» »

Napad psov

Napad psov

«
1
2 3
...
5

chucki ::

http://24ur.com/naslovnica/novice/slove...

Kaj praviten na to? Kako lahko nekdo rece ,da ta pasma velja za mirne, ce je pa zival? Vsi,ki imate doma pse vas skrbi,da bi vas kdaj napadli?
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch
  • zaklenil: Tody ()

Brane2 ::

Mene bolj zanima odgovornost kraveštine s toliko psi.

Realno, zakaj rabiš toliko takih psov ? Ajde, recimo, da se počutiš ogrožen in maš psa. Ampak 4 in to take, namenjene klavskim športom ?

Zanimivo bo slišat višino odškodnine in poškodbe, katerim je bila odmerjena. Pa kazen tudi.
On the journey of life, I chose the psycho path.

#000000 ::

Zakaj jih rab tolko ? Verjetno je rejec vsaj drugače si ne predstavljam babure s 4 bull mastifi, bolj vprašanje zakaj ma 4 IMO prav lepe pse, se je treba vprašat zakaj niso mel gor nagobčnikov ? Pomojem lahko začne ženska že kar šparat za odškodnino in to čist upravičeno.
še nakrat se je izkazal, ni kriva žvau ampak človek. LP

edit, trije kužki >:D so bli ne štirje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

Brane2 ::

Štirje so bli. Trije so jedli, eden pa je sedel v avtu.
On the journey of life, I chose the psycho path.

#000000 ::

Aja sem spregledal. Jedli >:D

Brane2 ::


še nakrat se je izkazal, ni kriva žvau ampak človek. LP


Zakaj je potem policaj uporabil "NajmanjšoMožnoSilo™" na kužkih, ne pa na stari kravi ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Jinto ::

Zato, ker na stari kravi sile ni bilo treba uporabit(torej je tudi na njej uporabil najmanjšo možno silo). :)

Alexius Heristalski ::

Napad bulmastifov preseneča tudi kinologe.

Seveda. Njim se psi vedno zdijo najbolj nedolžne živali na svetu. Tako kot ptiči ornitologom ipd.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

AndrejS ::

Ni napadalnih pasem. Napadalnost psa je predvsem odvisna od njegove vzgoje. Psi ki so v skupini pa se tudi počutijo močne - tako kot cigani.
Je pa res kako lahko baba hodi s 4 psi , ki jih ne more obvladati. Sem že videl eno babnico z dvemo rodwajlerma ki sta jo vlegla in ju je komaj obvladovala. Komaj sem pobegnil.

Brane2 ::


Zato, ker na stari kravi sile ni bilo treba uporabit(torej je tudi na njej uporabil najmanjšo možno silo). :)


Alpa mu je mogoče blo žal da bi lahko zgrešu in še komu šajbo razbil.
On the journey of life, I chose the psycho path.

BigWhale ::

So bolj agresivne in manj agresivne pasme. Koliko je pa potem pes napadalen je pa vprasanje.

Zakaj bi trije psi napadli in pogrizli nakljucnega mimoidocega je pa stvar debate. Moznosti za to je vec, odvisno od okoliscin. Vsekakor pa sklepati po enem takem napol rumenem clanku ni mozno, kaj sele, da bi prisel do kaksnih pametnih zakljuckov.

Ne ves in ne mores vedet.

SodVina ::

Napadalne oz. agresivne pasme seveda so. Nekateri psi so bolj nagnjeni k tem, drugi manj. Seveda pa lahko vsakega psa priucis, tako prinasalca, da ti bo grizel folk kot rotwailerja, da bo priden kot cucek. Ampak geni se vedno obstajajo.

edit: me je ze en prehitu :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SodVina ()

Brane2 ::

Tudi brzostrelke so lahko čisto pohlevna stvar, tudi če so polne in pripravljene za "akcijo", vendar zapete.

Pri njih je bistveno manj odvisno od značaja posameznega primerka, so pa verjetno variacije med modeli.

Zakaj je za psa treba bistveno manj papirjev, kot za šmajser ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

para! ::

Ja, tuki se strinjam z branetom, ker te psi, to so živali, pa dobr cucki pa te mejhni, to so še smešni k ti nč ne morjo... :)

Ampak, razne 60 kilske zverine so pa že nevarne ane. OK, če je lastnik toliko odgovoren, da ga ma na vrvici, pa da ga kontrolira, ampak sej danes na PSTju v LJ vidiš precej takih mrcin, ki se prosto šetajo okoli med folkom. Zakaj bi jz zdaj moral pazit, da bi slučajno ne dal psu razloga, da me napade?

lp
Death before dishonor!

Brane2 ::

Mogoče ne bi bla slaba ideja, da bi si folk začel nabavljat katane.

Imajo poleg uporabne tudi estetsko vrednost, so pa seveda prevsem namenjene osebnemu izpopolnjevanju v kendu.

Pač si nabaviš solidno zadevo, zanjo lepo okrašen etui s privezo, ki paše na obleko in okrog hodiš z dovoljenjem in dvemi rezili- dolgim na hrbtu in kratkim za pasom- samurai style.

