Forum » Loža » Pranje možganov
Pranje možganov
Temo vidijo: vsi
s51as ::
Velikokrat kje preberem, da imamo "oprane možgane". Ponavadi gre za pripadnike kake skuponosti ali pa kar vsepovprek, ko nekaj zagovarjaš imaš ponavadi oprane možgane.
Odgovor... to nekako pomeni da te je nekdo prepričal v svoj prav v zvezi z neko stvarjo.
Ampak, a se je potem sploh mogoče z nekom strinjat ne da bi ti ta prej opral možgane.
Ali ima ta, ki je nekega dne dobil izvirno idejo in potem z njo pere možgane drugim, sploh še "umazane" možgane, ali je tudi sam sebi opral možgane in zdaj s to svojo idejo v možganih sploh ne more drugače več mislit.
Tudi vsi, ki so v opoziciji ideji, ki je vsem drugim oprala možgane, imajo potem oprane možgane z drugo idejo, ki je oni ideji nekako nasprotna.
Kako sploh priti do neopranih možganov?
Odgovor... to nekako pomeni da te je nekdo prepričal v svoj prav v zvezi z neko stvarjo.
Ampak, a se je potem sploh mogoče z nekom strinjat ne da bi ti ta prej opral možgane.
Ali ima ta, ki je nekega dne dobil izvirno idejo in potem z njo pere možgane drugim, sploh še "umazane" možgane, ali je tudi sam sebi opral možgane in zdaj s to svojo idejo v možganih sploh ne more drugače več mislit.
Tudi vsi, ki so v opoziciji ideji, ki je vsem drugim oprala možgane, imajo potem oprane možgane z drugo idejo, ki je oni ideji nekako nasprotna.
Kako sploh priti do neopranih možganov?
It's just me myself and I
Gray_Warden ::
neoprane možgane imaš tako da se upiraš sistemu. Samo potem bodo takoj rekli da so ti teorije zarote oprale možgane =D
Why so serious?
jype ::
s51as> Kako sploh priti do neopranih možganov?
Na glavo skočiš v blato, v katerem so dovolj veliki kamni, recimo.
Na glavo skočiš v blato, v katerem so dovolj veliki kamni, recimo.
Matev ::
oprani možgani so takrat ko vanje spustiš očiten bull shit
čeprav so takrat možgani ravno nasprotni - onesnaženi
čeprav so takrat možgani ravno nasprotni - onesnaženi
Highlag ::
Verjetno jih v kakšni kuhinji pred uporabo operejo.....
Drugače pa, temu težko uideš, ker bi moral biti od rojstva povsem izoliran od kakršnekoli družbe. To pa menda tudi ni dobro, ker smo po naravi družabna bitja in pomanjkanje stikov slabo vpliva na psiho. Lahko pa sam vplivaš tako da se čimbolj izobražuješ. Več ko veš težje te je nategnit.
Drugače pa, temu težko uideš, ker bi moral biti od rojstva povsem izoliran od kakršnekoli družbe. To pa menda tudi ni dobro, ker smo po naravi družabna bitja in pomanjkanje stikov slabo vpliva na psiho. Lahko pa sam vplivaš tako da se čimbolj izobražuješ. Več ko veš težje te je nategnit.
Never trust a computer you can't throw out a window
Nekako tako sem tudi jaz razmišljal ja...
čeprav, ko tole premisliš je vsako izobraževanje pranje možganov.
Edina možnost da nimaš pranja možganov bi bla raziskovanje, pri čemer nebi smel kot osnovo vzeti ničesar kar je raziskoval nekdo drug.
čeprav, ko tole premisliš je vsako izobraževanje pranje možganov.
Edina možnost da nimaš pranja možganov bi bla raziskovanje, pri čemer nebi smel kot osnovo vzeti ničesar kar je raziskoval nekdo drug.
Čeprav potem spet lahko rečeš da so temu ki raziskuje sam oprali možgane tisti ki pravijo da je izobraževanje slaba reč in zato se revež noče izobraževati iz knjig ampak sam odkriva toplo vodo...
Why so serious?
Thomas ::
Dobro je, če imaš oprane možgane. Raznih zmot.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
Vprašanje pri tem je kdo definira zmote.
