» »

Vaje za "six pack"

Vaje za "six pack"

««
«
1 / 15
»»

komar88 ::

povejte mi, je v spodnjem videu kaj resnice?
  • spremenil: Mavrik ()

mihec87 ::

Poskusi 6min na dan ni neki veliko časa..Tudi če ne dobiš 6pack si imel 6min vadbe na dan..

komar88 ::

ja sem se odločil da bom, upam da tudi kaj deluje ;)

gendale ::

če hočeš da se ti vidijo trebušne mišice rabiš dovolj nizek odstotek telesne maščobe, kar boš dosegel s pravilno prehrano
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

komar88 ::

no meni niso prioriteta trebušne mišice, ampak predvsem to, da se znebim tebuha, drugače pa imaš kakšno stran na kateri je 'jedilnik' ali kaj podobnega?

komar88 ::

Sem malo stestiral vaje pa sploh niso tako enostavne kot se zdi...

genesiss ::

Trebuha se boš znebil z aerobnimi vajami (recimo tek) in pravilno prehrano. Rezultati na trebuhu se bodo poznali po nekaj mesecih. Pozitivni učinki bodo vidni takoj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: genesiss ()

DOOM_er ::

taiste vaje jst delam že 3 mesece, ker mam nekej špeha se six pack itak ne vidi, se pa definitvno pozna. Sicer mam rahlo predelan program, delam še bočne trebušnjake, pa naredim malce več ponovitev, vzame ti 10 min časa na dan še to ne
Robots will steal your job. But that's OK

timek ::

Če se delajo take vaje vsak dan, se zgubi kaj trebušnih maščob? Ali se samo mišice ojačajo špeh pa ostane? :D

$%&/() ::

Špeh ostane.

komar88 ::

že pred časom sem se odločil da začnem z fitnesom.. prebral sem pa tudi da pri 0,5 ure v IR savni izgubiš enako maščobe kot bi pretekel 5-8 km (tudi v savno bom šel 2-3x na mesec).. kaj pravite o tem? bo to pomagalo pri izgubi trebuha (maščobe)?
za prehrano pa sem se odločil, da brez kakih sladkarij, sladkorja, belega kruga, riža... edino to me še bega, kaj lahko pojem za večerjo? če ne pojem večerje bo rezultat boljši (NEKE POTEBE PO NJEJ NE ČUTIM)?

lp

blackbfm ::

To s savno je sigurno laž. Za zgubit maščobo moraš ti načeloma kar fajn švicat. Fitnes ni lih optimalna rešitev, je pa vseeno dobra na dolgi rok. Ne moreš hujšat v točno določen del telesa, gre po celem ali pa nič. Zato mogoče rezultati niso takoj opazni.

Kolo, tek, hoja (vsaj nekaj km), rolanje.. 3x do 5x na teden in predvsem da vse kar delaš, da delaš res aktivno. Pazi na poškodbe kolen, pazi na obutev. Ješ lahko vse, zmanjšaj maščobe in hidrate (kruh, sladkor), skenslaj alko pijače ali pa jih zmanjšaš na minimum. Povečaj vnos beljakovin, meso, skuta, jajca. Za večerjo lahko ješ karkoli, bistvo je da imaš ob koncu dneva kalorični deficit, da porabiš več kot zaužiješ. To je nekako tako okvirno. Pazi da se ne izstradaš. Zdravo hujšanje je tam nekje okoli kile do dve na teden, kar je več je pretiravanje. Če boš prav delal, bodo prvi rezultati na vagi v dveh tednih, vizualno pa kakšne 2,3 mesce. Odvisno spet kok si zamaščen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

Bananovec ::

komar88 je izjavil:

že pred časom sem se odločil da začnem z fitnesom.. prebral sem pa tudi da pri 0,5 ure v IR savni izgubiš enako maščobe kot bi pretekel 5-8 km (tudi v savno bom šel 2-3x na mesec).. kaj pravite o tem? bo to pomagalo pri izgubi trebuha (maščobe)?
za prehrano pa sem se odločil, da brez kakih sladkarij, sladkorja, belega kruga, riža... edino to me še bega, kaj lahko pojem za večerjo? če ne pojem večerje bo rezultat boljši (NEKE POTEBE PO NJEJ NE ČUTIM)?

lp

In ravno toliko rabiš, da pretečeš to razdaljo.
Pojdi raje tečt.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

DOOM_er ::

$%&/() je izjavil:

Špeh ostane.


ja se strinjam
Robots will steal your job. But that's OK

komar88 ::

blackclw hvala ti za izčrpen vir podatkov :)
kaj pa sol, mi je dovoljena?

timek ::

Po fitnesu je dobro da poješ kaj, sploh beljakovine, ki jih mišice rabijo. Če po fitnesu ne boš jedel boš težko, prišel do mišic. Mislim boš, samo ne bojo tako izrazite.

