» »

Varčevanje države na upokojencih, delavcih in drugih.

Varčevanje države na upokojencih, delavcih in drugih.

«
1
2 3

jalovec09 ::

Zakaj?

Matako ::

Ker ni keša.

No, saj ponavadi se varčuje zaradi tega. Je pa lahko kaj drugega v ozadju. Bomo videli.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

jalovec09 ::

Zakaj na teh ljudi, zakaj ne pri bogatejših, ki imajo milijonka premoženja, 1500 evrov neto plače, delnice, obveznice, nepremičnine....pri vseh bi se moralo, pri bogatejših tolk več.

Zgodovina sprememb…

Karaya 52 ::

Ker ti itak ne dobijo nic iz proracuna in vanj samo prispevajo, za upokojence, delavce in druge.

jalovec09 ::

to je res

Matako ::

Mislim, da je frnikola hotel vprašati, zakaj se jih ne obdavči bolj in s tem plača upokojencem.

Osebno mislim, da sta dva razloga:

1. Davčna politika je več kot le določiti nek procent in čao Miki. Slovenija ima v bistvu več kot dovolj visoke davke (nekateri so na meji praktičnega), a to očitno ne pomaga. Če že itak visoki davki nimajo učinka je naivno misliti, da bodo še višji rešili problem - vem da se sliši protiintuitivno, samo vse kaže na to, da stvar ne deluje. Kar nas pripelje do ...

2. Poraba je bistvena komponenta proračunske enačbe - točiti več vode v cisterno z odprtim čepom na dnu nima smisla.

Slovenija ima predvsem napačno davčno politiko. Obdavčuje se preveč tam, kjer bi se bolje manj in premalo tam, kjer bi se lahko več. In rezultat so tudi nezmožnost pobiranja davkov, izogibanje itd.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

gendale ::

>Zakaj na teh ljudi, zakaj ne pri bogatejših, ki imajo milijonka premoženja, 1500 evrov neto plače, delnice, obveznice, nepremičnine....pri vseh bi se moralo, pri bogatejših tolk več.
tisti z 1500e plače nimajo milijonskih premoženj
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Matako ::

Osebno mislim, da je Slovenija preveč obdavčuje promet in dohodek, premalo pa dobiček in premoženje. Že to, da se pri nas obdavčuje predvsem dohodek, ne dobiček je izven dometa razumevanja povprečnega volilca - kaj šele, da bi dojel, zakaj je to slabo. Na kratko, salbo je zato, ker taka davčna politika promovira "sedenje na denarju" namesto vlaganje (investicije, delovna mesta). Posledično je pri nas težko dobiti investitorja za karkoli, tujega ali domačega, brez investicij ni delovnih mest, brez delovnih mest je še manj davkov...

Ok, izjema je mogoče davek na finančne transakcije, ki so ga letos vsi odkrili - ta sorazmerno nizek davek bi imel sorazmerno velik učinek glede na predlagano nizko stopnjo. Slaba stran: nihče ne ve, kake bi bile posledice, ker ni izkušenj.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

djordjevic ::

jalovec09 je izjavil:

Zakaj?

Kahel, dali si to ti? ;((
No grave is deep enough to keep us in chains.

Phil ::

Varčevanje države na upokojencih, delavcih in drugih.


Pa dajmo obrnit tole.

Manj trošenja na upokojencih, delavcih in drugih.

Evo fixed.

amigo_no1 ::

Če misliš delavce v realnem sektorju, ki dejansko ustvarjajo dodano vrednost, kako država varčuje pri njih ?
Kdo spada v kategorijo "drugi" ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

mat xxl ::

Se strinjam, ti že tako najmanj prispevajo v skupno vrečo, radi bi pa polne pravice, posebej upokojenci, ki živijo na račun sedanjih generacij, saj če bi dobivali penzije na svoja vplačila v penzion sklad, bi bile te najvišje po izračunih ekonomistov tam do 250 eur, tako pa živijo in obremenjujejo sedaj zaposlene.

Matako ::

Spet, sumim, da niso mišljeni tisti v gospodarstvu.

Je pa s tem varčevanjem tako - varčevanje je najbolj učinkovito kot _strategija_. Recimo rečeš "evo, zdaj bom pa nehal zaposlovati uradnike, kakega, ki je šel v penzijo tudi ne bomo nadomestili - v desetih letih se bo to poznalo". Samo narediti tako potezo v dobrih časih.. to mora svet še videti. Političen samomor.

