» »

Pretih zvok v .vob - kako ga ojačat?

Pretih zvok v .vob - kako ga ojačat?

SkyEye90 ::

Imam .vob video (vzet z DVD-ja), v katerem je zvok vsaj polovico pretih, saj se ga komaj sliši. Kako bi najlažje ta zvok normaliziral, ga ojačal vsaj za 100% ali več, brez da bi se dotikal videa?

mare87 ::

VLC ima pecej zanimivo volume skalo, mogoče še zraven eq od zvočne, ampak dobiš zraven še motnje. Najboljše kak Mediacoder pa povišat glasnost.

Ne mislim le za eno predvajanje, rad bi ojačal zvok in tako shranil video, da tako ostane.
MediaCoder sem naložil, a nimam pojma, kje naj to popravim, prosim za malo pomoči ker se v programu nič ne znajdem (:

OmegaBlue ::

Ponavadi je AC3 zvok na DVD-jih pretih, brez da bi se dotikal samega zapisa v videu lahko to nastaviš v ffdshow audio dekoderju, ostalih nažalost ne poznam, da bi ti lahko natančno povedal kje.

Načeloma tole nastaviš tako:
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Zgodovina sprememb…

Tu imam MPEG Audio Layer 2. Sicer pa tvoja opcija se nastavi med predvajanjem videa če sem prav razumel? To je potem enako kot equalizer v BS playerju. Ampak če bom ta video potem nekomu dal, bo moral tudi on nastaviti jakost, to pa ni to, kar iščem.

Za .mkv obstaja mkvmerge, s katerim odpreš video, klikneš na zvočno stezo in jo odstraniš, dodaš novo, nastaviš zakasnitev, jakost..kar želiš in daš samo save in je to to. Video ostane nedotaknjen, zadevo popravi v istem fajlu. Za .vob pa ne najdem programa ki bi to znal.

OmegaBlue ::

Ja sem te narobe razumel, to se nastavi smo za predvajanje pri tebi, s tem se same datoteke ne dotakneš. Za .vob boš pa potreboval kak DVD authoring program (ki deluje podobno kot mkvmerge) in zamenjal audio track.

Poglej na http://www.doom9.org/software2.htm#vobt... pod vobtools, boš gotovo našel potrebna orodja.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Mi je uspelo s programom Format Factory, sicer sem prekodiral tudi video (all to .vob) in pri nastavitvah za zvok nastavil +40dB.

Hvala tudi za zgornji link, bom tudi to pogledal in poskusil še s čim drugim, da se ne bom dotikal video steze. Lp.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plazma LG 50 pk350 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
29964480 (41450) rezator
»

"DVD-R" vs. "XviD"

Oddelek: Pomoč in nasveti
203448 (2339) norcuron
»

DVD+dodatni podnapisi (strani: 1 2 3 4 5 )

22077883 (20019) CaqKa
»

Spc Music Format (Moj kodek) razlike v zvoku.. (strani: 1 2 )

607661 (4967) dukenukem
»

DVD-DIVX

Oddelek: Pomoč in nasveti
71788 (1626) matevzm

Več podobnih tem