Me zanima, če je posest takega rezila ob obleki prepovedana, če imaš sicer papirje, da se ukvarjaš s kendom... :\
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::


Ampak, razne 60 kilske zverine so pa že nevarne ane. OK, če je lastnik toliko odgovoren, da ga ma na vrvici, pa da ga kontrolira


To se izključuje. VSakdo, ki ima takega psa v urbanem okolju, je neodgovoren.
Pravzaprav, ni mi jasno, kako lahko normalen smrtnik zagotovi ustrezne varovalne mehanizme okrog takega psa...
On the journey of life, I chose the psycho path.

jype ::

Nimam pojma, zakaj je za psa treba manj papirjev. Kar se mene tice, je to neumnost.

Prvi in glavni problem, zaradi katerega bi jaz lastnico enostavno poslal sedet v zapor, je njena odgovornost do okolice. To je ziher povzrocitev splosne nevarnosti in posledicno direktno ogrozanje zivljenja. Tip bi umrl, ce ne bi pritekli policisti uporabljat minimalno silo. Da se tip z gasilnim aparatom ni upal mahnit po psu, precej pove o tem, koliko je lastnica bila sposobna obvladat svoje pse. Vzgojna kazen zanjo bi bila na sprehodu srecati vecje krdelo vecjih in mocnejsih psov, kot so njeni preljubi cucki. Ampak ker smo humani, je par let zapora po moje cisto OK. Brez moznosti, da se tej kazni izogne, se razume.

Jaz imam psa, ki je nevaren, zato se temu primerno obnasam. Komot ga pa dvignem od tal in imam enega (1), nimam pa stirih psov take pasme, da bi bil vsak posebej tezji od mene.

Pa da ne bo kdo mislil, da je to bila nesreca. Gospo dobro poznajo sosedje in se posebej lastniki psov, ki so z njenimi psi ze imeli podobne izkusnje (samo da so takrat potem sivali pse, ki so jih njeni bulmastifi raztrgali, ne pa cloveka). Baje se je potem vedno prisla opravicit in placala vso skodo in odskodnine, in potem kupila se enega bulmastifa. No, zdaj nima vec stirih.

Nikakor za napad ne moremo kriviti psov. Krive so lahko samo zivali brez lastnika, takoj ko dobijo lastnika, pa ta nase prevzame vso odgovornost za to kar pocnejo. Ce imas psa, pa zanj ne znas skrbeti, imajo na vsaki kliniki vedno na zalogi ustrezne injekcije, ki ne bolijo. Ce si pa dusevno moten, pa tudi s tezkimi gradbenimi stroji in vojasko tehniko ne smes upravljati. Zakaj potem lahko z nevarnimi zivalmi?

Brane2 ::


Nikakor za napad ne moremo kriviti psov. Krive so lahko samo zivali brez lastnika, takoj ko dobijo lastnika, pa ta nase prevzame vso odgovornost za to kar pocnejo


Zakaj ne ? Ne mi s pravljicami. Pes NATANKO ve, kdaj je šel čez mejo. Teli trije so to zelo točno vedeli. Pa če so imeli kravo za lastnico ali ne.
On the journey of life, I chose the psycho path.

jype ::

para!> Ja, tuki se strinjam z branetom, ker te psi, to so živali, pa dobr cucki pa te mejhni, to so še smešni k ti nč ne morjo... :)

No ja, jaz se s tem ne strinjam. Civava ti komot odgrizne prst na roki, te pa res ne morejo stiri civave ubit. Kakih 200 bi jih pa verjetno bilo dovolj za smrtno dozo.

Brane2> Pravzaprav, ni mi jasno, kako lahko normalen smrtnik zagotovi ustrezne varovalne mehanizme okrog takega psa...

Hja, to se zagotovi s solanjem in preverjanjem znanja. Ce pes lastnika/vodnika ne uboga, potem je po definiciji nevaren vedno in vsem. Ce ga uboga, potem je nevaren samo se toliko kot brzostrelka, kadar se z njim napacno ravna.

Jaz sem z 90% oceno polozil s svojim psom B/BH izpit, ki je minimum, da lahko psa pripeljes v vecino evropskih mest. Naslednji izpiti ga se cakajo, ampak ce tega izpita ne bi zmogel, bi psa verjetno dal uspavat. Edina druga izbira je, da imas ves cas zaprtega, kar se mi zdi precej manj humano kot evtanazija.

Vsekakor me ne moti, ce ima nekdo 4 bulmastife, ce sam poskrbi, da nikoli nimajo moznosti napasti cloveka. Ce to pomeni, da so ves cas zaprti, pa se mu to ne zdi svinjarija, kaj cmo. Ce pa imajo moznost, da cloveka napadejo, potem je pa lastnik neodgovoren in mu bi morali psa odvzeti (in verjetno uspavati, kar je najbolj prakticno, glede na to da je take pse pretezko prevzgojiti v zanesljive, ko mine adolescenca, se tezje pa je najti lastnike, ki bodo sprejeli odgovornost za psa z vnaprej zajebano vzgojo).

iso2000 ::

