Forum » Loža » Pes ugrizne deklico, mati nahruli lastnico in dobi kazen?
Pes ugrizne deklico, mati nahruli lastnico in dobi kazen?
Mehmed ::
Heh, po prispevku na svetu sodec bom kar verjel da mati ni znala utihnit, ko so policaji prisli.
Mesar ::
Kaj pa bi naj? Pustila, da ji pes požre froca? Kak človek pa si če se ne postaviš za...pred svoje otroke?!
Your turn to burn!
T-h-o-r ::
Heh, po prispevku na svetu sodec bom kar verjel da mati ni znala utihnit, ko so policaji prisli.
seveda ne, če ji je pes skoraj fental hčer
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
jype ::
Mesar> Kaj pa bi naj? Pustila, da ji pes požre froca? Kak človek pa si če se ne postaviš za...pred svoje otroke?!
BOOORIIIING!
Smo že predelal to, da se ni drla na psa, temveč na lastnico, pa še to takrat, ko otroka ni nihče grizel.
BOOORIIIING!
Smo že predelal to, da se ni drla na psa, temveč na lastnico, pa še to takrat, ko otroka ni nihče grizel.
darkolord ::
utihnit, ko so policaji prisli.
Kaj pa bi naj? Pustila, da ji pes požre froca?A ko so policaji prišli, ji je pes še žrl froca?
nevone ::
To je verjetno pogruntal tisk.
Zelo bi me zanimalo, kako je/bo v resnici.
Ampak zakon je prav lahko topogledno slab in bodo kazeni glede na storjeni napaki sorazmerno neustrezne.
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
Rok Woot ::
T-h-o-r> pasjeljubka že pravi, kako je vendar vsega otrok kriv
To v ničemer ne spremeni njene odgovornosti: Njena dolžnost je bila izolirati psa od vseh mogočih in nemogočih situacij, v katerih bi pes lahko povzročil škodo, za vso povzročeno škodo pa tudi polno odgovarja.
Pa kaj še... Glej vsakega psa in človeka lahko prisiliš da ugrizne, zmeraj se gleda normalne okoliščine. A starši pa nič ne vzgajajo otroka glede obnašanja do psa?? Pustmo zdej tegale in tamalo, tako lastnico bi jaz zapru. Moj pes je skoz spuščen. Maste kej proti? Se bom spustil na vaš nivo. BMK
Pa ne mi zdej jamrat za vsak ugriz... Normalen pes nikoli ne proba ubiti človeka... Lahko pa ga ugrizne, predvsem v samoobrambi...
Pa odkdaj taka nasršenost proti psom? Pojdite na kitajsko... Pes je pri nas stvar kulture. Sem pa za obvezne izpite (ne tečaje!!) za psa, če so le ti poceni,
Če pa kdo mojga psa sprav iz prostora brez fizične sile, mu pa takoj dam za 3 gajbe. Lahka žogo not nabijaš pa se ne umakne.
Pa še to, res imamo veliko parkov samo za pse v slo... Kar se pa drekov tiče, jih je pa v našem praku veliko manj kot praznih pločevink od pira...
Dejte si prosim vzet minuto pa zamislit nad vsemi nesmisli, ki jih mecete ven.
Prvo je to nerazumevanje afekta pa potem se zagovarjanje. A si sploh predstavljate kak kaos bi imeli, ce bi dejansko veljalo da traja 15 minut?
Druga stvar, ko pravite, da je matkina reakcija naravna. Ja ok, verjetno je naravno da popizdis. Ampak se bolj naravno je, da se ubadas z ranjenim otrokom, ne pa znasas v tem casu nad lastnico. Sploh ker ta histerija v nicemer ne pripomore, samo slabsa zadevo.
Tretje, policaji bi morali biti bolj cloveski pa pogledat matki skozi prste. No clovesko se je tudi motiti. S tem da policaji nimajo kej ugotavljat afekta, ma mati vse moznosti se zgovarjat kasneje nanj.
