Forum » Loža » Komunala - ogrevanje
Komunala - ogrevanje
trnvpeti ::
Zadnji račun komunale za 4člansko družino:
Ogrevanje prostorov 0,97MWh 26eur
Ogrevanje vode 7,75m3 24eur
Mrzle vode je bilo 20,5m3, torej skupaj 28m3 , 7m3 na osebo.
Že ta številka se mi zdi ogromna.
Moti me pa razmerje med ogrevano vodo in ogrevanjem prostorov.
Ali je logicno, da se za ogrevanje vode porabi skoraj toliko, kot za ogrevanje prostorov?
Ogrevanje prostorov 0,97MWh 26eur
Ogrevanje vode 7,75m3 24eur
Mrzle vode je bilo 20,5m3, torej skupaj 28m3 , 7m3 na osebo.
Že ta številka se mi zdi ogromna.
Moti me pa razmerje med ogrevano vodo in ogrevanjem prostorov.
Ali je logicno, da se za ogrevanje vode porabi skoraj toliko, kot za ogrevanje prostorov?
M-XXXX ::
floyd1 ::
Je možno. Pri dobri izolacijski fasadi in novih oknih imajo radiatorji precej malo dela. Sem ugotovil letos, ko imamo radiatorje večinoma čisto hladne, v stanovanju pa vseeno ca. 22 stopinj. Itak pa letos še nimamo tiste "taprave" zime, zato tudi še ni take porabe.
Za vodo imate vsako stanovanje svoj števec ali je števec skupen, za cel blok, in se potem poraba deli po osebah? Tam, kjer ni števcev za posamezno stanovanje, ljudje pač niso varčni, tudi pri nas je račun za vodo velik (35 EUR za 3 osebe, grejemo pa na elektriko, torej še ca 20 EUR elektrike za gretje...)
Za vodo imate vsako stanovanje svoj števec ali je števec skupen, za cel blok, in se potem poraba deli po osebah? Tam, kjer ni števcev za posamezno stanovanje, ljudje pač niso varčni, tudi pri nas je račun za vodo velik (35 EUR za 3 osebe, grejemo pa na elektriko, torej še ca 20 EUR elektrike za gretje...)
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Mesečni stroški za mestni plin (Ljubljana)Oddelek: Loža | 9970 (5645) | kuglvinkl |
| » | Delilnikih toplote in stroški odčitavanja (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 46815 (29801) | Uporabnix |
| » | Nov zakon za ogrevanje (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 61583 (55747) | jernejl |
| » | Pomoč pri izbiri ogrevanja stanovanjaOddelek: Loža | 18785 (6154) | letmein |
| » | Obracun stroskov ogrevanja (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 35756 (31616) | kixs |