Da še jaz dodam svoj lonček:
Prvič, naj povem, da to žensko na videz poznam in sem jo že večkrat videval po rožni dolini v Lj. Na začetku je imela le enega psa in sicer samca, ki je bil včeraj tudi ustreljen. Pes ni bil napadalen in je bil čisto ok. Nato je dokupila še samico in potem so se začele težave. Prišlo je do nekaj napadov na pse - če se kdo spominja je bilo pred letom ali dvema v časopisju kako je človek reševal nekega majhnega kužka. In sta potem psa skočila tudi nanj in ga podrla na tla? Ni bilo hujših posledic - k sreči. No, kasneje pa so imeli še mladiče in očitno je dva obdržala? Zadnje čase jih nisem več videval hoditi po rožni dolini in očitno so imeli druge, bolj odmaknjene točke za svoje sprehode. Včeraj pa je do napada prišlo medtem, ko je lastnica dajala psev avtomobil, da bi šli na sprehod. Trije so bili že v avtu, četrtega pa je ravno dajala notri. Takrat je za njen hrbet prišel mimoidoči in psi so očitno ocenili, da je njihova gospodarica ogrožena in potem vemo kaj se je zgodilo... Drugače do sedaj nisem slišal, da bi prihajalo do napadov na ljudi. Saj je ne opravičujem, čeprav se morda zdi tako. Vendar, kot sem že omenil, sem jih večkrat srečal in se zame psa nista zmenila. Se pa absolutno strinjam, da je za 4 takšne pse treba imeti prvič veliko časa, človek mora biti res sposoben pri delu z njimi in tudi fizično je potrebno biti sposoben ustaviti takšnega psa. Če vam povem, da je ženska visoka kakšnih 1.65 in ima ca. 50kg, potem veste, da ni sposobna zadržati enega takšnega psa, kje šele 2,3 ali 4.

LP

jype ::

Brane2> Zakaj ne ? Ne mi s pravljicami. Pes NATANKO ve, kdaj je šel čez mejo. Teli trije so to zelo točno vedeli. Pa če so imeli kravo za lastnico ali ne.

Ne. Pes ne pozna krivde. Pes samo ve, kdaj mu je fino, in kdaj mu je neprijetno. To je vse. Pes nikoli ne spostuje lastnika, ampak se mu podredi zgolj zato, ker sicer ne dobi njegove pozornosti (ki je zanj pomembna). Pes se vsede zato, ker je naucen, da potem dobi klobaso, ne zato ker ti reces "sedi".

Pes se stepe zato, ker je to v njegovi naravi. Ce se pes take pasme enkrat stepe in v pretepu zmaga, je obicajno usmrtitev se najbolj smiselna moznost, ker se bo tak pes stepel _VEDNO_ ko bo videl priloznost, saj je egotrip ob zmagi za psa (in psico) nekaj najboljsega, kar lahko dozivi. Borilne pasme so vzrejene z namenom, da se ta lastnost karakterja ojaca, kar jih dela se toliko bolj nevarne.

Ja, strinjam se, da so psi lahko bili povsem krotki in mirni. Ampak jaz tudi ne hodim s tremi sloni na spagci (ali pa brez nje) po copovi, ceprav so mirni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

#000000 ::

Ohoho kakšni kinologi. Pes se usede zarad tega ker ve da bo dobil klobaso ! Ma kaki moj se ne usede zarad klobas/piškotov ampak zarad tega ker me ima za vodjo krdela, in samo zato te uboga, pri baburi pa je bilo tako, mela je 4 pse, ki so si že med sabo razdelil hirearhijo, ona je bila samo "nekdo ki prinese hrano" in kdor prinese hrano teka je treba čuvat, tam ko so šli v avto so pač psi začutili da je treba lastnico zaščitit, in so ogrizli nesrečnega 34 letnika. In ja to ni prvi tak napad s strani psov te lastnice. LP

Daedalus ::

Kar se mene tiče, bi itak strogo prepovedal vzrejo t.i. "borilnih" pasem in njihovih izpeljank. Lastnikom bi dal en mesec časa, da poskrbijo za injekcije, pol pa bi policija poskrbela za odstranitev s sveta. In seveda bi se to pravilo dosledno upoštevalo tudi po preteku prehodnega časa - psa s seznama prepovedanih se kratko in malo ubije, lastnika pa fejst oglobi.
Ker tile cucki pač nimajo nikakršnega namena, razen (večinoma) pumapanja kurcev njihovih lastnikov. Takile primeri pa samo dokazujejo, da tak cucek v urbanem okolju nima kaj iskat. Kot tudi nima brzostrelka (precej dobra primerjava, ker je oboje po osnovnem namenu orožje).
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

jype ::

#000000> Pes se usede zarad tega ker ve da bo dobil klobaso ! Ma kaki moj se ne usede zarad klobas/piškotov ampak zarad tega ker me ima za vodjo krdela,

Ja, no, nisem hotel komplicirat :)

Pes mora pred klobaso sedeti, dokler mu _ti_ ne dovolis, da jo pobere. Poljubno dolgo. Ko to zna, je minimalno vzgojen :)

Brane2 ::


Brane2> Zakaj ne ? Ne mi s pravljicami. Pes NATANKO ve, kdaj je šel čez mejo. Teli trije so to zelo točno vedeli. Pa če so imeli kravo za lastnico ali ne.

Ne. Pes ne pozna krivde. Pes samo ve, kdaj mu je fino, in kdaj mu je neprijetno. To je vse. Pes nikoli ne spostuje lastnika, ampak se mu podredi zgolj zato, ker sicer ne dobi njegove pozornosti (ki je zanj pomembna). Pes se vsede zato, ker je naucen, da potem dobi klobaso, ne zato ker ti reces "sedi".


1. In zakaj ti hodiš v službo/šolo etc ? Verjemi, da za klobaso, razen če si zaradi dresure to pozabil.

Makro "Spoštovati XY" je bolja ali manj definiran kot "ubogaj želje XY, ker ti sicer lahko stori WZ".
Pa če gre za psa, človeka, bika, opico ali kaj petega.


