» »

WD TV.. kdo ima?

WD TV.. kdo ima?

««
29 / 32
»»

Suly ::

Firbec pred 3 dnevi sem iz istega linka kot si ga zdaj dal, na ključ skopiral obe datoteki (oba bin-a) + datoteko ver. In je upgread ravno tako uspel in nič ne izgleda da bi bilo narobe. Kako je s tem ?

firbec ::

Suly

popolnoma nič ni narobe, če si dal še datoteko lilibabe.osd.bin poleg, se jo pri sami nadgradnji itak ne upošteva.
Ti bom kar citiral, kaj je lilibabe napisal za to datoteko:

lilibabe.osd.bin is to be used if you use WDLXTV,

s katerim pa sam nisem imel opravka, tako da ne vem, kako bi na njem ta prevod sploh izgledal.

Suly ::

Škoda je samo še to, da se ne dajo podnapisi povečat v tej SLO verziji (40 je max). Videl sem sicer patch, ampak ga neznam uporabit v SLO verziji, ker bi tisti .bin vrjetno prepisal tega, ali se motim ?

firbec ::

nisem še videl tega patcha. Kje pa si ga zasledil ?

Suly ::

firbec ::

aha, od lilibabe torej. O tem pa nisva nič debatirala, ker meni velikost 40 popolnoma ustreza in nisem imel potrebe po večjih podnapisih.
Če imaš čas, stopi z njim v kontakt (na spodnjem forumu pač naredi registracijo)

http://wdtvforum.com/main/index.php?act...

je prav prijazen možakar in prepričan sem, če bo le mogel, si bo vzel čas in ti naredil firmware z večjimi fonti podnapisov. Omeni mu, če ti lahko nadgradi spodnji firmware (minimalistic 1.03.01 - janez) v večjimi fonti za podnapise.

http://wdtv.free.fr/osdmod/dl/minimalis...

lp

roberto07 ::

Ali mogoče kdo ve kako nadgraditi WD TV Live preko USB-ja ! V osnovi želi to narediti preko interneta ( mreže) ?

Hvala !

Hardstyle ::

Nameravam kupit rabljen WD TV HD in na bolhi so cene od 50€ naprej (klik zanima me, če je na teh možno priključitev v brezžično omrežje oz. žično omrežje? V mislih imam firmware WDLXTV (klik.

Najbolj pomembno mi je, da zadeva deluje preko mreže oz. da je možna uporaba torrenta. Če pa je možnost predvajanja preko mreže pa še toliko boljše.

firbec ::

Hardstyle ::

Ja to je uradna verzija =) Zanima me tisto kar nudijo drugi firmware-i

firbec ::

Če boš TUKAJ kaj našel.

Hardstyle ::

Sem našel ja, in sicer gre z USB->Eth adapterjem =) slika

firbec ::

Me zanima, če boš to skup sestavil, tako, kot si si zamislil (mreža, torrenti...)

Hardstyle ::

Z WDLXTV firmware-om naj bi šlo bp. Tudi na linku, ki si ga podal je ogromno tutorialov in ljudi, ki so WDTV povezali žično in brezžično =)

Krizmk ::

Mene pa zanima, če je ta prevod od lilibabe tudi za gen2 wd tvja?

Suly ::

Da se še jaz malo spet oglasim. Zanima me kateri software je najbolj enostavn, za pretvorbo DTS zvoka (mkv. film). Ker gre za mlajšo sestro, naj bo zares čimbolj enostavn, da bo znala sama.

zmaki ::

Popcorn MKV Audio Converter v1.80.0

http://audioconverter.heartware.dk/

gregyk ::

Najlažji za uporabo (ko se namesti vse potrebno): http://www.networkedmediatank.com/showt...

Suly ::

Popcornov MKV Audio Converter uporabljal, vendar noče skonvertirat ene risanke in je jok in stok (nek error vrže ven pri .mkv, čeprav jo na računalniku predvaja brez problema :)


gregyk, tvoj program je zanimiv, vendar je rezultat nekako čuden.
Moje nastavitve:
- Load Dir (odprem dir, kjer se nahaja film)
- Conversion directory (odprem prazno mapo, kamor shrani skonvertan film IN tu dobim kot rezultat samo 7 B velik file, sicer pravo ime fila, ampak jasno error pri predvajanju).
-Program location (tukaj se pa malenkost zatakne, oz najvrjetneje nisem naredil prav - POMOČ)
-Options (kaj naj bo tukaj odkljukano? Clean DTS ?)

