» »

Krofi Trojane

Krofi Trojane

Temo vidijo: vsi
««
12 / 14
»»

bozicek ::

starfotr je izjavil:

Jp, ti že veš. Daj povej mi, kako bodo sedaj za pusta uspeli napeči več milijonov krofov? Ne morejo jih. Zato jih cvrejo prej.

https://www.24ur.com/novice/slovenija/v...

Dnevne kapacitete pač ne zadostujejo za sveže pripravljene krofe. Edina možnost je, da dobiš odmrznjen krof ali pa čakaš pri ponudniku, ki peče sproti.

Govor je bil o zamrznjenih

V obeh primerih (za pusta in septembra) dobiš zamrznjen krof če kupuješ industrijske.
Z to razliko da za pusta boš dobil mesec ali manj star zamrznjen krof ker se tako rekoč prodajajo direkt (marmelada), septembra boš pa žvečil zamrznjen krof ki je bil narejen na lager marca ali aprila.

Zadnje dva dni pred pustom pa boš dobil sveže (od nas) če ga kupuješ na kos (ne v paketu)
Darila letos samo za poredne

delavec44 ::

Sem gledal danes škatlo zamrznjenih v Hoferju in so bili narejeni 10 dni pred prodajo. Tako da imaš prav.

kixs ::

Kaksni so pa ti tamali Hoferjevi? Mislim, da sem jih pred cca tremi leti nazadnje jedel. Pa niso bili napacni.

V Eurospinu bodo imeli od cetrtka naprej dvojno filane njihove 4-pack krofe. Tole bo za probat - ampak Ptujske!

PS:
Ne vem kje je ChirkKarlie kupil krofe kot jih opisuje?!? Takega definitivno ni za kupit.

Jutri grem mimo Zidanega mosta in vzamem krof ali dva pri njih. Menda so dobri ;)

Pa zdej sem se malo pozanimal. Imajo v eni lokalni gostilni domace krofe samo za pusta in samo po narocilu. Menda zelo dobri in tudi dragi - kos 3.80€. Pa cez mejo moram se ene probat v Samoboru. Danes mi ni uspelo. Sem bil potem pri "konkurenci" - U prolazu. Dober krof. Zelo zanimivo dober okus krofa, bi ga kamot lahko jedel brez marmelade... Po drugi strani pa premalo marmelade, ki pa zal ni bila na istem nivoju. Morda tudi malo prevec masten, ampak to je ze detail. Cena 2.50€.

Ja. Tole s krofi ze malo predolgo traja in torek je se dalec... Vsak dan 3-4 razlicne krofe pojest... na koncu se bo nekje poznalo... ceprav tehtnica zaenkrat se "modro" skace gor/dol na decimalkah :lol:

BuDi79 ::

Eurospin ma v osredmji sloveniji krofe iz Brumata Nova Gorica in naj jih kar majo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BuDi79 ()

WhiteAngel ::

Včeraj sem šel iskat paket krofov na Trojane. 2 komada vsake sorte. Krofi so odlični. Običajen z marelično marmelado mi še vedno zmaga.

Edini problem je bil, da ne veš, kje ga prerezat na pol, da bo približno enako file na obeh straneh.

Zgodovina sprememb…

Magic1 ::

To da je "odličen" pomeni lahko le dve stvari. Ali si ga dobil direkt iz olja in je bil še topel (tople stvari so vedno dosti boljše), ali si brez okusa;).
Magic

feryz ::

Ne komplicirajte. Če ga tam poješ, je čisto dober. Ali če imaš blizu do doma.
Res pa je, da če celega zmažeš, ga imaš še 24 ur v želodcu. Potem se počasi pomakne naprej.

