» »

Plazma LG 50 pk350

Plazma LG 50 pk350

Priesteye ::

Preko optike ne gre DTS-HD, true HD, samo preko HDMI gre, tako da optika tudi ni tako oh in sploh ne, ima omejitev v prenosu
pa še ne bi rad vlekel 2 kabla, hdmi za video in optiko za zvok, če je možno bi samo hdmi :)

revvs ::

Seveda da gre, samo ne po navodilih od firm ne, saj pa kabli gredo obe smeri.

Priesteye ::

Hm preko optike s PC ne morm pošilat na reciever DTS-HD, ti lahko?

revvs ::

Jaz ne poslušam na PC, imam speljano na TV z vmesno napravo(+ disk) in na surround napravo. Vseeno je kaj, samo da ima potrebne vhode oz. izhode. V bistvu podatek potuje od naprave do tv in potem nazaj da lahko igra preko optičnega surround in pripadajoči zvočniki.

Priesteye ::

PDIF (either coaxial or optical) is limited to about 1600kbps. So DD/DTS on a DVD player is more than capable of of sending either of those audio formats as neither one goes above about 1550kbps (some DTS DVD titles were 1500kbps but most are about 750kbps).

DTS-MA or True-HD are far greater than the 1600kbps bandwidth limit of SPDIF but the core is usually capable of being sent through since it is always a lower bitrate encode). You will not get the full bandwidth HD audio format through SPDIF

No tako...
vir http://www.mpcclub.com/forum/showthread...

revvs ::

Jaz imam skoraj vse mp3, poleg tega sem pa probal 1080p filme (večino imam standard divx) in mi je vse šlo skozi. Več kot 1080p pa dvomin da lahko tv obdela. Mogoče so moji filmi kodirani (piratsko seveda) v nepopolnem HD. Vendar to standardno HD iz p2p pa mi vse gre. Full HD je eno, drugo je pa polna zmogljivost kabla HDMI in polna zmogljivost HD tehnologije, ki še za zdaj noben ne uporablja.
Vsekakor pa če mi nebi ustrezalo bi si drugače potegnil.

revvs ::

Tukaj imaš film ki bi naj imel DTS-HD:
http://thepiratebay.org/torrent/3913387...

Takšne filme jaz navadno ne snemam, že zaradi tega ker preveč prostora zavzamejo, se 1 teden dol snema, če se sploh posnema, ker redkokdo seeda, in moj disk je samo 1 terabyte. Vprašanje tudi če tv podpira. Jaz imam navadno navaden DTS oz. advanced audio v HD filmih ki so pravtako 1080p in vzamejo 20x manj prostora.

Priesteye ::

No sej seveda se ne splača met velik filmov v tem, bol sm sprašval o zmožnostih teh stvarc (WD live)

revvs ::

WD lahko obdela vse te moderne formate za zvok, video, pa še slike in podnapise. Imaš tudi druge podobne naprave, pač ti šteje velike kličine podatkov. Ki priklopiš običajno na USB.

SkyEye90 ::

Jaz imam WDTV Live in odkar imam refresh rate nastavljen na AUTO, mi predvajalnik pri filmu s 24fps-ji nastavi na 24Hz in ni nobenega zatikanja slike več :D Pri naprimer DVD formatu ki ima 25fps-jev pa nastavi na 50Hz. Deluje odlično.
Zvok pa imam povezan preko optike na AV Receiver. Všeč mi je, ker DTS-HD pošilja v receiver s 1536kbps, torej enako kot DTS (ker imam starejši receiver ki ne podpira DTS-HD, DD-HD) :D

Glede brenčanja, ga še nisem slišal, pa bi ga če bi bil še tako majhen. Načeloma brenčijo napetostni pretvorniki se mi zdi, tako da poskušanje z zalaganjem ohišja ponavadi res zna pomagat, ker samo brenčanje ni močno, ojača ga potem ohišje.

Priesteye ::

the core is usually capable of being sent through since it is always a lower bitrate encode)

ja pošilja ti samo the core od DTS pač mal okrnjenga :)
kaj pa prek HDMI, gre zvok= ker jst bi peljal hdmi v reciever in potem v TV

SkyEye90 ::

Ja preko HDMI pošilja enako, samo kako je z DTS-HD pa nevem, DD in DTS pa pošilja seveda tudi na HDMI. Samo jaz imam raje optiko ;)