2. Ta povezava ni povsem tako neposredna. Pri psu vidiš, da se zaveda, da ga je nekje usral. To vidiš po tem, kako je to naredil.
Sem odraščal ob psih, nekateri so dali skozi dresuro za ovčarske pse- goniče itd.



Pes se stepe zato, ker je to v njegovi naravi. Ce se pes take pasme enkrat stepe in v pretepu zmaga, je obicajno usmrtitev se najbolj smiselna moznost, ker se bo tak pes stepel _VEDNO_ ko bo videl priloznost, saj je egotrip ob zmagi za psa (in psico) nekaj najboljsega, kar lahko dozivi. Borilne pasme so vzrejene z namenom, da se ta lastnost karakterja ojaca, kar jih dela se toliko bolj nevarne.


In zakaj so sploh dovoljeni navadnemu prebivalstvu ?


Ja, strinjam se, da so psi lahko bili povsem krotki in mirni. Ampak jaz tudi ne hodim s tremi sloni na spagci (ali pa brez nje) po copovi, ceprav so mirni.


Pozabi slone. Zakaj ne hodiš po čopovi recimo za RBV- Ručnim Bacačem Vatre ? Je precej bolj učinkovit, ni potrebno pobirat dreka za njim in je čisto pohleven, če ga znaš krotit. Tisti pilotski ogenjček lahko uporabiš za prižiganje cigareta, medtem ko v Merkatorju ob piru čakaš na pizzo recimo...
On the journey of life, I chose the psycho path.

iso2000 ::

Kar se mene tiče, bi itak strogo prepovedal vzrejo t.i. "borilnih" pasem in njihovih izpeljank. Lastnikom bi dal en mesec časa, da poskrbijo za injekcije, pol pa bi policija poskrbela za odstranitev s sveta. In seveda bi se to pravilo dosledno upoštevalo tudi po preteku prehodnega časa - psa s seznama prepovedanih se kratko in malo ubije, lastnika pa fejst oglobi.

No, tole je malo drastična poteza, se ti ne zdi? Potem lahko pobijemo tudi vse medvede, pa volkove, pa rise pa ujede, pa slone, pa kaj jaz vem koga vse še...
Verjetno nimaš psa, kajne? Potem to izjavo še nekako razumem. Mislim, da je ideja o nekakšnem izpitu za pse precej bolj na mestu. Recimo psihološki test za lastnika, pa test vodljivosti in obnašanja v urbanem okolju za psa+vodnika. Vse vprek pobiti je pa vprašljiva poteza. Vprašanje, ki se poraja je, kaj boš ocenil za bojnega psa? Ajde, če odmislimo najmanjše pse, je lahko vsak srednje velik ali velik pes "bojni". Šarplaninec recimo je sposoben zadaviti volka, za kar je bil tudi vzrejen - varovanje čred pred volkovi in medvedi. Pa nemški ovčar tudi ni ravno nedolžna živalica, če se znajde v "pravih" rokah. Vsak večji pes lahko človeka močno poškoduje ali ubije, pa ni važno kakšne pasme je. Lahko le govorimo o tem, da imaš pasme, ki potrebujejo bolj odločne in psiho-fizično močnejše vodnike in takšne ki so načeloma bolj podredljivi. Spet je tako, da se lahko v vsaki pasmi najde primerek, ki bo nevaren za vse kar se giblje.

Daedalus ::

Mel psa, 14 let, pravzaprav. Enega lepo vzgojenega mešančka, ko je poginil, se pač doma nismo odločili za "zamenjavo," pa mamo zdaj dva pretežno tečna mačka:D

Lej, jaz dejansko bi prepovedal vzrejo psov, ki so bili vzgojeni za čimbolj učinkovito grizenje ostalih psov in vse njihove izpeljanke pa križance. Takilem žvadem je pač umetno potencirana agresija, kar nobena vzgoja ne more učinkovito odpravit. Ker so bli programirani zato, da so agresivni. In takele živali so pač tempirana bomba, ki lahko, lahko pa ne eksplodira. Sploh pa če pogledaš, kako se izvaja nadzor pri nas, ko je možno magari leva sprehajati po parku brez nagobčnika... Je že tako, da so večinoma psi nepredvidljive živali (zaradi napačne vzgoje, pa svoje narave) in ne vem, zakaj bi dopuščal lastništvo tistih, ki so pa sploh bli vzgojeni zato, da svojega nasprotnika čimbolj učinkovito ubijejo.

No, tole je malo drastična poteza, se ti ne zdi? Potem lahko pobijemo tudi vse medvede, pa volkove, pa rise pa ujede, pa slone, pa kaj jaz vem koga vse še...

Si že kdaj videl koga, ki se z volkom/medvedom sprehaja po sredi Ljubljane? Jaz tud ne. Me pa prav strese vsakič, ko vidim kako mularijo/malo suho ženskico/ošabnega tipa, ki jo 40+ kg mrcina brez nagobčnika vleče za sabo. To pa sploh ni redek prizor, nazadnje me je od takem srečanju takle cucke skor z bicikla zabrisal. Pol mi je pa še lastnik prišel težit, ker sem bogo žival bojda vznemiril (hm, mogoče se ne bi smel pelat mimo?).
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Brane2 ::


No, tole je malo drastična poteza, se ti ne zdi? Potem lahko pobijemo tudi vse medvede, pa volkove, pa rise pa ujede, pa slone, pa kaj jaz vem koga vse še...