D-monLord ::

Imel bos mocnejse trebusne misice.
Speha bos imel pa se vedno isto.
6 pack je podrocje prehrane in ne telovadbe. Vsakemu 'shirancu', ki se ni nikoli telovadil se mu bo videl 6 pack.

Kar rabis delat za 6 pack je sledece. Vaje za kurjenje mascobe in to je to.
Najboljsa vaja za kurjenje mascobe (in zraven za jacanje 'core' misic) so pocepi z utezmi.
Najbolje po principu Tabata (20s delas cim hitrej pocepe, 10s pavze, ponovis 8x).
Se leps je pa 8 pocepov, 10s pavze, ponovi 8x (tle MORAS narest 64 pocepov, po zgornji metodi jih pa ni treba :)).
Najprej se nauci delat pocepe (glej "Goblet squat" na youtube), da si ne bos unicil kolen. Potem pa vzemi 10 kilsko utez in naredi 8 pocepov, 10s pavze, ponovi 8x. To delaj vsak drugi dan.
4 minute na dan, vsak drugi dan. Ni treba 90 min teci, ni treba it na fitness, preostanek dneva (23 ur 56 min in 10 sekund (10 sekund je zato, ker po zadnji ponovitvi nimas pavze, ampak koncas, tko da konkretno telovadis 3min in 50sek vsak drugi dan)).
Ce mi ne verjames probaj 3x in mi povej ali je klasicni cardio (tek, kolo...) res potreben za hujsanje!

Za extra vaje za 'core' pa lahko delas plank, 'L-hold', leg raises, hanging leg raises. In izberi samo eno, ni treba delat vse...no ni ti treba delat niti ene, ce bos zgoraj opisane pocepe delal.

Zgodovina sprememb…

komar88 ::

aha, hvala ti za nasvet, takoj ko nabavim uteži sprobam ;)
in to dejansko tako močno kuri maščobe?
aja in še to, torej je bolje da delam po 2. postopku?
hvala

D-monLord ::

Ja 4 min 'pekla' dejansko tako mocno kuri mascobe.
Najboljs je da probas. Najboljs da kar danes, kar brez utezi, samo da bos razumel zakaj to dela.

Ozadje Tabata treninga lahko preberes na internetu, ampak na hitro...

Ljudje smo zelo prilagodljiva bitja. V pradavnini so praljudje morali prehodit dolge razdalje, da so prisli do hrane. Telo je moralo zdrzat ta dolga potovanja in se je zato prilagodilo na konstantni tempo (hitra hoja, jogging...). In tudi tvoje telo se bo zelo hitro prilagodilo na konstantni 60 min tempo (tek, kolesarjenje...). V tem casu 'potovanja' telo ni smelo pokurit zaloge (mast) hrane, ker ce bi pokurilo zalogo preden bi prisli do novega obroka (se pravi do novih jagod in novega mamuta) bi ljudje umrli (in to ni dobro!!!). Se pravi...konstantna nizka obremenitev ne kuri mascob.
Ce jih je pa v tem 'sprehodu' napadel lev si imel pa 2 varianti. Naprej hodil in umrl ali pa uporabil vso energijo, ki jo imas v zalogi v zelo kratkem casu (ker itak nima veze ali bos porabil vso energijo in te bo lev se vedno dobil, ampak imas pa bistveno vec sans da porabis vso energijo in prezivis; ce primerjas s tem, da ne naredis nic in samo hodis).
Tako, da iz tega se lahko naucis, da bo telo v zelo kratki intezivni (ne na pol intenzivni, ampak na tvojem maksimumu) vadbi stopilo v fazo 'fight or flight'...se pravi: LEV ME LOVI...kar pomeni, da bo pokurilo vso zalogo, ki jo ima, samo zato da prezivi. No to je ideja in dela blazno dobro.

Ampak...Ne garantiram ti pa, da ti bo vsec.

Kako pa ves ce delas Tabata protokol dobro?
Na koncu (ali pa ze vmes) ti bo slabo in bos hotu/bos bruhal :)
No sej naslednjic bos vedel kdaj nehat (samo ne nehat prekmalu!!!)

