» »

Vpis na srednjo šolo za status

Vpis na srednjo šolo za status

black ice ::

Letos so v drugem roku razpisali izredno malo mest na VSŠ. Poglej si razpis.

avonladybrid ::

Ali se da vpisati v sš direktno v 1. letnik in ne v izobraževanje odraslih?

iNooby ::

Ja lahko, ampak bo malo sumljivo, ko bodo vsako uro preverjali prisotnost tebe pa nebo. Boš hitro fasal ukor ravnatelja in boš izključen in posledično brez statusa,
Haters gonna hate...

avonladybrid ::

Hm, ja logično.

Še eno vprašanje: Ali potrebuješ ob elektronski prijavi na višje šole še kakšen podatek o uspehu na maturi ipd.?
Ali se da v izobraževanje odraslih prijaviti tudi kasneje, recimo v drugi polovici septembra ali bodo mesta že zasedena?

Zgodovina sprememb…

Skattor ::

Pozdrav,

Mene pa zanima kako je s tem ločenim vpisovanjem VSŠ/UNI programov. Sem študent 2. letnika UNI programa, a sem že izkoristil ponavljanje. To pomeni da imam samo še en prepis, če prav razumem? A bi se pa lahko vpisal na VSŠ program za prihodnje leto, da obdržim status, ter se nato vrnil na star UNI študij z opravljenimi izpiti?

Lp, Nejc

Ice-Heki ::

VSŠ in UNI sta (zaenkrat) še ločena. To pomeni, da se vpis / ponavljanje / prepis na UNI ne šteje med vpis / ponavljanje / prepis na VSŠ.

2. alineja 66. člena (pravice in dolžnosti študentov) Zakona o visokem šolstvu:
lahko enkrat v času študija ponavljajo letnik ali spremenijo študijski program ali smer zaradi neizpolnitve obveznosti v prejšnji smeri ali študijskem programu


Če si ponavljal, pomeni, da si to opcijo že izkoristil. Za dokončanje UNI študija ti tako ostane samo "pavziranje" in opravljanje izpitov (ki so plačljivi!). Seveda pa se za status lahko vpišeš na VSŠ.

Skattor ::

Potem lahko letos pavziram na UNI programu in se vpišem na VSŠ za status, vmes opravljam izpite za "pavzirajoči" program, ter naslednje leto nadaljujem UNI program?
Mene samo zanima če gre oboje hkrati, oz me vpis na VSŠ ne "izpiše" iz UNI?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Skattor ()

Ice-Heki ::

Točno to sem ti napisal.

rožaa ::

živjo!

v glavnem js tut rabim status, ker si bom mogla po vsej verjetnosti plačevati izpite na fakulteti in tudi potem diplomo in mislim delat prek študenta, da si pridobim sredstva za to.. kar pa vemo, da brez statusa ne moreš a ne :))

mam pa nekaj vprašanj in prosim za pomoč.

http://vps.vss-ce.com/VPS/

ta spletni naslov je zdej aktualen za nas, ki hočemo status a ne
-zdej na tem naslovu je kr nekaj razpisanih programov, kateri je pa najboljši oz. katerga se splača izbrat (nimam niti malo pojma katerga nej izberem oz. na katerga se nej prijavim pač 9. septembra ko se bo elektronska prijava odprla)
-a to je zdej kej plačljivo?
-dejansko se prek neta prijavmo na en program in pol je to to al kako? a oni ti pol po pošti še pošljejo potrdilo o vpisu in te stvari?
-s tem bom prijavljena na določeno šolo, ampak mi hodit ni treba?

hvala za odgovore! :)

Ice-Heki ::

1.) pač izbereš enega, ki ima še prosta mesta za redni študij
2.) plačljiva je vpisnina (odvisno od izbrane smeri, ponavadi okrog 30 EUR, za natančen znesek preveri pri šoli, kamor se misliš vpisati)
3.) tako je - preko spleta oddaš prijavnico, potem pa čez nekaj dni (lahko tudi teden ali več) dobiš povabilo na osebni vpis oz. ti sporočijo, kaj moraš poslati k njim, da se vpišeš
4.) tako je (velja v večini primerov)

matejsajn ::