Prvo je to nerazumevanje afekta pa potem se zagovarjanje. A si sploh predstavljate kak kaos bi imeli, ce bi dejansko veljalo da traja 15 minut?
Druga stvar, ko pravite, da je matkina reakcija naravna. Ja ok, verjetno je naravno da popizdis. Ampak se bolj naravno je, da se ubadas z ranjenim otrokom, ne pa znasas v tem casu nad lastnico. Sploh ker ta histerija v nicemer ne pripomore, samo slabsa zadevo.
Tretje, policaji bi morali biti bolj cloveski pa pogledat matki skozi prste. No clovesko se je tudi motiti. S tem da policaji nimajo kej ugotavljat afekta, ma mati vse moznosti se zgovarjat kasneje nanj.
lexios ::
Bomo zrihtal 2 psa, če nimata otrok bo en grizel jypa, drugi darklorda; bo zanimivo opazovat reakcijo obeh po dogodku!
Jype se bo najbrž cele pol ure dru na psa, kasneje, mogoče, če utrpi kakšne travme tudi na čist random pse? "Pasji kričač", mu bomo rekl!
Darklord pa bo z mirnimi živci in v skladu z zakonodajo najbrž že med grizenjem klical odvetnika?
Propaganda! Osebno pa ne vidim problema v tem, da se preprečuje mučenje živali in debilom omeji dostop do potencialno nevarnih živali ali pa se jih o tem vsaj poduči (njih in psa)!* Spet kdo pa represijo vidi že v zakonsko predpisani uporabi nagobčnika (pri večjih pasmah), sredi urbanih naselij!
...s kolesom pa se vozi, če ti paše, nihče ti ne omejuje te pravice; sam ne mi prosim primerjat vožnje avtomobila z lastništvom psa!
*to al pa popolna "liberalizacija"! Osebno sem velik fan tko psov kot mačk, imam pa željo imet tigra, leva ali geparda! Može?
Jype se bo najbrž cele pol ure dru na psa, kasneje, mogoče, če utrpi kakšne travme tudi na čist random pse? "Pasji kričač", mu bomo rekl!
Darklord pa bo z mirnimi živci in v skladu z zakonodajo najbrž že med grizenjem klical odvetnika?
...ki poziva na boj zoper te strašne lastnike psov, ki na leto povzročijo približno sedem odstotkov ene smrti, medtem ko se idioti v plehnatih škatlah valite preko več kot dvesto trupel na leto?
Propaganda! Osebno pa ne vidim problema v tem, da se preprečuje mučenje živali in debilom omeji dostop do potencialno nevarnih živali ali pa se jih o tem vsaj poduči (njih in psa)!* Spet kdo pa represijo vidi že v zakonsko predpisani uporabi nagobčnika (pri večjih pasmah), sredi urbanih naselij!
...s kolesom pa se vozi, če ti paše, nihče ti ne omejuje te pravice; sam ne mi prosim primerjat vožnje avtomobila z lastništvom psa!
*to al pa popolna "liberalizacija"! Osebno sem velik fan tko psov kot mačk, imam pa željo imet tigra, leva ali geparda! Može?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lexios ()
Pa staffordski terier, pač nevem zakaj si folk kupuje take pse... Pomožnosti še za prvega psa.
Minusi dretja v tej situaciji:
-zivciras psa
-tvegas kazen
-zaostrujes situacijo
-vznemirjas ze tako pretresenega otroka
plusi dretja:
-pocutis se bolje
-zivciras psa
-tvegas kazen
-zaostrujes situacijo
-vznemirjas ze tako pretresenega otroka
plusi dretja:
-pocutis se bolje
...ko potegneš črto pa gre za izključno za naravno reakcijo, ki bi ji podleglo 90% ljudi, najbrž vsi; razen jypa, darklorda pa še kakega robota! Takrat ne razmišljaš...
