Forum » Loža » Krofi Trojane
Krofi Trojane
Temo vidijo: vsi
starfotr ::
Praktično vsi trgovinski krofi so zamrznjeni izdelki.
Tudi velike tovarne nimajo kapacitet fritez, da bi vsem ustregli.
Svež topel krof dobite samo pri malih ponudnikih. Pri velikih ni tega.
V bistvu predlagam izogibanje vsem, razen malim ponudnikom krofov za občasno posladkat. V času pusta je katastrofa kupovat krofe.
Tudi velike tovarne nimajo kapacitet fritez, da bi vsem ustregli.
Svež topel krof dobite samo pri malih ponudnikih. Pri velikih ni tega.
V bistvu predlagam izogibanje vsem, razen malim ponudnikom krofov za občasno posladkat. V času pusta je katastrofa kupovat krofe.
kixs ::
V sredo sem dobil se domace krofe (domaca moka, domaca jajca, peceni v domaci masti). Jih je spekla mama od moje. Ceprav so bili ze kaksnih 12 ur stari, so bili kot "novi". Mehki, popoln okus, morda malenkost premastni, ampak to so ze detaili :lol: Dela jih brez file in si jo sam das po zelji. Tako sem vzel domaco visnjevo marmelado. Perfekcija
denabiker ::
Uuuuu v svinjski masti, tak smo mi včasih pekli meni je bilo super dobro. Moja oma je tako dobro naredila.
PacificBlue ::
Kot zanimivost. 650 krofov iz Trojan je bilo bilo dostavljenih z Teslo X v Samsung SDI Battery Systems v Gradcu.
I’m out.
:3
:3
PacificBlue ::
Kaj od enkrat?
Tako, kot sem napisal. Razen, če si bralno nesposoben.
Tako, kot sem napisal. Razen, če si bralno nesposoben.
I’m out.
:3
:3
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PacificBlue ()
Okapi ::
gruntfürmich ::
včiraj sem si privoščil 2 iz zidanega mosta. me je zvečer težilo, ker sem oba pojedel in sta kar velika.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
mojsterleo ::
Včeraj sem uspel dobiti provansalske v lokalnem Šparu. Verjetno zadnji kosi pa so bili zelo poceni.
So manjši kot običajni krof ampak večji kot mini krof. Testo nič posebnega, malce meji na mastno. Dvojna fila ene precej kakovostne marmelade. Prijetno naravno sladka in dobre teksture, skoraj kot da bi jedel zmlete marelice v krofu.
Uberall zelo dober krof.
Pa do naslednjič, možje dobre volje!
So manjši kot običajni krof ampak večji kot mini krof. Testo nič posebnega, malce meji na mastno. Dvojna fila ene precej kakovostne marmelade. Prijetno naravno sladka in dobre teksture, skoraj kot da bi jedel zmlete marelice v krofu.
Uberall zelo dober krof.
Pa do naslednjič, možje dobre volje!
stevemcq_ ::
A se lahk održimo naslova teme, prosim. Včeraj sem probal klasični krof z marmelado iz Hofra in zadeva je več kot spodobna. Priporočam.
kixs ::
Ne to pa ne. Hoferjev krof ima cisto drugacen okus kot bi ga moral imeti. Ko sem ga prvic probal, mi je bil tudi dober. Ampak ne, okus je napacen. Enako je tisti kraljevski krof v Leclerku (res ga nisem jedel ze 12 let) z dodatkom arome ruma - WTF!
Hofer je imel normalne krofe v casu pusta pakirane po 10 - mini krofi. Dobri, vendar s premalo file in tako pade ocena iz recimo 4/5 na 3/5. Kar je manj kot 4/5 ni za kupovat, ce le imas alternativo - obicajni krofi v Evrospinu pakirani po 4. Ti so za mene 4/5. Vendar morajo biti cim bolj svezi, kar velja za vse.