Mogoče. Vsekakor pa ne bi kar tako nezainteresirano gledal tipov, ki na vrvici za sabo vlačijo štiri medvede, pa če so slednji prestali psihološki preizkus ali ne.


Verjetno nimaš psa, kajne? Potem to izjavo še nekako razumem. Mislim, da je ideja o nekakšnem izpitu za pse precej bolj na mestu. Recimo psihološki test za lastnika, pa test vodljivosti in obnašanja v urbanem okolju za psa+vodnika.


Če gre za psa z neko uporabno in priznano funkcijo (službeni policijski pes, vodič za slepe itd), potem je smiselno pričakovati od okolice, da je pripravljena nositi nek razumen rizik v imenu koristi.

Če pa se nekdo sprehaja s psom, ki je bil v bistvu vzrejen in optimiziran a ubijanje in ga ima v bistvu samo za lastni gušt, ptem pa v takem okolju nima kaj iskati. Meni to "da ga tip lahko kroti" ni nobena garancija.

Soseda pravi, da je nedaleč stran od nas nekdo izobesil znak "Prosim, da me lastnik psa, ki me je ogrizel v soboto ob 10h, pokliče po tel in mi vsaj pove, ali je bil pes cepljen" ... :\ :\ :\

Lahko ugibaš, kakšen del lastnikov se bo ustavil, pomagal žrtvi in pošteno počakal na postopek, če jim ravno ni treba- če torej tega ni kdo videl...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Phil ::

Pes se vsede zato, ker je naucen, da potem dobi klobaso, ne zato ker ti reces "sedi".

Primer kako psa ne vzgajati. Tako dejansko dobiš mrcino, ki uboga le ko mu s hrano mahaš pred glavo, hkrati pa na veliko bulira okolico.
Sploh pri večjih pasmah (samcih) je pomembno, da pes nikoli ne podvomi v avtoriteto lastnika, katero si lastnik pridobi med igro, ko pes odrašča.

Pes ne pozna krivde.

Odvisno kako definiraš krivdo. Jaz opazim drugačno obnašanje pri psu (deluje nekoliko bolj pohlevno), ko naredi kaj česar ne bi smel.
LP

jype ::

Saj ga ne vzgajas tako. On pac ve, da si _TI_ tisti, ki mu dovoli jesti. In ker hoce klobaso, bo naredu vse, da do nje pride. Vzgajas ga tako, da dobi nagrado, ko nekaj naredi.

Po par letih dela, bo v gobcu vedno cutil klobaso, ko se bo na ukaz vsedel, ker na takem refleksnem pogojevanju temelji prakticno vsa pasja vzgoja. Na podlagi te vzgoje jaz lahko svojega psa ustavim z ukazom, ko siba za zajcem. Ko se igra z drugimi psi, me pa vcasih ne slisi, zato pac poskrbim da se igra samo v okolju, kjer bom lahko ukrepal, preden pes naredi skodo.

O, da je pes naredil neumnost, mu je cisto jasno. Ampak to drugacno obnasanje pokaze izkljucno do tistega, ki ga prepozna kot avtoriteto. Ce mu tujec vzame klobaso, ga bo zagotovo napadel. To je pravzaprav primarni namen psa cuvaja.

Ce pa spizdi klobaso tebi, bo pa seveda precej zalostno gledal, ker ve, da mu je nisi dal in da (kar se njega tice) zasluzi kazen.

Ce psa kaznujes, pa on ne ve, zakaj si ga kaznoval, takrat je pa uzaljen, zmeden in jezen. Ce tako napako ponavljas, lahko pes postane cuden, bodisi izjemno agresiven, ker se vedno boji kazni, ki je ne razume, ali pa popadljiv, ker te poskusa prepricati, da se s tvojo avtoriteto ne strinja.

Brane2 ::


Ce pa spizdi klobaso tebi, bo pa seveda precej zalostno gledal, ker ve, da mu je nisi dal in da (kar se njega tice) zasluzi kazen.


Torej se zaveda, da je kriv.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Vikking ::

Sredin napad omenjenih psov ni bil prvi, saj je policija zoper lastnico zaradi napada psov v zadnjih dveh letih že dvakrat predlagala obravnavo pred sodnikom za prekrške. Predloga sta bila podana zaradi kršitve zakona o zaščiti živali, ker lastnica ni ustrezno zagotovila varstva nevarne živali. V prvem primeru je pes ugriznil drugega psa, medtem ko je v drugem primeru pes napadel žensko in ji poškodoval nos.

Zgleda, da lastnica ni pravilno "vzrejala" teh psov kot pišejo, da so se podobni incidenti tej lastnici psov, že zgodili.

BigWhale ::

> Torej se zaveda, da je kriv.

Odvisno. Ponavadi se, ce je tako naucen.

Ce je pa naucen, da vsak, ki ti stopi za hrbet velja za sovraznika in te more braniti, potem bo pa ponosen na dejanje, ki ga je storil. Saj je ravnal v dobri veri.

3/4 je v vzgoji, morda se vec.

