Forum » Loža » Krofi Trojane
Krofi Trojane
Temo vidijo: vsi

bambam20 ::
Najboljši pa domači.
Ja, doma so vsi kuharski mojstri, vredni treh michelinovih zvezdic. Če verjameš.![]()
kdo je rekel, da so vsi mojstri. kakšnih zvezdic? Tiste nategunske promocije?
vsak ne zna doma krofov naredit. Nisem ti jaz kriv, če ste doma nesposobni.
Ne vem, kakšne tebi nosi soseda, sam lahko rečem, da moji so top.
Samo hvališ se. Da bi pa kaj ponudil. To pa ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()
PacificBlue ::
Včeraj sem pojedel trojanski krof. Pač tak je, da ne morem rečt da je dober ker ni. Pa tudi je prevelik. Če bi bil manjsi z enako količino marmelade bi bil bolj okusen.
Drugače jih še pa nisem jedel letos.
Drugače jih še pa nisem jedel letos.
VelkBla ::
Danes dobil krofe od slaščičarne na Trubarjevi. Dobri, puhasti, niso suhi ali pa presušeni, sočno testo, marmelada ti ne udari preveč na kislino. Pojedel tri danes. Dovolj bo za nekaj časa.
Gregor P ::
Tako poskusil prvič letos Trubarjeve. Stanejo 2 evra/kos. Ne vem zakaj, ampak sem mislil, da so malo manjši, so videti dokaj ploščati, vsekakor so boljši do vseh teh industrijskih v trgovinah. So mehki, marmelada je okusna, na začetku ko ugrizneš so imeli prijeten okus, le na koncu sem imel tak sicer res minimalen okus po kruhu, kar me je spomnilo na Trojanske, kjer pa res misliš, da ješ osladen kruh. Od Slona in Maxija letos še nisem poskusil, tako da ne morem še primerjati. Sledi v kratkem 
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Samael ::
Vzel danes v Lidlu 12 pak. 60 gramskih za 3€. Tole 1 komad za 2€ je za bolj bogate![]()
Ja, 2 eur na kos res ni tako malo za en sam krof, šlo je bolj za predlog, kot najmanj enakovredno alternativo Slonovim po 3,5 eur kos.
Pa celo zimsko sezono so na voljo, ne samo tiste dni, ko je pred stojnico na Čopovi takšna gromozanska vrsta.
Samael != Samuel
brett ::
Z družino sem si včeraj v sklopu kulturnega dne ogledal Cankarjevo domačijo in muzej železniške postaje, kjer med drugim z VR očali potuješ v preteklost Vrhnike. No, na za piko na i pa smo prvič poizkusili slavne krofe Berzo slaščičarne, ki je že par let dobila nagrado za naj krof. In nimam kaj reči: poln okus, sočen, ravno prav puhast in ravno prav marmelade. Za moj okus edino za 1/3 prevelik. cena? 2EUR. Sem pa po pomoti (priprto okno) videl v zaodrje izdelave in sem opazil, da sestavine za izdelavo niso "s-budget" varianta. Ampak kar izbrane sestavine slo. proizvajalcev. Kar me je zelo + presenetilo!
Ocena krofa z moje strani 9/10. Točko izgubi zaradi velikosti
Ocena krofa z moje strani 9/10. Točko izgubi zaradi velikosti
Zgodovina sprememb…
- spremenil: brett ()

gruntfürmich ::
ja, tudi to da so krofi (pre)veliki ni prednost.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Groot ::
Vzel danes v Lidlu 12 pak. 60 gramskih za 3€. Tole 1 komad za 2€ je za bolj bogate![]()
Najbolj slovenceljska izjava možno
Meni osebno je 1 krof za 2 EUR vrh glave za en dan. Kaj naj z 12 krofi? To so potem tiste fora ko ljudje še 4 dni jejo stare trde krofe, ker stran pa spet ne bomo metali
Ok, če imaš otroke doma. Ampak spet, en tak krof kot iz Trubarja je vrh glave za 2 otroka. Torej spet zakaj rabiš 12 krofov? Je pa seveda poceni in poln krožnik
delavec44 ::
Za otroke sem jih kupil. Zakaj bi bili slabi, si jih probal?
Kater krof ne plava v olju?
Pa tudi včerajšnji kruh kupujem za pol cene. In kaj potem.