Zivjo mal pomoci bi potreboval. Koncal sem 4.l wšl in sem se odlocil to leto pavzirat zaradi priprav na katerih bom delal za faks. Maturo bom najverjetneje moral pisat drugo leto vsaj se en predmet.Rad bi se vpisal na neko solo v lj. kamor mi ne bo treba hodit, ker mislim cez leto delat. Potrebujem solo kjer mi bodo odobrili subvencionirano mesecno vozovnico in ne samo urbano in pa kamor mi ni treba hodit na pouk.
Prosim vas za cimvec nasvetov.

DeAtHfOrToLd ::

Živjo

Rožaa, a ti si zdej vpisana na visokošolski al univerzitetni program? Kr js mam isti problem zarad statusa, sam sm pa slišala, da če si na visokošolski, da se ne moreš vpisat v višješolsko (ker je to nižja stopnja).
Kdo ve a to drži?

šernk ::

Visokošolski in univerzitetni program sta povezana. Na teh programih se lahko največ 1x preprišeš ali ponavljaš.

višješolski program pa ni povezan in zato nekdo ki je obiskoval visokošolski program in ponavaljal, se lahko vpiše na višješolski program in ponavlja letnik. To velja še letos. V pripravi naj bi bil nov zakon in sistem, ki naj bi povezal vse programe in tudi onemogočil delo tistim, ki so vpisani v 1. Letnik. Ampak kar vem naj vsaj do maja 2014 ne bi bil sprejet.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

alen24 ::

Živjo!

Kolikor vidim, se lahko vpišem na višjo šolo tudi, če sem 1x ponavljal letnik na visokošolskem programu na faxu?? Kako pa je, če se vpišem na katero srednjo šolo, ali je bolje, da se vpišem na izobraževanje za odrasle, kot pa redno v 1. letnik, ker sem videl, da ob ne obiskovanju te izključijo in nimaš statusa??
Zanima me še, ali imam status, če se vpišem na izobraževanje za odrasle v srednjo šolo in kdaj je rok za vpis??

Hvala za odgovor!

mare1351 ::

SE PRAVI če se sedaj vpišem na višjo šolo bom potem ko opravim izpite za pogoj na univerzitetni kjer sem trenutno naslednjega septembra normalno vpisal na uni program ? tudi če zakon sprejmejo med letom ?

prox ::

Lahko kdo malo bolj natančno pove, ker nevem če sem prav razumel, kako je z vpisom? Sedaj sem bil vpisan v 1 letnik UNI program in sem ugotovil da ni to to kar si želim, tako da sem na letošnjem drugem roku dal prijavo na drug program(samo 8 prostih mest).. tako da če bom sprejet bom tam, če pa ne, pa nevem ali naj pavziram ali pa se lahko vpišem v višjo šolo za status za 1 leto, pa se potem spet prepišem v željen program?
>>Rajš sn od slo-tech/a odvisn kot pa od Facebooka<<
|Asus K55VJ | Intel i5-3210m | 8Gb ram | nVidia GT635m|

The Player ::

pozdrav

mene pa zanima katere šole so 100%, samo za status? Da nebi na lepem potem izpisali, ker pač nebi imel prisotnosti. Kaka je praksa? Se to veliko dogaja ali ne? A kej preverjajo?

Zanima me tudi, kje se da najti informacijo koliko stane vpisnina?

