» »

Delujoč reaktor hladne fuzije kmalu v vsakem domu!

Delujoč reaktor hladne fuzije kmalu v vsakem domu!

««
17 / 31
»»

Loocas ::

Torej boste temo zasmetili z 101 scamom....

Hvala! Ne rabim!

PS: Tud sam poznam en scam. Sosedov mulc je reku eni bjondi, da ji bo pokazal lulčka, če mu ona prvo pokaže joške. No ona mu pokaže joške, on jo pa slika. Reva ni vidla njegovega lulčka.. Iz tega lahko zaključimo, da je Rossi scam.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Loocas ()

JanK ::

Poanta je bila, da je nategnil ljudi, ki bi jim ti in jaz (mogoce ne konkretno, ampak ves kaj mislim) zaupali svoj denar. Ekspertom na svojem podrocju! Financnikom! Ceprav:

Concerns about Madoff's business surfaced as early as 1999, when financial analyst Harry Markopolos informed the U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) that he believed it was legally and mathematically impossible to achieve the gains Madoff claimed to deliver. According to Markopolos, he knew within five minutes that Madoff's numbers didn't add up, and it took four hours of failed attempts to replicate them to conclude Madoff was a fraud.[58] He was ignored by the Boston SEC in 2000 and 2001, as well as by Meaghan Cheung at the New York SEC in 2005 and 2007 when he presented further evidence. He has since published a book, No One Would Listen, about the frustrating efforts he and his team made over a ten-year period to alert the government, the industry, and the press about the Madoff fraud.

A stekas! Tip je desetletje nategoval profesionalce v istem biznisu!

Primerjaš finančne transakcije s tehnično inovacijo, ki jo stranka pred nakupom lahko preveri.

Daj zresni se.

Vikking ::

Loocas je izjavil:

Primerjaš finančne transakcije s tehnično inovacijo, ki jo stranka pred nakupom lahko preveri.

Daj zresni se.

Po njegovih izjavah, da bo do leta 2013 že začel prodajati manjše enote posameznikom, lahko sklepam da bo nekako v 2 letih popolnoma jasno, če je Madoff wannabe ali pa kandidat za Nobelovo nagrado.
Do takrat sklepam da njegova zadeva ne deluje oz. me podatki njegovih merjenj in razlag ne prepričajo. Bo pa treba malo več kot filmček na youtube ter njegova beseda da deluje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vikking ()

Nič bat. Ne boš rabil čakat leto ali dve.
Njegova naslednja dobava čez cca 2 meseca bo stranki, ki ne bo tako skrivna. Po vsej verjetno se bo sama stranka razkrila javnosti in povedala, če zadeva deluje.

dzinks63 ::

Tega ne bo nikoli v maloprodaji, ker bi rosi brez profita končal svoj posel. Kakor hitro bi se pojavilo , bi Kitajci to skopirali in v milijonskih količinah prodajali. On bi le rad pobiral donacije za razvoj kateri ne bo nikoli končan.

V tem trenutku noče nobenih donacij.. tako da ne bluzi. Donacije so prišle v poštev pol leta nazaj. Zdaj nič več.

Vikking ::

dzinks63 je izjavil:

Tega ne bo nikoli v maloprodaji, ker bi rosi brez profita končal svoj posel. Kakor hitro bi se pojavilo , bi Kitajci to skopirali in v milijonskih količinah prodajali. On bi le rad pobiral donacije za razvoj kateri ne bo nikoli končan.

ecat.com: ECAT Home unit ranging from 5-10kW. (TBD but probably available in 2013)

Okapi ::

cim se pojavi nekaj kar ni v skladu z vaso logiko, zelo hitro dismissate...
Kar ni v skladu z znanimi fizikalnimi zakoni, in za kar ni prepričljivih dokazov, z veseljem takoj "dismissam". Zaenkrat se še nisem nikoli zmotil, pa to počnem že recimo četrt stoletja (pred tem sem pa v mladosti natančno preštudiral Daenikena in Castanedo, naredil kirlianovo kamero ...).

O.

