Forum » Loža » Pes ugrizne deklico, mati nahruli lastnico in dobi kazen?
Pes ugrizne deklico, mati nahruli lastnico in dobi kazen?
T-h-o-r ::
see
you feel better already
you feel better already
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
Pšenični ::
T-h-o-r> ja, če je v igri tvoje življenje ali življenje tvojih bližnjih se lahko zdiraš na kogarkoli te je volja
OK, pred šestimi leti bi me skoraj povozil vlak, ti hribovski idiot zarukan.
Dejstvo je, da je potrebno lastnike psov disciplinirat-sprejet zakonodajo, ki bo omogočala že v začetku postopka prepoved razpolaganja z nepremičnino cele familije.....in potem še fejst nabit kazni....., zakaj, to dokazuje že tvoje pisanje tukaj. Mislijo, da lahko počnejo in pišejo karkoli. Pravijo da je pes ogledalo lastnika......
No nekej v tem smislu, da se zagotovi njihova polna odgovornost. Da bojo meli psi nagobčnike itd.....da ne bojo več ogrožali. In spuščeni letali po gozdu..itd. V glavnem, "vidm, da jih po treba jebat".
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()
Super Sonic ::
Kaj ima to veze?
Seveda da ima, ohranjaš napetosti do policije. A veš, ko je tvoj otrok poškodovan od napada (ok, psa), je že smeh lastnika psa dovolj. Nismo vsi enako čustveno stabilni Supermani.
Očevidec je lastnici povedal, da jo pozna????
Jaaaa.
Živet tako, da bo policija in sodstvo skrbelo za kršitve zakona je edini normalen način, če si domišljamo da želimo pravno državo. ŠE vedno pa mi nisi odgovoril kdo če ne policija in sodstvo je po tvojem pristojen za razsojanje in kaznovanje? Ljudstvo?
Ma kakšno ljudstvo. MOji očitki letijo tebi, ker zaupaš 100% v sodni sistem in policijo. So polni napak in poznam veliko ljudi, med njimi bi v določenih primerih (v omenjeni vsekakor) bil tudi sam, ko hočejo sami zadostiti sebi ob napadih živali. In otrok je občutljiva tema. To da se pa ljudstvo zgraža nad odločitvijo policije/sodstva, ni pa prav nič barbarskega, paše v kontekst. Jemlje se ga pa lahko kot sporočilo na omenjeni ustanovi, da bi večina naredila enako in da mogoče mal več širšega pogleda na stvar ne škodi.
Med napadom imaš pravico uporabit sredstva, ki so potrebna da zaščitiš sebe in bližnje. Po napadu, pa nimaš pravice nadaljevat z obračunavanjem (fizičnim ali verbalnim) ČE to storiš si prekorčil silobran in moraš biti ustrezno sankcioniran.
Razočaran!!!
Samo zakaj potem ne rabi odgovarjat za svoja ravnanja? Sem prepričan, da je imel tudi pes razlog (pa četudi mu je bilo samo dolgčas), da je ugriznil punčko, pa ne trdim, da zato ne sme bit sankcij zoper psa in lastnika.
Ja vem jaz to, kaj si ti misliš o tem, si že povedal, ampak afekt tle ni bil upoštevan in zato ne rabiš biti pravnik, niti policaj, niti kaj drugega. Enostavno je prišlo do napake. To si jaz mislim, ne sodim.
Kot sem že napisal, če bodo uspel dokazat,da so psa izzival potem tudi tertji odstavek ne bo zdržal.
Uf, ta bo legendarna. Dvoletna punčka izzivala psa-ubijalca na ulici.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Super Sonic ()
jype ::
telbanc> No nekej v tem smislu, da se zagotovi njihova polna odgovornost.
Mhm, se strinjam. Vse, ki vozijo avtomobile, pa kar preventivno v gulage, da ne bo kakšne nesreče.
Mhm, se strinjam. Vse, ki vozijo avtomobile, pa kar preventivno v gulage, da ne bo kakšne nesreče.
