» »

Nujno - predčasna zaposlitev

Nujno - predčasna zaposlitev

mickey_ ::

Lep pozdrav!

Sem študent zadnjega (3. bolonjskega) letnika informatike, in sem pravkar končal dvomesečno prakso. Sedaj pa mi je ta firma pri kateri delam, ponudila možnost redne zaposlitve (preko študentskega servisa nočejo), začel pa bi z 1. junijem. Na faksu mi je do konca ostal le še zagovor pri enem predmetu, zagovor "poročila" o praksi, ter diploma.

Malce sem zmeden ter presenečen za tako hitro zaposlitev, zato me zanima nekaj stvari:

1. Zanima me če se zdaj redno zaposlim pri njih, lahko normalno opravljam še preostale omenjene obveznosti?

2. Ostanem z tem ko se redno zaposlim vpisan v fakulteto ali kako je to?

3. Prejemam tudi štipendijo, verjetno je ni potrebno vračat ker nisem počakal do izteka statusa ali?

Hvala za odgovore že vnaprej :)

Mavrik ::

1. Zanima me če se zdaj redno zaposlim pri njih, lahko normalno opravljam še preostale omenjene obveznosti?

Ja ostaneš. Še vedno si redno vpisan študent, le privilegijev ne boš imel več.

2. Ostanem z tem ko se redno zaposlim vpisan v fakulteto ali kako je to?

Jap, še vedno si redno vpisan študent.

3. Prejemam tudi štipendijo, verjetno je ni potrebno vračat ker nisem počakal do izteka statusa ali?

Štipendije več ne boš prejemal (ker tam jasno piše v pogodbi, da ne smeš biti redno zaposlen). Kar se tiče vračanja pa boš moral vprašati pri štipenditorju, načeloma ti ni treba vračati če boš v doglednem času končal fakulteto.
The truth is rarely pure and never simple.

Hvala Mavrik ! :)

Torej če sem prav razumel, ostane vse enako (vpisan na fakuleto, itd...) edino kar se spremeni je da ne bom imel študentskih bonov ter delo prek študentskega servisa (in pač vseh drugih stvari ki jih lahko imaš kot študent)?

Glede štipendije bom pa vprašal, vendar tudi sam mislim da nebo potrebno vračat, če v normalnem roku dokončam faks - saj bi v nasprotnem primeru lahko raje doma počival in čakal na štipendijo, tako pa jim "ostane" moja štipendija ki bi jo prejemal do septembra.

Mavrik ::

Torej če sem prav razumel, ostane vse enako (vpisan na fakuleto, itd...) edino kar se spremeni je da ne bom imel študentskih bonov ter delo prek študentskega servisa (in pač vseh drugih stvari ki jih lahko imaš kot študent)?

Ja. Namreč statusa rednega študenta ne izgubiš če se zaposliš (o tem ni nič napisano nikjer), je pa zato pri vseh teh privilegijih (študentski boni, študentski dom, delo preko servisa) v pravilih ko jih vedno podpišeš napisano, da nisi redno zaposlen.
The truth is rarely pure and never simple.

Mavrik je izjavil:

Ja. Namreč statusa rednega študenta ne izgubiš če se zaposliš (o tem ni nič napisano nikjer), je pa zato pri vseh teh privilegijih (študentski boni, študentski dom, delo preko servisa) v pravilih ko jih vedno podpišeš napisano, da nisi redno zaposlen.

hvala za informacije :)

Zanima me še če je potrebno pri banki spremeniti bančni račun iz študentskega na rednega, ali pa to ni potrebno dokler bom redno vpisan na fakulteto?

Hvala!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mickey_ ()

Furbo ::

Pri banki nič ne spreminjaj, če to pomeni da je stvar ugodna in še ne rabiš posojil...
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

St235 ::

Plačo lahko prejemaš na študentski račun. Samo ime računa nima veze z prilivi. Razlika s pokaže pri kakšnih plačilnih karticah, izrednih limitih, kreditih...

Kar se štipendije tiče. Jaz sem mel zoisovo in je bila situacija takšna, da sem štipendijo prenehal dobivat, ko sem se zaposlil. Glede vračanja pa so v pogodbi o štiepndiranuu definirani pogoji kdaj jo vračaš. Jaz sem samo moral prinest potrrdilo, da sem vpisal naslednji letnik oziroma, da sem uspešno zaključil študij.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vpis na srednjo šolo za status (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Šola
426202677 (41494) Filip8
»

Popolna ukinitev študentskega dela: DA/NE (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25322914 (18126) bluefish
»

študij ob delu

Oddelek: Šola
65815 (5566) 'FireSTORM'
»

Obdavčeno študentsko delo pri pavzerjih.... (strani: 1 2 )

686502 (5080) klemen22
»

Študentsko delo obdavčeno v amen ? (strani: 1 2 3 4 5 )

20016300 (12023) gGiF

Več podobnih tem