» »

študij ob delu

študij ob delu

'FireSTORM' ::

zelo razmišljam da bi se redno zaposlil, in ob tem naprej študiral
ampak imam pri tem par vprašanj, med njimi je tudi eno bolj pravno če mi lahko kdo pomaga
torej pa začnimo:
1. kaka je razlika med izrednim in študijem ob delu(izredni ne moraš bit redno zaposlen to vem, ok vsaj tako mi je blo povedano)
2. kako poteka študij ob delu? so vaje isto tak obvezne, ali so samo izpiti?
3. Če študiram ob delu, je možno dobiti naziv dipl. ing.? ker baje ta stopnja ni dosegljiva pri študiju ob delu, je to res?
4. zdaj pa tisto bolj pravno
jaz svojega očeta ne poznam, zato mi logično mora nakazovati preživnino, in sva si na bojni nogi...tako nekako
če jaz zdaj pustim redni študij, lahko on od mene zahteva da mu ta denar ki mi ga je dal ob teh letih ko sem bil na rednem študiju vrnem?
in enako velja za štipendijo, moram vračat štipendijo?
Those penguins.... They sure aint normal....

KandazaR ::

Lahko ti odgovorim na par vprašanj. Tudi če študiraš ob delu dobiš enako stopnjo izobrazbe kot da bi hodil redno. Obveznost vaj se razlikuje in je odvisno na katermu faksu si. Oče (kolikor jaz vem) ne more zahtevati vračilo preživnine. Štipendijo, če je republiška, jo moraš seveda vrniti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KandazaR ()

SasoS ::

Razlika je edinole ta da ne dobiš bonov, najbrž tudi preko študenta ne moreš delat...kar pa prazaprav niti ni pomembno če si zaposlen. Še vedno pa imaš status študenta, logično da dosežeš isto stopnjo izobrazbe, vaj in obveznih predavanj prav tako nisi avtomatično opravičen ;)

xCore ::

Na feriju v mb poteka približno tak:

Pouk maš v petek zvečer in v soboto zjutraj... imaš pa skos en predmet... napr. prvo matematiko ko obdelate celoletno snov nadaljuješ z naslednjim (za katerega nevem kaj je ker sem že pri mat. obupal :\ )... Lahko imaš status študenta moraš prinest potrdilo da nisi redno zaposlen ali iskalec zaposlitve (torej v tvojem primeru odpade). Drugače pa med stopnajmi izobrazbe ni različe če si redni/izredni.
.:R Š T:. [.: Trust is a weakness :.]

@nny ::

Razlike med rednim in študijem ob delu praktično ni. Poimenovanje študij ob delu je še iz prejšnjega sistema.
Članica univerze (beri: fakulteta) je dolžna izvesti 30 % predavanj, če je v letnik vpisanih min. 10 študentov. Za izvedbo vaj se odloči fakulteta sama.
Med nazivi, pridobljeni z rednim ali izrednim študijem, ni razlik. Na diplomi ti npr. ne piše, da si študiral izredno, ampak samo dipl.ing. xxx. Lahko pa te to vprašajo na zaposlitvenem razgovoru, ampak to najbrž še ni aktualno.
In sedaj ena stvar, ki je marsikdo ne ve: tudi REDNO zaposleni so lahko REDNO vpisani na faks, ker je v statutu univerze luknja, ki še ni zakrpana. Seveda v tem primeru nimaš določenih bonitet, kot so boni, zavarovanje. Navadno moraš izpolniti v prvem letniku vse pogoje z določenim povprečjem, nato pa daš prošnjo za prepis na Komisijo za študentske zadeve. Je pa problem potem, če ti uspe sfolgati oboje, oziroma ti gredo v službi na roko. Do te zadeve imajo različne fakultete različno ostro/blago stališče, ampak poskusiti itak ni greh.;)

jperc21 ::

Boljše je študij na daljavo ( saj delaš vse preko interneta, le izpite greš pisat na šolo.)
Nisi napisal katero smer bi še študirat ( če bi šel ekonomsko smer npr. komercialist ali poslovni tajnik ti priporočam šolo Doba , ki izvaja svoje programe v vseh večjih mestih in poteka celotno izobraževanje preko interneta - vem ker sem sam vpisan.)

Stane te isto kot izredni študij.

Dobiš naziv dipl.

Tisto v zvezi z očetom pa ti ne bi vedel svetovat ( samo koliko sam mislim, da preživnine ne more zahtevati , za štipendijo pa se boš moral iti pozanimati na njihov zavod kjer ti lahko tudi dalje svetujejo.

Jaz sem tudi dobival štipendijo ( bil redno vpisan in nisem naredil ), potem sem dobil službo in sem se vpisal na študij na daljavo.Na zavodu za štipendije so mi dali možnost, da če naredim ta letnik ne bom rabil vračati štipendije in je tudi nisem potreboval.

LP

Upam da sem ti kako pomagal.

'FireSTORM' ::

v bistvu študiram oz. letos pavziram
študiram pa računalništvo in informatiko...
bil sem redno vpisan
razlog zakaj bi šel pa delat je pa preprost...
rabim denar iz osebnih razlogov...
Those penguins.... They sure aint normal....


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FINI - Fakulteta za industrijski inženering

Oddelek: Šola
245407 (3275) Trupl0
»

Kako do statusa študenta ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13838434 (22039) BCSman
»

Delo ali študij

Oddelek: Šola
194461 (3374) Trupl0
»

Izredni vs. redni študij

Oddelek: Šola
143782 (3557) Matija82
»

Višješolsko izobraževanje (6. stopnja)

Oddelek: Šola
104350 (3857) Pšenični

Več podobnih tem