St235 ::
Podobno bi lahko rekel praktično za vsako dejavnost, ki je potencialno nevarna za druge. Ta zahteva z razpolagnajem nepremičnin je že primer popolnoma zgrešene logike razmišljanja in nesorazmernosti. Potem bi moralo bit enako za vse voznike, lastnike orožja, celotno moško populacijo, ker je opremljena za posiljstvo in tako naprej. Sankcij pred pravnomočnostjo pač ni mogoče zahtevat kaj šele izvrševat.
Konkretno se strinjam z solatkotom, da bi morali zagotoviti večji nadzor nad tem kdo pravzaprav psa sploh lahko ima in pod kašnimi pogoji. Ravno tako bi morala sankcija vključevat nadaljnjo prepoved lastništva oziroma vzgoje psa.
Konkretno se strinjam z solatkotom, da bi morali zagotoviti večji nadzor nad tem kdo pravzaprav psa sploh lahko ima in pod kašnimi pogoji. Ravno tako bi morala sankcija vključevat nadaljnjo prepoved lastništva oziroma vzgoje psa.
jype - očitno ;)
Kot sem že napisal, če bodo uspel dokazat,da so psa izzival potem tudi tertji odstavek ne bo zdržal.
Tale je zrasla na lexios zelniku.
Seveda da ima, ohranjaš napetosti do policije. A veš, ko je tvoj otrok poškodovan od napada (ok, psa), je že smeh lastnika psa dovolj. Nismo vsi enako čustveno stabilni Supermani.
In zakaj potem ne rabiš odgovarjat za svoja dejanja? Nobeden ne trdi, da je bila reakcija ženske nerazumljiva, je pa bila protizakonita.
Živet tako, da bo policija in sodstvo skrbelo za kršitve zakona je edini normalen način, če si domišljamo da želimo pravno državo. ŠE vedno pa mi nisi odgovoril kdo če ne policija in sodstvo je po tvojem pristojen za razsojanje in kaznovanje? Ljudstvo?
Ma kakšno ljudstvo. MOji očitki letijo tebi, ker zaupaš 100% v sodni sistem in policijo. So polni napak in poznam veliko ljudi, med njimi bi v določenih primerih (v omenjeni vsekakor) bil tudi sam, ko hočejo sami zadostiti sebi ob napadih živali. In otrok je občutljiva tema. To da se pa ljudstvo zgraža nad odločitvijo policije/sodstva, ni pa prav nič barbarskega, paše v kontekst. Jemlje se ga pa lahko kot sporočilo na omenjeni ustanovi, da bi večina naredila enako in da mogoče mal več širšega pogleda na stvar ne škodi.
Torej po tvoje ima ljudstvo prav in treba odpravit kazen zoper mamo zato, ker tako meni javno mnejne? Ne trdim, da je sodstvo nezmotljivo. trdim pa da je javno mnenje dosti lažje manipulirat in da se ljudje večkrat motijo kot sodstvo. Še posebej kjer je otrok občutljiva temo in se bodo ljudje postavili v obrambo otroku ne glede na dejansko situacijo.
In to, da bi 10000 ljudi v neki situaciji prekršilo zakon ne pomeni, da se jih ne sme sankcionirat. Potemtakem, če vsi vozijo prehitro je nedopustno kaznovat prehitre voznike?
Ja vem jaz to, kaj si ti misliš o tem, si že povedal, ampak afekt tle ni bil upoštevan in zato ne rabiš biti pravnik, niti policaj, niti kaj drugega. Enostavno je prišlo do napake. To si jaz mislim, ne sodim.Afekt ne opravičuje ravnanja. Nihče ne dvomi, da je mati besede izrekla v afektu. ampak zato ni možno trdita, da ni kriva in da je policist narobe ravnal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
lexios ::
Se strinjam z telbancem. Je mati res vzela pravico v svoje roke, ko je "kršila JRM"? Niče pa se ne vpraša o odnosu lastnice do mame in deklice!?
Kar se ti lepo razložil, da ni nujno res - lastnica bi jo v tem primeru lahk odnesla tudi brez kazni!
Vsi ki vozijo avtomobile opravijo vozniški izpit, še pred tem zdravniški pregled in izpit prve pomoči; včasih je bil pogoj tudi psihološko testiranje (danes žal ne več), vsako leto je obvezen servis in tehnični pregled brezhibnosti vozila, vsake 4 leta država poskrbi za inkasantstvo in dvigne kazni za prometne prekrške...