Kater krof ne plava v olju?
Pa tudi včerajšnji kruh kupujem za pol cene. In kaj potem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Groot ::
Torej imaš 12 otrok? Ali pa vsaj 4 res lačne? Ker vse ostalo samo potrjuje mojo tezo. Raje se boste še 3 dni basali s starimi krofi, samo da je kao dober deal in polna miza
4 (še ženo štejem). Pa vsak 3 poje. Jaz jim privoščim.
Lej, vsakemu svoje. Ne vem zakaj šimfaš. Zgleda nisem bil edini, ker zvečer jih ni bilo več.
Lej, vsakemu svoje. Ne vem zakaj šimfaš. Zgleda nisem bil edini, ker zvečer jih ni bilo več.
kixs ::
@kixs
Jst sem mal testiral zadnje dni te trgovinske krofe. Po mojem okusu so ti iz Eurospina precej slabši od DonDon krofov, ki jih imajo v Tušu, Merkatorju in Sparu. So nekako bolj mlečni oz neko čudno testo pa okus je zato slabši (imajo nekega drugega proizvajalca za razliko od drugih trgovin) in tudi manj marmelade imajo. Morem še v Lidl pa Jager, da naredim celotno oceno ampak bom od trgovinskih verjetno ostal pri teh od DonDona. Seveda so pa kakovostno (in tudi cenovno) višje rangirani tisti iz kakšne lokalne pekarne. Ti bodo za domačo uporabo, trgovinski pa za goste.![]()
Danes sem koncno dobil Eurospinove krofe :lol:
Bil sem na drugem koncu Slovenije in iz izkusenj prejsnji teden, da so vse prodali predno sem lahko sel kupit, sem potem vzel en 4-pack v Logatcu. Ze takoj sem opazil, da je izgled drugacen. So manjsi, torej bolj kompaktni. Dela jih neka pekarna iz Nove Gorice. Potem sem sel tudi pri nas v Eurospin in dobil "nase". Ti so vecji in enako 80 gramski. Pekarna pa iz Ptuja.
Ne vem katere si ti probal. Ampak razlika je zelo velika. Ptujski so mehki, bolj "socni" in marmelada je lepo nafilana in je je cisto dovolj. Je velika razlika kdo jih pece. Tudi sestavine so cisto razlicne.
En primer slabe pekarne - Pekarna Jure. Delajo vse zivo in vse zivo je zanic
Cez vikend sem bil v Zagrebu - InterSpar in vzel 4 razlicne 4-pack krofe. Neke njihove, pa ene S-Budget, pa dvoje Pet minut - Borovnica in Kakav-vanilija. Njihovi so bili nekaj posebnega. Marmelada zelo dobra, skorja trdo zapecena/hrustljava, ampak za moje pojme precej prevec mascobe. Sicer okusni. S-Budget nic posebnega, ampak ne slab. 5-minut borovnica klasicno dobra. Medtem ko kakav-vanilija mi ni potegnilo.
Sicer se pa strinjam da so DonDon vecinoma cisto sprejemljivi, se posebej za ceno. Lani sem jemal 6-pack 60g v Tusu. Tudi letos jih imajo.
c3p0 ::
Torej imaš 12 otrok? Ali pa vsaj 4 res lačne? Ker vse ostalo samo potrjuje mojo tezo. Raje se boste še 3 dni basali s starimi krofi, samo da je kao dober deal in polna miza![]()
Eni krofe tudi pečemo doma. Če jih hladne pravilno pospraviš, da se ne sušijo in potem 30s tretma s 600W MW, je še par dni kot nov.

gruntfürmich ::
v oni drugi temi endelin sprašuje če trojane dostavljajo krofe v ljubljano...
mislim... kaj temu človeku še vedno ni jasno, da so trojanski krofi industrijski odpadek? faking retardi vsepovsod?
mislim... kaj temu človeku še vedno ni jasno, da so trojanski krofi industrijski odpadek? faking retardi vsepovsod?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
Imamo eno totalno zanič lokalno picerijo. Pice so večkrat tudi "kuhane", oz. ker lastnik špara z elektriko, jih cmari tam na 170C. Nekateri prisegajo na to picerijo in ne želijo nič druga. Pri krofih je očitno podobno.
starfotr ::
Torej imaš 12 otrok? Ali pa vsaj 4 res lačne? Ker vse ostalo samo potrjuje mojo tezo. Raje se boste še 3 dni basali s starimi krofi, samo da je kao dober deal in polna miza![]()
Največja neumnost je kupovat in jest krofe v tem času. Ker trgovine in veliki proizvajalci so te krofe napekli že davno in so zamrznjeni. Torej niti sveži niso. Butične slaščičarne jih seveda pečejo dnevno.