Oz. niti ni vprašanje, kdor definira zmote, pere možgane...
je res?
Oz. niti ni vprašanje, kdor definira zmote, pere možgane...
je res?
Bellatrix ::
Zmoto se ne da definirati. Vsak bo namreč imel za zmoto tisto v kar je prepričan, kar je posledica 'pranja možganov'.
People are quick to judge and slow to correct themselves.
Zmota je objektivna. Če si v njej, najboljš da to čimprej ugotoviš in si opereš možgane magari sam.
Think deep about everything!
Lahko pa tudi ne, seveda. Samo potem ni treba da kaj veliko filozofiraš.
Lahko pa tudi ne, seveda. Samo potem ni treba da kaj veliko filozofiraš.
Imaš oprane možgane iz strani tistih ki verjamejo v zarote in dvomiš v vse.
Why so serious?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Gray_Warden ()
Dobra finta... a si lahko tok paranoik, da sam seb pereš možgane? Kr tko sproti?
Yohan del Sud ::
Thja, se strinjam, da je treba najprej defininirat izraz "pranje možganov" preden ga bomo tu zlorabljali, ker vidim, da tema ne gre nikamor.
Če smo že tu, pa definirajmo potem nek nasprotem pojem, če že moramo. Ne vem, "zdrava kmečka pamet?" Recimo.
Če smo že tu, pa definirajmo potem nek nasprotem pojem, če že moramo. Ne vem, "zdrava kmečka pamet?" Recimo.
www.strancar.com
BigWhale ::
Jest to vsakdan pocnem. Na 40 in s predpranjem.
Mind control ni nic posegnega in vsakdo je kontroliran s strani samega sebe ali pa koga drugega.
A je mind control to, da te naucijo, da je vljudno rect dober dan sosedu? Seveda je.
Mind control ni nic posegnega in vsakdo je kontroliran s strani samega sebe ali pa koga drugega.
A je mind control to, da te naucijo, da je vljudno rect dober dan sosedu? Seveda je.
Zakaj ne? Ljudje si izmišljujejo mnogo zgodbic o raznih zarotah in podobnih rečeš s čimer si perejo možgane...na koncu mislim da izgubijo stik z realnostjo in dejansko 1000% verjamejo da je tista zgodba o zaroti povsem resnična....
Ali pa poglej čisto običajne ljudi ki mislijo da morajo na računalnik obvezno namestit firefox namesto ie9 ali chroma ali opere. Totalka oprani možgani iz strani tistih ki zagovarjajo firefox. Dejansko imajo toliko oprane možgane, da drugega brskalnika niti preizkusiti ne morejo.....
samo primer, nočem zanetiti vojne kater brskalnik je boljši=)
Yohan de Sud...ni se nam potrebno izmišljevati definicije pranja možganov saj je ta vsesplošno znana. Če je ti ne poznaš, preberi to:
http://www.erepublik.com/en/article/kda...
Ali pa poglej čisto običajne ljudi ki mislijo da morajo na računalnik obvezno namestit firefox namesto ie9 ali chroma ali opere. Totalka oprani možgani iz strani tistih ki zagovarjajo firefox. Dejansko imajo toliko oprane možgane, da drugega brskalnika niti preizkusiti ne morejo.....
samo primer, nočem zanetiti vojne kater brskalnik je boljši=)
Yohan de Sud...ni se nam potrebno izmišljevati definicije pranja možganov saj je ta vsesplošno znana. Če je ti ne poznaš, preberi to:
http://www.erepublik.com/en/article/kda...
Why so serious?
Zgodovina sprememb…
Yohan del Sud ::
A da je. A si zihr. Ali so ti oprali možgane, da limaš take linke? For je v tem, da če imaš oprane možgane nisi več nič zihr. Čeprov si zihr. Če dobiš eno te isto informacijo iz različnih isto pranih možganov? Dobro, malo pretiravam, amapk zadeve ne gre tako zlahka jemat, po moje.
www.strancar.com
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Yohan del Sud ()
na kratko, če ne znaš sam poiskati definicije:
Brainwash may refer to:
Brainwashing, the application of coercive techniques to change the values and beliefs, perceptions and judgments, and subsequent mindsets and behaviors of one or more people, usually for political, financial, personal, or religious purposes.
vir: Brainwashed @ Wikipedia
ljudje z opranimi možgani imajo torej spremenjena prepričanaj in moralne vrednote. Stvari drugače dojemajo in imajo drugačno presojo. Možgane perejo vsi, od političnih strank, verskih sekt do proizvajalcev pralnih praškov.