Očitno pa meniš, da je primerjava na mestu? Škoda, da ni pogoj za lastništvo psa vsaj zdravniški pregled, najbrž ga marsikateri lastnik ne bi pridobil po legalni poti!
Mislim, da je Jype lepo povedal, da če bi se mati raje kot dretju in zmerjanju posvetila svojemu otroku bi bilo od tega precej več koristi.
Kar se ti lepo razložil, da ni nujno res - lastnica bi jo v tem primeru lahk odnesla tudi brez kazni!
Vsi ki vozijo avtomobile opravijo vozniški izpit, še pred tem zdravniški pregled in izpit prve pomoči; včasih je bil pogoj tudi psihološko testiranje (danes žal ne več), vsako leto je obvezen servis in tehnični pregled brezhibnosti vozila, vsake 4 leta država poskrbi za inkasantstvo in dvigne kazni za prometne prekrške...
Očitno pa meniš, da je primerjava na mestu? Škoda, da ni pogoj za lastništvo psa vsaj zdravniški pregled, najbrž ga marsikateri lastnik ne bi pridobil po legalni poti!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lexios ()
lexios> Vsi ki vozijo avtomobile opravijo vozniški izpit, še pred tem zdravniški pregled in izpit prve pomoči; včasih je bil pogoj tudi psihološko testiranje (danes žal ne več), vsako leto je obvezen servis in tehnični pregled brezhibnosti vozila, vsake 4 leta država poskrbi za inkasantstvo in dvigne kazni za prometne prekrške...
In kljub vsemu temu je razmerje med mrtvimi od prometa in mrtvimi od pasjih zverin še vedno 10.000:1 ali še več, da poškodovanih in invalidov sploh ne omenjamo.
In kljub vsemu temu je razmerje med mrtvimi od prometa in mrtvimi od pasjih zverin še vedno 10.000:1 ali še več, da poškodovanih in invalidov sploh ne omenjamo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Nič nisi razložil, navrgel si to trditev kot dejstvo. S katerim se pa ne strinjam. Menim, da bi bile sankcija zoper lastnico večje, če bi mati uspela kontrolirat svoje impulze in jo nebi napadla. Ravno tako bi pravokacije lastnice in njen odnos do žrtve lažje dokazovala, če bi bila sama sposobna kulturne reakcije.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
Reycis ::
Avto je statisticno vsaj 100krat ce ne 1000krat bolj nevarna stvar od psa. Pri takih zahtevah je treba ostati sorazmeren.
In zakaj potem ne rabiš odgovarjat za svoja dejanja? Nobeden ne trdi, da je bila reakcija ženske nerazumljiva, je pa bila protizakonita.
Ja bila je protizakonita, ampak ljudje govorijo, da je to neumnost, ker delaš nekaj čisto spontanega. Pejt okoli po svetu s psom, ki grize ljudi, pa boš videl učinek. To je vse. Jaz osebno nimam s tem nobenih težav, bi plačal kazen, verjetno pa precej višjo, kot tale gospa, ki se je pritožila.
Torej po tvoje ima ljudstvo prav in treba odpravit kazen zoper mamo zato, ker tako meni javno mnejne?
Ljudstvo ima vedno prav, recall? ;) No, resno, ja je problem, ker če večina ljudi pravi, da je to mimo in da bo odreagirali enako, potem mogoče ni fora sodstva da gre disciplinirat 1,5 miljona prebivalcev, ampak spremeni zakon oz. poveča ta "afekt". K sreči je teh dogodkov relativno malo in se te stvari lahko skrijejo, ampak zadeva generalno vzbuja začudenje pri ljudeh.
In to, da bi 10000 ljudi v neki situaciji prekršilo zakon ne pomeni, da se jih ne sme sankcionirat. Potemtakem, če vsi vozijo prehitro je nedopustno kaznovat prehitre voznike?
Ni to isto, predvsem zaradi frekvence in narave dogodkov. Ne mešat jabolka in hruške, madona, sej si iz foha.
