Forum » Pomoč in nasveti » Slike v Wordu 2007
Slike v Wordu 2007
Capri ::
Pozdravljeni,
nikjer ne najdem rešitve za mojo težavo, namreč, rada bi naredila kazalo slik. Ker moram slike najprej poimenovati skladno s poglavji (prva slika se pojavi v 5. poglavju, zato želim sliko poimenovati Slika 5.1, naslednjo 5.2, potem 6.1 in podobno naprej), sem se ravnala po postopku Sklici - Vstavi napis. Izbrala sem oznako Slika, izbrala položaj "Nad izbranim elementom". Zaplete se pri Napisu, kajti kakorkoli označim oznako, vedno se pojavi še številka 1, ki je popolnoma odveč. Nočem, da mi piše 5.1 1 in 5.2 1, ampak ne vem, kaj naj naredim, da bo ta dodatna enica izginila. Tudi, če sama vnesem svojo oznako (torej Slika 5.1), mi v vrstici Napis avtomatsko napiše Slika 5.1 1.
Upam, da mi bo znal kdo pomagati, ker me tale Word že počasi spravlja ob živce.
Hvala in LP
nikjer ne najdem rešitve za mojo težavo, namreč, rada bi naredila kazalo slik. Ker moram slike najprej poimenovati skladno s poglavji (prva slika se pojavi v 5. poglavju, zato želim sliko poimenovati Slika 5.1, naslednjo 5.2, potem 6.1 in podobno naprej), sem se ravnala po postopku Sklici - Vstavi napis. Izbrala sem oznako Slika, izbrala položaj "Nad izbranim elementom". Zaplete se pri Napisu, kajti kakorkoli označim oznako, vedno se pojavi še številka 1, ki je popolnoma odveč. Nočem, da mi piše 5.1 1 in 5.2 1, ampak ne vem, kaj naj naredim, da bo ta dodatna enica izginila. Tudi, če sama vnesem svojo oznako (torej Slika 5.1), mi v vrstici Napis avtomatsko napiše Slika 5.1 1.
Upam, da mi bo znal kdo pomagati, ker me tale Word že počasi spravlja ob živce.
Hvala in LP
prtenjam ::
Iz vašega pisanja ne razumem natančni kako ste se lotili označevanja a v Wordu 2007 je slednje skrajno preprosto. Ko vstavite napis, se vam odpre okno na katerem kliknite še gumb 'Oštevilčenje', ki vam zopet odpre novo okno in na tem oknu označite, da želite v sklicu tudi številko poglavja... To je vse.
Kar se tiče enice pa vprašanje od kot bi se vam vzela... Malce sumim, da vi ročno vpisujete številke slik in potem je vsaka nova slika avtomatično prva in dobi številko 1? Sicer pa morate pritisniti kombinacijo ALT+F9 in boste namesto besedila videli kode Wordovih polj....
Kar se tiče enice pa vprašanje od kot bi se vam vzela... Malce sumim, da vi ročno vpisujete številke slik in potem je vsaka nova slika avtomatično prva in dobi številko 1? Sicer pa morate pritisniti kombinacijo ALT+F9 in boste namesto besedila videli kode Wordovih polj....
Matjaž Prtenjak
https://mnet.si
https://mnet.si
Capri ::
Vse sem naredila tako, ampak sem zdaj le pogruntala v čem je hec: Word je "pametnejši", saj upošteva tudi podpoglavje, na kar sem jaz pozabila. Ker imam prvo sliko v poglavju 5.1, je torej slika poimenovana 5.1 1. No, morda bo v pomoč še komu.
Vseeno najlepša hvala in LP
Vseeno najlepša hvala in LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [divXvid] Gorenje predvajalniki (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 33947 (7778) | copkacopi |
» | [divXvid] Xoro predvajalniki (strani: 1 2 3 4 … 39 40 41 42 )Oddelek: Zvok in slika | 227985 (38491) | fr33sat |
» | Word: slika (sklic | napis) v besedilu omenjen ?Oddelek: Programska oprema | 8338 (7782) | mikeyq |
» | Olimpijske igre v HD (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 9103 (6442) | KoMar- |
» | kako ugotoviti ali je 4.1 al 5.1??Oddelek: Strojna oprema | 876 (716) | jRk0 |