Ta druga varianta je pa 'boljs' zato, ker ko bos prvic delal Tabato, bos videl, da grejo stevilke po setih priblizno takole:
8, 8, 5, 3, 1, 1, 0, 0.
Ce vzames ta drugo varianto in ignoriras tisti 20s cas (upostevas pa tistega 10s za pavzo), gredo pa seti takole:
8, 8, 8, 8, 8, 8, 8, 8.
Ampak...bos zadnji set delal skupaj z belimi miskami na crni podlagi (no vsaj to bos videl :)).

Efekt, ki ga dobis pri prakticioniranju Tabate potem traja cca. 48 ur (48 ur se ti kuri mascoba!!!!), pri teku 'pades ven' iz tega takoj, ko nehas teci.
Zato, da bo efekt maximalen delas tabato na 48 ur.

martincek1 ::

Aham.. potem je optimalno izvajati recimo tabato 8 setov s štirimi vajami po 20/10 sec na 48 ur?
Če prav razumem je to samo fat burner, ostale vaje recimo pushupsi, pullupsi in ostalo pa zraven standardno.

Gledam po youtube te Tabata sisteme in v 10 minutah (10 videov) nisem videl dveh, ki bi pokazala iste 4 vaje. Lahko povej kaj glede tega? Verjetno so nekatere precej bolj uspešne..

D-monLord ::

Najboljs je delat isto vajo 8 setov.
Obstajajo variante s 4 vajami, kjer vsako naredis 2x, ampak to ni toliko tezko. Npr. 20s sklece, 20s pocepi, 20s skoki, 20s dvig kolen...ampak se ne zmatras niti priblizno tako kot ce delas samo eno vajo.
In optimalna vaja je front squat (utez nimas na hrbtu, jo imas spredaj). Najlazje je z kettlebellom ali dumbellom, kjer utez drzis pred prsi (glej goblet squat na youtube). Cirka 10-20 kg utez zadostuje.



Ja in prav imas, to je samo fat burner. Sklece pa te zadeve moras se vedno zraven delat za moc.
Za moc pa pomeni ne quantity ampak quality (vsaka skleca naj traja 5 sekund v ritmu 2s dol - 1s spodaj pavza - 2s gor).
To seveda delas doma, da se ti prijatelji ne smejijo ker pol naredis sam 10 sklec :)

Zgodovina sprememb…

ZaphodBB ::

Če delaš pravilno tabata intervale jih ne boš delal vsak drugi dan. Verjemi mi.

Za treniranega začetnika (torej fit rekreativca) je 2x tedensko max. Za totalne začetnike pa tabata ni sploh. Ne se pozabit orenk ogret prej, ker drugače lahko hitro pride do poškodb.

Pri tabata vsak drugi dan pretreniraš v zelo kratkem času.

D-monLord ::

Ja zdej si pa povedal skrivnost, ki jo mora vsak sam dozivet.
Ce komu rata na 2 dni, ja nej dela pol na 2 dni :).

ZaphodBB ::

Povedal sem skrivnost, da vaje je treba delat pravilno. In iz prve roke ti povem da tabata vsak drugi dan ne gre. Če nisi na dopingu seveda.

Če pa gre, potem pa intervalov ne delaš pravilno oz. gre za premajhno intenzivnost, tudi trening nima pravega učinka - ker to pač ni več tabata potem.

Edit:
High-intensity interval training @ Wikipedia - preberite si in si ustvarite mnenje. Btw - za začetnike je bolj primerna Littlova metoda, to pa lahko vsak počne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ZaphodBB ()

D-monLord ::

Ja sej, kot si ze zgoraj prebral sem o bruhanju in intenzivnosti ze pisal.

ZaphodBB ::

Je pa intervalni trening res ena muka... Ko je dan za intervale bi se kr pod postlo skril. Tesnoba pa to :D

Frekvenco treningov prilagodite počutju. Načeloma želite intervale delati čimbolj pogosto, nikakor pa z glavo skoz zid.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ZaphodBB ()

D-monLord ::

:)
Sam deluje, pa se ljudi nauci, da za lepoto je treba trpeti.
Kdor pa ne poslusa gre pa lahko tec za 1 uro :) (vecina ne poslusa!).

blackbfm ::

V tem casu 'potovanja' telo ni smelo pokurit zaloge (mast) hrane, ker ce bi pokurilo zalogo preden bi prisli do novega obroka (se pravi do novih jagod in novega mamuta) bi ljudje umrli (in to ni dobro!!!). Se pravi...konstantna nizka obremenitev ne kuri mascob.