Afekt ne opravičuje ravnanja. Nihče ne dvomi, da je mati besede izrekla v afektu. ampak zato ni možno trdita, da ni kriva in da je policist narobe ravnal.
Policaj ima na grbi to, da je med prepirom kaznoval le eno stran in to še to tisto, ki je bila napadena. In to je nerodno.
+1 Glede na pasmo ali velikost...
Ker pes ni bil nevaren in ni napadel? Ravno tako od kje tebi sedaj trditve, da je bi pes šolan? Kot sem že napisal, če bodo uspel dokazat,da so psa izzival potem tudi tertji odstavek ne bo zdržal.
Je to prvi napad? Ne vem! Če je, je 2. odstavek 11. člena pod vprašanjem. Mogoče sem pozabil pripisati hipotetično? Ugibam! Zakaj pa ne bi bil šolan?
Razmerje med mrtvimi vozniki v avtomobilski nesreči in kolesarji pa po vsej verjetnosti precej manjše, da odrgnin in poškodb pri padcih kolesarjev sploh ne omenjamo! Your poit beeing?
Zgodovina sprememb…
Nič nisi razložil, navrgel si to trditev kot dejstvo. S katerim se pa ne strinjam. Menim, da bi bile sankcija zoper lastnico večje, če bi mati uspela kontrolirat svoje impulze in jo nebi napadla. Ravno tako bi pravokacije lastnice in njen odnos do žrtve lažje dokazovala, če bi bila sama sposobna kulturne reakcije.
Kaj pa, če bi se lastnica odločila, da meni nič, tebi nič, čimhitreje zapusti kraj dogodka? Povsem možna reakcija! Nič manj enakoverjetna kot reakcija matere! In hipotetično vprašanje, ker ne vemo kaj se je dejansko odvijalo... Mic po mic sestavljamo puzle, a glede na povedano kaže, da lastnica ni pokazala obžalovanja (ni se opravičila), po vsej verjetnosti pa se niti ni čutila odgovorno! Celo več, čutila se je "žrtev"...
Najboljša obramba je napad!
Tale je zrasla na lexios zelniku.
Dejmo še enkrat! Je res tko neverjetno pričakovat takšen odziv in izgovor lastnice, ki par minut po napadu svojega psa žrtev ovadi žaljenja in kršenja JRM?
Zgodovina sprememb…
Avto je statisticno vsaj 100krat ce ne 1000krat bolj nevarna stvar od psa. Pri takih zahtevah je treba ostati sorazmeren.
Povej Juretu! On bi voznike preventivno nekam pošiljal:
telbanc> No nekej v tem smislu, da se zagotovi njihova polna odgovornost.
Failed argument, imo!
Zgodovina sprememb…
lexios> Failed argument, imo!
Ja, originalni. Jaz sem ga zgolj potenciral, da je absurdnost bolj jasna.
lexios> Povej Juretu! On bi voznike preventivno nekam pošiljal:
Ja, sej, če je pa avto večtisočkrat nevarnejši od psa!
Ja, originalni. Jaz sem ga zgolj potenciral, da je absurdnost bolj jasna.
lexios> Povej Juretu! On bi voznike preventivno nekam pošiljal:
Ja, sej, če je pa avto večtisočkrat nevarnejši od psa!
Zgodovina sprememb…
WarpedGone ::
K sreči je teh dogodkov relativno malo in se te stvari lahko skrijejo, ampak zadeva generalno vzbuja začudenje pri ljudeh.
Ne, še huje je: pri ljudjeh vzpodbuja občutek da je pravni sistem skupaj s policijo, nepravičen.
Zaradi te lastnosti našega pravnega sistema smo že zgubili sodbo na evropskem sodišču za človekove pravice.
Pravni sistem mora bit pravičen hkrati pa mora tudi vzpodbujati občutek pravičnosti in zaupanja.
Naši fach-idiotski pravniki tega ne uspejo zapopadit. In so zaradi tega direkt odgovorni za stanje kot je.
Demonstrirano tudi na tem forumu že mnogokrat.