Drugače pa zanimiva misel mojega očeta, upokojenca: pokojnine bodo učinkovite takrat, ko bomo vedeli, kdaj bomo umrli in ti ne bo treba šparati po nepotrebnem za N let naprej. Tukaj bi bili resni prihranki! :D
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Aljaz1980 ::

jalovec09 je izjavil:

Zakaj?

Zato ker lahko in je veliko lažje, kot pa delati konkretne reforme.

Se mi ne da pisat, pa bom kratek.
Slovencem bo standart v naslednih 40 letih zelo zelo padel, razen če nas nekako reši tehnološki razvoj ali vojna (v kateri ne bomo posredno udeleženi).
Bog ne daj, da se rodiš v družino, ki spada v nižji sloj, jeba bo če celo sredni sloj ne bo dovolj.
Ali pa da ne dobiš dobre službe!
Saj ne boš moral prihranit, pokojnina pa bo v ku***. Niti pa ni nujno da gre slabo tebi, dovolj da gre slabo tvojim staršem, pa boš prisiljen pomagat, posledično nižji standart zate. Saj država uvedla že dovolj raznih pomoči, ki jih je treba vračat. Pa ziher jih še bodo, samo kaj ko bi potem še zmanjšali davke za razno socialo, če že manjšajo izdatke, oziroma jih pretvarjajo v kredit?
Ko bi se le dalo ob pošteni službi na stara leta preživeti brez pomoči, ne pa da boš moral vzeti pomoč(kredit), država pa te bo ob tem legalno okradla, oziroma tvoje dediče. Pa imaš začaran krog.

Na koncu dneva se pa vprašaš zakaj že plačujem tako visoke davke?

carota ::

Po defaultu se s tujim denarjem ne upravlja tako racionalno kot z lastnim. In država upravlja z denarjem davkoplačevalcev.

Vsako privatno podjetje, ko nastopi kriza, izvede reorganizacijo, odpustijo 30% zaposlenih, izboljšajo izkoristek in zmanjšajo stroške. Kaj pa država?

Slovenci smo že itak v svetovnem vrhu po obdavčitvi posameznikov. Višje plače imajo recimo izobraženi strokovnjaki. S tem ko hočeš plačat vrhunskega strokovnjaka primerljivo plačo kot v tujini, bi moral prispevat več kot podjetje na drugi strani meje. In s tem bi bilo gospodarstvo še manj konkurenčno. Podjetje bi se izčrpalo in propadlo, ali pa se preselilo čez mejo. In bi postali država kmetov. Hmmm, bi moral to vpretekliku napisat? :8)

neo ::

Jao, pa sem mislil da vsaj tu na s-techu ni nekih komunjarov, pa sem se zgleda motil. Folk, dajte enkrat dojet, vsakega podjetnika ki vlaga v delo svoj kapital in ne maha s tujim kurcem po koprivah, jebeno boli vsako dodatno povečanje davka na dobiček za katerega se praktično kolje vsak dan 24 ur na dan, zato da pol gleda kako eni vlečejo socialo in en kup nekih dodatkov, oziroma po domače povedano, sedijo doma in svirajo kurcu čeprav so povsem sposobni za delo. Poleg DDV-ja, davka na dobiček, vseh raznih obveznosti in raznih (ne)potrebnih dajatev ki jih država zahteva, potem posluša samo še o tem kako bi podjetnike še bolj obdavčili samo da bomo imeli ohoho socialno super duper državo, kjer bodo vsi samo hodli po trgovinah in pijuckali kavice naokrog, seveda na tuj račun.
Ja normalno, komunajzerom je največja mora močan srednji sloj, radi imajo množice ki so na sociali, saj njim lahko pihajo na dušo, več ko polovica Slovencev pa je tako ali tako lenob ki se jim niti mignit ne da in samo čakajo da bo država nekaj dala.
Ampak to pozabte, država nima za burek, sociale bo vedno manj, pa če se na glavo postavite, vsi ki pa še kaj imajo, pa bodo prej ali slej spizdili drugam, ker ne morejo samo eni delat, eni pa bit tudi po 10 let brezposelni in na vseh mogočih socialnih transferjih.
Edini ki bodo verjetno najebali, so žal upokojenci, ki jim država zaradi negospodarnega ravnanja zafrčkala njihove penzije.
Bolj bodo obdavčevali, slabše bo, zakaj? Zato ker se denar od davkov steka k državi, za katero pa se ve, da je daleč najslabši gospodar, namesto da bi denar pustili v gospodarstvu,verjemite, učinek bi bil multiplikativen.
Neo's

jalovec09 ::

Nič več ne bo metanje denarja stran od novga leta konkretne spremembe na področju soc.transferjev.