Brainwash may refer to:
Brainwashing, the application of coercive techniques to change the values and beliefs, perceptions and judgments, and subsequent mindsets and behaviors of one or more people, usually for political, financial, personal, or religious purposes.
vir: Brainwashed @ Wikipedia
ljudje z opranimi možgani imajo torej spremenjena prepričanaj in moralne vrednote. Stvari drugače dojemajo in imajo drugačno presojo. Možgane perejo vsi, od političnih strank, verskih sekt do proizvajalcev pralnih praškov.
Why so serious?
Zgodovina sprememb…
Kaj bi torej lahko rekli da je pranje možganov neke vrste žaljivka?
Glede na to da ima oprane možgane po definiciji tisti, ki ima drugačno prepričanje od tistega, ki ga je proglasil za imetnika opranih možganov.
Je res tako enostavno?
Glede na to da ima oprane možgane po definiciji tisti, ki ima drugačno prepričanje od tistega, ki ga je proglasil za imetnika opranih možganov.
Je res tako enostavno?
Ni žaljivka, drugače bi bila žaljivka tudi "vegeterjanec", "vegan" ali pa "mesojedec". Vsi ti mislijo da so boljši od drugih. Eni zato ker jedo meso, drugi zato ker mesa ne jedo. Vsi pa imajo oprane možgane.
Mesojedi ljudje imajo možgane oprane iz strani podjetij kot so Macdonalds, torej podjetij ki reklamirajo konzumiranje mesa. Vegeterjanci imajo oprane možgane saj nčejo konzumirati živalskega mesa saj se jim zdi da je to narobe. Vegani ne jedo niti živalskega mleka saj imajo oprane možgane da je to pač narobe.
Samo primer pač....ni tako enostavno, da bi pranje možganov označil kot žaljivko, saj je pranje možganov nekaj kar doživljamo vsi vsak dan, na vsakem koraku.
Mesojedi ljudje imajo možgane oprane iz strani podjetij kot so Macdonalds, torej podjetij ki reklamirajo konzumiranje mesa. Vegeterjanci imajo oprane možgane saj nčejo konzumirati živalskega mesa saj se jim zdi da je to narobe. Vegani ne jedo niti živalskega mleka saj imajo oprane možgane da je to pač narobe.
Samo primer pač....ni tako enostavno, da bi pranje možganov označil kot žaljivko, saj je pranje možganov nekaj kar doživljamo vsi vsak dan, na vsakem koraku.
Why so serious?
Zgodovina sprememb…
na kratko, če ne znaš sam poiskati definicije:
Brainwash may refer to:
Ga nisi razumu, Suda, ki ti je lepo povedal, da imaš oprane možgane, ker se oklepaš tele definicije??
Tvoj še večji problem je tupčkanost.
Težko je imeti ne opranih možganov...
Kaj pa nagon, refleks, samoohranjevanje, so te lastnosti lahko imune na pranje možganov?
Kaj pa nagon, refleks, samoohranjevanje, so te lastnosti lahko imune na pranje možganov?
to, da se oklepaš neke definicije niso oprani možgani. Še enkrat preberi definicijo opranih možganov.
Torej, Thomas, imaš tudi ti oprane možgane ko si mizo predstavljaš kot ravno površino na nogah, na kateri lahko nekaj počneš, nekaj odločiš itd... Mogoče pa je miza v bistvu neka leteča, helikopterju podobna reč, samo imaš ti oprane možgane in se tega ne zavedaš?
Tvoja logika pač, thomas.
Torej, Thomas, imaš tudi ti oprane možgane ko si mizo predstavljaš kot ravno površino na nogah, na kateri lahko nekaj počneš, nekaj odločiš itd... Mogoče pa je miza v bistvu neka leteča, helikopterju podobna reč, samo imaš ti oprane možgane in se tega ne zavedaš?
Tvoja logika pač, thomas.
Why so serious?
Zgodovina sprememb…
Še enkrat preberi definicijo opranih možganov.
