družba z OMEJENO odgovornostjo.
Ravno tako ni možna direktna izvršba nad privatno lastnino. d.o.o. z razlogom pomeni družba z OMEJENO odgovornostjo.
No preberi si zakone, pa potem povej kaj in kako.
To kar govoriš je bilo včasih. To zakonodajo so spremenili ravno zaradi tega in to so sedaj izenačili. Oba lastnika SP ali DOO odgovarjata z vsem svojim premoženjem, kar je edino pravilno. Ne pa da so DOO-ji nategovali, potem pa zaprli firmo i nikome ništa.
Tako da to je sedaj malo bolj pravično, samo še izvajajo naj.
P.S. Spreminjat so jo šli takrat, ko so se ljudje kregali o nepomembnih stvareh kot je tale sedaj. Sprejeto je bilo v tišini in večina ljudi tega niti ne ve.
To kar govoriš je bilo včasih. To zakonodajo so spremenili ravno zaradi tega in to so sedaj izenačili. Oba lastnika SP ali DOO odgovarjata z vsem svojim premoženjem, kar je edino pravilno. Ne pa da so DOO-ji nategovali, potem pa zaprli firmo i nikome ništa.
P.S. Spreminjat so jo šli takrat, ko so se ljudje kregali o nepomembnih stvareh kot je tale sedaj. Sprejeto je bilo v tišini in večina ljudi tega niti ne ve.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
Ma brezveze.
...tip ima zgodovino izigravanja drzave, pa se placilno nediscipliniran.
Skor tko k Jankovič? Seveda se bo našlo 5 pravnkiov, ki bodo trdili, da je bil slednji sorazmerno sankcioniran in mešam(o) jabuka in hruške, ker prekršek ali kazenska sankcija po definiciji ni enako dolgu... Vse ok, če vam ustreza, pa mejte Butale!
krneki0001 je izjavil:
No preberi si zakone, pa potem povej kaj in kako.
dajmo kakšen VIR za tele trditve.
Ker trenutno veljaven zakon pravi:
472. člen
(odgovornost družbenikov)
Za obveznosti družbe z omejeno odgovornostjo družbeniki niso odgovorni.
479. člen
(odgovornost družbenikov in poslovodij ob ustanovitvi)
(1) Družbeniki in poslovodje so družbi solidarno odgovorni za škodo, ki je povzročena namenoma ali iz hude malomarnosti in je nastala zaradi neizročitve ali nepravilne izročitve stvarnih vložkov, previsoke ocenitve teh vložkov ali zaradi kakšnega drugega škodljivega ravnanja ob ustanovitvi družbe.
(2) Družba se ne more odpovedati odškodninskemu zahtevku iz prejšnjega odstavka, niti se ne more poravnati glede tega zahtevka, če je povračilo nujno za poravnavo obveznosti tretjim osebam.
(3) Zastaranje zahtevka iz prvega odstavka tega člena začne teči z dnem vpisa družbe v register.
(4) Kot družbeniki in poslovodje iz prvega odstavka tega člena so odgovorne tudi osebe, za račun katerih so družbeniki prevzeli vložke. Te se ne morejo sklicevati na nevednost zaradi takih okoliščin, ki jih je poznal ali bi jih ob skrbnosti dobrega gospodarstvenika moral poznati družbenik, ki je ravnal za njihov račun.
Zgodovina sprememb…
Ma brezveze.
Skor tko k Jankovič? Seveda se bo našlo 5 pravnkiov, ki bodo trdili, da je bil slednji sorazmerno sankcioniran in mešam(o) jabuka in hruške, ker prekršek ali kazenska sankcija po definiciji ni enako dolgu... Vse ok, če vam ustreza, pa mejte Butale!
Kako je bil oziroma bi moral bit sankcioniran en zoran nima nobene veze z tem kako je bil sankcioniran drugi zoran. A če ena baraba uide, pol je treba vse spustit?
Ma brezveze.
Ne sledim tok jankovicu, vem da je eno globo mestni obcini poravnal sam, pa da ima njegova eks firma neke neplacane obveznosti. Dalec od tega, da bi se izogibal sodiscu pa ga cakal rubez.
Potem daj raje janso za primer, ki je gladko ignoriral kazen, pa so mu jo morali trgat iz racuna. Bo bolj na mestu. Ampak oba se vedno dalec stran.
redo ::
@Lakotnik: Ne, je pa sodstvo, ki mu uidejo vse večje barabe, z vsem srdom pa se spravi nad kurjega tatu, škodljivo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: redo ()
Vsekakor manj kot sodstvo, ki zato ker ne more ujet vseh velikih barab pusti kurjim tatovom, da delajo kar jim paše.
Kurji tatovi ne delajo, kar jim paše. In sodstvo ne da ne more ujeti vseh velikih barab, nobene velike ne ulovi.