Priesteye ::

amo kako je z DTS-HD pa nevem, DD in DTS pa pošilja seveda tudi na HDMI. Samo jaz imam raje optiko

sem malo bral, ne pošilja še DTS-HD, True-HD, ker imajo neke probleme z pridobitvijo licence, je pa menda velika verjetnost da bo to navoljo kmalu v nadgradnjah.
Mene je pa presenetilo, ko sem zvedel, da ima optika tako nizko omejitev prenosa (menda neka zveza z valovno dolžino uporabljene svetlobe) in da gre ubistvu preko kabla HDMI več podatkov :)
no potem moram resno razmisliti ali se splača kupiti WDTV Live, konckoncev 90€ niti ni veliko. Nekak mi je ušeč ideja, da bi loču predvajanje filmov od računalnika, klub temu da vseeno lahko dostopam do filmov, ki so v "download" mapi :), za igre imam pa še vedno hdmi povezavo s pcjem :)
Je z podnapisi kaj težav? .srt . sub?
Mreža deluje, kakšne posebne frke?

SkyEye90 ::

Omejitev glede valovne dolžine? To prvič slišim, kot vem je kabel bolj omejen kot pa optika. Verjetno je kaka fora glede protokola S/PDIF..no nima veze, upam da nadgradijo. Podnapisi delujejo vsi, prilagajaš velikost, pozicijo, če se pa slučajno ne ujamejo pa jih lahko celo zamikaš.

Kar se tiče predvajanja preko mreže, poglej temo WDTV Live, nekateri imajo težave z občasnim prekinjanjem povezave in novimi windowsi..ampak tukaj nimam izkušenj. Priporočam ti zunanji disk, pa bo špilalo ko švicarska urca :D

Priesteye ::

Omejitev glede valovne dolžine? To prvič slišim

da ne morš velik spekter svetlobe spelat skozi ta kabel, oz, da pač compi ne podpirajo še drugih valovnih dolžin, ne me držat za besedo; dolgo je od kar sem to bral :D
Hm ok se prav bo potrebno še malo branja o tej napravici, updati prihajajo pogosto?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Priesteye ()

SkyEye90 ::

Ja kar pogosto, recimo enkrat mesečno. Ampak sedaj se mi zdi da že ni več kaj zha updajtat, ker itak vse dela (no mogoče pogrešam opcijo zamikanja zvoka in slike, ampak ta uprašanje če bo kdaj, bi bila pa fajn :))

http://www.wdc.com/wdproducts/updates/?...

Priesteye ::

ti pri predvajanju glasbe, kaže kakšne viziualizacije, pač zanima me zaradi burn ina, da ga potem ne dobiš big time :)

kanej ::

Kakšna je pa razlika med 50PK350 (trenutno cena caa 620€) in 50PV350 (trenutno cena caa 770€)? Se splača dodati 150€? Ali bi bilo mogoče potem že boljše vzeti 50PK750 ali celo kakšen drug model?

Priesteye ::

je kdo nadgradil svojo plazmo PK350? kje se dobi upgrade? v prvem postu sem videl da pri rusih, a tam je PK560 kako je s tem?

MH0 ::

Mirko007 ::

Pozdravljeni.

Kaj pridobimo s to nadgradnjo. LG je obljubil da bo pri svoji nadgradnji podpiral tudi DTS. Ali ta nadgradnja prinese to podporo oz. ali obstaja kje kak update, s katerim lahko potem predvajaš filme z dts zvokom. Tečno vedno znova konvertirat te filme.

hvala

Mirko007 ::

MH0 je izjavil:

Tukaj imaš: http://www.eddienilsson.com/3.28_Upgrad...



A si ti nadgradil? In kaj doprinese upgrade?

Mirko007 ::

Ker sem seveda neučakan na odgovore sem posnel zip na ključek ga razpakiral.

Pritisnil Meni - Možnosti (brez pritiska OK na možnosti) in 7x stisnil FAV. Pojavil se mi je meni za nadgradnjo prog. opreme na televiziji.

Tv sem kupil pred 2. mescema, ta fw pa naj bi prišel pred enim. in sedaj preseničenje. Očitno imam že naložen najnovejši fw ali pa si jaz to sporočilo napačno razlagam.

Napiše trenutna različica za TV je 3.28
Različica najdena na spominski kartici 3.28

hmm

bb007 ::

Kaj je že kdo nadgradil s to zadnjo 3,28 programsko opremo?...deluje 100% vse ali?...se bojim da bi bilo z updatom kaj narobe ali karkoli, od TV se vsekakor nebi rad poslovil če garancija tega nebi priznala če bi bilo kaj narobe...:( :)

bon_bon ::

Da ne bo tema zaspala :)

Vceraj sem gledal preko HDD film (DVD) v resoluciji 720x576. Slika je bila lepo raztegnjena na 16:9 format, torej po dolžini skozi celo TV. Potem sem na isti način pogledal še drugi film v isti resoluciji 720x576. Slika je bila dejanska velikost. Nikakor je nisem mogel raztegniti, da bi zapolnil črnino okoli slike, tako da sem imel črne robove povsod okoli slike. Probal sem (ko sem gledal film) preko q.Menu na daljincu v meniju Nastavitve predvajanja videa spremeniti velikost slike, ampak je že bila na CELOTEN (imaš možnost origina in celoten).