Lion29 ::

ssej verjetno tudi ce si se zmotil, tega seveda ne priznas, ne?

sicer ti zaradi mene lahko komot dismisas (brez prepricljivih dokazov) ne pustim pa, da men i pametujes, da tudi jaz naj dismissam in da sem butelj, ker ne.... za razliko od tebe, sam raje verjamem prepricljivim dokazom (bodisi za bodisi proti)
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

Okapi misli, da je treba v vsakem postu napisat, da to pa že nikakor ne dela.
Ti si napisal 3x toliko postov, da zadeva deluje, kot sem jih jaz, da je nateg. V čem je problem? Dokler bodo taki kot ti zavajali naivne bralce, imam jaz pravico opozarjati na nateg.

O.

Ti si napisal 3x toliko postov, da zadeva deluje, kot sem jih jaz, da je nateg. V čem je problem? Dokler bodo taki kot ti zavajali naivne bralce, imam jaz pravico opozarjati na nateg.

dej dej dej.. mislim.. pa kaj ti pa je... navajam novice o tej stvari.. NIČ ne pišem v vsakem postu, da deluje

imam jaz pravico opozarjati na nateg.

o dokazih, da je nateg, pa sanja svinja kukuruz.

Zgodovina sprememb…

za razliko od tebe, sam raje verjamem prepricljivim dokazom (bodisi za bodisi proti)
Očitno imaš neko zelo nenavadno predstavo o tem, kaj je prepričljiv dokaz. Ker za zdaj o e-catu ni bilo niti neprepričljivega dokaza, da deluje, bilo pa je nekaj prepričljivih dokazov, da gre za nateg.

O.

Nikakršnih prepričljivih dokazov ni, da gre za nateg.

Sem jih že našteval v tej temi, ne bom se ponavljal.

O.

A med drugim tudi to, ker je Rossi plešast, pa še Italijan po vrhu?

Aston_11 ::

Da je razlog italijanskost, je pa bila moja ideja. Živim (sem) blizu meje in me je vedno čudilo, kako lahko paštašutarji sploh kaj sestavijo, kar dela. Predsodek pač. Ali pa ne.

guest #44 ::

Italjani so šalabajzerji...sicer neki poskušajo, se pa jim vsake tolko kaj userje.

Matev ::

kere fore, res... uničujete temo s svojim afnanjem iz zdaj naj bi se še jaz vam opravičeval??

iz vseh postov ki si jih ustvaril
kar veje to da si en navaden bizgec

-valvoline- ::

Če zadeva res deluje,mogoče se Rossi boji za lastno življenje in zato projekt pelje previdno in počasi.Jaz bi se tudi bal če bi bil v njegovi koži. Ni ga vraga da ga neb velke nacionalne in multinacionalne energetske korporacije dal takoj fentat čeb se on preveč eksponiral.Think about that.

Zgodovina sprememb…

rosijev projekt deluje če se vanj vlaga denar
če denarja ni - potem tudi projekt zamre

zatorej to ni perpetum mobile

Lion29 ::

o kaksnem perpettumu mobile ti bluzis?
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

Limit-sky ::

Okapi je izjavil:

cim se pojavi nekaj kar ni v skladu z vaso logiko, zelo hitro dismissate...
Kar ni v skladu z znanimi fizikalnimi zakoni, in za kar ni prepričljivih dokazov, z veseljem takoj "dismissam". Zaenkrat se še nisem nikoli zmotil, pa to počnem že recimo četrt stoletja (pred tem sem pa v mladosti natančno preštudiral Daenikena in Castanedo, naredil kirlianovo kamero ...).

O.

Pravi nkdo, ki je že na začetku te teme napisal, da se na videu vidi kabel na vrhu naptave... :))
In, da se delci lahko gibljejo z neskončno hitrostjo in potem upočasnujejo na svetlobno. No, potem so bili pa seveda znanstveniki krivi, da niso izmerili prav. Zdaj je menda kilometer krajši. :))
Seveda je potem treba narediti "backup" in povedati, da sploh ne trdi, da to ni nemogoče.
Saj jaz ne trdim, da si kreten ampak vse kaže prav na to in se bom popravil, če bodo odkrili, da je kabel na vrhu naprave bil celi nateg.