Mati ::

Meni tudi ni jasno, kako je lahko 50 kg ženska krotila 4 takšne pse, vendar bi vseeno odgovoril Dedalusu in ostalim umskim bolnikom, ki bi se šli zdaj nek holokavst nad psi.
Kaj je zate nevaren pes? Pit bull, Doga, Nemški ovčar, Bull terier, Rodweiler, Doberman, Koker španjel...?
Sam imam Pit bulla starega 12 let in večinoma grem na sprehod z njim brez vrvice. Morda se bo komu zdelo neodgovorno, vendar tisti očitno še niste videli poslušnega in socializiranega psa. Še nikoli ni ugriznil koga (niti psa), niti pokazal najmanjšo agresivnost proti komurkoli.
Me pa najbolj razpizdi to, da se razni koker španjeli, ovčarji, pudli...spustijo v njega (ki niso na vrvici), moj pes pa mora na moj ukaz sedet in čakat, da lastnik odstrani agresivno žival brez da se brani.
Potem pa še pizdijo, zakaj nimam psa na vrvici. Mrš...

sese12 ::

Kar nekaj primerjav je bilo psa z brzostrelko.

Mogoče kot zanimivost. V policije je uporaba službenega psa brez nagobčnika enaka uporabi strelnega orožja oz. spada v isti razred prisilnih sredstev.

Sedaj pa se lahko zamisli vsak, ki vodi okrog psa brez nagobčnika.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sese12 ()

#000000 ::

Pa sej bullmastif ni borilni pes, res da je krava ampak ni pa borilni. Aja pa teli takoimenovani borilni psi niso noben bav bav, jest mam pit bull-a že kr nekaj časa, in ni še nobenga ogrizel, oz. je ogrizu ene par psov med sprehodom, ko se je kak vanga zakadu ampak ni bilo nikol hujega (pač običajen pasji ravs) moram pa povedat, da mi grejo lastniki raznih cuckov ki tekajo okoli brez nadzora oz. je lastnik tam nekje (priča s komšinico) zelo na ku... ker ravno taki se zakadijo v mojega, ki je vedno ko je izven dvorišča na povodcu in pod mojim nadzorom. Vedno pa ko se to zgodi pa mi začčnejo paet solit taki tipi, da kao mojga bi kr ubit moral dat in da njihov ni nevaren, ampak za vse velja naj bodo na povodcu, jest to upoštevam ne vem pa zakaj dugi ne ??

Ampak če bi jih gospa imela na povodcih al pa vsaj z nagobčniki, se to ne bi nikol zgodilo, zdej borilni pes gor al pa dol, kriv je lastnik, ki je neodgovoren in je dopustil da se je kaj tazga sploh lahko zgodilo, in takmu človeku bi jest psa tudi odvzel oz. prepovedal da ga sploh lahko imajo. LP

Daedalus ::

Meni tudi ni jasno, kako je lahko 50 kg ženska krotila 4 takšne pse, vendar bi vseeno odgovoril Dedalusu in ostalim umskim bolnikom, ki bi se šli zdaj nek holokavst nad psi.
Kaj je zate nevaren pes? Pit bull, Doga, Nemški ovčar, Bull terier, Rodweiler, Doberman, Koker španjel...?
Sam imam Pit bulla starega 12 let in večinoma grem na sprehod z njim brez vrvice. Morda se bo komu zdelo neodgovorno, vendar tisti očitno še niste videli poslušnega in socializiranega psa. Še nikoli ni ugriznil koga (niti psa), niti pokazal najmanjšo agresivnost proti komurkoli.
Me pa najbolj razpizdi to, da se razni koker španjeli, ovčarji, pudli...spustijo v njega (ki niso na vrvici), moj pes pa mora na moj ukaz sedet in čakat, da lastnik odstrani agresivno žival brez da se brani.
Potem pa še pizdijo, zakaj nimam psa na vrvici. Mrš...


Umski bolnik... to je vsa "kritika", ki jo spraviš skup?

Lej, ti se z nevarnim psom šetaš naokoli, brez vrvice in brez nagobčnika. Neodgovorno? Je ja, upam, da boš enkrat fasal gromozansko denarno kazen za takole početje. Predpisi so tu jasni, pes mora meti nagobčnik pa špago. Po ga spuščaj naokoli brez obojega magari, med folkom pa se nima kaj sprehajat brez "obvezne opreme." Zakaj pa majo policijski psi vedno nagobčnik pa špago? Ob vsem treningu, ki ga dajo skoz?

Pa sej bullmastif ni borilni pes, res da je krava ampak ni pa borilni. Aja pa teli takoimenovani borilni psi niso noben bav bav, jest mam pit bull-a že kr nekaj časa, in ni še nobenga ogrizel, oz. je ogrizu ene par psov med sprehodom, ko se je kak vanga zakadu ampak ni bilo nikol hujega (pač običajen pasji ravs) moram pa povedat, da mi grejo lastniki raznih cuckov ki tekajo okoli brez nadzora oz. je lastnik tam nekje (priča s komšinico) zelo na ku... ker ravno taki se zakadijo v mojega, ki je vedno ko je izven dvorišča na povodcu in pod mojim nadzorom. Vedno pa ko se to zgodi pa mi začčnejo paet solit taki tipi, da kao mojga bi kr ubit moral dat in da njihov ni nevaren, ampak za vse velja naj bodo na povodcu, jest to upoštevam ne vem pa zakaj dugi ne ??

Tvoj pes je vključno s tistimi, ki so ga napadli, primern za usmrtitev. Lastnikom pa kazen, da ne bo kdaj tak "pasji ravs" slučajno kakega mimoidočega doletel.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

Mati ::

Policijski psi so trenirani za napad in ugriz in so tudi drugače precej divje živali.