WizzardOfOZ ::

Pa od neke sestavine v njih te po enem vse v ustih peče, če svežega poješ. Ko je star, je pa trd ko kamen in lahko fuzbal špilaš z njim.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

c3p0 ::

Gregor P je izjavil:

Že olje je več kot dovolj "nezdravja", potem pa še margarina?!?8-O

Eno ali drugo, no. Pa na splošno govorim za industrijske slaščice.

starfotr je izjavil:

Jp, ti že veš. Daj povej mi, kako bodo sedaj za pusta uspeli napeči več milijonov krofov? Ne morejo jih. Zato jih cvrejo prej.

https://www.24ur.com/novice/slovenija/v...

Dnevne kapacitete pač ne zadostujejo za sveže pripravljene krofe. Edina možnost je, da dobiš odmrznjen krof ali pa čakaš pri ponudniku, ki peče sproti.

Tekoči trak pa to.

gruntfürmich ::

kixs je izjavil:

Pa zdej sem se malo pozanimal. Imajo v eni lokalni gostilni domace krofe samo za pusta in samo po narocilu. Menda zelo dobri in tudi dragi - kos 3.80€.
kje to?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Gregor P ::

Sedaj so bili na vrsti krofi iz Maxija, kjer je cena 2,19 evra/kos. Krofi so videti kot krofi, mehki, prijeten okus in nobenega "pookusa" na koncu. Marmelada je dobra; le v mojem primeru me je zmotilo, da ni bila nekje na sredini, ampak bolj proti koncu (blizu luknje za filanje). Definitivno boljši od industrijskih, a je verjetno že stvar (osebnega) okusa (in preferenc), ali so ti bolj všeč od Trubarjevih ali ne; meni so, a razlika je minimalna.

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

starfotr ::

Bozicek, od avgusta se veliki obrati pripravljajo na pust. Torej več mesecev delajo krofe. Ti piše na linku.

Tisti datum, ki je na krofih v času pusta je datum odmrzovanja in ne proizvodnje.

Lahko bi rekel, da so v mesecih po pustu sveži krofi na policah in ne odmrznjeni.

Gregor P je izjavil:

Sedaj so bili na vrsti krofi iz Maxija, kjer je cena 2,19 evra/kos. Krofi so videti kot krofi, mehki, prijeten okus in nobenega "pookusa" na koncu. Marmelada je dobra; le v mojem primeru me je zmotilo, da ni bila nekje na sredini, ampak bolj proti koncu (blizu luknje za filanje). Definitivno boljši od industrijskih, a je verjetno že stvar (osebnega) okusa (in preferenc), ali so ti bolj všeč od Trubarjevih ali ne; meni so, a razlika je minimalna.

V Sparu sem videl, da ti jih dofilajo po želji, ene 4 izbire imajo.

Tudi v Mercatorjevih Hipermarketih/Supernovah sem že videl, da ti jih sproti pečejo. Takšne sem kupil lansko leto in so bili v redu, a še vedno ne tako dobri kot Slon/Maxi/Trubar; kar je v bistvu logično, da je tudi cena povsem druga.

gruntfürmich je izjavil:

kixs je izjavil:

Pa zdej sem se malo pozanimal. Imajo v eni lokalni gostilni domace krofe samo za pusta in samo po narocilu. Menda zelo dobri in tudi dragi - kos 3.80€.
kje to?

Stirica v Krskem. Moram poklicat.

Sem pa dva kosa vzel danes zjuraj v Zidanem mostu - Krofek. Kos 1.60€. Enega sem takoj pojedel. Se topel. So vecji kot obicajni - moram vprasat koliko gramski so. Lepo rahel. Okus zelo dober, prav tako marmelada, ki pa ni bila ravno na sredini. Ampak overall zelo dober. Enega sem pojedel potem hladnega, pa je bil se vedno dober. Nazaj grede jih se nekaj vzamem.

gruntfürmich ::

a, štirica v mercatorju? grem tja jest ko imam zdravniškega. je pa samo do 14 odprta !?

piše da jih imajo tudi v evrosadovi tržnici!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

Ja. Po moje je do 15h odprto.