Zbogom in hvala za vse ribe
Pes, sredi mesta napade deklico, lastnica je upravičeno kriva vsaj malomarnosti in nenamernega ogorožanja okolice; mati nadere lastnico in faše ovadbo, da je kršila JRM! Čudi me le, da ni šlo za sovražni govor? Ste preverili, da ni g. policist zaj... in predpisal napačne globe! Da ni z ovadbo zaj... že lastnica?
Pri čemer se spregleda, da gre za dejanje v afektu in kaj je bil vzrok dogodka! Morebiti je celo sam nadalnji potek dogajanja in odnos lastnice privedel do žaljenja ali kršenja JRM...
Lastnica se za dogodek najbrž ne čuti odgovorno, se ne opraviči; ovadi žrtev, hkrati pa ji ne ostane dolžna (vsaj v medijih se omenja, da jo je med čakanjem na "konjenico" izzivala in zmerjala; kaj je res...) - čakam na ovadbo lastnice! Ali se pač meni, da je ta ravnala kulturno in v skladu z normami "moderne družbe"?
Oprosti, a že dejstvo, da je lastnica 5 minut po tem, ko je njen pes napadel deklico, podala ovadbo, ker jo je njena mati nadrla, mi pove dovolj o lastnici! Privzamem, da ne poznam celotne zgodbe in se lahko motim. Pomojem pa bi si zaslužila dve okoli kepe že ker je psa, brez nagobčnika, privezala na javnem mestu, po vsej verjetnosti na snegu in mrazu, in ga pustila brez nadzora!
In ko se omeni neodgovornost in neumnost lastnikov ter omejevanje dostopa potencialno bolj nevarnih pasem ali povečanja odgovornosti lastnikov psov, lstniki skočite v zrak, češ, sj so avtomobili še 1000x bolj nevarni - zakaj jih ne prepovemo? Nicely done!
Na drugi strani nimamo pojma kako se je zgodilo oz. kako se je dogodek odvijal, vseeno pa se večinoma zgražamo nad globo in delom policije!
Kaj pa, če je sankcija bila upravičena... Tule je imo razlog predvsem odsev nezaupanja ljudstva v delo sodstva in policije! Večinoma upravičeno! Zahvala gre seveda imo senzacionalizmu medijev, pa seveda politiki, dvojnim merilom, briljantni zakonodaji (copy-paste and strictly by the book, interpretacija v 50% pa na 1001 način) in delu sodstva ter policije!
Pri čemer se spregleda, da gre za dejanje v afektu in kaj je bil vzrok dogodka! Morebiti je celo sam nadalnji potek dogajanja in odnos lastnice privedel do žaljenja ali kršenja JRM...
Lastnica se za dogodek najbrž ne čuti odgovorno, se ne opraviči; ovadi žrtev, hkrati pa ji ne ostane dolžna (vsaj v medijih se omenja, da jo je med čakanjem na "konjenico" izzivala in zmerjala; kaj je res...) - čakam na ovadbo lastnice! Ali se pač meni, da je ta ravnala kulturno in v skladu z normami "moderne družbe"?
Oprosti, a že dejstvo, da je lastnica 5 minut po tem, ko je njen pes napadel deklico, podala ovadbo, ker jo je njena mati nadrla, mi pove dovolj o lastnici! Privzamem, da ne poznam celotne zgodbe in se lahko motim. Pomojem pa bi si zaslužila dve okoli kepe že ker je psa, brez nagobčnika, privezala na javnem mestu, po vsej verjetnosti na snegu in mrazu, in ga pustila brez nadzora!
In ko se omeni neodgovornost in neumnost lastnikov ter omejevanje dostopa potencialno bolj nevarnih pasem ali povečanja odgovornosti lastnikov psov, lstniki skočite v zrak, češ, sj so avtomobili še 1000x bolj nevarni - zakaj jih ne prepovemo? Nicely done!
Na drugi strani nimamo pojma kako se je zgodilo oz. kako se je dogodek odvijal, vseeno pa se večinoma zgražamo nad globo in delom policije!
Kaj pa, če je sankcija bila upravičena... Tule je imo razlog predvsem odsev nezaupanja ljudstva v delo sodstva in policije! Večinoma upravičeno! Zahvala gre seveda imo senzacionalizmu medijev, pa seveda politiki, dvojnim merilom, briljantni zakonodaji (copy-paste and strictly by the book, interpretacija v 50% pa na 1001 način) in delu sodstva ter policije!