Zgodovina sprememb…
Sej pravim, naravno je popizdit. Ampak se kr upam da je se bolj naravno se posvetit otroku raje kot znasat se v tistem trenutku.
Vem pa ne za ziher, ker nimam otrok.
Vem pa ne za ziher, ker nimam otrok.
Najprej se posvetiš otroku, ko vidiš nastalo "škodo", pa verjemi, da ne ostaneš pri tem...
Moj pes je skoz spuščen. Maste kej proti?
jap, jaz veliko hodim na sprehod na lokalni hrib in vedno opomnim folk, ki ima pse kar tako poleg sebe, da ga morajo imeti na povodcu
enkrat pa sem šel tudi na policijo, ker sem bil nazmerjan, da naj držim gobec, drugače bom tepen :)
Najprej se posvetiš otroku, ko vidiš nastalo "škodo", pa verjemi, da ne ostaneš pri tem...
Jah sej to, izpade kot da je froc avto.
Res si ne predstavljam kak idiot moras biti oz. kok histericen idiot, zame bi bilo normalno ravnanje, da ce ze cakas na resilca, spravis froca stran od psa in skusas pomiriti. Sploh ni nobene potrebe se dret, ker res cisto v nicemer ne pomaga.
To kar je pocela je dala sebi duska na prvem mestu. Ce se ne more tok kontrolirat pa izbrat boljso moznost za froca, nej pusti psu da ga pozre drugic.
Res si ne predstavljam kak idiot moras biti oz. kok histericen idiot, zame bi bilo normalno ravnanje, da ce ze cakas na resilca, spravis froca stran od psa in skusas pomiriti. Sploh ni nobene potrebe se dret, ker res cisto v nicemer ne pomaga.
Pa si bil ti tm al kroži kak posnetek dogajanja, da točn veš kaj in kako je počela?
Kolikor jst vem in poznam situacijo - je ne, tko kot večina tule; je lahko mati deklice porabla le 10% vsega časa za dretje in zmerjanje lastnice; ta pa bi ji lahko zamerila že en sam bolj glasen stavek, eno grdo besedo...
Mogoče je šlo za v afektu zabrušenih par krepkih, reakcija lastnice, ki se ni čutila odgovorne in se ni niti opravičila, pa je vik in krik še stopnjevala... Mati je podala ovadbo zoper lastnico psa, ta pa se ji je maščevala in jo ovadila žaljenja na javnem mestu oz. kršenja JRM... Ka te vem...
To kar je pocela je dala sebi duska na prvem mestu. Ce se ne more tok kontrolirat pa izbrat boljso moznost za froca, nej pusti psu da ga pozre drugic.
Brilijantn nasvet, si velja zapomnit! Pa še en teb: ne met otrok!
Zgodovina sprememb…
Mja, kaj ti bojo besede in udarci, najboljše, da greš kr tožit lastnika psa pa privlečeš vse skupaj na evropsko sodišče in tam scuzaš xx,xxxEUR+ pol pa se lahko še samo nasmihaš toženemu. Udarit jih tam ko najbolj boli, odškodnine nabit v nerealne cene...
Your turn to burn!
in tam scuzaš xx,xxxEUR+ pol pa se lahko še samo nasmihaš toženemu. Udarit jih tam ko najbolj boli, odškodnine nabit v nerealne cene...
Sure, ker dnar dns vse kupi, s tožbo pa se reši vse in pravici bo zadoščeno! Brez problema kupiš pol ko scuzaš xx.xxx eur+ "umetno lice", lahko tudi novega otroka, brezveze se sekirat, imaš prav - tožit pa je rešeno...
Ne ko stožiš xx,xxx plačaš nekoga, da opravi "umazano delo" namesto tebe, šele po tem je pravici zadoščeno, preostanek pa zapiješ. Sicer pa lepotni kirurgi tudi že delajo čudeže.