Oprali so ti možgane, samo to definicijo sprejemaš.
Gray_Warden je izjavil:
to, da se oklepaš neke definicije niso oprani možgani. Še enkrat preberi definicijo opranih možganov.
Pa ravno to je pranje možganov... Da se oklepaš neke definicije, ki ti jo predstavi nekdo drug.
Bog je ustvaril nebi in zemljo - definicija nastanka vsega kar poznamo.
Vsem ki to verjamemjo in se te definicije oklepajo, nekateri pravijo da imajo oprane možgane. :D
ponudi mi novo definicijo. takšno ki bo lepše opisala pranje možganov kot tista ki sem ti jo prilepil.
Da je bog ustvaril Zemljo ni DEFINICIJA nastanka vendar opis. nekaj v kar človek verjame.
Torej to spada v definicijo:
Brainwash may refer to:
Brainwashing, the application of coercive techniques to change the values and BELIEFS.
Se pa strinjam. Da to drži menim zato ker sem bil tako naučen.
Da je bog ustvaril Zemljo ni DEFINICIJA nastanka vendar opis. nekaj v kar človek verjame.
Torej to spada v definicijo:
Brainwash may refer to:
Brainwashing, the application of coercive techniques to change the values and BELIEFS.
Se pa strinjam. Da to drži menim zato ker sem bil tako naučen.
Why so serious?
Zgodovina sprememb…
Ne boš sprejel, ker imaš oprane možgane.
Ma tale tvoja obsesija je precej brez veze. Kaj verjameš in kaj ne in koliko traparij veruješ. To je.
Ma tale tvoja obsesija je precej brez veze. Kaj verjameš in kaj ne in koliko traparij veruješ. To je.
Če ti jo ponudim ti bom z njo opral možgane. Mogoče sem ti jih pa že s tem ko sem ti povedal da ti jih bom opral s tem ko ti bom ponudil definicijo...
S tem ko mi jo ponudiš mi še ne boš opral možganov. Možgane mi opereš ko me prepričaš da imaš prav in ko se moje vrednote spremenijo in začnem slediti tvoji teoriji.
Kot da bi recimo okoli hiše postavil orgonske topove in se branil chemtrailov in haarpanja....
Ali pa bi kupil Peugeot namesto Mazde, ker ga v reklami bolje oglašujejo.
Ali pa bi na računalnik instaliral mozillo namesto ie, ker vsi pravijo da je boljša.
Možganov nimaš opranih le če se izobražuješ in se na podlagi znanja, ki ga imaš IN NA PODLAGI IZKUŠENJ popolnoma SAM odločiš kako boš ravnal. Edino na tak način se boš zavedal kako te iz vseh strani poizkušajo bombardirat s pranjem možganov in boš ravnal po lastni volji.
Zakaj mislite da so vam mnogi učitelji v osnovni in srednji šoli govorili da je potrebno veliko brati?
Kot da bi recimo okoli hiše postavil orgonske topove in se branil chemtrailov in haarpanja....
Ali pa bi kupil Peugeot namesto Mazde, ker ga v reklami bolje oglašujejo.
Ali pa bi na računalnik instaliral mozillo namesto ie, ker vsi pravijo da je boljša.
Možganov nimaš opranih le če se izobražuješ in se na podlagi znanja, ki ga imaš IN NA PODLAGI IZKUŠENJ popolnoma SAM odločiš kako boš ravnal. Edino na tak način se boš zavedal kako te iz vseh strani poizkušajo bombardirat s pranjem možganov in boš ravnal po lastni volji.
Zakaj mislite da so vam mnogi učitelji v osnovni in srednji šoli govorili da je potrebno veliko brati?
Why so serious?
Zgodovina sprememb…
Zadel si point=)
Verjeli so da je tako prav, bili so prepričani da tako mora bit, branje knjig je bilo za njih tako vsakdanje kot je danes vsakdanje preverjanje mailov v nabiralniku ali obvestil na facebooku.
Če imajo prav ali ne ni stvar te debate. Pa vendar menim da so imeli prav saj na podlagi branja (knjig, časopisov, česarkoli), pridobiš znanje na podlagi katerega se lahko zavestno odločiš kako boš ravnal.