Hofer je imel normalne krofe v casu pusta pakirane po 10 - mini krofi. Dobri, vendar s premalo file in tako pade ocena iz recimo 4/5 na 3/5. Kar je manj kot 4/5 ni za kupovat, ce le imas alternativo - obicajni krofi v Evrospinu pakirani po 4. Ti so za mene 4/5. Vendar morajo biti cim bolj svezi, kar velja za vse.
stevemcq_ ::
Nažalost se ne strinjam z napisanom. Sveži hoferjevi krofi so odličnega okusa, so izjemno"žoftni" in pa polni fila. Tako da ga definitivno priporočam krofjejedcem.
Gregor P ::
Sem že napisal (prej) zgoraj, se ne strinjam, imajo nek priokus in zato povsem netipičen okus za krofe.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
kixs ::
Resnici na ljubo, ocitno vecini ta priokus ne dela tezav. Saj vedno prodajo vse kar ponudijo...
Gregor P ::
.... ker je po Hofer ceni
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
mtosev ::
Jaz sem včeraj jedo krofe iz Interspara in so mi bili zelo dobri/odlični.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
tomlin ::
Jaz se jih pa jedel iz Mercatorja- kar v redu. 0,59 eur/kom
Svoboda in enakost ni isto kot svoboda.
M. Friedman
M. Friedman
mtosev ::
Danes sem jedo krof iz Mercatorja. Ni bil slab. Intersparov mi je bil boljši.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()
mtosev ::
Ko grem v hofer ga kupim.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
mojsterleo ::
Hoferjev krof ima preveč kislo marmelado ... že to mi je totalen turn-off.
Mercatorjevega (Don Don) sem že pohvalil ... pa zakaj ga ne bi še enkrat?
Je kdo probal krof iz Leclerca? Videl sem ceno ... 1.40 eur pa me je odvrnilo od nakupa... upam da so vredni denarja?
Mercatorjevega (Don Don) sem že pohvalil ... pa zakaj ga ne bi še enkrat?
Je kdo probal krof iz Leclerca? Videl sem ceno ... 1.40 eur pa me je odvrnilo od nakupa... upam da so vredni denarja?
kixs ::
A je to tisti kraljevski? Pred 10+ leti je imel dodano aromo ruma, ki, vsaj meni, ne pase v krof.
mtosev ::
Ko grem v hofer ga kupim.
Evo včeraj sem kupil krof v hoferju. Ni bil slab. Najboljši se mi je zdel iz Mercatorja.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
fingerii ::
Zakaj za vraga, bi kdo sploh jedel krofe? Razumem, da so jih jedli kmetavzi, ki si drugega niso mogli privoščiti, ampak pri današnji ponudbi, da bi žrl posladkan kruh namočen v olje, se mi zdi nepredstavljivo. Na voljo imate vse od tort do prekmurskih gibanic in baklav. Ampak vi bi raje jedli oljnat sladek kruh. Niste normalni, pred 30 leti sem pogojno jedel krofe, ker pač ni bilo kaj dosti drugega, danes pa se mi zdi to naravnost noro. Pa naj si bojo trojanski ali hoferjevi. Ni šans, grem raje na torto, če že bašem vase nepotrebne kalorije, jih bom vsaj s stilom.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Groot ()
tony1 ::
Po eni strani se strinjam, krofi so bolj tradicija kot kulinarični presežek. Po drugi strani pa glavna finta ni v olju, pravzaprav je bolj kot maščobe za zdravje problematičen cuker, v marmeladi ga je vsaj 50%, v baklavi pa ne dosti manj.
Ganon ::
Zakaj za vraga, bi kdo sploh jedel krofe? Razumem, da so jih jedli kmetavzi, ki si drugega niso mogli privoščiti, ampak pri današnji ponudbi, da bi žrl posladkan kruh namočen v olje, se mi zdi nepredstavljivo. Na voljo imate vse od tort do prekmurskih gibanic in baklav. Ampak vi bi raje jedli oljnat sladek kruh. Niste normalni, pred 30 leti sem pogojno jedel krofe, ker pač ni bilo kaj dosti drugega, danes pa se mi zdi to naravnost noro. Pa naj si bojo trojanski ali hoferjevi. Ni šans, grem raje na torto, če že bašem vase nepotrebne kalorije, jih bom vsaj s stilom.