Kje je fora? Morda tisti, ki DVD sestavlja? Kakšna ideja kako bi se to dalo odpraviti? Morda še enkrat DVD prekonvertirat s kakšnim programom in izbrati opcijo Full screen?

Hvala za pomoč
lp !

bon_bon

boštjan30 ::

Pozdravljeni!

mam lg plazmo model LG PK950 in po skoraj 1 letu sem se lotil gledat bluray filme preko usb-ja file mkv in mi javi da datoteka ni dobra. Kaj morem nardit da bo šlo oz če je treba kaj nadgradit pa kje bi se to našlo za dol vzet!

lp

Zgodovina sprememb…

Zico4 ::

boštjan30 je izjavil:

Pozdravljeni!

mam lg plazmo model LG PK950 in po skoraj 1 letu sem se lotil gledat bluray filme preko usb-ja file mkv in mi javi da datoteka ni dobra. Kaj morem nardit da bo šlo oz če je treba kaj nadgradit pa kje bi se to našlo za dol vzet!

lp

Katero verzijo sw pa imaš? Jaz imam na svojem LG 50PK950 epk: 04.20.00

boštjan30 ::

4.14.01 mi piše.....filmi posneti 720p pa je file avi in ta gre....vzel sem dol Wrong.Turn.4.2011.READNFO.1080p.BluRay.x264 ta pa mi ni šel. Mi napiše da ni veljavna al kk že.....fajl pa je mkv

Zgodovina sprememb…

Zico4 ::

Tudi jaz rabim novi sw. MKV mi predvaja, ne dela mi pa zvok. Mp4 mi predvaja normalno. V Nemčiji je zadnja verzija sw v04.40.00.

boštjan30 ::

jaz sem dal ta film na usb ključek in mi je javilo napako zaradi file mkv. Kako pa nadgrajuješ a se sam poveže preko wi-fi-ja in se updeta. Kaj pa ta funkcija THX a je zakodirana?

to sem nekaj dol potegnil GP2_DVB_EU_PDP_MP_RevNo50942_V04.18.00_ota_V2_SECURED a to je to?

Zgodovina sprememb…

Zico4 ::

Ne vem, oznaka,mojega je tale: 022735(04.20.00.11)-GP2_DVB_EU_PDP_MP_RevNo50942_V04.20.00_usb_micom_3080_V2_SECURED.epk.
Jaz sem jo naložil preko USB-ja. Po praznikih bom probal dobiti najnovejšo verzijo za našo regijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zico4 ()

boštjan30 ::

kako pa to gor na tv daš? a prek usb-ja? sem laik na tem področju :) pa ti grejo filmu v full hd-ju??! a to maš tudi po regijah?

Zico4 ::

Ja, nova verzija se naloži preko USB in s pomočjo telekomanderja. Zelo hitro in enostavno gre.
Za različne države in regije so različne verzije programske opreme (firmware). Za to si jaz ne upam naložiti sw, ki je na voljo pri LG v Nemčiji.

boštjan30 ::

a tebi delajo filmi v full hd-ju? pa če jih gledaš z usb ključekom? a po praznikih boš probu dobit novo verzijo?

Zico4 ::

Jaz filme v glavnem predvajam iz PC-ja. Kaj mi dela iz USB-ja sem že napisal. Po praznikih bom poskusil dobiti novo verzijo softvera, v Nemčiji je na voljo že verzija 04.40.00.

SkyEye90 ::

PK950 bere DTS zvok že od začetka, ali le z zadnjo posodobitvijo?

boštjan30 ::

kaj pa je z THX tehnologijo??! nekje na forumih sem bral da je zakodirano. V nastavitvah nisem nikjer opazil da bi lahko nastavljal te nastavitve.

Zico4 a si že dobil novo verzijo?