Verjeli so da je tako prav, bili so prepričani da tako mora bit, branje knjig je bilo za njih tako vsakdanje kot je danes vsakdanje preverjanje mailov v nabiralniku ali obvestil na facebooku.
Če imajo prav ali ne ni stvar te debate. Pa vendar menim da so imeli prav saj na podlagi branja (knjig, časopisov, česarkoli), pridobiš znanje na podlagi katerega se lahko zavestno odločiš kako boš ravnal.
Why so serious?
Zgodovina sprememb…
To si pa dobr napisu...
Super
Od tu naprej bi se pol lahko tist od Thomasa bral... glede selekcije komu pustit prat tvoje možgane...
Super
Od tu naprej bi se pol lahko tist od Thomasa bral... glede selekcije komu pustit prat tvoje možgane...
"vegeterjanec", "vegan" ali pa "mesojedec". Vsi ti mislijo da so boljši od drugih.
kdo te je pa to spet napumpal?
Matev, takšno je le moje mnenje, ki nima veze s to debato. Vegiji pač ne jedo niti mesa niti ne konzumirajo mlečnih izdelkov.
Za mesojede ljudi pa je recimo povsem normalno zajtrkovati recimo kosmiče z alpskim mlekom, za kosilo imeti pašto z bologneze omako in neko hrenavko za večerjo. Vegi, ki ima drugačne navade in drugače "oprane" možgane, bo mnenja da je to nagravžno in da bi se vse dalo nadomestiti z nadomestki. Namesto alpskega mleka bodo pili sojino mleko, namesto zrezkov bodo jedli nadomestke itd.
Zakaj nekdo postane vegan? Zaradi dokumentarcev ki prikazujejo kruto mučenje živali v farmah, klavnicah itd. Pač jim z dokumentarcem operejo možgane in spremenijo njihove navade in moralna načela... kar je točna definicija pranja možganov.
Je pa vsekakor razlika, ali se za prehod iz mesojedega človeka v vegana odločiš zavestno ali pa se pustiš prepričat grdim prizorom v dokumentarnih filmih.
Po drugi strani nas pa z _vseh_ strani bombandirajo z oglasi kako je meso dobro, mesni izdelki gor, dol, kamorkoli pogledaš so povsod v ospredju mesni izdelki. Kar je seveda spet pranje možganov, zato da bi ljudje kupili meso namesto nadomestkov....ki so praktično istega okusa.
le primer, kako se s pranjem možganov da popolnoma spremeniti človekove navade...
Za mesojede ljudi pa je recimo povsem normalno zajtrkovati recimo kosmiče z alpskim mlekom, za kosilo imeti pašto z bologneze omako in neko hrenavko za večerjo. Vegi, ki ima drugačne navade in drugače "oprane" možgane, bo mnenja da je to nagravžno in da bi se vse dalo nadomestiti z nadomestki. Namesto alpskega mleka bodo pili sojino mleko, namesto zrezkov bodo jedli nadomestke itd.
Zakaj nekdo postane vegan? Zaradi dokumentarcev ki prikazujejo kruto mučenje živali v farmah, klavnicah itd. Pač jim z dokumentarcem operejo možgane in spremenijo njihove navade in moralna načela... kar je točna definicija pranja možganov.
Je pa vsekakor razlika, ali se za prehod iz mesojedega človeka v vegana odločiš zavestno ali pa se pustiš prepričat grdim prizorom v dokumentarnih filmih.
Po drugi strani nas pa z _vseh_ strani bombandirajo z oglasi kako je meso dobro, mesni izdelki gor, dol, kamorkoli pogledaš so povsod v ospredju mesni izdelki. Kar je seveda spet pranje možganov, zato da bi ljudje kupili meso namesto nadomestkov....ki so praktično istega okusa.
le primer, kako se s pranjem možganov da popolnoma spremeniti človekove navade...
Why so serious?
Zgodovina sprememb…
No pa sej mesojedci dejansko jemo živali ki so gojene zato da jih pojemo. Veg*.* so se pač odločili da oni ne bojo.