To mi moraš pa ti povedati, saj si ti podal neko trditev, kaj je škodljivejše (in se niti ne strinjam).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: redo ()
mikic007 ::
Po vseh teh omembah tajkunov mi se zmerom ni jasno, katere zakone so tocno krsili in po katerih bodo obtozeni. Namrec, samo to, da nekdo zafura firmo, pa ce je delal se tako slabo, ne more biti dovolj. Seveda se mi, ki ne moremo profitirati na tak nacin sedaj jezimo, upraviceno kazemo s prstom zaradi neplacanih prispevkov in obtozujemo tudi drzavo, ker jih ni prislila placevati ali zapreti prej, ampak sodstvo mora ravnati na podlagi zakonov, ki jih sprejme DZ.
Torej dejansko se lahko jezimo sami nase, ker smo volili budale, ki niso bile sposobne ali niso zelele urediti teh reci. Zanimivo, te odgovornosti pa nihce noce videti.
Zoran pa, se enkrat, je imel zakone na dlani, tudi gostilniska debata bi mu predstavila mozen razvoj dogodkov, ampak je ocitno neumen v tej smeri.
Torej dejansko se lahko jezimo sami nase, ker smo volili budale, ki niso bile sposobne ali niso zelele urediti teh reci. Zanimivo, te odgovornosti pa nihce noce videti.
Zoran pa, se enkrat, je imel zakone na dlani, tudi gostilniska debata bi mu predstavila mozen razvoj dogodkov, ampak je ocitno neumen v tej smeri.
Invictus ::
Tajkuni so samo naredili kar jim je bilo dovoljeno. Če bi bili managerski prevzemi prepovedani, se to ne bi zgodilo. Zakon je bil že narejen, samo se je zamenjala vlada in ni bil sprejet.
Ljubljeni vodja je ta zakon zminiral. Zdaj pa težite zakaj so šli v te odkupe. Ker so dobili poceni denar in zastavili zadeve. Ker jih je malo zj***** finančna kriza, je šlo vse v maloro.
Ampak to ne pomeni da so storili kaznivo dejanje, čeprav je kar nekaj ljudi zgubilo službo. Mislim da takega zakona še nimamo da greš v zapor, če zafuraš firmo.
Ljubljeni vodja je ta zakon zminiral. Zdaj pa težite zakaj so šli v te odkupe. Ker so dobili poceni denar in zastavili zadeve. Ker jih je malo zj***** finančna kriza, je šlo vse v maloro.
Ampak to ne pomeni da so storili kaznivo dejanje, čeprav je kar nekaj ljudi zgubilo službo. Mislim da takega zakona še nimamo da greš v zapor, če zafuraš firmo.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
BlueRunner ::
Prisilno delo je prepovedano v ustavi.
Vem. Ampak iščem logiko humanosti tudi v ustavi. (Malce pravne filožofije ne škodi:) In ustavo se teoretično da tudi spremeniti.
Pomeni liberalnost ima prisilno delo pod no no absolutno, ker je to v vezi s suženjstvom?
Minimalna varna eksistenca (recimo streha in 2 obroka in pozimi en slab radiator, kot velikim kriminalcem:) je pa sicer tudi nekako omenjena, ampak v praksi je pa ne zagotavlja nihče????
Zakaj bi nekdo imel pravico do dela, kr je gresil, njegov sosed pa ne bi dobil dela tudi po 50+ poslanih prosnjah?
Kdo bi dolocal ceno prisilnega dela in prepreceval, da se bi nekdo tretji s tem mastno okoriscal?
Zakaj mislis, da taksen kljukec ne bi ravnal po nacelu "ne mores me placati tako malo, kot lahko jaz malo naredim"?
Torej ce to ne spremeni nic (prisilno delo torej prakticno ne more privesti do poplacila dolga), hkrati ima cel kup neprijetnih posledic (enako je zaporu, samo da se v zaporu cloveka vsaj pusti pri miru, omogoca suzenjski odnos in jemlje moznost dela tistim, ki ga aktivno iscejo), zakaj bi potem razmisljali v to smer?
BlueRunner ::
dajmo kakšen VIR za tele trditve.
Ker trenutno veljaven zakon pravi:
Pozabil si na spregled pravne osebnosti. Ta pa je seveda pogojena s tem, da nekdo ni nastopal samo v vlogi druzbenika, temvec je aktivno sprejemal ali nalagal v sprejem poslovne odlocitve, ki so nekoga neposredno oskodovale. Oziroma bolj splosno, kadar je pravna oseba zlorabljena s strani druzbenika.
Npr. ce je lastnik d.o.o.-ja hkrati tudi direktor, in v vlogi direktorja sprejme odlocitev, da se ne bo placevalo prispevkov, potem je mozno v postopku ugotoviti spregled pravne osebnosti in terjatev razsiriti tudi na njegovo osebno premozenje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Rubež, čeprav sm v najemu (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 35107 (28662) | 49106 |
» | Rubež in osebni stečaj (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11202 (9235) | Zmajc |
» | Kako preprečiti rubež? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 33910 (19212) | Invictus |
» | Odredba o prodaji nepremičnineOddelek: Loža | 2917 (2576) | Invictus |
» | Ko ti davčna stopi na račun ... (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 25948 (8464) | Mehmed |