Pa dajte kakšen mail napisat tem inštitucijam, ki bodo opravljali meritve, da naj ne zapravljajo denarja in naj samo tisti kabel na vrhu izpulijo in bo vse razrešeno.

jest10 ::

Limit-sky, ti ne vidiš nobene razlike med poizkusom v Cernu, ter rossijevem palamudenju?:| V Cernu dejansko obstaja možnost, da so meritve pravilne, kar bodo preverili tudi na nekaj drugih krajih-torej so postopki meritev dobro znani.
Pri Rossiju pa je znanega kaj? Neodvisne meritve so bile/bodo narejene kje? Princip delovanja je znan? itd

Eno je znanost, drugo je nateg

Jaz nič ne trdim, Okapi pravi, da so se v Cernu zmotili pri meritvah, druge ni. V zadnjem času pa, da kilometer ni 1000 metrov ??? Potem pa trdi, da on lahko opazi hoax na kilometre. :))

Mislim, da bi bil izjemen naslov v medijih "Young forum members from Slovenia debunked E-cat. Rossi was a scammer, they warned a year ago."

limitskaj
o čem ti to a o cernu ali o rosiju

-valvoline- je izjavil:

Če zadeva res deluje,mogoče se Rossi boji za lastno življenje in zato projekt pelje previdno in počasi.Jaz bi se tudi bal če bi bil v njegovi koži. Ni ga vraga da ga neb velke nacionalne in multinacionalne energetske korporacije dal takoj fentat čeb se on preveč eksponiral.Think about that.

Ce je zadeva res tako poceni in delujoca, bi multinacionalke stopile skupaj, in mu ponudile deset milijard dolarjev (brez pretiravanja - to je 20% vsote letnih profitov ExxonMobil in Royal Dutch Shell) za patent. potem pa bi vecno zivele brez umazanih, dragih, nevarnih vrtin, cevovodov in rafinerij, brez kreganja z Greenpeacom in ostalimi podobnimi, izpolnile bi se zelje vec ali manj vseh, vkljucno z njihovimi delnicarji, katerih donosi bi naenkrat divje poskocili. Win-win situacija. Think about that.

WarpedGone ::

Logika.
Jo maš al pa je nimaš.
Zbogom in hvala za vse ribe

zanimivo da v 21 stoletju naletiš na ljudi ki verjamejo v pravljice

očitno je resnična tista; sucker born every minute

Rossi in ostali taksni pa sledijo reku: "It's immoral to let a sucker keep his money". Pardon, mogoce res verjame v to, kar govori, ampak njegova zgodovina pravi drugace.

1. po kakšni logiki, bi bili kupci patenta ravno zdajšna naftna industrija?? Zakaj recimo ne Apple ali pa Google?
2. po kakšni logiki ti misliš, da se nafta uporablja samo v namen transporta oziroma ogrevanja??
3. po kakšni logiki ti misliš, da Rossi sploh hoče prodat patent??

V zadnjem času pa, da kilometer ni 1000 metrov ???
Ja, v Cernu so se očitno zmotili (kar v bistvu priznavajo tudi sami, in prosijo druge za pomoč, da bi ugotovili, kje so naredili napako, ker je sami ne najdejo), kar se ostalih reči tiče, ki si jih napisal, ti pa lahko rečem samo to, da si butelj, ki ne razume, kaj sem hotel povedati s krajšim kilometrom in onimi neskončno hitrimi delci (poguglaj za tahioni).

O.

Loocas je izjavil:

1. po kakšni logiki, bi bili kupci patenta ravno zdajšna naftna industrija?? Zakaj recimo ne Apple ali pa Google?
2. po kakšni logiki ti misliš, da se nafta uporablja samo v namen transporta oziroma ogrevanja??
3. po kakšni logiki ti misliš, da Rossi sploh hoče prodat patent??