Okapi ::

Če je problem samo v eni risanki, jo snemi v navadni ločljivosti in stereu, pa samo zamenjaš zvok.

O.

Suly ::

Okapi, hvala za predlog ampak razmišljam naprej, ne samo za danes ... Morda bosta pa v prihodnjosti 2,3,4 ... a ne ?

stratosD ::

tukaj je še moj mali prispevek:
Precej je teh BR ripov MP4 fajlov z AAC 5.1 zvokom, ki jih WDTV ne prebavi (ni zvoka) -> npr od SecretMyth-a cel kup ripov.
Sem najdu na tejle povezavi http://community.wdc.com/t5/forums/foru... način kako spremeniš container v MK brez rekodanja in zvok pa v 5.1 AC3 v cca 10 minutah....
Če bo še komu pomagalo - stvar dela!

LP in lepe praznike

stratosD

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: stratosD ()

NazgulRR ::

Meni od SecretMyth-a delujejo vsi BR Ripi..brez problema. Mam ta zadnji firmware naložen. Pa mislim, da mi je na starejšem tudi delalo. Tudi SecretMyth ma zraven napisano, da delujejo njegovi ripi na WD TV, PS3, XBOX,...

Gregor P ::

Eno vmesno vprašanje; ravno iščem daljinec od starega WD-ja, pa me zanima, če morda kdo ve, kateri univerzalni daljinec preverjeno deluje s to napravo? V primeru da starega ne najdem :D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

polde66 ::

Vse kar je Philipsovo, Philips sru8008 kupil danes podpira LCDTV LG, LG DVDRW HDD, DVD, Kabelski digitalni sprejemnik, A/V reciver Yamaha in Egreat. Zadovoljen.
polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()

upornik ::

Imam "tamali" WD TV Mini in na splošno sem še kar zadovoljen. Imel pa sem nekaj težav s prikazom šumnikov v podnapisih. Najprej je potrebno v nastavitvah vključiti "Central European" fonte in povečati njihovo velikost. Med predvajanjem filma se podnapise vključi/izključi z daljincem po pritisku na "OPTIONS".

Šumniki v podnapisih pa se pravilno prikažejo le, če se podnapise prej prekodira iz bolj običajne kodne tabele Microsoft win-1250 (cp1250) v kodno tabelo ISO-8859-2 (Latin2), ki je bolj pogosta v Linuxu (sklepam, da v WD TV Mini bije srce Linuxa). To lahko storimo z uporabo programa iconv (Iconv) @ Wikipedia, ki je v Linuxu okolju običajno že nameščen. Za Windows okolje je na razpolago kot standardni paket obsežnega cygwin okolja (http://www.cygwin.com/) ali kot samostojen program na naslovu http://gnuwin32.sourceforge.net/package... V tem primeru je po namestitvi Windows "binaries" potrebno urediti sistemsko pot do programa iconv.exe, ki se poganja v ukaznem (cmd) oknu. Prekodiranje izvedemo z ukazom:

iconv -f cp1250 -t latin2 podnapis_stari.srt > podnapis_novi.srt

Enako velja za .sub idr podnapise. Tu in tam prekodiranje ne uspe in takrat je običajno v izvirni datoteki kakšen čuden znak (običajno tropičje kot en znak, ki ga lahko z WordPad urejevalnikom ipd zamenjamo s tremi pikami).

Upam, da sem s tem komu prihranil nejevoljo in čakanje na firmware. Po potrebi lahko spišem in posredujem droben programček, ki bo opisano prekodiranje izvedel brez uporabe programa iconv.

Srečno novo leto 2010!

Gregor P ::

Vse kar je Philipsovo, Philips sru8008 kupil danes podpira LCDTV LG, LG DVDRW HDD, DVD, Kabelski digitalni sprejemnik, A/V reciver Yamaha in Egreat. Zadovoljen.
Hvala za predlog:) ... sicer upanje, da ga bom našel, še ni povsem ugasnilo he he
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

dinozaver ::

..ali je že kdo kdaj inštaliral ter naredil preko TvDB v3.0 TVSheetGenerator..izgled datotek, ozadij ter podobno da dobite izgled od LaurentG MOD ali Libebabe...kot mi je poznano je potrebno inštalirati preko ključka (FAT format)...Download Brad's WDLXTV 0.5.7 firmware...

