» »

Varčevanje države na upokojencih, delavcih in drugih.

Varčevanje države na upokojencih, delavcih in drugih.

1 2
3
»

ZaphodBB ::

600 eur plače + še enkrat ali dvakrat toliko na fuš niso minimalni dohodki.


Potemtakem pa tud folku, ki se jim ne da delat dveh šihtov ni treba jamrat da so revni?

Najbolj mi grejo pa na kurac: Najprej pojeva tvoje, potem pa vsak svoje...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ZaphodBB ()

jalovec09 ::

Sej morjo, če hočejo normalno živet, pa vsake 3-5 let nov avto, ki ga itak na rabjo. Škoda pa taka mislenost, vsake 3-5 let nov avto, ki zgubi na vrednosti še pa še,...pa saj pobere država ravno veliko iz avtomobilov (gorivo, gume, servis, zavarovanje)...več gnarja v vrečo...

Zgodovina sprememb…

BlueRunner ::

Utk je izjavil:

Matako je izjavil:

To bom ponavljal, dokler me ne ubijete: nobene blagajne ni nikoli bilo v smislu sklada ali bančnega računa.

Oz. če že, gre za priročno blagajno. Sredstva so se vedno prenašala sproti v okviru proračuna. Nobenega vlaganja ni bilo. Nikoli.

Za dvomljivce, če mislite, da je kdajkoli (tudi v SFRJ) obstajala blagajna v smislu sklada ali računa... kakšni so bili njeni parametri, npr. obresti?

Blagajne je bila, delovala je pa čisto enako kot v kapitalističnih državah v tistem času. Iz tega denarja so se gradile tovarne, na zahodu pa (tudi) kupovale delnice, kar je skoraj isto. Enako bi moralo bit tudi danes, če bi bil višek. Čez 50 let lahko vrednost ohraniš samo z investiranjem v nekaj kar prinaša dobiček. Ampak država tega ne zna delat na pameten način.

Neumnost. Najmanj od l. 1964 naprej imamo klasičen pretočen (Bismarckov, dokladni, PAYG, ... kakorkoli že) sistem. Če so SPIZ-i kdaj ustvarjali presežke, je to bila posledica ugodnega razmerja med zaposlenimi in upokojenimi (3:1), ne pa nek drugačen sistem.

Kdor ima v betici kakšne drugačne teorije, naj kar malo pobrska po lokalni knjižnici in si prebere Temeljni zakon o pokojninskem zavarovanju iz l. 1964. Potem pa naj razglablja naprej o temu kakšen sistem imamo.

In še nekaj. Razen VB, Irske, Norveške in Danske mislim, da imajo vse ostale članice EU enak sistem, kot ga imamo mi. Torej v tej tvoji izjavi drži samo to, da smo imeli in še vedno imamo sistem, ki deluje čisto enako, kot v kapitalističnih državah v tistem in v tem času, z izjemo štirih "sosed" (od skupno 26) v trenutni skupnosti. Ostalo je bučka.

IceIceBaby ::

ZaphodBB, ti in frnikola sta trdila, da ogromno penzionistov živi v 300k vrednih hišah. Jaz trdim, da takih ni veliko. Tiste stare, nevzdrževane hiše, kjer živijo penzionisti z minimalno penzijo pač niso vredne 300k.

Še vedno se strinjam, da je najboljše za take ljudi, da hišo enostavno prodajo in vzamejo v nazaj v najem. Ampak to je moje mnenje, ne moremo pa tega vsiljevati ljudem. Vsak sam razpolaga s svojim premoženjem.

Invictus ::

Dejstvo je da tukaj upokojenci niso nič krivi. Krivi so njihovi otroci. In le ti se največ pritožujejo. Namreč po zakonu so otroci dolžni skrbeti za svoje nebogljene starše. In seveda bi radi podedovali njihovo hišo brez stroškov.

Seveda je pa sociala za socialno pomoč in varstveni dodatek začela lepiti plombe na nepremičnine prosilcev. To pa otrokom upokojencev ni po godu saj bodo morali vso to pomoč po njihovi smrti odplačati, če bodo hoteli postati 100% lastnik nepremičnine.

Seveda je to prišlo ven zdaj ob krizi. Zakon je pa v veljavi že 20 let, samo CSD ga ni upošteval.

Tako da država ne varčuje na upokojencih, ampak na njihovih otrocih. Boste pa že dali svojim staršev dodatnih 100 EUR na mesec, če sami nimajo dovolj velike pokojnine za neko dostojno življenje in vzdrževanje nepremičnine ...

Pogoltnost na višku. Davaj, davaj, po možnosti zastonj.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

gendale ::

kaj se pa zgodi, če starši najprej prepišejo nepremičnine na otroke in potem zaprosijo za socialno pomoč?
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

BlueRunner ::

Iz vidika države nič. Lahko pa jim otroci zapravijo nepremičnino v kateri živijo in jih s tem dobesedno spravijo na cesto.

Medgeneracijska solidarnost pač ni enosmerna cesta. Deluje v obe smeri. V družinah, kjer otroci ne cenijo staršev, ki so jih menda vzgajali, in če starši ne zaupajo lastnim otrokom, ki so jih menda vzgojili, potem je čas, da se oboji globoko zamislijo.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Olajšave za pokojnine nad 1400 €

Oddelek: Problemi človeštva
4811874 (10412) jalovec09
»

Vzroki za propad referendumov (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
32042690 (35607) Karaya 52
»

Državna pokojnina-netrajnostni sistem (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
12320004 (17642) lexios
»

"Naša" pokojnina! (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
17334024 (31046) lexios

Več podobnih tem