In ja, dan danes denar kupi VSE, kdor trdi drugače ne ve kje nakupovati - žal, ampak tako je.
In ja, dan danes denar kupi VSE, kdor trdi drugače ne ve kje nakupovati - žal, ampak tako je.
Your turn to burn!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mesar ()
Ja no lej, men 200€ sped ni nekaj. Psa pa ma spuščenga, kot moj ded in njegov ded pred njim. In mi čist dol visi. Ko, če bo pa kazen 1k€ se bom pa pizdil. Glej mojo mamo je tud avto zbil, pa bi jih rad prepovedal. Vseeno ne pametujem drugim, kaj naj delajo.
Pač sedaj je tako, ti se lahko voziž z avtom, jaz pa imam lahku spuščenega psa, ker imam dovolj denarja. Čeprov kazni še nisem dobil, me je pa enkrat varnostnik čakal nad 20 min da pridem iz trgovine, da mi pove da moram imeti psa privezanega. Samo nažalost je bil počasnejši od obeh...
Pa nerazumem kako lahko vi govorite o psu, kot o neki naključni domači živali ki to ni. Veste koliko ljudi psi rešijo. Nevem no, recimo otrok povozi s svojim mini avtom psa, pes se vstraši in ga narahlo vgrizne. Take stvari se dogajajo, predvsem pri mladih psih. Sedaj pa kar neki psi ki skačejo ljudem za vrat, un ga gura od vzadi pol se pa folk čud... Če pa grem v trgovino, pa name plane pes, se mi zdi pa to nesprejemljivo, četudi je ta privezan in z nagobčnikom. Tragično je da taki ljudje imajo psa, upam da se vsaj trudijo kaj spremenit. Nočem enačit človeka in psa. Ampak ponavadi imajo ljudje ki ne znajo vzgojiti psa enake probleme z otrokom...
Torej thor, tebi se zdi normalno, da je pes celo življenje privezan? To se ti zdi lepo? Seveda je moralno lasništvo psa, že samo po sebi težko vprašanje. Samo nekaj pa vem, da zagotovo psa še nisi imel :)
Pač sedaj je tako, ti se lahko voziž z avtom, jaz pa imam lahku spuščenega psa, ker imam dovolj denarja. Čeprov kazni še nisem dobil, me je pa enkrat varnostnik čakal nad 20 min da pridem iz trgovine, da mi pove da moram imeti psa privezanega. Samo nažalost je bil počasnejši od obeh...
Pa nerazumem kako lahko vi govorite o psu, kot o neki naključni domači živali ki to ni. Veste koliko ljudi psi rešijo. Nevem no, recimo otrok povozi s svojim mini avtom psa, pes se vstraši in ga narahlo vgrizne. Take stvari se dogajajo, predvsem pri mladih psih. Sedaj pa kar neki psi ki skačejo ljudem za vrat, un ga gura od vzadi pol se pa folk čud... Če pa grem v trgovino, pa name plane pes, se mi zdi pa to nesprejemljivo, četudi je ta privezan in z nagobčnikom. Tragično je da taki ljudje imajo psa, upam da se vsaj trudijo kaj spremenit. Nočem enačit človeka in psa. Ampak ponavadi imajo ljudje ki ne znajo vzgojiti psa enake probleme z otrokom...
Torej thor, tebi se zdi normalno, da je pes celo življenje privezan? To se ti zdi lepo? Seveda je moralno lasništvo psa, že samo po sebi težko vprašanje. Samo nekaj pa vem, da zagotovo psa še nisi imel :)
Lexios, lih tok spekuliram kot vsi ostali.
Samo ko pretehtas to malo kar vemo je vseeno verjetneje, da je matka prevec histericno reagirala in dobila zasluzeno kazen, kot da so ji policaji naredili krivico.
Samo ko pretehtas to malo kar vemo je vseeno verjetneje, da je matka prevec histericno reagirala in dobila zasluzeno kazen, kot da so ji policaji naredili krivico.