;-) ::

Sole za status se niso naredli so pa nekatere kar znane po tem da jih talajo ja

rdecaluc ::

Samo kot opozorilo. Meni so dejali na šoli v Lj katero sem klical, da če prejemate kakršnekoli socialne transferje, da pridejo ponavad pogledat. Oni pa samo rečejo da te niso niti 1x videli. Torej če imaš štipendijo, otr. dotatek ipd. Ni varen vpis!
Est modus in rebus. ,typos

The Player ::

;-) je izjavil:

Sole za status se niso naredli so pa nekatere kar znane po tem da jih talajo ja


nisem ravno mislil šola samo za status, ker take logično ni (oz. so jih ukinili) :)

pač zanima me katera šola je ok za tiste, ki se res vpišejo samo za status in da potem tudi ne izpisujejo ljudi, če potem ne hodijo, da nebi potem čez noč brez statusa ostal.

;-) ::

Jaz mam tud vprašanje.

Po končani srednji je zgledalo takole:
1. sem se vpisal na VISOKOšolski program na FERI, nisem delal izpitov
2. sem se vpisal na Dobo, VIŠJEŠOLSKI program in naredil prvi letnik
3. sem se vpisal v drugi letnik dobe
4. sem ponajvlajl drugi letnik dobe VIŠJEŠOLSKI program-no tu sem še vpisan do oktobra, tudi nebom zmogel

Sedaj me zanima če se lahko vpišem na katerikoli VISOKOšolski program ali kako?

m0LN4r ::

Teoretično lahko. Samo rabiš izpisnico iz Ferija, da se lahko še enkrat vpišeš na drugo smer.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

;-) ::

Uf to je že tri leta nazaj...kaj če se vpišem bilokam ko je prosto mesto na visokošolski program ? Baje da naj bi šlo se vpisat pod Ljubljansko univerzo bilokam, ker se baze podatkov ne "prekrivajo" ?

Matija82 ::

A to misliš tretji rok? Ker drugi je že mimo.

;-) ::

Ja seveda, tegale jutri.

Sicer imam še večjo težavo, jutri od 14 do 22 ure zvečer delam, prijave pa se odprejo ob 16uri in naj bi se bilo treba "expresno" prijaviti...

Iščem torej VISOKOšolski program, ki nima omejitve vpisa in ima dosti prostih mest ? Ma kdo kak predlog ?

iNooby je izjavil:

Ja lahko, ampak bo malo sumljivo, ko bodo vsako uro preverjali prisotnost tebe pa nebo. Boš hitro fasal ukor ravnatelja in boš izključen in posledično brez statusa,Nevem kako je z tem ampak poznam 2 prijatelja, ki sta bila letos vpisana v srednjo šolo, zgubila status oz. so ju izpisali iz šole, in sta še celo leto delala preko študenta ker nobeden tega ne preverja...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ;-) ()

roslo ::

ali ima kdo iz preteklih let kakšno izkušnjo ali je od koga slišal, da so ga tudi iz katere višje strokovne šole izpisali, ker ni obiskoval predavanj?

KruceFix ::

;-) je izjavil:

Ja seveda, tegale jutri.

Sicer imam še večjo težavo, jutri od 14 do 22 ure zvečer delam, prijave pa se odprejo ob 16uri in naj bi se bilo treba "expresno" prijaviti...

Iščem torej VISOKOšolski program, ki nima omejitve vpisa in ima dosti prostih mest ? Ma kdo kak predlog ?

iNooby je izjavil:

Ja lahko, ampak bo malo sumljivo, ko bodo vsako uro preverjali prisotnost tebe pa nebo. Boš hitro fasal ukor ravnatelja in boš izključen in posledično brez statusa,


Drugače NTF, Geotehnologija in rudarstvo.

Nevem kako je z tem ampak poznam 2 prijatelja, ki sta bila letos vpisana v srednjo šolo, zgubila status oz. so ju izpisali iz šole, in sta še celo leto delala preko študenta ker nobeden tega ne preverja...
"Bomo videli" so rekli slepi gluhim ...

;-) ::

Hja pa se je mozno sedaj ko sem ze bil na dveh visjih oz eni visoki soli vpisat spet v srednjo? Potem bi bilo najbolj smotrno izbrati kak maturitetni tecaj ali?