Zgodovina sprememb…
darkolord ::
Pri čemer se spregleda, da gre za dejanje v afektuPa kaj zaboga imate toliko s tem afektom? Da je dejanje storjeno v afektu, ni opravičilo.
Nekateri to mešate z neprištevnostjo. "Boli me k.... za posledice, stouku ga bom!" recimo to definitno ni.
Je olajševalna okoliščina! Opravičilo ni marsikaj, pa se vseeno na podlagi olajševalnih okoliščin zadeva delno pogleda skozi prste - evo primer ker jype rad primerja pse in avtomobile:
Pozabim registrirat in opravit tehnični pregled vozila, pa mi g. policist izreče zgolj opozorilo! Olajševalna okoliščina je, da se pišem Goršek in sem šef policije...
Pozabim registrirat in opravit tehnični pregled vozila, pa mi g. policist izreče zgolj opozorilo! Olajševalna okoliščina je, da se pišem Goršek in sem šef policije...
Seveda se lahko delno pogleda skozi prste. Apak to še zmeraj ne pomeni, da prekršek (ali morebitno kaznivo dejanje) ni bilo storjeno.
Še en pravnik? Seveda, to pomeni natanko to! Je bilo storjeno pod vplivom olajševalnih okoliščin, kazen je lahko temu primerno prilagojena. Vsi nadalnji postopki zavisijo od debeline denarnice in položaja vpletenih oseb.
Bellatrix ::
Madonca, če bi se nekateri uporabniki tega foruma podali v politične vode, bi bila slovenija rešena.
People are quick to judge and slow to correct themselves.
misliš
v plamenih
v plamenih
Lastnica psa je 20 letna smrklja, ki je "wokala doga" okol'. In večini že ta opis pove dovolj veliko. Da se ti pa tak osebek še rola v glavo, ko ti odpeljejo z rešilcem otroka in ti čakaš policijo, je pa ... no, ni, ker je mama prekoračila pooblastila in ji povedala par krepkih ter se spustila z njo v prepir.
In bi zaključil kar z W1 besedami: "Pravni sistem mora bit pravičen hkrati pa mora tudi vzpodbujati občutek pravičnosti in zaupanja." Tole je fail prve stopnje. Mogoče tudi zaradi nas, ker v Sloveniji ne živi 2 milijona Jypetov, ki vse te stvari neizmerno razume, ampak smo še vedno v Balkan sceni. Mogoče enkrat čez 100 let, pravjo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Super Sonic ()
Super Sonic> Mogoče enkrat čez 100 let, pravjo.
Če bodo globe večkrat izrečene, morda celo že kaj prej!
Sej pravte, da je dobro, da se ljudi disciplinira (s kričanjem in žaljenjem ali kako drugače)!
Sej pravte, da je dobro, da se ljudi disciplinira (s kričanjem in žaljenjem ali kako drugače)!
Globe po 100€ ti ne bodo pomagale kej dost, boš mogu dvignit na par deset jurjev. Samo bo treba pazit, da ne bo revolucije. Ko gre za človeški nagon in stvari v afektu, zna bit tricky. Mogoče bo treba celo v kakšno drugo državo oz. kakšno svojo naredit, bo pa uspel, nič bat.
Super Sonic> Ko gre za človeški nagon in stvari v afektu, zna bit tricky.
Za te lahko običajno poskrbi psihiatrija.
Seveda, to pomeni natanko to! Je bilo storjeno podHvala lepa.
Kandidiraj za ministra za pravosodje na naslednjih volitvah!
Sicer pa se najdejo fojbe, ane, tko si mislu?
Zgodovina sprememb…
Kandidiraj za ministra za pravosodje na naslednjih volitvah!Ti pa rajš ne. K pol bi serijski morilci okol po cestah hodil, ker so božci bili razdraženi (v afektu!)
nevone ::
K pol bi serijski morilci okol po cestah hodil, ker so božci bili razdraženi (v afektu!)
Kako lahko daješ take glupe primerjave?