Evrosad trznica pa do 16h.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

starfotr je izjavil:

Bozicek, od avgusta se veliki obrati pripravljajo na pust. Torej več mesecev delajo krofe. Ti piše na linku.

Tisti datum, ki je na krofih v času pusta je datum odmrzovanja in ne proizvodnje.

Lahko bi rekel, da so v mesecih po pustu sveži krofi na policah in ne odmrznjeni.

Fotr
Delavec44 je videl datum proizvodnje. Ker če je bil odtajan 10 dni je beton. Poleg tega je rok uporabe odtajanega 2 dni

Seveda se dela na zalogo. Na zalogo se dela krof kjer so manjše prodajne količine. Se pravi se kurčev Mango naštanca za pol leta naprej.
Marmelada se dela bolj za tekoča naročila in uzput malce za lager
In januarja ko si nafilal vse skrinje ki jih premoreš z čokolado, vanilijo, banano in podobnimi obskurnimi stvarmi pričneš delati marmelado oreng na lager.

Zato še enkrat. Februarja boš jedel novejši-mlajši (zamrznjen) marmeladni krof kot avgusta

Za info o nekem obratu in številkah. Proizvodnja januar 2026: 4,5 miljona

"Lahko bi rekel, da so v mesecih po pustu sveži krofi na policah in ne odmrznjeni."

Že dolgo ne več (govoriva o fabrkah, ne butičnih).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bozicek ()

Nekateri ste preveč pametni, očitno strokovnjaki pekovskih procesov. Hladilnice, torej zamrzovalnice(!) za take količine krofov so najmanjši problem in sploh niso nek strošek. /s

https://www.facebook.com/watch/?v=63320...

Prispevek je nastal med pustom. Če se kot laik ne motim, je prikazan tudi precej velik mikser, ki pripravlja sveže testo, za 65.000 krofov/dan.

starfotr ::

Količina prodanih krofov v času pusta je več 10M.

Sedaj pa računaj koliko dni rabiš pri kapaciteti 65k.

Ampak ne v isti pekarni. Če ena večjih lahko sproti peče...

Še enkrat
Januar 2026: 4,5 miljona proizvedenih krofov

pa dodajmo slaba dva miljona še iz Ptujskih
Pa imamo še Žito in Mlinopek

Tisti, ki sem jih jaz gledal so bili iz Zagreba. PAN-PEK

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

Ganon ::

Naj klasični krof Slovenije 2026 je pripravila Slaščičarna Berzo Vrhnika. Na drugem mestu mu je sledila pustna slaščica iz Slaščičarne Zvezda v Celju, ki je v kategoriji slavila lani. Tretje mesto je osvojil krof Term Banovci.

Naslov za Naj inovativni krof Slovenije 2026 so prejele Terme Dobrna, ki so slaščico napolnile s pečeno hruško ter smetano z belo čokolado in karamelo.

WizzardOfOZ ::

Ganon je izjavil:

Naslov za Naj inovativni krof Slovenije 2026 so prejele Terme Dobrna, ki so slaščico napolnile s pečeno hruško ter smetano z belo čokolado in karamelo.

To ni več krof.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

feryz ::

Če smo pošteni, je krof samo eden. Ampak ok, vsaj si po svoje zmišlja.

Moji dečki so šli mimo Trojan. Ko so prišli nazaj, so mi hoteli poturiti en krof. Itak da se nisem dal. Sem na dieti in mi ta bomba predstavlja mnogo več kalorij, kot jih imam v dnevnem planu.

kuglvinkl ::

Zdej sem snedu krof od Berzo, iz Vrhnike. Kar se mene tice, on pair z Rasico, "uradno" pa boljsi. 2 eur.

https://www.rtvslo.si/zabava-in-slog/ku...
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kuglvinkl ()

Probal danes od Stirice v KK. Klasicen krof z marelicno marmelado. Cca 150-160g. Sem se prakticno cel zapacal, ker je bila marmelada ravno na kontra strani in to veliko marmelade. Cena 2.80€.