tomi77 ::

pozdravljeni,
lepo bi prosil če mi kdo pove zakaj mi moj wd tv čim predvajam filme 1080p (mkv), BDRIP-e in tudi nekatere 720p (mkv)kocka po ekranu in začne tudi netekoče predvajat...brez zvoka in čisto negledljivo. Preverjeno na veliko filmih. imam pa na njemu ta zadnji firmware iz uradne strani. ima kdo tudi to težavo in če se da kako rešit? ali je pa šel po gobe moj wd tv??

hvala in lp
Core2Duo E6400 ; ASUS P5B; Ram OCZ 4 GB DDR2 ram, 4x 1GB PC2-6400, 800MHz;
Sapphire ATI HD 3870 ; 2x Seagate 7200.10 320GB SATAII;

bastadu ::

Če se prav spomnim je že splošno znano, da je WD TV gen.1 nesposoben predvajati filme z večjim bitrateom od 10 Mbps; 1080p mkv ima ponavadi povprečni bitrate okoli te številke, kar pa pomeni, da je večino filma lahko kar krepko čez to številko ... Pravtako pri 720p filmih, na trenutke bitrate zraste 15 Mbps ali še več ... tako da s tvojim predvajalnikom ni nič narobe, le malce zastarel je za predvajanje teh vsebin ...

Toros ::

Jaz pa sem naložil na player enhanced verzijo firmwara,ki naj bi po nekaterih predlogih omogočala predvajanje DTS zvoka,drugače mi player deluje v redu samo pri mkv filmih(720p ali 1080p) se mi začne slika zaustavljat(kot na računalniku,ker imam preslab procesor) KAR SE MI PREJ NI.Sedaj ne morem gledat tudi filmov posnetih z AC3 zvokom.Hotel se naložit nazaj prejšno verzijo firmwara WDTV 1 03 01,najnovejši ki je na njihovi spletni strani pa ga ne morem ker mi sploh noče pokazat ikone za upgrade.Prej mi je avtomatsko ko sem vtaknil ključek z naloženo novo verzijo pokazalo ikono upgrade.Ali mi lahko svetujete kako naj zamenjam firmware ali če so kakšne druge fore kako nastavit player da se slika nebi zaustavljala.Poskuse sem delal na Terminator.Salvation.2009.Director's.Cut.1080p.BluRay.DTS.x264-WiKi in The.Box.2009.1080p.AC3.6Ch.BluRay.x264.J4Icon

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Toros ()

dani8 ::

katero vrzijo si naložil, daj pripni link da vidim

Aerys ::

Če se prav spomnim je že splošno znano, da je WD TV gen.1 nesposoben predvajati filme z večjim bitrateom od 10 Mbps; 1080p mkv ima ponavadi povprečni bitrate okoli te številke, kar pa pomeni, da je večino filma lahko kar krepko čez to številko ... Pravtako pri 720p filmih, na trenutke bitrate zraste 15 Mbps ali še več ... tako da s tvojim predvajalnikom ni nič narobe, le malce zastarel je za predvajanje teh vsebin ...


A je pri gen2 kej bolje, a je treba poseči po playerju kakšnega drugega proizvajalca?

pedalo ::

Meni pri gen2 deluje zaenkrat vse tekoče. Probal sem že vsaj 10 filmov full HD ločljivosti. Imam pa zadnji uradni firmware. Mislim, da se zatika zaradi slabšega procesorja pri gen1. Gen2 ima baje istega kot WD TV live.

Aerys ::

Meni so do sedaj tudi na gen1 vsi HD filmi, ki sem jih pogledal delovali tekoče. Tam nekje okoli 20 sem jih pogledal in tudi veliko hd serij. Me zanima, če ima kdo izkušnjo, da bi se kakšen film na gen1 zatikal, na gen2 pa deloval tekoče.

uslapnik ::

Nevem kaj imate nekateri takšne težave z WD TV.
Jaz sem ga nabavil ko je prišel ven in nimam nobenih težav. Gledam predvsem HD filme in se nič ne zatika. Naložen mam pa zadnji firmware. Problem je edino da morem ponekod pretvoriti zvok DTS pri filmih. Pregledal sem že veliko filmov tako 1080p in nisem mel nobenih problemov.

ovidus ::