Tole si preberte:
http://www.mddsz.gov.si/si/uveljavljanj...

Mr.B ::

Zato svira kurcu, ker je isto plačan. Hint minimalc ali pa sociala. PRi pokojnini imata pa oba isto težo.
Torej zakaj bi sviral kurca v Merkurju ali Merkatorju ? Zato ker se je nekdo "zakalkuliral". Pa to mislim zelo sarkastično, samo kaj ko to pali.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

jalovec09 ::

200 evrov socialne ali 550 evrov hlapčevskega dela, odvisno s čim si zadovoljen.

Zgodovina sprememb…

neo ::

Mr.B je izjavil:

Zato svira kurcu, ker je isto plačan. Hint minimalc ali pa sociala. PRi pokojnini imata pa oba isto težo.
Torej zakaj bi sviral kurca v Merkurju ali Merkatorju ? Zato ker se je nekdo "zakalkuliral". Pa to mislim zelo sarkastično, samo kaj ko to pali.



Čisto vsak, ampak res čisto vsak ima možnost da dela tudi kaj drugega ko pa da dela za minimalca. Odprtih opcij je zelo veliko, ampak najlažje je bit na minimalcu, delat tistih 8 ur, prit domov, vzet pivo v roke, prižgat TV in bentit o tem kako za kurac plačo mamo v SLO in da bi pa on za polnjenje polic v Merkurju al pa najboljšem sosedu pa ja moral dobit vsaj minimalno 2 čuka. Bog ne daj da bi delal še kaj popoldne al pa mogoče v soboto in nedeljo, oh ne, bog ne daj, verjetno bi pol zamudil dirko Formule 1 ali pa kako zelo pomembno špansko nadaljevanko. Pa tudi če mu bi mu ponudil delo,bi bil verjetno odgovor naslednji: "Oh, za manj ko 10 € na uro pa že ne grem delat." Aha, seveda, model z 3 letno ekonomsko šolo oz. neko kvazi plačano ekonomsko fakulteto se cenijo ko da so dohtari. Pa ne mi prosim več z takimi o minimalcu, ja, sem včasih delal za minimalca, ampak, če verjameš ali ne, sem poleg z popoldanskim delom in delom čez vikend zaslužil še več kot 1x toliko,aja, saj res, ni mi problem delat, če je potrebno delam tudi čez praznike, pa mi ni težko, ker vem da delam za sebe.
Neo's

jalovec09 ::

Se strinjam, kaj češ ko ti vsepovosd podtikajo minimalca, če ti pa ni prov pa pejd, vrata so odprta.

solatko ::

neo - ti si car, delaš 16 ur na dan + vikende za 1k€, pa boš to zmogel 45 let ali celo več, si od drugega dela plačal vse prispevke ali prbijaš v prazno.
Plača poklicnega profila, zadostuje za 10 dni normalnega življenja, sociala omogoča iznajdljivost in služenje na črno. Kaj je pravičneje.
Delo krepa človeka

Furbo ::

jalovec09 je izjavil:

Zakaj?


Ker je lažje varčevati na drugih, kot na sebi.

Ker je lažje reči, da je zafrknjeno najemati kredite za penzije.
Težje pa priznati, da je to zaradi ropanja pokojninske blagajne v preteklosti.

Itd itd.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

jalovec09 ::

A ni bolje delat do 17 ure, kot do 14-15 ure, potem si moraš najdit delo za preostali popoldan, vidim po LJ, kolk jih šiba domu že okol 14-15 ure. Zjutraj pa bolj malo jih začne pred 6, ampak okol 7-8 ure.

_IKE_ ::

neo je izjavil:

Mr.B je izjavil:

Zato svira kurcu, ker je isto plačan. Hint minimalc ali pa sociala. PRi pokojnini imata pa oba isto težo.
Torej zakaj bi sviral kurca v Merkurju ali Merkatorju ? Zato ker se je nekdo "zakalkuliral". Pa to mislim zelo sarkastično, samo kaj ko to pali.