Ce bi primerjal te in tiste iz Zidanega mosta. So mi slednji boljsi - predvsem sam okus peciva. Pa se dosti cenejsi so.

Teh, ki sem jih sprobal v zadnjem tednu, so najboljsi iz Zidanega mosta. Od "domacih" in sproti pecenih so tudi najcenejsi.

Do torka je se dalec. Ampak kaj dosti vec krofov ne bom jedel. Morda 1-2 na dan. Kar se gre.

Tole krofovanje si vsako leto vzamem v obzir. Tako pac je...

Sedaj so bili na vrsti še ti krofi iz Slona. V bistvu ga ni pošteno primerjat z ostalimi, prvič je dražji, stane 3,5 evra (2023 € 2,80; 2024 € 3,-), drugič pa dodajo še sestavine za malo specifičen okus in rumenkasto barvo, sicer pa je lepo mehak z dobro marmelado, okusen do konca. Skratka je med boljšimi.

P.S.: toliko o mojem bentenju čez margarino :D so pa sestavine enake kot prejšnja leta

Gregor P je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

PacificBlue ::

Kater trgovski center ima pa najbolj dobre?
(Mercator, Hofer, Spar, Lidl, Eurospin?)

PluribusUnum ::

mmm, zdej mi je žou, da sem žel s piranske malce direkt v trojana na posladico, jebene ride so dale dodaten apetit in odpoved vtomobila..

Je kdo probal pistacijevega in bi ga priporočal? Dubaj pa to.

IL_DIAVOLO ::

Probal...jagrovega. Kot vsaki drugi, ni mehkobe.

Morda ce bi ga pogrel v mikrovalovki.

Drugače pa ce je kdo s stajerske, se da narocit sveze krofe pri Ursi s Pragerskega.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Zgodovina sprememb…

Od industrijskih je po mojem okusu se najboljsi v Eurospinu, pekarna Ptuj. Od danes naj bi imeli te krofe z dvojnim polnilom. Pravkar sem enega zmazal, pa nisem opazil kaksne razlike v kolicini. Mogoce moram se enega ;)

Hvalijo krofe v Samoboru od pekarne Iskar. Imajo svoj stant na "promenadi". Bo treba it v ponedeljek ali torek - upam, da bo odprto.

Skyman ::

delavec44 je izjavil:

Je kdo probal pistacijevega in bi ga priporočal? Dubaj pa to.

Probal oba v lidlu,dubaj tko tko.Pistacija bolsa

Gregor P je izjavil:

Sedaj so bili na vrsti še ti krofi iz Slona. V bistvu ga ni pošteno primerjat z ostalimi, prvič je dražji, stane 3,5 evra (2023 € 2,80; 2024 € 3,-), drugič pa dodajo še sestavine za malo specifičen okus in rumenkasto barvo, sicer pa je lepo mehak z dobro marmelado, okusen do konca. Skratka je med boljšimi.

Kaksna je pa teza teh Slonovih?

Žal nisem imel tehtnice, da bi jih vse stehtal. Ob naslednji priložnosti :-)

P.S.: od Maxija je 135g

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Lahko vprasas, ce gres mimo.

Te iz Zidanega mosta sem stehtal, 155g. Od Stirice pa mi je rekla, da so 160g. Tehtal nisem, ker je bil takoj na vrsti za malico ;)

Ni to malo veliko? Ker tudi tisti iz Trojan morajo biti težki, a se dokaj strinjamo, da niso nek presežek.

krho ::

Tile od slona zgledajo grozno... Prvič niso lepo "okrogli", pa še prepečeni so. Mercator jih ima zgleda da vse od "tvoji 5 minut" aka don don, glede na pisanje zadnjih nekaj dni imamu tule nekoga, ki je tam zaposlen. Ne vem.. to sem pojedel 3.. pa je vse ok.. Prejšnji dan sem borovničevega iz Lidla, ki je sicer odličen,... sam se ni spravil iz želodca do večera.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krho ()

Meni so idealni 60g. Ampak so samo od DonDona. Dobri, a cisto nic posebnega, ko imas za primerjavo sveze.