A ima še kdo težave s formatom podnapisv SUB? - Meni nikakor ne dela pa menjal milijon firmwero in ne prime ne vem v čem je štos.

macgajver ::

super rešitev je tole.
http://www.free-codecs.com/Subtitle_Wor...
Odpreš sub podnapise in shraniš v srt ali kateri koli poljubni format. Da neboš izgubljal časa s firmwari.
tenstan krompir je pa zakon

ovidus ::

Sam to dela na win (imam Mac), pa pri večji količini filmov kar mal zamudno.

macgajver ::

Jas imam okrog 200hd filmov celotno kolekcijo sem opremil s podnapisi s tem da sem jih še večino časovno urejal in se zafrkaval pa sem porabil en dan sedaj je 90% na podnapisi.net že urejenih za hd in večina le teh v srt formatu. Tako da moraš biti že kar specialist da imaš večino podnapisou v sub.
tenstan krompir je pa zakon

ovidus ::

Ja tile od WD-ja so itak ene navadne pi**e. V specifikaciji piše kaj vse podpira, v resnici pa nito pol od tega ne drži. Razmišljma da bom prijavil na potrošniško organizacijo, bom pa prej še govoril v Big Bangu. Grem kar zdaj tja, da vidimo kaj mi bodo odgovorili.

NazgulRR ::

Meni tudi .sub podnapisi ne delajo.

virusZz ::

Nisem še naletel na film ali podnapise, ki mi ne bi delali. Samo preimenovati jih moraš v isto ime kot je film.
virusZz

ovidus ::

V Big Bangu nimajo pojma. Po moje imajo o kompih več pojma prodajalci burekov kot tisti nemotivirani trgovci tam. So me pa glede podnapisov res nategnili. če piše da podpira sub format, mora podpirat out of box. KOnc debate. Vse drugo jje zavajanje potrošnikov.

NazgulRR ::

Aja, morem pa dodati, da mi idx+sub podnapisi delujejo brez problema. Samo .sub pa mi jih ne prepozna.

djordjevic ::

Meni so do sedaj tudi na gen1 vsi HD filmi, ki sem jih pogledal delovali tekoče. Tam nekje okoli 20 sem jih pogledal in tudi veliko hd serij. Me zanima, če ima kdo izkušnjo, da bi se kakšen film na gen1 zatikal, na gen2 pa deloval tekoče.

+1
No grave is deep enough to keep us in chains.

božo ::

Tudi meni na WD tv generacija 1, delujejejo vsi filmi, niti eden se mi ne zatika, če pa se kateri zatika pa je to zaradi podnapisov, katere potem vstavim v film in deluje brezhibno. Ga nebi zamenjal za nič.

LP
Sony KDL-46W4500, Yamaha RX-V863, Infinity BETA, Sony PS3, WD TV

pablohasan ::

Hej, ker WIFI ključ je primeren za to napravo?

Cveto ::

Ravnokar sem dobil WDTV 1 generacije (teh 40eur je že vreden). Zadeva dela solidno, zmotilo pa me je dvoje: ni slovenskih podnapisov in tekst je precej majhen in zmazan (na večjih TV-jih je verjetno ok, jest pa imam zaenkrat priklopljeno preko cicnha na 29" SDTV). HD vsebine me zankrat ne zanimajo, gre samo za predvajanje raznih nadaljevank itd...

Keteri firmare predlagate, da bi imel to dvoje rešeno in da so kolikor toliko odpravljene tiste porodne težave o katerih sem bral na začetku teme. Sprašujem zato ker se spravil brati celo temo in nekje pri 10 strani obupal.

Se dobi uraden firmware z našimi znaki?

NazgulRR ::

Seveda, ta zadnji.

Poglej tudi za lilibabe predelanim firmware-om - ima lepši in bolj pregleden menu.

Poglej zadnjih nekaj strani..npr 3-4, so bili tam linki.
««
29 / 32
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wd TV Live (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Zvok in slika
1173209460 (52923) scipascapa
»

h.264/DVD/DivX player (strani: 1 2 3 444 45 46 47 )

Oddelek: Zvok in slika
2330253859 (67951) dope1337
»

WD TV Live HUB (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
7821609 (15047) kamuee
»

Nakup WD HD TV Player

Oddelek: Kaj kupiti
115054 (3227) Robert1
»

DVD Pomoč!

Oddelek: Pomoč in nasveti
161915 (1757) boogie_xlr

Več podobnih tem