Jaz predlagam, da če že morate jesti to sranje, da kupite 1 krof in ta naj bo dober. V bistvu nasvet je precej splošen in velja za vsa živila.
feryz ::
Jaz sem jih v nedeljo naredil za naše. Ki so me potem namočili in se niso prikazali domov.
Torej sem dva zmazal sam, dva dal tašči, šest pa nesel kolegu.
Vsi so jih hvalili kot da so najboljši na svetu.
Zakaj? Ker sem dal minimalno olja. In so bili krofi ultra lahki, puhasti in so šli z lahkoto skozi želodec.
Seveda pa tisti, ki je noč prespal, ni bil niti malo podoben tistemu iz prejšnjega dne.
Jebi ga, eno ali drugo, vsega ne moreš imeti.
Torej sem dva zmazal sam, dva dal tašči, šest pa nesel kolegu.
Vsi so jih hvalili kot da so najboljši na svetu.
Zakaj? Ker sem dal minimalno olja. In so bili krofi ultra lahki, puhasti in so šli z lahkoto skozi želodec.
Seveda pa tisti, ki je noč prespal, ni bil niti malo podoben tistemu iz prejšnjega dne.
Jebi ga, eno ali drugo, vsega ne moreš imeti.
Machete ::
Kako to misliš minimalno olja, si jih pekel na ponvi?
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
feryz ::
V testo. Nalivajo olja noter da ni ničemur podobno.
Pekel sem jih v fritezi. Krofi niso masti od pečenja, ampak zaradi olja v testu.
Pekel sem jih v fritezi. Krofi niso masti od pečenja, ampak zaradi olja v testu.
Olje in margarina sta star trik, da je testo bolj rahlo in puhasto. Nekaj malega olja v testu je sicer v večini receptov.
Že olje je več kot dovolj "nezdravja", potem pa še margarina?!?
link_up ::
v krof se da maslo...margarina je bolj po albansko ... ampak ja. :) Trik najbolj okusnih krofov je, da se cvrejo v svinjski masti.
In and Out
O čem ti to? Zdrav krof ne obstaja. Najbolj zdrav je tisti, ki je na sliki ali v mislih.
Seveda so vsi krofi nezdravi. Ampak eni so bolj, drugi manj nezdravi.
Sicer pa je vse v zmernosti. En krof v casu pustovanja in to kot sladica na koncu kosila, ni noben problem.
Sicer pa je vse v zmernosti. En krof v casu pustovanja in to kot sladica na koncu kosila, ni noben problem.
Seveda so vsi krofi nezdravi. Ampak eni so bolj, drugi manj nezdravi.
V bistvu je to podobna neumnost, kot cigarete. Ljudje jih kadijo zaradi zasvojenosti in užitka. Če nekomu pašejo taki, ki imajo veliko nikotina in katrana, se ne sekira. Prav tako se pri krofu nihče ne sekira, če je bolj ali manj zdrav. Važno je, da je dober.
Frekvenca nezdravih vnosov v telo je seveda pomembna. Hkrati pa je trditev, da enkraten vnos ne pusti posledic zavajajoča. Vsaka zadeva pušča posledice. Zdrava ali pa nezdrava. Vprašanje je samo v katero smer in koliko doprinese.
bozicek ::
Največja neumnost je kupovat in jest krofe v tem času. Ker trgovine in veliki proizvajalci so te krofe napekli že davno in so zamrznjeni. Torej niti sveži niso. Butične slaščičarne jih seveda pečejo dnevno.
Jaz predlagam, da če že morate jesti to sranje, da kupite 1 krof in ta naj bo dober. V bistvu nasvet je precej splošen in velja za vsa živila.
Butl
Glih sedaj boš dobil najbolj svežega (zamrznjenega), ker gre vse iz rok v usta.
Glih avgusta boš žvečil zamrznjen krof iz marca ker se je šlo na koriščenje in dopust in je potreba zaloga ko ni proizvodnje
Darila letos samo za poredne
ChirkKarlie ::
Zaradi vas sem vzel v Eurospinu 4 pack... in so že v smeteh, kaj bolj ogabno suho mastno sladkega pa še ne..