V eni drugi temi si si izposodil citat:
Zastopati ekstremizem, katerikoli, je neodgovorno.

In prav ti zdaj zastopaš ekstremizem. Ni to dvolično? Pa ne zdaj lapat o mojem psu, ker tema ni temu namenjena, če ga boš kdaj videl in spoznal, potem imaš pa vso pravico govoriti kako neodgovoren sem.

para! ::

Ja no super, če znate tko krotit te zverine, da jih še na vrvici ni treba met. Ampak jaz, ki se ne spoznam na pse, gledam na to mal drugač, ker js res ne vem kaj bo nek (meni na izgled agresiven) pes naredu, ko bom šel mimo njega, tud ne vem, če ga bom vznemiru, če se zaderem itd, no uglavnem, se počutim ogroženga :>

lp
Death before dishonor!

iso2000 ::

Mimogrede: Volka sem že videl v Lj. pa ne v ZOO ampak na osrednji tržnici. Tako, da se najde tudi kaj takega.
LP

Brane2 ::


Pa ne zdaj lapat o mojem psu, ker tema ni temu namenjena, če ga boš kdaj videl in spoznal, potem imaš pa vso pravico govoriti kako neodgovoren sem.



Če zakon določa nagobčnik in štrik, je pač tako.

Tudi jaz sem se sposoben vozit po zaloški 90 čisto brez divjanja, pa nimam kaj pizdit, če me policaji oglobijo, ker sem vozil več kot dovoljenih 70.

Ti je padlo na pamet, da se mogoče nekateri bojijo psov in da se te že na daleč izognejo ali mogoče trpijo neprijetnosti na sicer čisto normalnem sprehodu ? Saj ne more vsak vedeti, da tvoj pes je "pa krotek". Ko pride blizu, je lahko že prepozno.

Pa tudi, zakaj bi se zanašal na tvojo sodbo ?

Saj jaz tudi vem, da je moj avto 100% vozen, še preden ga odpeljem na tehnični pred registracijo, pa moram kljub temu skozi pregled.
KLjub temu da ga sam šraufam in da mi vsaka malenkost, ki lahko vpliva na vožnjo, najeda živce že dolgo preden bi mi zaradi tega srali na tehničnem...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

#000000 ::

Dedalus pa sej ti res nis normalen, al pa nisi prebral mojga posta tko kot se spodobi.

Če jest peljem mojga psa na sprehod ga imam vedno na povodcu, ne vem zakaj bi lahko španjelčki oz. kak manjši psiček veselo skakljal okoli brez povodca. In glede pasjega ravsa imam v mislih malo renšanja in konec, no včasih tud mojga kak pingec mal uščipne, moj le redko ugrizne oz. bol pošlata kot ugrizne, ker ne morem preprečit če se kr zakadijo vanj. Aja glede nagobčnika pa je tko vsi psi naj bi jih imeli, in vsi bi morali biti na povodcih. In iz karga razloga bi bilo treba psa usmrtit. Aja pa še tole pri teh usmrtitva psov, imejte v glavi tud tole, pes je družinski član (ne čist dobesedno ampak vendarle) sicer mene ne moti tolk, ampak sem 100% bi nekoga motilo če bi mu napisal da je treba vse mongolidne otroke dat usmertit. Dobr ni glih ne vem kaka primerjava ampak upam da dojameš na kaj ciljam. LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

jype ::

sese12> Mogoče kot zanimivost. V policije je uporaba službenega psa brez nagobčnika enaka uporabi strelnega orožja oz. spada v isti razred prisilnih sredstev.

Ja, ampak solan policijski pes te zna ubit tudi z nagobcnikom. Pravzaprav imajo kovinske nagobcnike ravno zato, da lahko z njim onesposobijo zrtev, ne da bi jo pri tem ugriznili, ker pri ugrizu pes lahko izgubi precej kontrole nad sabo (ker je pac zver v stresni situaciji in lahko narobe odreagira).

Brane2> Če zakon določa nagobčnik in štrik, je pač tako.

Ja, saj vedno, ko grem z njim na vlak ali avtobus, imam nagobcnik in strik. Ko hodim po gozdu, pa ne, ker tam zakon tega ne doloca.

Po "naselju" se nikoli ne sprehajam z neprivezanim, ker je nevljudno, ceprav ni prepovedano. Ce se ljudje psa bojijo, ga odstranim.

Brane2> Ko pride blizu, je lahko že prepozno.

Seveda. Ravno zato bi jaz zahteval redne preizkuse znanja. Ce si lahko privoscis avto, si moras tudi izpit za avto. Ce si pa privoscis psa, si moras pa privoscit tudi vsaj nekaj ur na dan delat z njim (pac odvisno od pasme, ampak to spada k odgovornosti do psa in okolice), ali pa je bolje, da ga nimas.

Brane2> KLjub temu da ga sam šraufam in da mi vsaka malenkost, ki lahko vpliva na vožnjo, najeda živce že dolgo preden bi mi zaradi tega srali na tehničnem...