Ni treba. Ti, kmetavz, jej torto in ustvari še kakšen trol račun na slo-techu, če te to drži pokonci.
starfotr ::
Po eni strani se strinjam, krofi so bolj tradicija kot kulinarični presežek. Po drugi strani pa glavna finta ni v olju, pravzaprav je bolj kot maščobe za zdravje problematičen cuker, v marmeladi ga je vsaj 50%, v baklavi pa ne dosti manj.
To ni nobena tradicija, vse skupaj je prišlo nekje iz tujine. Ali je tradicija potem tudi film sam doma za silvestra? Ni.
Tudi pokanje s karbidom ni tradicija ampak je neumnost nekaterih.
Tudi zapitost naroda z alkoholom ni tradicija. Ampak je neumnost.
Skratka krofi so danes tržna niša. Izjemno hranilno revni. Vsebujejo akrilamid in trans maščobe. Targetirajo naše čute, saj vsebujejo maščobe, ogromno sladkorja in povsod so prisotni. Tipičen junk food, samo da je ocvrt v znani oranžni firmi, po kateri je imenovana tema in ne v verigi rumenih lokov.
Daleč od tradicije. Včasih so jedli precej manjše porcije in manj procesirano hrano in nikakor tako bogate kot je to danes.
https://n1info.si/magazin/slovenski-etn...
Machete ::
Po eni strani se strinjam, krofi so bolj tradicija kot kulinarični presežek. Po drugi strani pa glavna finta ni v olju, pravzaprav je bolj kot maščobe za zdravje problematičen cuker, v marmeladi ga je vsaj 50%, v baklavi pa ne dosti manj.
To ni nobena tradicija, vse skupaj je prišlo nekje iz tujine. Ali je tradicija potem tudi film sam doma za silvestra? Ni.
Tudi pokanje s karbidom ni tradicija ampak je neumnost nekaterih.
Tudi zapitost naroda z alkoholom ni tradicija. Ampak je neumnost.
Skratka krofi so danes tržna niša. Izjemno hranilno revni. Vsebujejo akrilamid in trans maščobe. Targetirajo naše čute, saj vsebujejo maščobe, ogromno sladkorja in povsod so prisotni. Tipičen junk food, samo da je ocvrt v znani oranžni firmi, po kateri je imenovana tema in ne v verigi rumenih lokov.
Daleč od tradicije. Včasih so jedli precej manjše porcije in manj procesirano hrano in nikakor tako bogate kot je to danes.
https://n1info.si/magazin/slovenski-etn...
Malo manj namrgodenosti boomer. Cvrtje je seveda slovenksa tradicija, mogoče je krof kasnejša reinkarnacija, ne vem niti kaj zate šteje kot tradicija. Do kje greš, do rimskega cesarstva ali 60 let, ko si bil mlad? Premožnejše kmečke gopspodinje so flancate v takih in drugačnih oblikah v masti cvrle že od valvazorjevih časov naprej. Krof je samo ena od modernejših različic. Bogataj je pa tudi svojega denarja vreden, neke vrste Jan Plestenjak etnologije.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
PacificBlue ::
Problem so krofi, ne pa ostala procesirana hrana sploh sladkor. Se mu se niste odpovedali, zakaj ne?
I’m out.
:3
:3
gruntfürmich ::
nobena stvar ni problem, če je ni preveč.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Najslabše restavracije/gostilne v SLO (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15086 (3212) | starfotr |
⊘ | Ukrepi za 90% precepljenostOddelek: Loža | 2286 (2145) | PrihajaNodi |
» | zakaj se reče trojanski konj ne pa trojski konj? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10466 (8160) | mikhaair |
» | Funkcionalna nepismenost ljudi (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 17986 (15476) | harmony |