Torej dejstvo in odločitev na podlagi dejstva, do tu ne vidim pranja. Pranje se dogaja od tu naprej, ko se strani dogovarjata o tem komu je bolje :D
Torej dejstvo in odločitev na podlagi dejstva, do tu ne vidim pranja. Pranje se dogaja od tu naprej, ko se strani dogovarjata o tem komu je bolje :D
sem poslušal veliko ljudi ki so govorili da so kakih 25 let brez problema jedli meso živali ki so gojene zato da jih pojemo.
Potem pa jim je nekdo stvar prikazal takole: predstavljaj si da bi bil TI rojen zato da te bo točno določenega dne nekdo zaklal in prodal dele tvojega telesa naprej.
Predstavljaj si tudi da bi ženske oplodili samo zato da bi imele mleko in bi jim otroke takoj po rojstvu odvzeli.
Predstavljaj si da te je 5 sekund pred smtrjo na smrt strah in gre vsa ta groza potem v meso v obliki hormonov.....in nekdo bo to pojedel.
no zdaj pa se predstavljaj da si nekdo na podlagi takih izjav odloči da bo postal vegan. Torej ne da bi se sam odločil vendar mu nekdo drug predstavi dejstva in nekoga prepriča v to, da živali trpijo in ne bi trpele če ljudje ne bi jedli mesa. Torej nekoga prepriča, da je veganstvo boljše od konzumiranja mesa in mlečnih izdelkov.
Še dodatek, ki dodatno prepriča ljudi da iz mesojedih postanejo vegani: ljudje pravijo da mesna industrija mora obstajat zato da ustvarijo dovolj hrane za vse ljudi na svetu. Nihče pa ne pove koliko zelenjave se porabi da se nakrmi vse živali v farmah.... ljudje potem nekako avtomatsko postanejo vegeterjanci ko to slišijo.
Poudarjam da ne navajam resničnih dejstev, le prikazujem kako bi se dalo nekomu oprat možgane da iz mesojedega člvoeka postane vegeterjanec ali vegan. To je samo primer.
Kot sem rekel, če se zavestno odločiš je ok. Si se odločil na podlagi izkušenj. Če pa te nekdo drug prepriča........
Potem pa jim je nekdo stvar prikazal takole: predstavljaj si da bi bil TI rojen zato da te bo točno določenega dne nekdo zaklal in prodal dele tvojega telesa naprej.
Predstavljaj si tudi da bi ženske oplodili samo zato da bi imele mleko in bi jim otroke takoj po rojstvu odvzeli.
Predstavljaj si da te je 5 sekund pred smtrjo na smrt strah in gre vsa ta groza potem v meso v obliki hormonov.....in nekdo bo to pojedel.
no zdaj pa se predstavljaj da si nekdo na podlagi takih izjav odloči da bo postal vegan. Torej ne da bi se sam odločil vendar mu nekdo drug predstavi dejstva in nekoga prepriča v to, da živali trpijo in ne bi trpele če ljudje ne bi jedli mesa. Torej nekoga prepriča, da je veganstvo boljše od konzumiranja mesa in mlečnih izdelkov.
Še dodatek, ki dodatno prepriča ljudi da iz mesojedih postanejo vegani: ljudje pravijo da mesna industrija mora obstajat zato da ustvarijo dovolj hrane za vse ljudi na svetu. Nihče pa ne pove koliko zelenjave se porabi da se nakrmi vse živali v farmah.... ljudje potem nekako avtomatsko postanejo vegeterjanci ko to slišijo.
Poudarjam da ne navajam resničnih dejstev, le prikazujem kako bi se dalo nekomu oprat možgane da iz mesojedega člvoeka postane vegeterjanec ali vegan. To je samo primer.
Kot sem rekel, če se zavestno odločiš je ok. Si se odločil na podlagi izkušenj. Če pa te nekdo drug prepriča........
Why so serious?
Zgodovina sprememb…
Če pa te nekdo drug prepriča........
a potem imajo oprane možgane tudi tisti ki verjamejo da je zemlja okrogla
ker ne verjamem da je kdo to na lastne oči videl (razen parih astronavtov)
seveda...
potem ne razumeš definicije "oprani možgani"
z drugimi besedami: niso te dobro informirali
ja kaj nej bi blo drugega... na podlagi izpovedi nekoga drugega, verjameš da je tako... sej nič narobe s tem... večino informacij v življenju tako dobimo...
matev, ne nimajo.