Verjetno se malim pekarnam ne splaca delat malih.

Vceraj sem dva iz pekarne Krofek (Zidani Most) pojedel takoj in potem se popoldne enega in pol. Pa na koncu se enega DonDon, ki je ostal od prejsnjega dne. Pojes dva 150g pa sploh nimas obcutka. Na "zalost" sta bila se topla in sla dol 1,2,3 :) Tudi hladni so bili se vedno zelo dobri. So pa lepo okrogli. Bom pogledal, ce sem kaj slikal zadnje dni ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

Danes sem vzel za test hoferjev (0,66€) 90g in špinov (v akciji 0,37€) 80g pa mi je bil špinov boljši. Če sem prav videl, je bil don-don (to je tvojih 5 minut?).
V špinu so imeli še pistacijevega v akciji za 0,49€ ampak mi je zgledal premajhen tudi samo za probo (48g).

Groot ::

krho je izjavil:

Tile od slona zgledajo grozno... Prvič niso lepo "okrogli", pa še prepečeni so. Mercator jih ima zgleda da vse od "tvoji 5 minut" aka don don, glede na pisanje zadnjih nekaj dni imamu tule nekoga, ki je tam zaposlen. Ne vem.. to sem pojedel 3.. pa je vse ok.. Prejšnji dan sem borovničevega iz Lidla, ki je sicer odličen,... sam se ni spravil iz želodca do večera.

Očitno niso vsi Mercatorjevi krofi od Don Don. Danes dobil paket 4 v Mercatorju iz pekarne Grosuplje. So bili kar solidni, edino marmelada bi lahko bila boljša in sladkor na vrhu je pustil nek tak čuden občutek/okus na jeziku po koncu.

Mercator ima še posebne maxi krofe v Maxiju; drugje mislim, da jih ne prodajajo.

LiquidAI ::

Groot je izjavil:

krho je izjavil:

Očitno niso vsi Mercatorjevi krofi od Don Don. Danes dobil paket 4 v Mercatorju iz pekarne Grosuplje. So bili kar solidni, edino marmelada bi lahko bila boljša in sladkor na vrhu je pustil nek tak čuden občutek/okus na jeziku po koncu.

Mercatarjevo pekarno grosuplje je kupil Don Don leta 2015.
Meni so najboljši krofi iz ptujskih pekarn (pekarno je kupil Jager leta 2019).
65001

globoko grlo ::

A te prujske majo v evrospinu al kako?
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Evrospin ima, vsaj ta vzhodni del, Ptujske. Zahodni del pa iz NG.

Od vceraj imajo krofe z dvojnim polnilom. Sem dva pojedel. En se mi ni zdel nic bolj poln. Drugi pa morda malo bolj, ampak dalec od dvojnega. Morda 20% vec kot obicajno. Dejansko ravno prav ;)

x

x

Tole pa primerjava krofa iz Krofek Zidani Most (150g) in DonDon (60g). Okus seveda tudi kot dan in noc.

x

x

x

x

krho ::

teh jest dosn sploh videl nisem v evrospinu. So mel une 90g z "dvojno" količino polnila, k jih dela Mlinotest. Pa v stalaži na kos.. tud so bili zjutraj še zamrznjeni. Ta iz stalaže je bil odličen
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
««
12 / 14
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Ali pojemo preveč krofov?

Oddelek: Loža
14766 (535) ššš
»

Ketoza in avtofagija (strani: 1 2 )

694954 (2560) tilen03

Najslabše restavracije/gostilne v SLO (strani: 1 2 )

9218586 (6712) starfotr
»

zakaj se reče trojanski konj ne pa trojski konj? (strani: 1 2 )

6413176 (10870) mikhaair
»

Funkcionalna nepismenost ljudi (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
7321549 (19039) harmony

Več podobnih tem