» »

Ketoza in avtofagija

Ketoza in avtofagija

TucoX ::

Zadnje čase sta v krogih zdravega načina življenja dokaj pogosta pojma ketoza in avtofagija.
Ima kdo kakšne informacije, če nekalorični napitki (sugar free kola, šweps, itd.) prekinejo ketozo in/ali avtofagijo, še posebej v strogem postu (fasting)?

c3p0 ::

Ko sem nosil tisti obliž z BT merilcem glukoze, sugar free zadeve niso povzročile spajka.

denabiker ::

Če se postiš zaradi regeneracije celic bodi pameten, pa ne pij teh pijač s sladili. Pij vodo, mogoče malo limone, zeliščne čaje,...
Koliko dni se postiš? Tudi ta sladila pri nekaterih dvigne malo inzulin, nisem meril, ampak sem bral o tem.

kixs ::

Ko se postis, je najboljse piti samo vodo. Lahko sicer tudi caj in kavo - vendar brez dodatkov. Ce je daljsi post, dodaj vodi se sol.

Je pa odvisno zakaj se postis in kaksen je cilj.

mr_chai ::

sladila so slaba za črevesje, pa tud ogabn okus je. Pol že raj pijem beli cukr.

Horas ::

kakšno postenje?? pa pucanje črev skoz anus? sj ste še slabši ko vegani!

jejte 70-80% neprocesirane hrane vsak dan, 3-5 obrokov. pa je. sam iščete pa izumljate toplo vodo.

umetn sladila so pa že zdavni debunkana, ne vplivajo na črevesno floro in nasploh na želodec.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

TucoX ::

Ko sem nosil tisti obliž z BT merilcem glukoze, sugar free zadeve niso povzročile spajka.

Če se postiš zaradi regeneracije celic bodi pameten, pa ne pij teh pijač s sladili. Pij vodo, mogoče malo limone, zeliščne čaje,...
Koliko dni se postiš? Tudi ta sladila pri nekaterih dvigne malo inzulin, nisem meril, ampak sem bral o tem.

To je zanimivo ja. Nekateri individualci poročajo o inzulinskem spajku, večina pa ne. Bi ob spajku občutil kakšno posebnost? Volčjo lakoto?

Ko se postis, je najboljse piti samo vodo. Lahko sicer tudi caj in kavo - vendar brez dodatkov. Ce je daljsi post, dodaj vodi se sol.

Je pa odvisno zakaj se postis in kaksen je cilj.

Tole je dobra ideja glede soli. Postim se običajno 36 ur s ciljem da se celice spucajo in tkiva regenerirajo, nekajkrat na mesec.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Autofagija - Dieta - Nobelova nagrada...izkusnje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5916946 (14894) anketar
»

kako se izogniti sladkorju? in ali so nadomestki OK?

375279 (4274) greatdrakon
»

Coca Cola - sprememba okusa? (strani: 1 2 3 4 )

16628376 (22043) RejZoR
»

rami - 2x1gb ali 1x2gb

Oddelek: Kaj kupiti
121404 (947) PrimozR

Več podobnih tem