» »

Boxee Box - izkušnje?

Boxee Box - izkušnje?

PALOMINO ::

Pozdrav vsem,

lastim si WD TV in me malo mika, da bi presedlal na D-Linkov Boxee Box.
Uporablja kdo to zadevo? Če je kakšen lastnik te naprave, bi prosil če malo pokomentira.

Prav lepa hvala.

Mavrik ::

Hmm, nas je v bistvu kar nekaj. Kaj točno (torej kateri aspekti) naprave te zanimajo?
The truth is rarely pure and never simple.

PALOMINO ::

Mavrik, super...

Zanima me odzivnost ter kako je z daljincem. Morda bo smešno ampak pri WD TV mi je ok to, da ne rabim z daljincem ciljat proti napravi. Recimo pri PopCornu moraš ciljat proti njem kot bebec...

Kako deluje v povezavi z NAS-om?

Mavrik ::

Daljinec je radijski in ga ni treba kazat nikamor... mogoče je malo čudno ker je simetričen in se mi včasih zgodi da ga poberem na glavo obrnjenega in se čudim zakaj gumbi narobe delajo ;) Drugače čez njega nimam nekaj pritožb - sicer tipkanje ni kaj prida udobno, samo pa tistega dela praktično ne uporabljam.

Odzivnost je OK. Ni nekaj bleščeča, samo ni pa naprava počasna.

Kako deluje v povezavi z NAS-om?

Pri meni bere zadeve dol z diska priklopljenega na router (torej nekako lih ~5-8MB/s transfera dobi) in ni čez SMB protokol imela nobenih težav s predvajanjem 1080p filmovja. Bolj je edino nerodno to, da za fancy prikaze s serijami/filmi (coverji/opisi/IMDB ratingi) skenira vire najpogosteje enkrat na uro. Posledično moraš za sveže prenesene vsebine iti pod datotečni prikaz. To je v bistvu tudi moja največja kritika.

Drugače mi je zelo všeč da dela Flash solidno (nisem mel težav recimo z gledanjem soočenja čez 24ur), zna prebrati tudi RSS feede in pobirati vsebine od tam (recimo kak Daily Show, TED HD ipd.).

Druga nerodnost, ki jo pa opažam pa je, da vgrajeni iskalnik podnapisov pogosto ne najde ustreznih podnapisov, tako da jih moram večinoma še vedno ročno poiskati (če jih .mkvji nimajo vgrajenih).

Bo se pa mogoče še kdo oglasil še s kako stvarjo več ko ga moti. Priporočam, da probaš malo (sicer staro) PC verzijo Boxeeja, da vidiš ali ti interface sede.
The truth is rarely pure and never simple.

PALOMINO ::

ok, to z daljincem je super. Boxee sem že probal in mi je vmesnik kul...
Kako si to mislil s podnapisi? pri WD TV jih moram imeti v isti mapi kot datoteko .mkv ter mora nositi enako ime.

Mavrik ::

Kako si to mislil s podnapisi? pri WD TV jih moram imeti v isti mapi kot datoteko .mkv ter mora nositi enako ime.


Boxee bi naj znal sam poiskati podnapise z opensubtitles.net, samo kot pravim, v večini primerov mu ne uspe. Drugače brez težav pobere podnapise, ki so vgrajeni v .mkv in tudi tiste, ko so v isti mapi in z istim imenom kot ti praviš. Mi je pa všeč tudi to da lahko za podnapisi pobrskaš, če jih imaš shranjene v drugih mapah/pod drugim imenom.
The truth is rarely pure and never simple.

NeMeBasat` ::

Da malo obudim temo...sicer ni 100% povezana z samim naslovom...upam, da dobimo kakšen dober nasvet oz. pomoč...do sedaj smo imeli predvajalnik, ki je sicer že malo za v arhiv EGREAT EG-M31B...nismo nikoli bili povsem zadovoljni z njim...od težav z zvokom (DTS od začetka ni podpiral zato je bilo potrebno zvok pretvarjati v AC3), včasih smo gledali diapozitive, predvajanje mkv datotek se je zatikalo itd...kasneje smo nabavili BluRay PHILIPS BDP7500mkII/12 s katerim smo rešili vsaj nekaj težav pri predvajanju mkv datotek...in ker se sedaj pojavlja ogromno BluRay filmov bi si radi ogledali tudi te pa jih žal predvajalnik ne predvaja iz zunanjega diska ali USB ključeka, bluray snemalnika pa tudi nimamo...zato smo se odločili da bi nabavili nov multimedijski predvajalnik...nekako se najbolj ogrevamo za Boxee Box...malo smo pobrskali po internetu in cene se gibljejo okrog 247€ (Conrad 195€) ali se ga da dobiti kje ceneje..zdaj nakup v tujini odpade, ker nimamo paypala oz. kartic, ki bi to omogočale...ali predlagate kaj drugega?...je ratal zdaj celi roman že ((o: ...kaj bi predvsem želeli od predvajalnika...da podpira mkv, DTS, bluray filme iz diska, USB ključeka ali preko brezžične povezave, da ne bomo spet gledali diapozitivov kot pri EGREAT-u...skratka normalno predvajanje in uživanje ob filmih visoke resolucije brez da si bomo pulili lase kot pri prejšnjem...Zahvaljujem se vam za vsak nasvet...Hvala! (((:


LP B.
ŠŠto Bager Ne Možže, Ja Lopatom.....

medenko ::

vzemi v conradu.

Oddin ::

Predlagam HTPC, če prostor ni problem. Stroškovno je tam nekje, prežveči pa vse kar mu daš. Praktično nobenih problemov. Če želiš, kombiniraš malo novih in rabljenih delov, pa je stroškovno še bolj ugodno.
Corsair Obsidian 750D, i5 3570 & 4.4GHz, Sapphire R9 290 Tri-X OC,
CPU+GPU EKWB Custom Liquid-Cooling Loop, Asus P8Z77-V DELUXE, Corsair Vengeance
Pro 8gb 1600MHz, Samsung SSD 850 EVO, Corsair AX860i

astras ::

ce potrebujes predvajalnik, potem http://simali.si/shop/artikel.php?id_ar..., lahko pa tudi htpc kot je dejal oddin
lp
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

B-Stard ::

Dela iptv preko dlna na routerju?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wd TV Live (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Zvok in slika
1173212493 (55956) scipascapa
»

h.264/DVD/DivX player (strani: 1 2 3 444 45 46 47 )

Oddelek: Zvok in slika
2330256942 (71034) dope1337
»

WD TV Live HUB (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
7822196 (15634) kamuee
»

WD TV.. kdo ima? (strani: 1 2 3 429 30 31 32 )

Oddelek: Zvok in slika
1551152582 (35151) king67
»

Edini blu-ray predvajalnik z MKV podporo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
9019959 (12539) filipc

Več podobnih tem