M-XXXX ::

Je kje podatek koliko mest je na voljo na kateri šoli? Za tretji rok mislim

;-) ::

Jas sem danes preprosto klical okoli in ja, da se še vpisat v drugi rok, sam napišeš stari datum gor ;) Status sem dobil free, niti 1€ me ni stal, tak da hvala vsem :)

roslo ::

kam pa si se vpisal? si povedal, da se vpisuješ le zaradi statusa?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: roslo ()

;-) ::

Seveda nisem povedal, ker še sam nevem, pomoje bom hodo. Kam sem se vpisal nebom povedal dokler nimam vseh potrdil o šolanju v rokah.

Gunchi ::

Sem 22 letni student racunalnistva, vendar se mi letos studij enostavno ni iztekel po pricakovanjih. Ponavljal sem ze, in do danes sem mislil da bom opravil obveznosti za napredovanje v visji letnik. Na zalost le teh nisem izpolnil, in sedaj iscem resitev. Moje vprasanje je:
Ali se lahko vpisem v srednjo solo na izobrazevanje odraslih, in imam status dijaka?

knockout ::

Ice-Heki je izjavil:

VSŠ in UNI sta (zaenkrat) še ločena. To pomeni, da se vpis / ponavljanje / prepis na UNI ne šteje med vpis / ponavljanje / prepis na VSŠ.

2. alineja 66. člena (pravice in dolžnosti študentov) Zakona o visokem šolstvu:
lahko enkrat v času študija ponavljajo letnik ali spremenijo študijski program ali smer zaradi neizpolnitve obveznosti v prejšnji smeri ali študijskem programu


Če si ponavljal, pomeni, da si to opcijo že izkoristil. Za dokončanje UNI študija ti tako ostane samo "pavziranje" in opravljanje izpitov (ki so plačljivi!). Seveda pa se za status lahko vpišeš na VSŠ.


Imam eno vprašanje. Trenutno sem vpisan kot absolvent na VS. Nikoli nisem izkoristil možnosti prepisa ali ponavljanja. Če prav razumem, se lahko sedaj prepišem na UNI in imam letos normalno status ter lahko brezplačno(ker imam opravljene vse izpite) opravim diplomo na VS?

Matija82 ::

knockout, ja.

Gunchi, ja.

ufek ::

Pa to ne morš verjet, kaj ljudje tipkajo kot roboti? Nikamor se mi ni uspelo vpisat ob štirih, pa ne tipkam počasi (emšo sem imel še celo v clipboard-u! V roku minute je šlo vseh 1.107 rednih in 3.902 izrednih mest...

Hvala država za to kurčevo stanje v katerega ste nas potisnili s tem študentskim delom (btw, na referendumu za malo delo sem bil ZA!). Brez napotnice te sploh nikjer ne povohajo! Pa delam tako specifično delo, ki se ga učiš vsaj pol leta, pa še takrat vsega ne znaš. In ko trenutnemu poteče status vseeno raje vzamejo naslednjega študenta in ga učijo na novo - ker imajo manj stroškov z njim kot z zaposlenim.

Tak, zdaj pa na borzo in socialno. Pa me živite davkoplačevalci, čeprav bi rad delal!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ufek ()

vorantz ::

Predlagaj avtorsko pogodbo, če tvoje delo spada pod to
Za delodajalca nisi nič dražji kot študentsko delo in tako to ni izgovor

ufek ::

vorantz je izjavil:

Predlagaj avtorsko pogodbo, če tvoje delo spada pod to
Za delodajalca nisi nič dražji kot študentsko delo in tako to ni izgovor


Smo že imeli debato okoli tega, pa sami izgovori. V našem oddelku firme nas dela 5 ljudi, od tega sta 2 zaposlena, ostali smo študenti. Delamo 1x več kot zaposleni in to se od nas tudi pričakuje brez kakšnega sramu. Dobimo pa več kot 1x manj plače.