1. Vprasaj Valvoline-a, on pravi, da ga zeli naftna oziroma energijska industrija fentati, jaz odgovarjam na to trditev. In kaj ima veze kupec patenta. Zelis reci, da bi ga ExxonMobil dal kazensko fentati, ce bi patent prodal Googlu?

2. 80% nafte gre za energijo.

3. Ker ni debil in ker je lazje pokasirati toliko denarja, da imas do pozne smrti v 90 letu starosti na dan milijon dolarjev "spending money", kot da se moras skrivati pred placanimi morlici (ce je seveda teorija zarote resnicna).

Okapi je izjavil:

V zadnjem času pa, da kilometer ni 1000 metrov ???
Ja, v Cernu so se očitno zmotili (kar v bistvu priznavajo tudi sami, in prosijo druge za pomoč, da bi ugotovili, kje so naredili napako, ker je sami ne najdejo), kar se ostalih reči tiče, ki si jih napisal, ti pa lahko rečem samo to, da si butelj, ki ne razume, kaj sem hotel povedati s krajšim kilometrom in onimi neskončno hitrimi delci (poguglaj za tahioni).

O.

Saj jaz sploh ne trdim, da si ti kreten. Vse kaže sicer na to. Se ti bom pa opravičil, če boš pokazal dokaze za tahione (in ne le hipotetičnih nakladanj), in če bodo km redefinirali.
Do takrat pa... sem jaz butelj in ti kreten. Fine with me.

@JanK

1. LOL
2. Torej ne bo šlo brez vrtin in ostalega sranja, ane...
3. Torej raje 10 mrd, kot pa 100 mrd.. al kako?? Ganz logisch.

JanK je izjavil:

-valvoline- je izjavil:

Ce je zadeva res tako poceni in delujoca, bi multinacionalke stopile skupaj, in mu ponudile deset milijard dolarjev (brez pretiravanja - to je 20% vsote letnih profitov ExxonMobil in Royal Dutch Shell) za patent. potem pa bi vecno zivele brez umazanih, dragih, nevarnih vrtin, cevovodov in rafinerij, brez kreganja z Greenpeacom in ostalimi podobnimi, izpolnile bi se zelje vec ali manj vseh, vkljucno z njihovimi delnicarji, katerih donosi bi naenkrat divje poskocili. Win-win situacija. Think about that.

Nafta = monopol.To je to.Če omenjen reaktor deluje bye bye monopol. Tudi če bi njemu dal xxxxx milijard evrov nimajo zagotovila da podobn stroj jutri ne ponudi nekdo drugi,stroja pač ne moreš patentirat,dejstvo pač ostane da če je zadeva delujoča konec za naftnega monopolističnega lobija.
Sej jaz nikjer ne trdim da naprava 100% deluje,vendar tega ne izključujem.Bomo vidl,potencijala je da vsaj kar se tiče načina in stroškov ogrevanja svet obrne na glavo,če res deluje.

Zgodovina sprememb…

Saj to je to. Ti ljudje imajo tako ali tako dovolj denarja. Njih denar ne zanima. Zanima jih moč, oblast... torej monopol.

-valvoline- je izjavil:

stroja pač ne moreš patentirat

Pri vsem pisanju zadnjih let o "patent trollih", porocilih o tozbah okoli patentov, si bos moral zmisliti kaksno bolj verjetno pravljico.

Drugace pa povej Samsungu, da lahko mirno ignorirajo sodisca in Apple ter prodajajo nespremenjeni Tab, ker se stroja pac ne da patentirati.

JanK je izjavil:

-valvoline- je izjavil:

Pri vsem pisanju zadnjih let o "patent trollih", porocilih o tozbah okoli patentov, si bos moral zmisliti kaksno bolj verjetno pravljico.

Drugace pa povej Samsungu, da lahko mirno ignorirajo sodisca in Apple ter prodajajo nespremenjeni Tab, ker se stroja pac ne da patentirati.

