» »

Kateri monitor?

Kateri monitor?

1 2
3
»

psyke ::

yayo je izjavil:

Test se da tudi prevest z Google Translate:) Drugače je pri nas najnižja cena za zr2440w okoli 380 evrov, morda deset manj pri eni online tgovini na katero vsake toliko naidem pri poizvedovanju ampak jo najdi.si zelo poredko prikaže, tako, da si niti imena nisem zapomnil. (stran ima črno ozadje, mislim, da so črke rdeče).
Drugače je test, ki si ga linkal čisto privaten in vemo kako je to z robo, ki smo jo sami kupili, ponavadi nas podzavest prepriča, da spregledamo hibe in poveličamo odlike, vsaj sam poznam veliko pacientov, ki imajo "najboljši" avto, televizor, grafično, termoakumulacijsko... Je precej tipično za slovensko varianto alfa samca. ;)
Tudi mene matra isti monitor ampak čakam na teste od TFTcentral in prad.de, oba portala imata monitor že nekaj časa na testiranju, ampak še ničesar nista objavila. Mi je skoraj malce sumljivo...
Drugače ima baje HP malce boljšo svetilnost kot DELL in manj "migetanja" slike pri zelo nizki osvetljenosti. (in je 200 evrov dražji...)
Tukaj se nekaj malega govori.
In opažam, da imajo LED monitorji vsi po vrsti izražen in lisast baclight bleed, na žalost.


se popolnoma strinjam. če boš izvedel kaj novega mi sporoči.. me zanima za katerega se boš odločil, jaz enostavno nimam časa da bi preveč brskal po testih:) monitor bi pa rad kupil čimprej.. je pares da imata oba isti panel(edino backlight jakosti se malo razlikujeta), torej ne bi smelo biti prevelikih razlik, kateregakoli kupiš ne boš dosti mimo vsekal... hp je mogoče boljše opremljen.. zato se nagibam bolj k hpju trenutno čeprav me dell tudi vleče haha :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: psyke ()

Niet1986 ::

Razmišljam o nakupu novega monitorja. Imam 7 let starega (katodnega). Zanima me, zakaj občasno piska (en dooolg pisk)? Imam občutek, da se mu čas počasi izteka. ;)

Zanima me, ali obstajajo plazma monitorji za računalnik in ali so boljši kot LCD?

Dr_M ::

Plazma so samo tvji. Za monitor nisi primerni, ker nimajo tako ostre slike, pa se staticna slika jim ne odgovarja.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

mevdenko ::

na mojem samsungu 930bf 19inch (star cca 5 let) je postala temnejša slika. Če premikam svetlost nad 50% je skoz enaka, ne morem povečati svetilnost. Dol gre normalno.
Se mi zdi da je za odtenek premajhna svetlost-malce moteče.

Je čas za menjavo?


Se opravičujem ker ne spada vprašanje pod temo, ni vredno odpirati nove teme samo zaradi tega vprašanja.

manniac ::

ja jst bi zamenjal, ker je monitor tudi, že dosti star, sam sem ravno zamnjal 6 let star monitor zaradi težav

mevdenko ::

malce prej sem restartal računalnik, in teh težav več ni bilo. Se mi je že parkrat zgodilo v zadnjih dneh da je temnejša slika po zagonu compa. Včasih da, včasih ne. Nevem a je napaka v monitorju ali grafični kartici na compu? res čudno.

bkorpi ::

Pozdravljeni!

Že nekaj čase se odločam za nakup novega monitorja...Trenutno imam par let starega samsunga,23 inch 1920*1080 in star 17 inch lcd monitor.
zdej bi tega manjšega zamenjal za 24+ (V srednjeročnem planu imam namen kupi dell u3011, vendar je to odvisno od finančnih prilivov) in
resolucijo 1920*1200 +. Ker imam namen oba zamenjat,vendar ker ne gre vse na enkrat, razmišljam, da bi kupil najprej dell u2412m

http://accessories.us.dell.com/sna/prod...

To da nima HDMI me tolko ne moti,ker bi ga priklopil na dvi, na laptopu pa žal nimam hdmi 1.3, tak da itak ne pride v poštev.

Nisem zahteven uporabnik, niti ne uporabljam zahtevnih grafičnih program, za katere bi potreboval kvaliteten monitor, potrebujem pa veliko delovno površino, žal pa taki monitorji niso ravno poceni, tak da...

A se vam zdi tale dell u2412m ok za mojo uporabo?Mal mi je nesmiselno dat še 150€ zraven za u2410,ker mi ne bo dal nč več,kot tale (vem da je kvalitetnejši) A bo kasnej,če dodam še u3011 med njima velika razlika v kvaliteti slike? trenutna dva monitorja imata precejšnjo razliko v svetilnosti, ni ravno moteča,vendar tut ne neopazna....

hvala za nasvet.

yayo ::

Mislim, da U2412m v svoji cenovni kategoriji nima nobene konkurence, zelo mu je podoben HP ZR2440W, ki ima hdmi vhod in vgrajen scaler za primer, da misliš priklapljat PS3 ali dvd/blu ray player. Drugače temeljita na praktično istem LG panelu. DELL je hitrejši, kar plus pri igranju iger. Pri nobenem od teh dveh ne gre za nek super vrhunski proizvod ampak sta za svoj denar oba kar dobra/vsestranska, s tem, da je HP 100 pa več evrov dražji. Še en model, ki spada nekako v isto kategorijo je Samsung S24A850DW ampak so z njim sami križi in težave, po pričevanju kupcev boleha za groznim backlight bleedom, pa še cena je blizu 500 evrov,ne ponuja pa nič bisveno boljšega od dveh zgoraj omenjenih, če odmislimo manj moteč protirefleksni sloj.
Pri mojem Dellu je največji problem, da bela barva v spdnjih kotih bolj meče na rumenkasto, kar je tipično za ta monitor. Če boš kupil, kupi na mIMOVRSTE :)

delfinus ::

Tudi jaz imam monitor Dell U2412M ze nekje od oktobra in ga lahko samo pohvalim. Odlicen produkt za posteno ceno. Kar prikazuje v multimediji, spilih, filmih in desktopu je preprosto super. Redko kdaj me kak produkt tako razveseli, no ta me je. Lahko pa omenim se, da tudi nimam problema, da bi imel belo barvo ob robovih rumenkasto. Cez cel panel je Dell pri meni konsistenten.

Nastavitve, ki jih uporabljam trenutno so:

brightness: 50
Contrast: 75
R: 90
G: 83
B: 98
Sharpness: 40

lp, d.

hotig ::

Pozdravljeni
Kupit nameravam monitor 22-24". Uporabljala ga bo mama na domačem računalniku (word, excel, internet, skype, občasno kakšen film). Rad bi čim boljšo zadevo, ki bo delovala kvalitetno vsaj 5 let, ker so sredstva omejena. Torej iščem najboljši P/P do max 200e. Rad bi predvsem kakovost, ker ma mama očala in dosti časa presedi za računalnikom (delo, zabava).

Hvala in L.P.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

27" monitor (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7021733 (13921) scipascapa
»

24" monitor do €300

Oddelek: Kaj kupiti
345294 (4041) ZaphodBB
»

Kateri 24" ali več monitor ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7810386 (7875) kmetek
»

Monitor LCD-LED 1920x1200

Oddelek: Kaj kupiti
92263 (2043) cekr
»

Kateri monitor

Oddelek: Pomoč in nasveti
122037 (1695) barocco

Več podobnih tem