Študenti - gonilna sila Slovenskega gospodarstva!

knockout ::

Matija82,

za to pa prvič slišim. Vseeno se mi zdi malo čudno, da sem vpisan na UNI program in lahko dokončam diplomo na VS? Sepravi sem nekako mešano na dveh programih? A ni tukaj fora, da me potem 'izpišejo' iz VS in posledično nemorem diplomirati na VS? In da se lahko kar prepišem iz visokošolskega na univerzitetni program. A to velja za vse fakse enako? Kakorkoli, grem se jutri na referat še točno pozanimat kako je s tem. Hvala vam vseeno za pomoč.

vorantz ::

ufek je izjavil:

vorantz je izjavil:

Predlagaj avtorsko pogodbo, če tvoje delo spada pod to
Za delodajalca nisi nič dražji kot študentsko delo in tako to ni izgovor


Smo že imeli debato okoli tega, pa sami izgovori. V našem oddelku firme nas dela 5 ljudi, od tega sta 2 zaposlena, ostali smo študenti. Delamo 1x več kot zaposleni in to se od nas tudi pričakuje brez kakšnega sramu. Dobimo pa več kot 1x manj plače.

Študenti - gonilna sila Slovenskega gospodarstva!


Pol je tip očitno nerazgledano teslo o_O

ufek ::

vorantz je izjavil:

Pol je tip očitno nerazgledano teslo o_O


Ne samo šef, kar ves vodilni kader.

Matija82 ::

knockout,

zaenkrat sta UNI in VS popolnoma ločena sferi, torej si lahko hkrati vpisan in na UNI in na VS program.

Če se vpišeš na UNI boš imel status (zavarovanje, boni, delo, itd), nima pa to veze z diplomo (ker je to VS zadeva, ne UNI).

ufek ::

Kaj zdaj, ve kdo za kakšno opcijo na SŠ, ki bi delovala za celo leto, brez da hodiš na predavanja? Nekaj sva s kolegico klicala okoli pa so vsepovsod rekli da to pa ne bo šlo brez da hodiš..

Prosim za kakšne info, lahko tudi na ZS.

lebdim ::

to verjeten sam grozijo, važno jim je, da poberejo šolnino ...

ufek ::

Tudi ta misel me je že spreletela. :) Saj, kako naj sploh preverim ali se da brez da hodiš obrdžat status ali ne. Če vprašam, bodo takoj vedeli koliko je ura in bodo itak rekli, da se ne da in da te izpišejo. Če ne vprašaš nič pa tvegaš na slepo.. Se je že kdo vpisal kam na SŠ v mb?

Katastrofa kako se ponižujemo s temi statusi, prav sram me je da sem prisiljen v takšno klečeplazenje..

justawnb ::

Ja sej izredno se še ja lahko vseeno vpišeš na kakšno višjo šolo, dvomim da je že vse zaseden.

Lonsarg ::

Izredno je tudi mnogo faksov(uni ter visoko šolske smeri) še fraj, cena mislim da 2000€. Ne vem kakšna je cena na višješolskih. By the way, takih ljudi, ki plača 2000€ za status ni malo...

ufek ::

2 jurja? 4 mesece moje plače preko študenta.. :)

Mipe ::

NinaKenda ::

Tudi jaz sem še ena teh, ki ne vem kam naj se obrne, vglavnem izkoristila sem en prepis iz veterine na medicino, in zaradi vseh zdravstvenih situacij to leto mi ni uspelo doseči zadostnega števila kreditnih točk.

Prosim svetujte mi, na kaj se je že močno prijavit, da bi imela s tem čim manjše stroške.
Hvala vam


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako do statusa študenta ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13835155 (18760) BCSman

vpis na srednjo šolo za status

Oddelek: Šola
2620713 (19135) BlackLight
»

kako do potrdila o vpisu?

Oddelek: Loža
4013431 (8352) jalovec09
»

Vpisnine na Višjih šolah

Oddelek: Šola
255635 (3537) šernk
»

Kako obdržat status študenta? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
7515194 (8256) Jerry000

Več podobnih tem