Torej thor, tebi se zdi normalno, da je pes celo življenje privezan? To se ti zdi lepo?
ne
sam, če ga goniš tam, kjer je množica ljudi, pol je to normalno, ja
Ja sej v gozdu je pa tudi prepovedan, park za pse, pa baje eden obstaja. Tko da, legalno nesmeš psa nikjer spustit, torej če si v bloku, pes v svojem žilvljenju še nikoli ni bil spuščen. Zakaj nisi potem kr za prepoved psov....
lp
lp
Rok Woot: Nimaš kaj pizdit, če tvoj pes dela prekrške, lahko samo odgovarjaš za le te! Tudi na tem področju bi morali uvesti ponavljajoče prekrške in s tem eksponentne kazni.
Your turn to burn!
Ja sej v gozdu je pa tudi prepovedan, park za pse, pa baje eden obstaja. Tko da, legalno nesmeš psa nikjer spustit, torej če si v bloku, pes v svojem žilvljenju še nikoli ni bil spuščen. Zakaj nisi potem kr za prepoved psov....
lp
sem za prepoved psov blokih, sigurno
imamo vse posrano okrog in okrog
pa ne samo zelenic, tudi pločnike
Ja seveda, psom se krivica dela.
Ne da bi bolj logicen zakljucek izpeljal, ne nabavljaj psa, ce si v bloku ane.
Ne da bi bolj logicen zakljucek izpeljal, ne nabavljaj psa, ce si v bloku ane.
Rok Woot: Nimaš kaj pizdit, če tvoj pes dela prekrške, lahko samo odgovarjaš za le te! Tudi na tem področju bi morali uvesti ponavljajoče prekrške in s tem eksponentne kazni.
Prvi del se strinjam, drugi je pa SAMO tvoje mnenje. Vi nimate kej piskat, pejd po policaja, ko me vidiš s spuščenim psov, ne men utrujat... Drugače imajo pa policaji radi lepo vzgojene pse in načeloma nič ne naredijo, če je lepo poleg.
Pač vam se zdi to nesprejemljivo, meni pa. Jaz bi tud modela ki napiha 3.0 zapru za 10 let, samo pač ni tako... Pa to babo bi tud zapru, sam ne zaradi tega ker pes ni imel nagobčnika...
gendale ::
moglo bi bit tko, da če maš psa spuščenega, ne plačaš nobene kazni, se pa psa avtomatsko uspava brez možnosti pritožbe
tvoj pes napade nekoga? isto, avtomatsko se ga uspava
tko bi se hitr rešil probleme s psi
tvoj pes napade nekoga? isto, avtomatsko se ga uspava
tko bi se hitr rešil probleme s psi
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
Alkohol je del naše kulture, psi niso.
Jaz bi manj pil če bi ljudje meli pse na vrvicah, tak pa tebe vidim s spuščenim psom pa me tak strah postane, da morem hitro na špricer.
Ko pes enkrat napade bo vedno napadal, takrat še ostnae samo usmrtitev.
Jaz bi manj pil če bi ljudje meli pse na vrvicah, tak pa tebe vidim s spuščenim psom pa me tak strah postane, da morem hitro na špricer.
Your turn to burn!
Zgodovina sprememb…
Bellatrix ::
Alkohol je del naše kulture, psi niso.
Psi so tudi del kulture.
People are quick to judge and slow to correct themselves.
Točno to. In bolj uporaben del kulture, kot pitje za volam, če to šetejemo v kulturo lol
Mipe ::
Psi so bili del kulture DLJE kot alkohol. Človek je namreč prej udomačil psa kot pa izumil alkohol. Psi so bili pomemben del vsakega lovskega plemena.
posrane zelenice niso del kulture
Mipe ::
Posrane so samo tam, kjer je veliko psov. 100 sprehajalcev s psi na isti poti? Ja, posrana zelenica.