Fuj
Fuj
Jp, ti že veš. Daj povej mi, kako bodo sedaj za pusta uspeli napeči več milijonov krofov? Ne morejo jih. Zato jih cvrejo prej.
https://www.24ur.com/novice/slovenija/v...
Dnevne kapacitete pač ne zadostujejo za sveže pripravljene krofe. Edina možnost je, da dobiš odmrznjen krof ali pa čakaš pri ponudniku, ki peče sproti.
https://www.24ur.com/novice/slovenija/v...
Dnevne kapacitete pač ne zadostujejo za sveže pripravljene krofe. Edina možnost je, da dobiš odmrznjen krof ali pa čakaš pri ponudniku, ki peče sproti.
To ne spremeni dejstva, da gre za borderline neužitno stvar. Še zapakiran sendvič je bolj svež pa stoji 2 dni.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ChirkKarlie ()
Jarno ::
Povem prispodobo. Pride Mujo prvič v McDonalds (vajen unih hamburgerjev s sezamom in fi-20cm) ter naroči - hamburger. Potem pa reče, da je McDonalds čisto razočaranje.
Mercator ma kar dobre po 65c, pa še akcija plačaš 3 pakete, 1 gratis.
Mercator ma kar dobre po 65c, pa še akcija plačaš 3 pakete, 1 gratis.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!
#65W!
ChirkKarlie je izjavil:
To ne spremeni dejstva, da gre za borderline neužitno stvar. Še zapakiran sendvič je bolj svež pa stoji 2 dni.
Sorry, enemu pred tabo sem odgovoril.
Jarno ::
ChirkKarlie je izjavil:
Mujo je tisti, ki to meče vase.
Ne bi rekel. Izbira krofov je pri nas kar solidna, če kdo kupi največji možni cheap-šrot in potem poslušuje...
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!
#65W!
... krofe le jemo 1x letno, tako da smo pač toliko bolj izbirčni
ChirkKarlie je izjavil:
Zaradi vas sem vzel v Eurospinu 4 pack... in so že v smeteh, kaj bolj ogabno suho mastno sladkega pa še ne..
Fuj
Lahko vseeno pogledas katera pekarna jih je spekla?
ChirkKarlie je izjavil:
Fuj
Lahko vseeno pogledas katera pekarna jih je spekla?
Mlinotest
Zgodovina sprememb…
Ne vem ce ima Eurospin DonDon/Mlinotest krofe. Morda tiste posamicne. Ampak za 4-pack ne bi rekel. Zaenkrat sem videl pekarni Ptuj in Nova Gorica.
V Mlinotestovi prodajalni v Kopru so dobri. Smo jih parkrat dobili v službi.
Me zanima kdo peče tiste, ki jih delijo Radio 1 ali Capris. Tudi tisti pretekla leta niso bili slabi. So pa posamično pakirani.
Me zanima kdo peče tiste, ki jih delijo Radio 1 ali Capris. Tudi tisti pretekla leta niso bili slabi. So pa posamično pakirani.

IL_DIAVOLO ::
Krofi ja, ampak tisti ki so pravkar prisli s piskra na kroznik. Tisti trdi par dni stari me ne zanimajo.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Pa si bil res v Eurospinu? Vem, da ima Lidl Mlinotestove.
Ja 100%, sladkor zgoraj je bil na pol stopljen, sluzast krof kot riba.
Marmelada vpita v stene krofa, kot satje čebel brez nektarja.
Sorry PTSD ne jem več krofov nikoli
Zgodovina sprememb…

IL_DIAVOLO ::
Ps: Sem pripravljen dat 10€ za tak krof. Polnilo borovnica/vanilija.
When and where?
When and where?
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| ⊘ | Ali pojemo preveč krofov?Oddelek: Loža | 766 (535) | ššš |
| » | Ketoza in avtofagija (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 4951 (2557) | tilen03 |
| ⊘ | Najslabše restavracije/gostilne v SLO (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18586 (6712) | starfotr |
| » | zakaj se reče trojanski konj ne pa trojski konj? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13176 (10870) | mikhaair |
| » | Funkcionalna nepismenost ljudi (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 21549 (19039) | harmony |