Čisto vsak, ampak res čisto vsak ima možnost da dela tudi kaj drugega ko pa da dela za minimalca. Odprtih opcij je zelo veliko, ampak najlažje je bit na minimalcu, delat tistih 8 ur, prit domov, vzet pivo v roke, prižgat TV in bentit o tem kako za kurac plačo mamo v SLO in da bi pa on za polnjenje polic v Merkurju al pa najboljšem sosedu pa ja moral dobit vsaj minimalno 2 čuka. Bog ne daj da bi delal še kaj popoldne al pa mogoče v soboto in nedeljo, oh ne, bog ne daj, verjetno bi pol zamudil dirko Formule 1 ali pa kako zelo pomembno špansko nadaljevanko. Pa tudi če mu bi mu ponudil delo,bi bil verjetno odgovor naslednji: "Oh, za manj ko 10 € na uro pa že ne grem delat." Aha, seveda, model z 3 letno ekonomsko šolo oz. neko kvazi plačano ekonomsko fakulteto se cenijo ko da so dohtari. Pa ne mi prosim več z takimi o minimalcu, ja, sem včasih delal za minimalca, ampak, če verjameš ali ne, sem poleg z popoldanskim delom in delom čez vikend zaslužil še več kot 1x toliko,aja, saj res, ni mi problem delat, če je potrebno delam tudi čez praznike, pa mi ni težko, ker vem da delam za sebe.



a se samo meni zdi da se ti pa le malo preveč ženeš....long term ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: _IKE_ ()

neo ::

solatko je izjavil:

neo - ti si car, delaš 16 ur na dan + vikende za 1k€, pa boš to zmogel 45 let ali celo več, si od drugega dela plačal vse prispevke ali prbijaš v prazno.
Plača poklicnega profila, zadostuje za 10 dni normalnega življenja, sociala omogoča iznajdljivost in služenje na črno. Kaj je pravičneje.



Daj, najprej dobro preberi kaj sem napisal. Delam vedno ko je potrebno in ko je posel, ja, in več ali manj tudi delam čez teden po 12 ur in več, vikende pa probam met fraj če se le da. Eni zmoremo, zato ker hočemo, eni pa tega pač nikoli ne boste zastopli. Zanimivo je, da pri nas noben ničesar ne zmore, medtem ko v USA še 67 letni dedki skačejo gor pa dol po naftnih ploščadih, zanimivo, a ne?
Neo's

jalovec09 ::

Jest penzionarjem nebi niti centa več povečal penzijo,

gendale ::

jalovec09 je izjavil:

A ni bolje delat do 17 ure, kot do 14-15 ure, potem si moraš najdit delo za preostali popoldan, vidim po LJ, kolk jih šiba domu že okol 14-15 ure. Zjutraj pa bolj malo jih začne pred 6, ampak okol 7-8 ure.

ne?
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

solatko ::

neo - Ko boš pa zbolel, boš v veliko večje breme družbi, seveda plačuješ prispevke samo iz uradnega dela zaslužka. Tudi sam sem večkrat delal v noč, tudi vikende in praznike, pa ti lahko sedaj povem, da mi je žal za vsako uro, ki sem jo delal nad predpisanim. Res sem zaslužil odlično, tudi prispevki iz dodatnega dela so bili redno nakazani na posamične blagajne, sedaj, ko sem odšel v zasluženi pokoj, mi je pa sram priznati, da niti ena nadura, ni končala v penzijski osnovi. Ko bi vsaj delal na črno, bi vsaj bruto potegnil. Pa nisem delal za še eno minimalno plačo, temveč za dve ali tri povprečne in se mi je dejansko poznalo na standardu.
Da bi pa sedaj delal za dva minimalca, bi pa raje doma vlekel socialo in veselo delal na črno, saj delo se vedno najde, tudi dobro plačano, samo da nimaš želje po redni zaposlitvi, takega dela pa ni.
Delo krepa človeka

IceIceBaby ::

Haha. Bogataši s 1500 eur plače :) Ne me hecat.

Sicer pa. Progresivna lestvica obdavčitve v Slo. je precej strma. Tisti, ki ustvarimo več od povprečne slovenske plače smo za to pošteno "nagrajeni". Kaj predlagaš, da se dvigne obdavčitev osebnih dohodkov na 70%, davek na dobiček za firme na 40% itd?