Mater ste omejeni.
Mater ste omejeni.
Posrane so samo tam, kjer je veliko psov. 100 sprehajalcev s psi na isti poti? Ja, posrana zelenica.
Mater ste omejeni.
hja, še sreča, da ne obstaja pravilo o vrečkah in pobiranju or some shit like that
posrane zelenice niso del kultureA pokozlane pa so?
O.
ne, ampak tega je občutno manj, to je večinoma samo pred diskotekami itd
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: T-h-o-r ()
posrane zelenice niso del kultureA pokozlane pa so?
O.
Ja, že od nekdaj. Čeprav je boljše kozlat po pločniku kot po travniku, da vidiš koliko je ven prišlo. In kozlajo samo slabiči, pravi dedi prebavijo! Obvezen pripomoček za vsakega psa:
Your turn to burn!
""Ko pes enkrat napade bo vedno napadal, takrat še ostnae samo usmrtitev.""
Tudi to ne drži. Celo dokazano je, da ne. V sloveniji imamo samo eno konologinjo, ki je pooblaščena za prevzgojo psov in ona ti lahko to potrdi.
Problem je v lastnikih. Ti boš že psa usmrtil, samo naslednji pes istega lastnika bo potencialno spet nevaren... Kje šele da si bo vzel še več časa, da psa ki ga je zašuštral spet spravi v red. Nor pes bo zmeri nevaren... Z nagobčnikom al pa za ketno...
Tudi to ne drži. Celo dokazano je, da ne. V sloveniji imamo samo eno konologinjo, ki je pooblaščena za prevzgojo psov in ona ti lahko to potrdi.
Problem je v lastnikih. Ti boš že psa usmrtil, samo naslednji pes istega lastnika bo potencialno spet nevaren... Kje šele da si bo vzel še več časa, da psa ki ga je zašuštral spet spravi v red. Nor pes bo zmeri nevaren... Z nagobčnikom al pa za ketno...
nori lastniki za nore pse
če je kdaj imel nekdo psa, ki je ranil človeka, ta več ne bi smel imet psa
če je kdaj imel nekdo psa, ki je ranil človeka, ta več ne bi smel imet psa
gendale ::
>Ti boš že psa usmrtil, samo naslednji pes istega lastnika bo potencialno spet nevaren..
tej osebi se prepove lastništvo psa
tej osebi se prepove lastništvo psa
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
sam potem te morajo kot kaže kastrirati
mater, saj s temi je še slabše debatirat, kot s katoliki ali desničarji
mater, saj s temi je še slabše debatirat, kot s katoliki ali desničarji
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: T-h-o-r ()
A je potem boljše če se usmrti še lastnika?
Aja samo v Sloveniji je max. kazen 35 let če se ne motim? No tudi to bi se lahko spremenilo.
Aja samo v Sloveniji je max. kazen 35 let če se ne motim? No tudi to bi se lahko spremenilo.
Your turn to burn!
Zgodovina sprememb…
Bellatrix ::
Ta tema bo šla pod ključ, če se bo nadaljevala na takem nivoju.
Če pa nadaljujemo na tem nivoju, če psi rabijo nagobčnik, rabijo tisti ki pijejo alkohol, nagobčnik prirejen temu, da preprečuje pitje alkohola.
Če pa nadaljujemo na tem nivoju, če psi rabijo nagobčnik, rabijo tisti ki pijejo alkohol, nagobčnik prirejen temu, da preprečuje pitje alkohola.
People are quick to judge and slow to correct themselves.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sprehod in odvezani psi (strani: 1 2 3 4 … 15 16 17 18 )Oddelek: Loža | 89649 (59697) | Ben Dover |
» | Zaščita ljudi pred psi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 59413 (49260) | Massacra |
» | prepovejmo pse v mestih! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 23637 (21886) | krneki0001 |
⊘ | Napad psov (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 15079 (11602) | Tody |