Kdo ima patent za jedrski reaktor? Kdo ima patent za avto? Kdo ima patent za karšnegakoli industriskega stroja ? Halo ?
Al pa vsaj povej mi primer kjer je patentirana neka kemiska ali jedrska reakcija ? lol

Zgodovina sprememb…

Ni vsak patentni urad enak pri odločanju.
Ameriški patentni urad naj bi zavračal vsak vložek patenta, ki se nanaša na hladno fuzijo. Avtomatično.
(prebral tole na večih koncih)

Zgodovina sprememb…

-valvoline- je izjavil:

JanK je izjavil:

-valvoline- je izjavil:

Kdo ima patent za jedrski reaktor?

The Inventors Hall of Fame states that, "Enrico Fermi and Leo Szilard discovered the first nuclear reactor in which nuclear chain reactions are initiated, controlled, and sustained at a steady observable rate." Today, Enrico Fermi’s nuclear reactor is in common use in nuclear power plants. Enrico Fermi and Leo Szilard received U.S. patent #2,708,656 for the nuclear reactor.

Ali onadva ali dedici pobirata licencnino za to je seveda druga storija, ampak ne nakladati, da se ne strojev ne da patentirati.

-valvoline- je izjavil:

Al pa vsaj povej mi primer kjer je patentirana neka kemiska ali jedrska reakcija ? lol

Vsi patenti na zdravila se nanasajo na kemijske reakcije, ane?

Si ze kdaj slisal za Polymerase Chain Reaction s katero pomnozijo fragmente DNA?

Patent wars

The PCR technique was patented by Kary Mullis and assigned to Cetus Corporation, where Mullis worked when he invented the technique in 1983. The Taq polymerase enzyme was also covered by patents. There have been several high-profile lawsuits related to the technique, including an unsuccessful lawsuit brought by DuPont. The pharmaceutical company Hoffmann-La Roche purchased the rights to the patents in 1992 and currently holds those that are still protected.

A related patent battle over the Taq polymerase enzyme is still ongoing in several jurisdictions around the world between Roche and Promega. The legal arguments have extended beyond the lives of the original PCR and Taq polymerase patents, which expired on March 28, 2005.[44]

In da kompletiramo se s patenti s podrocja hladne fuzije (ceprav je "hladna" samo navidez - delci se pospesijo do ekvivalenta milijonov Kelvinov) s Farnsworth Fusorjem

Patents
* Bennett, W. H., U.S. Patent 3,120,475, February 1964. (Thermonuclear power)
* P.T. Farnsworth, U.S. Patent 3,258,402, June 1966 (Electric discharge — Nuclear interaction)
* P.T. Farnsworth, U.S. Patent 3,386,883. June 1968 (Method and apparatus)
* Hirsch, Robert, U.S. Patent 3,530,036. September 1970 (Apparatus)
* Hirsch, Robert, U.S. Patent 3,530,497. September 1970 (Generating apparatus — Hirsch/Meeks)
* Hirsch, Robert, U.S. Patent 3,533,910. October 1970 (Lithium-Ion source)
* Hirsch, Robert, U.S. Patent 3,655,508. April 1972 (Reduce plasma leakage)
* P.T. Farnsworth, U.S. Patent 3,664,920. May 1972 (Electrostatic containment)
* R.W. Bussard, "Method and apparatus for controlling charged particles", U.S. Patent 4,826,646, May 1989 (Method and apparatus — Magnetic grid fields).
* R.W. Bussard, "Method and apparatus for creating and controlling nuclear fusion reactions", U.S. Patent 5,160,695, November 1992 (Method and apparatus — Ion acoustic waves).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JanK ()

Tole ne bo mogoče patentirat. Podobn stroj nekdo drug naredi malenkost na videz drugačnega rezultati podobni in to je to.
Brezplačni patenti? Juhu,no problemo.To je bolj zgodovinsko priznanje nekim znanstvenikom da so neko fizično,kemično,jedrsko itn reakcijo prvi odkrili oz sprobal.Služijo z tem lahko le do takrat k nekdo drug pogrunta kar so oni že prej pogruntal pa konec,oz se dobiček potem eksponencijalno znižuje z vsakim novim ponudnikom.
Kar se zdravil tiče patenti se nanašajo le na nazivu in delovanje samih zdravil.Kemične vsebine ne morejo patentno zaščitit da bi se z tem okoriščal.