Ojoj, kakšne neumnosti;(( Nizka do srednje zahtevna in konstantna obremenitev je najboljša za kurjenje maščob. Zakaj? Zato ker takšno pretvarjanje energije TRAJA in ni na voljo instatno. Temu se reče aerobna vadba.

Počepi in uteži se pravi pri anaerobni vadbi, tam se kuri glikogen, ki je bolj "instantne" narave, ga pa zato ni veliko. Ta glikogen se kasneje nadomesti z vnosom hrane ali pa iz maščob. Če je cilj hujšanje potem tak način vadbe ni najbolj primeren. Pri zmanjšanem vnosu kalorij bo telo začelo šparat pri grajenju mišic, tako da na tak način ne moreš dosečt ne konkretnega hujšanja, ne mišic. Kvečjem si jih lahko nekoliko utrdiš. Sploh pa pri počepih je treba zelo zelo pazit na kolena, da izvajaš pravilno itd.

In še nekaj, v štirih minutah anaerobne vaje nikoli ne moreš toliko porabit kot navajaš, razen če ti gre res za življenje in smrt, ampak v takem primeru bi se hitro kazale še kakšne druge posledice na telesu če bi to bilo možno redno izvajat. Veš glede na to kakšne pišeš ti lahko rečem da ti je zelo malo jasno...verjetno si prebral kakšen zgrešen vodič na internetu.

Avtorju teme priporočam da si za začetek uredi prehrano in začne predvsem čim več hodit (do 10km 5x tedensko). Ko bo pa lepše vreme pa čimveč na kolo. Potem jeseni, ko boš že ves shiran, lahko začneš pa s fitnesom in bolj bogato prehrano in delaš pač na mišicah...

ZaphodBB ::

blackclw:
Kaj če bi govoril iz izkušenj in ne iz riti? Si kdaj delal HIIT?

Te 4 minute treninga te izžame do konca. To kar ti govoriš je filozofija izpred 20 let in več. Vrhunski športniki, pa praktično vsi trenirajo po intervalnem režimu, zakaj? Ker deluje.

Če bi prebral kar sva ti napisala in povezave, preden začneš trapit. Bi videl, da mehanizem ni, da v 4 minutah pokuriš več kot bi v eni uri teka. To je pač nemogoče. Dejanski mehanizem je tak, da s tako brutalno obremenitvijo telo vstopi v presnovno stanje v katerem tudi do 48ur po treningu telo porablja povišane vrednosti kisika in energije.

Te 4 minutke anaerobnega pekla te izžame bolj kot dve uri teka. Ni prijetno. Fuck rajši bi šel dvakrat tedensko k zobozdravniku, kot pa da bi moral intervale delat.

Ampak deluje in je res učinkovito. Ni pa za netrenirane posameznike, ker se lahko poškoduješ. Ravno tako terja določen nivo fizične pripravljenosti.

Trimčkanje pa en kurc dela za dieto, več je na hrani. Problem trimčkanja zame je, da sem recimo kljub povišani teži še vedno izjemno učinkovit in močan stroj. Kot takemu se mi telo prilagodi in razno tekanje in hoja dejansko nima nekega pametnega učinka. Intervalni trening je pa maksimalen šok na katerega se telo odzove BESNO.

egonk ::

ZaphodBB je izjavil:


Te 4 minutke anaerobnega pekla te izžame bolj kot dve uri teka. Ni prijetno. Fuck rajši bi šel dvakrat tedensko k zobozdravniku, kot pa da bi moral intervale delat.


Kaj pa ogrevanje? A kar napadeš direktne te vaje in si res fertik v 4min?

Edit: Vidim, da si že rekel ogrevanje. Vseeno me zanima mnenje za tole:

Kaj pa recimo varianta intervalni tek? Na začetku tečeš počasi, da se segreješ, potem pa malo začneš v tek mešat občasno not hiter tempo za 400m recimo ali pa (kasneje ko si bolj fit?) full šprint. Sem videl zadnjič eno skupinico shujševalcev, da so to počeli pod vodstvom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: egonk ()

ZaphodBB ::

To so vse intervalni treningi.

Intervalni trening je vsak trening, kjer obdobje povečane obremenitve menjaš z obdobjem počitka - za razliko od vadbe, kjer greš na tempo.