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
Zgolj nadaljujemo, kjer so nekateri končali (recimo tam, da lahko počneš reči, ki jih sicer ne smeš, ker si zaradi nečesa razburjen).
Ker je bolj kot ne očitno, da povsem dosledni nismo, je včasih dobro uporabiti vsak kanček zdrave pameti.
Primerjanje serisjekga morilca z razburjeno materjo od psa ogrizenega 2-letnega otroka to ni.
o+ nevone
Primerjanje serisjekga morilca z razburjeno materjo od psa ogrizenega 2-letnega otroka to ni.
o+ nevone
Zgodovina sprememb…
- spremenila: nevone ()
Kandidiraj za ministra za pravosodje na naslednjih volitvah!Ti pa rajš ne. K pol bi serijski morilci okol po cestah hodil, ker so božci bili razdraženi (v afektu!)
...zanimivo, da reakcijo, ko ti mrcina pred očmi napade otroka - par kletvic in vpitje na lastnico psa - jeb*no težko kršitev JRM, torej!, nekateri enačite z zajebancijo: "serijskimi morilci (v afektu), božci razdraženimi, ker jim je lansko zimo en reku, da majo smešne barve smučke" spet drugi pa lastništvo psa primerjate kar z lastništvom avtomobila! Kdo tu ni normalen?
Reycis ::
Problem je v temu, da sovrazniki psov zahtevajo za lastnike psov nesorazmerne predpise & regulacijo & kazni.
nevone> Primerjanje serisjekga morilca z razburjeno materjo od psa ogrizenega 2-letnega otroka to ni.
Primerjanje psa z orožjem in avtomobili tudi ne, prav tako je neokusno pozivanje k linču vseh lastnikov psov na podlagi tega, da je veliko lastnikov nevestnih.
Primerjanje psa z orožjem in avtomobili tudi ne, prav tako je neokusno pozivanje k linču vseh lastnikov psov na podlagi tega, da je veliko lastnikov nevestnih.
Primerjanje serisjekga morilca z razburjeno materjo od psa ogrizenega 2-letnega otroka to ni.Je povsem logično stopnjevanje - seveda je pretiravanje, ampak to je namen.
Nekateri so namreč tukaj jasno napisali, da se jim zdi čisto sprejemljivo, če (v afektu!) takega lastnika (pozor, lastnik ni nikogar grizel) še malo fizično obdelaš - če mu povzročiš lahko telesno poškodbo, je to že kaznivo dejanje, za katerega je zagrožena celo zaporna kazen. Če je torej to popolnoma sprejemljivo in razumljivo, kje se stvar konča?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
Mene boj med pasjeljubci in pasjemrzneži tukaj ne zanima.
Obravnavam konkreten primer.
o+ nevone
Obravnavam konkreten primer.
o+ nevone
Problem je v temu, da sovrazniki psov zahtevajo za lastnike psov nesorazmerne predpise & regulacijo & kazni.
Seveda, status quo je najboljša opcija! Obvezno šolanje (lastnika in psa) (vsaj za večje pasme) pa je nesorazmeren predpis in regulacija, ne? Sicer pa a ni nekaj podobnega že v teku oz. bilo predlagano?
...70kg mrcino seveda tudi lahko sprehaja povsem vsak, od 70 letne babice, do 17 letnega otroka. Zakaj sploh karkoli spreminjat, itaq so žrtve pasjih napadov redke!
Nekateri so namreč tukaj jasno napisali, da se jim zdi čisto sprejemljivo, če (v afektu!) takega lastnika (pozor, lastnik ni nikogar grizel) še malo fizično obdelaš
Ni sprejemljivo! Smo tudi napisali, da bi v tem primeru brez upiranja prevzeli krivdo za svoja dejanja...
Če je torej to popolnoma sprejemljivo in razumljivo, kje se stvar konča?
V konkretnem primeru se konča tam, da kaznovanje razburjene matere ne more biti enako kot za povzročitelja incidenta.
o+ nevone
nevone> V konkretnem primeru se konča tam, da kaznovanje razburjene matere ne more biti enako kot za povzročitelja incidenta.
Saj ni?
Saj ni?
A res ni?