Sicer pa nisem navdušen nad varčevanjem. IMHO je to prvi znak, da je šlo nekje nekaj zelo narobe. Moje osebno prepričanje je tako. Če imaš premalo je treba najti način, da ustvariš več. Pri nas bi bilo to relativno enostavno, ampak žal se večina ne strinja z mano, zato tudi sprememb verjetno ne bo.

borisk ::

neo je izjavil:

Jao, pa sem mislil da vsaj tu na s-techu ni nekih komunjarov, pa sem se zgleda motil. Folk, dajte enkrat dojet, vsakega podjetnika ki vlaga v delo svoj kapital in ne maha s tujim kurcem po koprivah, jebeno boli vsako dodatno povečanje davka na dobiček za katerega se praktično kolje vsak dan 24 ur na dan, zato da pol gleda kako eni vlečejo socialo in en kup nekih dodatkov, oziroma po domače povedano, sedijo doma in svirajo kurcu čeprav so povsem sposobni za delo.


Ja, poleg tega pa še koljejo podjetja, ki so še ostala. Kdor dobro dela, itak dela za tujino, ker pri nas te hoče vsak tadrugi ociganit, drugi imajo pa blokirane račune...
Ko hočeš v industrijski coni postavit halo, z namenom zaposlitve 50 ljudi, ti pa naračunajo 120k€ nadomestila za uporabo kmetijskega zemljišča za zemljo na kateri v 50 letin ne zraste konoplje za takšen denar... Gonite se v ....

Js predlagam en majhen desant proti avstrijcem, samo tolk, da nas potem okupirajo. Leta 1920 je bila narejena največja napaka v Slovenski zgodovini, vse bi jim mogli šenkat...

djordjevic ::

solatko je izjavil:

Da bi pa sedaj delal za dva minimalca, bi pa raje doma vlekel socialo in veselo delal na črno, saj delo se vedno najde, tudi dobro plačano, samo da nimaš želje po redni zaposlitvi, takega dela pa ni.

Egzektli, kaj nas med drugim tudi tepe. ;((
No grave is deep enough to keep us in chains.

Bwaze6 ::

Itak je najverjetneje vsa ta debata brez veze. V dveh letih je propadel večji del firm, ki so državi in občinam plačevali davke - v takšnem obsegu, da se jih ne da nadomestiti z malce višjimi davki in prispevki ali malce manjšimi pokojninami. Me zanima, če pod dolg države štejejo tudi dolgove posameznih občin, nekatere med njimi so že praktično zrele za rubež...

The shit is about to hit the fan...

IceIceBaby ::

Propadel je večji del firm, ki jih je država umetno držala pri življenju. Ali z raznimi "subvencijami" ali pa s tem, ko ni preganjala neplačevanja prispevkov in podobno. To, da se je stanje na trgu malo popucalo je odlično.

Med drugim je nastalo en kup precej uspešnih in potencialno uspešnih podjetji, ki lahko v naslednjih letih predstavljajo temelj slovenskega gospodarstva in vsem prebivalcem zagotovijo blaginjo. Če bi država tem novim podjetjem pomagala do uspeha vsaj 10% toliko, kot je pomagala pri umetnem vzdrževanju raznih socialističnih reliktov bi bil uspeh zagotovljen.

Je pa res popularno govoriti kako gre vse u ..., čeprav ni nujno res.

Bwaze6 ::

Kaj pa vem, res nimam statističnih pregledov. Ampak ne govorim samo o socialističnih dinozavrih in podobnih "zombijih". Govorim npr. o ogromnem številu podizvajalcev gradbene industrije. Pa tudi drugje se opazi, da ni novih vlaganj v Sloveniji in vsi čakajo, kaj bo. Celotne industrije ne moreš osnovati na ultralahkih letalih in govorečih virtualnih mačkih, sorry.

jalovec09 ::

IceIceBaby je izjavil:

Haha. Bogataši s 1500 eur plače :) Ne me hecat.



Slabo si prebral, vejice so vmes, kdo pa rab plačo, če ima bogate obveznice in XXX... delnic, nepremičnine....dobiček, nek dohodek.

KOt prvo, zakaj se ne obesijo na premoženje ljudi, davke naj nabijejo, danes nekdo daje stanovanje v najem 400 evrov pokasera, plača 800 evrov pa živi odlično.