No, ljiudje, ki svoje pse takole obravnavajo, si jih po moje tudi zasluzijo. Ostali pa ne.

para!> Ja no super, če znate tko krotit te zverine, da jih še na vrvici ni treba met. Ampak jaz, ki se ne spoznam na pse, gledam na to mal drugač, ker js res ne vem kaj bo nek (meni na izgled agresiven) pes naredu, ko bom šel mimo njega, tud ne vem, če ga bom vznemiru, če se zaderem itd, no uglavnem, se počutim ogroženga :>

Ja, jaz bi se tudi na tvojem mestu. In ce te kaksen lastnik psa prepricuje, da ti njegov pes ne bo nic naredil, mu kar povej, da naj ga vseeno lepo priveze. Od tega mu ne bo padla krona z glave, je pa to minimum, ki ga lastnik mora bit sposoben naredit, tudi ce se mu zdi zaljivo ali zarad kaj jaz vem cesa neprimerno. Je pa vseeno dobro prebrat kaksno knjigo o psih, da ves, kako zmanjsas moznost, da se pes agresivno vede do tebe. Ravno zaradi debilnih lastnikov, ki se jim po moznosti tvoj strah pred psom zdi se zabaven.

Mati> Policijski psi so trenirani za napad in ugriz in so tudi drugače precej divje živali.

Uh, no... Niso ravno divje, lakho pa to postanejo - na ukaz. Bistvo vsake sole psa je, da pes prakticno vse pocne na ukaz, ko je v stanju "delovne pozornosti". Ko ni, je pa pac prepuscen samemu sebi in se obnasa v skladu s pravili svojega krdela (obicajno je to druzina vodnika), ampak ce se takrat vede agresivno, ze krdelo poskrbi, da dobi dovolj vzpodbude, da se zacne obnasati primerno.

Pravzaprav psi, ki polozijo izpite z obrambo, zelo redko koga ugriznejo, ne da bi jim to kdo ukazal, ali pa bi bili direktno izzvani in se ne bi mogli umakniti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Yossarian ::

Mati in 00000. Zelo sta neodgovorna. Ali vesta, kaj največkrat rečejo lastniki psov na sodišču, ko sem jim sodi zaradi ugrizov njunih psov? Pa saj moj še nikoli ni nikomur nič storil. Točno to, kar trdita vidva.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

jype ::

Vodnik mora vedno biti sposoben prepreciti ugriz vnaprej. Ce ni, potem pac odgovarja, ampak bistvo pasje sole je, da se vodnika nauci, kako s psom ravnati, da sploh ne bo prisel v situacijo, ko bi do ugriza lahko prislo. Poleg tega, da je pes poslusen, jasno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

jype ::

Aja pa se Rucni Bacac Vatre na copovi: orozje te ne odvlece proti tvoji volji za sabo, tile bulmastifi pa so lastnico lahko odnesli kamor so hoteli.

Mati ::

Razumem kaj želiš povedati Brane in niti ne pizdim, da nimam namena plačati globe v kolikor me oglobijo.
V bistvu brez povodca ne grem ravno čez MB tržnico, pač pa v gozd in tam je pes non-stop na "poleg", tako da še nisem doživel da bi se ga kdo bal. Ponavadi nevtralni opazovalci pohvalijo poslušnost psa s komentari "kak lep in ubogljiv pes".

Z mojim postom nisem želel zdaj prikazati kak đek sem, da lahko grem s psom na sprehod brez povodca in podobno, me pa razpi....jo izjave v stilu Deadalusa, da je pa treba kar vse pobit.
K vragu s takimi mirovniki. Niti oni niso to kar so bili včasih! :D

Navsezadnje tebi tudi avta ne dajo na prešo, če te dobijo, da voziš 90...Še enkrat poudarjam, da je rezlika med psom in socializiranim in šolanim psom in pasma tukaj nima veze.
Bo še kdo rekel, dajmo vse cigane pobit, ker nam gredo na k....c in znajo v skupini/krdelu biti nevarni.

#000000 ::

edenpač dej ti tud dobr preber kaj piše. Aja še tole, sej za vse pse velja da morjo bit na povodcu, torej kaj sem jest kriv če se nek drug pes zakadi vanj ??

Mati ::

Še to. Zavedam se, da pes ima kosmate uhe in nikoli ne veš, kaj se mu plete po buči, zato nosijo del naloge preprečevanja ugriza tudi vodniki/lastniki psov.
V kolikor poznajo psa, se ukvarjajo z njim in ga ne pustijo nenadzorovanega okrog letat se ne more nič zgodit.
Kar je pa počela ta ženska, pa ne kaže na dobrega vodnika psa, saj je bila nepozorna in kolikor berem tudi pse ni imela pod kontrolo.

klemen22 ::

Ne vem kako si sploh nekateri lastniki psov (takih je v LJ zgleda kar večina) sploh dovolijo psa peljati po ulici brez da ga imajo na verigi. Zagotovo bi morale biti v tem primeru kazni precej ostre ker ko pride do ugriza je prepozno in za žrtev nič kaj prijetno. Žal v tem primeru več ali manj nastradajo psi namesto neodgovornih lastnikov če jih sploh lahko tako imenujemo. Pa naj bo pes šolan ali ne.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)
«
1
2 3
...
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Pes ugrizne deklico, mati nahruli lastnico in dobi kazen? (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Loža
96289189 (12772) zimurg

Zakonska prepoved nevarnih pasem (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
32049316 (44612) dzinks63
»

Zaščita ljudi pred psi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
37955993 (45840) Massacra
»

zakaj ma folk pitbule? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26225242 (16433) LordTado

Več podobnih tem