Ker s tem da meniš da je Zemlja krogla, ravna ali bilokakšna, se tvoja moralna načela, prepričanja in ostalo ne spremeni. Spremeni se le tvoja predstava o tem kakšna je zemlja.
To potemtakem ni pranje možganov.
Ker s tem da meniš da je Zemlja krogla, ravna ali bilokakšna, se tvoja moralna načela, prepričanja in ostalo ne spremeni. Spremeni se le tvoja predstava o tem kakšna je zemlja.
To potemtakem ni pranje možganov.
Why so serious?
Zgodovina sprememb…
Bananovec ::
Pa saj Zemlja ni okrogla, le podobna je krogli.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple
LordTado ::
Škoda ker madoratorji brišejo poste ki jih ne razumejo...
Očitno se jim da hitro oprat možgane:)
Škoda ker madoratorji brišejo poste ki jih ne razumejo...
tale post bo verjetno kaj hitro izginil
zadnji 3 posti (vse do Mateva) so totalni offtopic napisan izključno z namenom uničiti debato zato upam da bodo hitro izginili.
Why so serious?
Zgodovina sprememb…
LordTado ::
Ja naj jih zbrišejo ampak če nekaj ne razumejo potem ne pomeni da ne sodi v topic ali?
To se je delalo pred 1000 leti:)
Z izbrisanim postom se hotel povedat tole...
http://www.zloba.si/vzgoja-je-pranje-mo...
To se je delalo pred 1000 leti:)
Z izbrisanim postom se hotel povedat tole...
http://www.zloba.si/vzgoja-je-pranje-mo...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LordTado ()
Napisal si neargumentirano enovrstičnico. To je vse kar si hotel povedat.
Ta link pa je veliko boljši od tvojeg enovrstičnice.
Vzgoja kot taka je definitivno pranje možganov. V šoli nas recimo učijo kako je naša država oh in sploh dobra z nami, starši se odločijo ali bomo krščeni ali ne, ali bomo vegani ali mesojedi. Potem otrok pride v šolo in je z vseh strani bombardiran s podatki. nekateri zagovarjajo tak stil oblačenja, drugi drugačen stil, tretji pravijo da mora biti samosvoj.... in v končni fazi vidiš da kakorkoli se otrok odloči, ima neka industrija dobiček zaradi tega, saj bo poslušal določen stil glasbe in se oblačil v določena oblačila itd itd itd...
Tisti ki pri 12 posluša hip-hop bo z vso odločnostjo trdil da je metal kar nekaj, drugega kot ohlapnih hlač niti ne bo znal obleči itd itd itd. Pač mu je mtv opral možgane...
Ta link pa je veliko boljši od tvojeg enovrstičnice.
Vzgoja kot taka je definitivno pranje možganov. V šoli nas recimo učijo kako je naša država oh in sploh dobra z nami, starši se odločijo ali bomo krščeni ali ne, ali bomo vegani ali mesojedi. Potem otrok pride v šolo in je z vseh strani bombardiran s podatki. nekateri zagovarjajo tak stil oblačenja, drugi drugačen stil, tretji pravijo da mora biti samosvoj.... in v končni fazi vidiš da kakorkoli se otrok odloči, ima neka industrija dobiček zaradi tega, saj bo poslušal določen stil glasbe in se oblačil v določena oblačila itd itd itd...
Tisti ki pri 12 posluša hip-hop bo z vso odločnostjo trdil da je metal kar nekaj, drugega kot ohlapnih hlač niti ne bo znal obleči itd itd itd. Pač mu je mtv opral možgane...
Why so serious?
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Z lažnimi tviti Elona Muska do 28 BTC v enem dnevuOddelek: Novice / Kriptovalute | 12044 (7915) | Timurlenk |
» | Verouk kot oblika pranja možganov (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Problemi človeštva | 18783 (14166) | Barakuda1 |
» | Kdo je po vašem vreden zaupanja ? SNS Zmaga Jelinčiča ali Stranka slovenskega narodaOddelek: Problemi človeštva | 2597 (1715) | Coinbird |
» | Zakaj se cerkev ni združjiva z državo? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 6864 (5605) | Asgard |
» | Major TrohaOddelek: Loža | 2010 (1480) | Thomas |