Zgodovina sprememb…

-mojster- ::

Kaksna je razlika med tole plazmo in PV 350...ali je boljsa tale PK 350 namreč drazja je za 100 eur ??
kaksna je realna frekvecna osvezevanja...koliko je 100/120 HZ??
In ali se da izklopiti tako frekvenco in preklopiti na 50 Hz osvezevanje..namrec na nekaterih TVjih je pri gledanju filmou na frekvecni 100 Hz precej motece, ker je gibanje ljudi v filmih precej umetno oziroma kot da bi bilo posneto z amatersko kamero..nevem pa kako se to odraza pri taki plazmi ??

SkyEye90 ::

Realna frekvenca je 100Hz. Ne se ne da, na 50Hz bi slika moteče utripala.
Plazme nimajo takih sistemov kot LCD-ji, da bi umetno dodajala slike in ustvarjala 'bolj gladko - umetno' gibanje. Prikazuje naravno sliko, kakor je pač posnet film. Večina filmov je posnetih v 24p načinu (to pomeni 24slik na sekundo -FPS) in to je to. Če TV podpira 24p sistem, je to za gledanje filmov najboljša možna izbira. Vedi pa, da FPS pomeni nekaj drugega, kot pa je osveževanje. Enostavno povedano, plazma sliko realno osveži 100x na sekundo, prikaže pa se lahko največ 60 različnih slik na sekundo (pri BluRay filmih), 25 slik na sekundo pri DVD filmih...odvisno od filma.

PS. Razlike med PV in PK po mojem ni, PK so prodajali leto nazaj, trenutni model pa je PV - po vseh podatkih sta plazmi enaki.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkyEye90 ()

Zico4 ::

LG 50PK350 je lanski (2010) model, LG 50PV350 pa letošnji (2011).

SkyEye90 je izjavil:

Realna frekvenca je 100Hz. Ne se ne da, na 50Hz bi slika moteče utripala.
Plazme nimajo takih sistemov kot LCD-ji, da bi umetno dodajala slike in ustvarjala 'bolj gladko - umetno' gibanje. Prikazuje naravno sliko, kakor je pač posnet film. Večina filmov je posnetih v 24p načinu (to pomeni 24slik na sekundo -FPS) in to je to. Če TV podpira 24p sistem, je to za gledanje filmov najboljša možna izbira. Vedi pa, da FPS pomeni nekaj drugega, kot pa je osveževanje. Enostavno povedano, plazma sliko realno osveži 100x na sekundo, prikaže pa se lahko največ 60 različnih slik na sekundo (pri BluRay filmih), 25 slik na sekundo pri DVD filmih...odvisno od filma.

PS. Razlike med PV in PK po mojem ni, PK so prodajali leto nazaj, trenutni model pa je PV - po vseh podatkih sta plazmi enaki.

-mojster- ::

Razliko med fps in osvezevanjem poznam....kaj pa recimo pri gledanju fuzbala se pravi da bo osvezevanje 100 HZ??, namrec pri sportih je dobro da je osvezevanje visje
pa še nekaj me zanima...plazmo bi imel v sobi (cca 20m2) zravn plazme bi pa imel pisalno mizo ki jo uporabljam za studij.
Zanima me kako je s sevanjem teh ta novih plazm, bi bil kaksen problem imeti plazmo v neposredni blizini pisalne mize ?
Hvala za odgovor.

SkyEye90 ::

Pri gledanju TV programov se prenaša 25 slik na sekundo. Osveževanje displa-ya se zato nič ne spremeni in je še zmeraj 100Hz. Teoretično televizor pri videu s 25 slikami/s prikaže vsako sliko 4x.
24 slik na sekundo je načeloma premalo za ogled hitre tekoče slike, sploh na velikem televizorju, ker so premiki večji. Večino to sploh ne moti oziroma tega zatikanja sploh ne opazijo.
Torej, osveževanje vsakega ekrana, plazme, LCD-ja je ponavadi bistveno višje od slik na sekundo, ki jih ima nek vir.
Pojdi v trgovino, kjer predvajajo po možnosti dovolj konstantno sliko (naprimer dirko), vzemi daljinec od enega LCD-ja ki ima 100Hz tehnologijo in to tehnologijo vklapljaj in izkaplaj. Razlika je vidna. Še enkrat, to NI osveževanje display-a, to je osveževanje slike.

Osvežitev slike pomeni, da se slika spremeni - zamenja z novo. Osvežitev display-a pomeni, da se slika ponovno pošlje na prikazno površino - lahko tudi ista.

"namrec pri sportih je dobro da je osvezevanje visje" - to je pogruntavščina trgovcev, ki recimo da drži, ampak niti malo na način, kot ga razlagajo oni. Fuzbal se prenaša s 25 FPS in televizor jih lahko prikaže 1000, od tega jih bo še vedno le 25 realnih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkyEye90 ()

SkyEye90 ::

boštjan30 je izjavil:

kaj pa je z THX tehnologijo??! nekje na forumih sem bral da je zakodirano. V nastavitvah nisem nikjer opazil da bi lahko nastavljal te nastavitve.