Zgodovina sprememb…

kako lahko patentiraš zadevo ki ne deluje

jaz bi recimo patentiral pandorino skrinjico

WarpedGone ::

Tole ne bo mogoče patentirat. Podobn stroj nekdo drug naredi malenkost na videz drugačnega rezultati podobni in to je to.

Ultimate load of shit.
Patenti so svoja štorija, ki dopuščajo preveč mahinacij in zlorab patentne zakonodaje.
Sanjanje, da nekaj pa kr ne bo možno patentirat, ko je možno patentirat državnje žlice z levo roko, ... Škoda časa.

kako lahko patentiraš zadevo ki ne deluje

Odgovor je: ZLAHKA
Patentni urad ni pristojen da preverja, ali tvoja pogrutavščina res dela to kar ti trdiš. Uradniki tam sicer občasno zavračajo zadeve, ki preveč očitno smrdijo, tu pa tam pa vseeno pride skozi tudi kakšna čista brezvezerija. V principu lahko patentiraš hojo po vodi ob petju Ringa Raja. Al je to res možno je povsem druga zgodba in s patentom nima nič. Patent je zaščita nekega mehanizma/postopka, ki *deklerativno* da nek rezultat. Al ga resda al ne, nema veze.

Sploh pa je patentirano že precej takih in podobnih cold fusion, zero energy postopkov/naprav, recimo beardenov MEG, ma številko patenta 6362718, 26. marec 2002. Pa še vedno ne dela, čeprav so trdili precej enako: kako bojo zadevo na velko prodajal.

Če ne dela, pač ne dela.
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

-valvoline- je izjavil:

Pri Rossijevi CF, ce bi seveda delovala, je ziher kak kljucen del naprave brez katerega nobena podobna naprava ne bo delovala - ce prav razumem, naj bi bil kljuc drobljenje niklja na "prav" nacin. Ce patentira zunanje dimenzije in barvo naprave, je pa itak nesposoben.

Če ne dela, pač ne dela.

koliko poiskusov je potreboval Edison do odkritja žarnice, kot jo poznamo danes? 400 al koliko...
še dobro, da ni odnehal po petem ali šestem poiskusu....

Enrico Fermi and Leo Szilard received U.S. patent #2,708,656 for the nuclear reactor

Samo kot zanimivost:
Patent number: 2708656
Filing date: Dec 19, 1944
Issue date: May 17, 1955

To pomeni, da je patent potekel 16. maja 1975. Za izvirni patent torej nihče več ne pobira licenčnine, imajo pa sigurno Westinghouse in druščina dovolj drugih patentov, povezanih z jedrskimi reaktorji, da dandanes ne moreš kar iz nule narediti jedrske centrale, ne da bi kakšnega kršil (oziroma plačal).

Kar se zdravil tiče patenti se nanašajo le na nazivu in delovanje samih zdravil.Kemične vsebine ne morejo patentno zaščitit da bi se z tem okoriščal.
:)) Še en, ki nima niti najmanjšega pojma, pa ga to niti za hip ne odvrne, da bi se ne delal pametnega.

O.

Rusi in kitajci ziher plačajo provizijo za jedrske patente,aja pa ZDA in ostali plačajo licenco rusom za helihopterje.

Zgodovina sprememb…

No, zdaj pa poskusi še razložiti, zakaj bi morali ZDA in ostali plačevati licenco Rusom za helikopterje.

O.
««
17 / 31
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prva demonstracija "hladne" fuzije ? (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
847153444 (2427) pegasus
»

MotoGP 2012 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10014285 (11544) Qrents
»

Japonska ugasnila zadnji jedrski reaktor (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
21870993 (62965) gruntfürmich
»

Tudi Belgija bo zaprla svoje jedrske elektrarne (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
24773479 (66161) enadvatri

Brezplačna energija

Oddelek: Loža
394704 (4467) Ziga Dolhar

Več podobnih tem