Kolikor sem jaz zasledila bosta obe kaznovani s tam okoli 200-400 evri kazni.
o+ nevone
Kolikor sem jaz zasledila bosta obe kaznovani s tam okoli 200-400 evri kazni.
o+ nevone
prav tako je neokusno pozivanje k linču vseh lastnikov psov na podlagi tega, da je veliko lastnikov nevestnih.
Je jeba, ko se znajdeš v določeni interesni skupini, kjer naj bi se spreminjali previlegiji, a?
Pogost pojav zadnje čase, argumentacija vedno v istem smislu! Ponavadi se takrat takšne argumente gladko spregleda, zavoljo varnost li blaginje vseh!
Zgodovina sprememb…
nevone> Kolikor sem jaz zasledila bosta obe kaznovani s tam okoli 200-400 evri kazni.
To je verjetno pogruntal tisk.
lexios> Je jeba, ko se znajdeš v določeni interesni skupini, kjer naj bi se spreminjali previlegiji, a?
What I don't even. O kakšnih privilegijih pa govoriš? A si intelektualno hendikepiran? WTF?
Poleg tega, da imamo lastniki psov zgolj dolžnosti, privilegija pa v resnici nobenega, me tudi zanima, zakaj se tebi zdi, da jaz branim lastnike psov (glede na to da se tudi v tej temi redno strinjam s tem, da večina lastnikov nima niti minimalnih kompetenc za lastništvo in skrb za psa)?
In glede na to, da nisem gej, nisem izbrisan, nisem Rom in nisem veren, pa se vseeno vedno postavim v bran vsem tem skupinam, če jim želi kdorkoli kratiti pravice me zanima tudi zakaj se ti zdi, da bi se moral pa v tem primeru strinjati z bebavo večino, ki poziva na boj zoper te strašne lastnike psov, ki na leto povzročijo približno sedem odstotkov ene smrti, medtem ko se idioti v plehnatih škatlah valite preko več kot dvesto trupel na leto?
To je verjetno pogruntal tisk.
lexios> Je jeba, ko se znajdeš v določeni interesni skupini, kjer naj bi se spreminjali previlegiji, a?
What I don't even. O kakšnih privilegijih pa govoriš? A si intelektualno hendikepiran? WTF?
Poleg tega, da imamo lastniki psov zgolj dolžnosti, privilegija pa v resnici nobenega, me tudi zanima, zakaj se tebi zdi, da jaz branim lastnike psov (glede na to da se tudi v tej temi redno strinjam s tem, da večina lastnikov nima niti minimalnih kompetenc za lastništvo in skrb za psa)?
In glede na to, da nisem gej, nisem izbrisan, nisem Rom in nisem veren, pa se vseeno vedno postavim v bran vsem tem skupinam, če jim želi kdorkoli kratiti pravice me zanima tudi zakaj se ti zdi, da bi se moral pa v tem primeru strinjati z bebavo večino, ki poziva na boj zoper te strašne lastnike psov, ki na leto povzročijo približno sedem odstotkov ene smrti, medtem ko se idioti v plehnatih škatlah valite preko več kot dvesto trupel na leto?
pasjeljubka že pravi, kako je vendar vsega otrok kriv
haha
haha
T-h-o-r> pasjeljubka že pravi, kako je vendar vsega otrok kriv
To v ničemer ne spremeni njene odgovornosti: Njena dolžnost je bila izolirati psa od vseh mogočih in nemogočih situacij, v katerih bi pes lahko povzročil škodo, za vso povzročeno škodo pa tudi polno odgovarja.
To v ničemer ne spremeni njene odgovornosti: Njena dolžnost je bila izolirati psa od vseh mogočih in nemogočih situacij, v katerih bi pes lahko povzročil škodo, za vso povzročeno škodo pa tudi polno odgovarja.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sprehod in odvezani psi (strani: 1 2 3 4 … 15 16 17 18 )Oddelek: Loža | 89650 (59698) | Ben Dover |
» | Zaščita ljudi pred psi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 59413 (49260) | Massacra |
» | prepovejmo pse v mestih! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 23637 (21886) | krneki0001 |
⊘ | Napad psov (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 15079 (11602) | Tody |