Body pump, Spinning, večina aerobike - so v bistvu vse intervalni treningi. Kondicijski treningi pri fuzbalu, košarki itd. tudi.

Glavni namen intervalnega treninga je pa - da zaradi vmesnih počitkov, lahko več časa organizem preživi pri višjih režimih delovanja, katerih konstantno ne bi zdržal. Če vzamemo tabato - 20s šprinta 10 s počitka. Nihče ni sposoben 3 minute šprinta. Če pa vzamemo 20s šprinta in 10s počitka, pa to postane dosegljivo.

Dejansko cela vadba HIIT traja cca eno uro. 20-30 minut ogrevanja in raztezanja, potem recimo 5 minut treninga, potem pa še 20-30 minut ohlajevanje in raztezanje.

blackbfm ::

Vrhunski športniki, pa praktično vsi trenirajo po intervalnem režimu, zakaj? Ker deluje.


HIIT ti pomaga tam kjer rabiš eksplozivnost, sploh pa ni dokazano da bi bil bolj efektiven od klasičnih metod.

Dejanski mehanizem je tak, da s tako brutalno obremenitvijo telo vstopi v presnovno stanje v katerem tudi do 48ur po treningu telo porablja povišane vrednosti kisika in energije.


Pri vsaki intenzivnejši vadbi pride do tega.

Kot takemu se mi telo prilagodi in razno tekanje in hoja dejansko nima nekega pametnega učinka.


šala stoletja:)) S hojo z lahkoto porabiš med 500 in 1000 kalorijami dnevno, medtem ko o taki porabi pri HIIT metodi lahko samo sanjaš. Predpostavka je da nisi ravno vrhunski športnik. Res pa da se telo čez čas navadi in je fino vaje in intenzivnost občasno menjat.

Dejansko cela vadba HIIT traja cca eno uro. 20-30 minut ogrevanja in raztezanja, potem recimo 5 minut treninga, potem pa še 20-30 minut ohlajevanje in raztezanje.


Torej načeloma ni fore, porabiš enako količino časa. Bistvo vsega je da delaš, kar ti je pač najbolj všeč, da se ne naveličaš po parih dneh in da vse delaš postopma, ne pretiravaš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

ZaphodBB ::

šala stoletja:)) S hojo z lahkoto porabiš med 500 in 1000 kalorijami dnevno, medtem ko o taki porabi pri HIIT metodi lahko samo sanjaš. Predpostavka je da nisi ravno vrhunski športnik. Res pa da se telo čez čas navadi in je fino vaje in intenzivnost občasno menjat.


Your point?

blackbfm ::

Point je da bo avtor teme z navadno 1 do 2 urno hojo veliko prej dosegel rezultate (hujšanje) kot s hiit, kjer poleg slabšega rezultata tvega še poškodbe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

komar88 ::

pozdrav dečki ;)
najprej hvala vsem za super odgovore.
sem včeraj preizskusil metodo počepov 8x8 z 5kg dodatne mase pa me je čisto izžela :D
jaz sem se odločil da bom kombiniral kar oboje, HIIT in hojo, tek, kolo itd. če to gre seveda?

ZaphodBB ::

S HIIT malo počakaj.

Začni tako kot je blacklw svetoval - vsega po malo. Temelj je aerobna vaja (hoja, kolesarjenje, plavanje).

Fino bi bilo, da si tega privoščiš vsak dan eno uro. Obvezno nizka intenzivnost pod 140BPM. Zraven moraš začet navajat telo na vadbo za moč - to pomeni, da začni s po 10 sklecami, počepi, izpadnimi koraki in vajami za hrbet (veslanje recimo), če lahko več seveda daj več. Po parih mesecih takega režima, ko ti ne bo problem narest 40 sklec in izpadnih korakov (pravilnih!) je organizem šele pripravljen na prave treninge.

Ne pozabi na raztezanje.