Ne morejo še te delavce totalno uničt, penzioniste stisnt...

Sem happy, da bodo končno dobil trafsferje tisti, ki so ogroženi, ne pa taki, ki imajo 150.000 evrov vredno stanovanje pa potem vlečejo soc.

Mal naj nakdo povleče, kolk gre gnarja v te tranferje pa ga bo kap. Ampak, če bogate še bolj stisne država bo sam slabi...to ni rešitev, rešitev je premoženej ljudi, saj smo ZELO BOGAT okol 50 milijard evrov imamo gnarja. Kolk je že najbogatejši človek na svetu?

Shegevara ::

ne pa taki, ki imajo 150.000 evrov vredno stanovanje pa potem vlečejo soc.


tole si se pa malo zmotil. Ni varijante, da poberaš dolo, če maš svoje nepremičnine.

IceIceBaby ::

Gradbena industrija je v trenutni krizi. Tam kjer je, je tudi zaradi države, ker ne zagotavlja ustreznih pogojev za izterjavo dolgov. Ampak se bo zadeva pobrala. Vegradi, SCTji in podobni podo pocrkali, delo bodo prevzele nove, manjše firme, ki bodo zrasle na njihovem pogorišču.

Gradbeništvo pa še zdaleč ni vse. eno so sigurno letala in govoreči mački. Sploh, če podjetje, ki takšne govoreče mačke prodaja ustvari več prometa kot en SCT. Nobenega pametnega razloga ne vidim, zakaj države nebi podpirala takšnih projektov

Poleg tega je pa še miljon drugih panog, kjer rastejo uspešna podjetja. Od obrtnikov, ki delajo večinoma za tujino do Bisolov in podobnih. Lahko bi jih bilo še več.

Slabo si prebral, vejice so vmes, kdo pa rab plačo, če ima bogate obveznice in XXX... delnic, nepremičnine....dobiček, nek dohodek.


Menwhile, in soviet Russia...

Kaj točno bi ti sploh rad? Zmanjkalo je denarja, ker so zadnjih 20 let z njim delali kot svinja z mehom. Dokler je vse na svetu šlo samo gor ni bilo tako očitno, čeprav so nekateri glasno trobili, da ne gremo v pravo smer. Zdaj, ko se je rast ustavila bomo pač plačevali za naše slabe odločitve. There is no such thing as a free lunch.

Zgodovina sprememb…

solatko ::

IceIceBaby - za moje slabe odločitve sem že in tudi še bom plačal, hočejo me prisilt, da plačujem za slabe odločitve ljudi, z imenom in priimkom, da bodo lahko še naprej sedeli v vladi in parlamentu, na bankah, na zavoženih investicijah in si delili masten denar, denar, ki ga bomo mi z odrekanjem dali v ta sod, brez dna.
Tisti, ki so situacijo zjebal, naj najprej priložijo celotno svoje nakradeno premoženje, postavijo naj se na črno listo, nesposobnih managerjev in če bo to premalo, bomo morda z veseljem dali kak €, da se bo zagnalo gospodarstvo. Sicer pa iščem, če je v rojstni hiši očeta, še njegova partizanska oprema.
Delo krepa človeka

IceIceBaby ::

S slabimi odločitvami sem mislil na volitve. Tam se je narod kolektivno odločal, kdo bodo njihovi voditelji. Posledično so se tam odločali tudi o tem, kaj jim je ljubše, trenutna korist ali dolgoročna blaginja.

Mipe ::

Upokojenci so cela svoja življenja garali in prispevali svoj znoj ter kri v državno blagajno, zdaj pa naj potem, ko je politika zlorabila to blagajno, lepo pocrkajo?

IceIceBaby ::

Nikjer nisem napisal, da je to prav. Samo realnost pa je žal takšna. Dobro, pocrkali ne bodo. Je pa res, da se standard ne bo več višal z enako hitrostjo kot zadnja leta. Mogoče bo celo malenkost padel.

Kar se pa tiče dolgih let garanja. Države ne zafuraš v enem mandatu. Ampak žal ljudi bolj zanimajo razne kmetije in "na zdravje" kot politika. Večini pač ni mar za stanje v državi, dokler dobijo svoj fix (TV, nedeljsko mašo, gostilniške debate...). In ker živimo v sistemu, kjer zmaga glas večine, oz. realno običajno glas enih 20, 25% populacije, se moramo vsi ostali sprijazniti s posledicami.

