Forum » Zvok in slika » Dva monitorja, VGA+DVI?
Dva monitorja, VGA+DVI?
guest #44 ::
Kupujem nov monitor pa mam par prašanj:
1. Moja grafična (radeon 5670, 512 mb RAM) ima VGA ter DVI izhod. Od prej imam tudi en VGA->DVI adapter. Ali to pomeni, da lahko furam dva monitorja na isti grafi, če moj star vga monitor pustim na vga, novega pa dam na DVI?
2. Ker moj sedanji monitor ima native resolution 1280x1024 novi pa so widescreen pa še višje resolucije, bi se oči malo zajebavale. Se da kako enostavno rešit to težavo?
3. Če bi uporabljal samo ta nov monitor...se priporoča DVI ali VGA? Kr opazna razlika v ceni...kaj sploh pridobim z DVI?
tnx
1. Moja grafična (radeon 5670, 512 mb RAM) ima VGA ter DVI izhod. Od prej imam tudi en VGA->DVI adapter. Ali to pomeni, da lahko furam dva monitorja na isti grafi, če moj star vga monitor pustim na vga, novega pa dam na DVI?
2. Ker moj sedanji monitor ima native resolution 1280x1024 novi pa so widescreen pa še višje resolucije, bi se oči malo zajebavale. Se da kako enostavno rešit to težavo?
3. Če bi uporabljal samo ta nov monitor...se priporoča DVI ali VGA? Kr opazna razlika v ceni...kaj sploh pridobim z DVI?
tnx
amigo_no1 ::
1. Da.
2. Višja resolucija ni bavbav.Lahko tudi povečaš velikost fontov (iz 100% na recimo 110%).
3. Pri malih resolucijah je vseeno (do 17"), pri velikih DVI.
Slike je bolj ostra, ni meglena.
2. Višja resolucija ni bavbav.Lahko tudi povečaš velikost fontov (iz 100% na recimo 110%).
3. Pri malih resolucijah je vseeno (do 17"), pri velikih DVI.
Slike je bolj ostra, ni meglena.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
guest #44 ::
aha tnx.
Edino to bi še poudaru. Ko preideš iz ene resolucije na drugo se oči nekaj časa privajajo na drugi "fokus", vsaj meni, in v tem obdobju ti povzroča tak slab občutek v očeh. Sklepam, da druge rešitve razen imet dva enaka monitorja ni.
Edino to bi še poudaru. Ko preideš iz ene resolucije na drugo se oči nekaj časa privajajo na drugi "fokus", vsaj meni, in v tem obdobju ti povzroča tak slab občutek v očeh. Sklepam, da druge rešitve razen imet dva enaka monitorja ni.
tony1 ::
Tudi sam sem dolgo časa zagovarjal čim večji monitor s čim manjšo resolucijo, ravno zaradi velikosti pike (ja, ja, slep ko krt itd., ne... :)).
Ampak pri nakupu novih monitorjev (vzel 2, ker je to za normalno delo minimum) nisem imel druge izbire, in kljub temu nimam nobenih težav. Pač tekst v firefoxu povečaš, kolikor je treba, Win7 imajo pa tudi čisto OK možnosti za povečanje pisave.
Ampak pri nakupu novih monitorjev (vzel 2, ker je to za normalno delo minimum) nisem imel druge izbire, in kljub temu nimam nobenih težav. Pač tekst v firefoxu povečaš, kolikor je treba, Win7 imajo pa tudi čisto OK možnosti za povečanje pisave.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse o LCD od A-Ž (strani: 1 2 3 4 … 165 166 167 168 )Oddelek: Kaj kupiti | 1028670 (24068) | KTr1sk |
» | 4K monitorji (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Kaj kupiti | 74490 (24332) | Yenk |
» | Kateri monitor? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 22057 (17258) | hotig |
» | kateri 22" lcd monitor? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Kaj kupiti | 50759 (22404) | silo |
» | Monitor 19"Oddelek: Zvok in slika | 1854 (1091) | CaqKa |