Cenejši modeli imajo THX način skrit in se ga da odklenit. Dražji modeli, ki pa imajo to že odklenjeno, pa je zakodirano, da se ne da popravljat posamezne nastavitve slike. Tudi to se da odklenit.

O odklepu THX načina sem že pisal v tej temi, a po mojem mnenju nima nobenega smisla.

-mojster- ::

@SkyEye90

"Torej, osveževanje vsakega ekrana, plazme, LCD-ja je ponavadi bistveno višje od slik na sekundo, ki jih ima nek vir.
Pojdi v trgovino, kjer predvajajo po možnosti dovolj konstantno sliko (naprimer dirko), vzemi daljinec od enega LCD-ja ki ima 100Hz tehnologijo in to tehnologijo vklapljaj in izkaplaj. Razlika je vidna. Še enkrat, to NI osveževanje display-a, to je osveževanje slike."
Pravis da je to osvezevanje slike, kaj to pomeni da je bla dirka formule snemama s 100 fps-ji..a ni to malo cudno ?

Zgodovina sprememb…

SkyEye90 ::

Mogoče sem malo zakompliciral, bom poskusil drugače:
Na LCD-ju se predvaja formula preko sprejemnika s 25 slikami/s (FPS). Navaden 50Hz LCD, 100Hz in 600Hz plazma prikazujejo to s 25 FPS.
100Hz LCD-ji (enako 200Hz) pa imajo vgrajeno tehnologijo dodajanja vmesnih sličic. Elektronika primerja vsako prejšnjo in naslednjo sličico izmed teh 25-tih, vmes pa doda dodatno, ki si jo 'izmisli' (zgodba zase). Tako v teoriji 25 FPS spremeni v naprimer 50 FPS. 50 slik/s pa je že čisto tekoča slika.

To je jasno? (:

-mojster- ::

Ahha...zdej je jasno ja :)
Se pravi bo prek tele plazme gledanje sportov "manj tekoce" kot na LCDjih, ki imajo vecji frame rate ?

SkyEye90 ::

Drži. Je pa odvisno od kvalitete elektronike, kako dobro zna primerjati te sličice in jim dodati vmesne. Včasih je bolje to tehnologijo izklopiti in gledati tistih originalnih 25 FPS. V katalogih se tehnologija omenja kot nekaj zlatega, v trgovskih centrih imajo demo posnetke, pri katerih so premiki slike dokaj konstantni. V praksi je slika veliko bolj zahtevna kot zgolj premikanje nekega demo besedila čez zaslon.
Naj omenim še, da sem testiral Sony-jev 100Hz LCD in LG-jev 200Hz LCD. Rezultat je bil, da je bila pri Sony-ju slika resnično tekoča, pri LG-ju pa elektronika ni ravno dohajala pestrega doganaja slika in ni zmogla dodati dovolj vmesnih sličic in je bilo malo zatikanja vseeno vidnega.

-mojster- ::

Zanimivo...zanima me če mogoce ves kako je s sevanjem plazme.
"plazmo bi imel v sobi (cca 20m2) zravn plazme bi pa imel pisalno mizo ki jo uporabljam za studij.
Zanima me kako je s sevanjem teh ta novih plazm, bi bil kaksen problem imeti plazmo v neposredni blizini pisalne mize ?" ??

SkyEye90 ::

Mislim,da je danes pri vseh mobitelih, domacih Wi-fi omrezjih ipd. sevanje elektronike in ostalega brez sprejemnikov in oddajnikov tako minimalno, da lahko brezskrbi televizor postavimo v nenevarno skupino. Ce ga seveda ne gledamo 8h na dan - kar skoduje ocem.

boštjan30 ::

Zico4 a si že dobil novo verzijo?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plazma ali LCD televizor? (strani: 1 2 3 4151 152 153 154 )

Oddelek: Kaj kupiti
76961174470 (398841) antonija
»

Plazma LG 50 PV350 pomoč pri uporabi

Oddelek: Zvok in slika
144195 (2945) pisco
»

Plazma LG50PK750

Oddelek: Zvok in slika
82170 (1480) Daddy1
»

Plazma TV

Oddelek: Zvok in slika
72116 (1199) Grizi
»

LG 50PK350 PLAZMA TV - ali ima DVB-C?

Oddelek: Kaj kupiti
92641 (2367) whatever

Več podobnih tem