MIHAc27 ::

Problem je, ker bogatih ni veliko, tistih na minimalcu pa malo morje.

Če bi poslancem vzel plače bi privarčevali 300k € (100 poslancev, 3000€ vsak).
Če vzamemo vsakemu upokojencu samo 1€ pa 500k+ mesečno.

Furbo ::

To so sami nategi, nikomur ni potrebno vzeti nič in bolj sposobnim ni treba vzeti večji % od plače, saj če je večja plača da itak isti % večji izplen. To so sami nategi in pljunki v morje.

Izguba se ustvarja pri megalomanskih projektih države, kjer vsi primikajo svoje piskrčke. Tako ena vlada nekaj začne zidati, pokasira podkupnine, pride druga in bi zadevo kar porušila in začela znova, samo da bi spet drugi dobili podkupnine. Primerov je dovolj, samo z odprtimi očmi je treba hoditi po svetu.

Če od DDV, trošarin na alko, cigarete in goriva, dohodnin ni dovolj denarja za vse, potem pa res ni pomoči.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

RejZoR ::

MIHAc27 je izjavil:

Problem je, ker bogatih ni veliko, tistih na minimalcu pa malo morje.

Če bi poslancem vzel plače bi privarčevali 300k € (100 poslancev, 3000€ vsak).
Če vzamemo vsakemu upokojencu samo 1€ pa 500k+ mesečno.


Če si videl kakšna nadomestila dobivajo "ko iščejo službo", potem vidiš kam odteka denar. Eni v 8 letih ne zaslužijo toliko kot ti paraziti dobijo v 1 letu praskanja po riti. Tud ni mi jasno kako imajo jajca se v času ko na vseh koncih jokajo okoli krize prihajat na sestanke in seje v 60k+ vrednih Audijih. So mogoče avti za 20k max preslabi za njihove kosmate riti? Da neštetih zgrešenih investicij ne omenjamo. Če bi se samo vzdržali kretenizmov, pa bi že to bilo veliko.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

kmetek ::

Točno tako, Rejzor....tam je denar.

Gandalfar ::

Furbo: http://static.slo-tech.com/stuff/prorac...

Ce pogledas tole skatljo bos videl, da so socialni transferi najvecji del proracuna (5.6MRD od skupnih 12.3MRD).

Zdej preko davkov ze sedaj poberes preko 7MRD oz. vec kot polovico. Bos ljudi se bolj obdavceval na eni strani ali zmanjseval izdatke na drugi?

RejZoR ::

Bolj ne moreš obdavčevat ljudi, ker je ekonomija že tko v riti. Če obdavčiš še bolj se bo kupovaklo manj in se bo vse skupaj še poslabšalo. Edini način je, da se davkov vsaj ne spreminja (vsaj kar se tiče končne potrošnje) in se drastično zmanjšuje nepotrebne izdatke.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

MIHAc27 ::

Falcona v vsako slovensko vas!

To da v parlamentu zapravljajo 'brezveze' raje ne bi. Je bila tašča včasih tam zaposlena in marsikaj povedala. Seveda take informacije izbruhnejo samo tik pred volitvami. Ostala 3.5leta je pa tišina. Pa še to na dan pride le vrh ledene gore.

Matako ::

neo je izjavil:

Folk, dajte enkrat dojet, vsakega podjetnika ki vlaga v delo svoj kapital in ne maha s tujim kurcem po koprivah, jebeno boli vsako dodatno povečanje davka na dobiček za katerega se praktično kolje vsak dan 24 ur na dan, zato da pol gleda kako eni vlečejo socialo in en kup nekih dodatkov, oziroma po domače povedano, sedijo doma in svirajo kurcu čeprav so povsem sposobni za delo. Poleg DDV-ja, davka na dobiček,



Davek na dobiček bi še preživel. To pride potem, ko si že pokril strožke... večja jeba je slovenski davek na dohodek - ta ubija.
/\/\.K.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Olajšave za pokojnine nad 1400 €

Oddelek: Problemi človeštva
4811868 (10406) jalovec09
»

Vzroki za propad referendumov (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
32042652 (35569) Karaya 52
»

Državna pokojnina-netrajnostni sistem (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
12319993 (17631) lexios
»

"Naša" pokojnina! (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
17333996 (31018) lexios

Več podobnih tem