Edit: Zgoraj zapisano velja ob predpostavki, da si couch potato.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ZaphodBB ()

D-monLord ::

Rorry, prebral si obe plati.
Nekateri zagovarjajo intervalni trening (jaz, ZaphodBB), nekateri pa klasicnega (blackclw). Ne bi se rad prepiral kdo ima bolj prav, ker od tega jaz ne bom nic imel, zato je odlocitev kaj bos pocel na tebi. Kombinacija obojega je seveda tudi OK. Tudi sam poleti kolesarim (tecem pa ne, ker mi ne sede in ob nepravilnem teku ti tako kot nepravilni pocepi poskoduje kolena. Pocepe znam delat, teci ne znam :))

Avenger ::

LOKALIZIRANO IZGUBLJANJE MAŠČOBE NE OBSTAJA. Razen seveda z operacijo. Princip pridobivanja in izgubljanja maščobnih zalog: first in last out, last in first out, torej kot piramida, gradit se začne spodaj, konča gor, razstaviš jo v obratnem vrstnem redu. Torej, če imaš brez grama maščob v neki fazi 60 kg, nato se zrediš in imaš 70 kg in sicer si dobil recimo 5kg okoli trebuha in 5 kil povsod drugje in se pogledaš v špegu in vidiš da maš na trebuhu kar precej špeha. Potem se zrediš še za 10 kg in dobiš na trebuh 1 kilo in 9 drugam, boš potem ko boš začel hujšat čisto na koncu izgubil tistih 5 kil okoli trebuha, pa tudi če boš noč in dan delal same trebušnjake in se ti bojo mišice poznale šele takrat.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

komar88 ::

@ZaphodBB
aha, hvala za nasvet, v kratkem nabavim tudi orbitrek (eliptično kolo), vse vaje za moč, ki si mi jih svetoval naredim 30 brez vsakega problema, razen sklece (ko naredim 3 sem že čisto uničen :D ). Kakšne vaje bi mi svetoval da si malo ojačam mišice na rokah?
LP

ZaphodBB ::

@rorry: pomojem ne delaš vaj pravilno. Če uspeš naredit 30 pravilnih izpadnih korakov in 30 pravilnih počepov - ne moreš pa naredit 10 sklec je to edini zaključek.

Za roke, začni "dekliške" sklece - pač delaš jih na kolenih. Spet delaj jih pravilno (raven hrbet!, do podna!). Omisli si par uteži za 20€ in z njimi delaj kettlebell vaje oz. druge vaje za roke s prostimi utežmi, maš dost materiala na youtubu.

Najbolje, da si postaviš kamero potem pa posnetke primerjaš s folkom, ki vaje dela pravilno (koti telesa in okončin!). Določene vaje pa lahko nadzoruješ že z ogledalom.

blackbfm ::

Orbitrek zna bit tako kot vse te naprave izredno dolgočasen, sploh če ga goniš doma..na fitnesu še gre nekako.

ZaphodBB ::

@rorry: pojdi na kako skupinsko vadbo. Spinning, body pump, itd. Verjetno, da ti bo malo nerodno na začetku, ja pa lahko to zelo fajn motivacija.

Te domače fitnes naprave so pa stran metanje denarja, dokler nisi dovolj zagret športnik, da se ti dejansko splača.

komar88 ::

jah, za skupno vadbo nekako nimam ravno interesov, orbitrek pa verjetno vseeno bom nabavil, saj imajo željo po njem tudi drugi člani družine, želijo izgubiti nekaj kilogramov :D (pravzaprav sta samo 2 :D ) sicer sedaj že imam enega, ki pa je že 'orng' zrabljen. čas na njem pa mi tudi kar hitro mine, zraven si naredim glasbo, mogoče bom še celo stari TV prinesel da bo čas prej minil ;)

jype ::

Kaj ti bo sixpack, če maš lahko cel sodček?

komar88 ::

sodčka sem se že naveličal :D

jype ::

Meni najbolj pomaga kolesarjenje.

komar88 ::

tudi jaz kar veliko kolesarim, samo zdaj ko je zima to pač ne gre..

jype ::

Kako ne gre?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

komar88 ::

:O nizke temperature, sneg..

Looooooka ::

DOOM_er je izjavil:

taiste vaje jst delam že 3 mesece, ker mam nekej špeha se six pack itak ne vidi, se pa definitvno pozna. Sicer mam rahlo predelan program, delam še bočne trebušnjake, pa naredim malce več ponovitev, vzame ti 10 min časa na dan še to ne

jst sm une 8 minutne delal vsak dan po fitnessu.Pod spehom se vid, da so neke misice ampak a ne...za six pack je dejstvo, da mors se na dieto, da pokuris vso odvecno mascobo.
««
«
1 / 15
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katere proteine?? (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Šport
800113591 (2752) J.McLane
»

Prsne mišice. Kako? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13116447 (13179) m0LN4r
»

Vaje z utežmi (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14827912 (24850) Okapi
»

Pridobivanje Mišične mase??? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23037557 (27962) CleanPower

Več podobnih tem