» »

Vpis na srednjo šolo za status

Vpis na srednjo šolo za status

bigbada ::

Zanima me kam se je še možno vpisati v mariboru recimo kaka VS ali srednja za "status" ? Sem absolvent trenutno, vendar mi konec septembra absolvent poteče, imam pa še za narediti diplomo, ki jo nameravam v tem zimskem roku.. Prosim za kakšen nasvet. Hvala.

renminbi ::

Mene pa zanima v primeru, ce se vpises na neko visjo solo in potem izpises, kako je z subvencioniranim prevozom. LPP pa SZ to preverjajo, ce imas status do konca sol.leta al ne? Ali je pac tako, da enkrat prineses potrdilo in to je to?

ufek ::

Ma ti še manj vejo kaj se dogaja s tvojim statusom kot študentski servis. Mislim, da sem s tem vse povedal.. ;)

renminbi ::

hvala za odgovor :D

Kako je pa kaj z preverjanjem prisotnosti na maturitetnih tecajih?
A ma kdo kako izkusnjo?

;-) ::

In kaj ce preverjajo prisotnost? In kaj ce te izpisejo? Nic zato...mirno spis ;)

bluefish ::

Morda je pa zadnji čas, da se najde kak vesten davčni inšpektor in preveri aktivnost statusa pri tistih, ki opravljajo delo preko napotnic.

jack7 ::

Ve kdo za katero šolo k ma še frej vpis za status?

renminbi ::

Srednja trgovska LJ (vec info tukaj)

@bluefish
Mislim, da je to eden izmed tisoc problemov, ki bi jih bilo potrebno preverit pri nas. Ogromno folka je prijavljeno kot "brezposelni" in dela v sosednjih drzavah. Poleg tega se njihovi otroci prejemajo drzavne stipendije, ker je eden od starsev "brezposeln".

alen24 ::

Mene samo nekaj zanima. Če se vpišem na srednjo šolo na izobraževanje odraslih, ali je tam obvezna prisotnost na predavanjih? Bojim se, da me sredi leta ne bi izključili in bi ostal brez statusa...

Prosim za čim hitrejši odgovor!! Hvala!

Mesar ::

Odvisno, pokliči in vprašaj...
Your turn to burn!

ufek ::

Ja in kaj potem če ostaneš sredi leta brez statusa? Študentski servis ne bo tega nikoli izvedel. ;)

iNooby ::

Mene samo nekaj zanima. Če se vpišem na srednjo šolo na izobraževanje odraslih, ali je tam obvezna prisotnost na predavanjih? Bojim se, da me sredi leta ne bi izključili in bi ostal brez statusa...

Prosim za čim hitrejši odgovor!! Hvala!


odvisno če je izobraževanje s predavanji ali samoizobraževanje, to ti vse pove.
Haters gonna hate...

power12 ::

Tudi če nima predavanj, so pa izpiti obvezni ! Tako je pri meni, predavanj nimam, so pa izpiti na katere se moraš obvezno vpisati + plačati 60€ na izpit.

Drugače pa ja študentski servis ne bo izvedel, problem je zdravstveno zavarovanje, ker ti od letos naprej oni sami preverjajo na šolah, ali se šolaš. Zdej če to preverijo samo na začetku leta je dobro, drugače pa velik problem !

Lonsarg ::

Zdravstvo je po tanovem povezano direktno z šolami in če se šole držijo zakona si po izpisu naslednji dan/mesec brez zdravstvenega zavarovanja.

;-) ::

In kaj ce so izpiti ali predavanja obvezni? Ce se vpisujes za za status??? Prazno slamo mlatite.

bekulja ::

Prosim, za konkretne šole kamor se še lahko vpišeš danes in v bližnji prihodnosti zaradi statusa. Lahko so tudi višje, ker imam končano poklicno maturo.

Seveda, naj bo šolnina oziroma vpisnina čim nižja...

Hvala!!!

lebdim ::

vem za srednjo trgovsko šolo, šolnina 206,5 EUR ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lebdim ()

Deni5 ::

lebdim je izjavil:

vem za srednjo trgovsko šolo, šolnina 206,5 EUR ...


Maribor ali Ljubljana?
Pa so predavanja ali izpiti obvezni ali kako je to?

Chat Noir ::

Pozdravljeni,

mene tudi zanima ali je še danes oz. ta teden sploh možen vpis na katero od višjih šol?

kar se pa tiče trgovske, sem pa slišala, da bi naj trgovska v mariboru zahtevala 130 € za status. Prideš na šolo pa poveš, da zaradi statusa. Vseeno bi se jaz osebno raje obrnila na kakšno višjo, če je še možno, seveda.

Lp

Lonsarg ::

Na višje šole se je bilo treba vpisati pred kakimi dve tedni in sicer preko interneta ob točno določeni uri, kake 2 minuti si imel da si se vpisal. To govorim za redno seveda, ne vem kako je z izrednimi, ampak mislm da izredno pridejo v upoštev zaradi cene samo srednje šole.

Chat Noir ::

Torej isto kot na uni programe?

šolnine pri višjih šolah pa znesejo več kot kakšna srednja šola verjetno,kajne?

Zanima me tudi, če ve keri kaj kak je potem z tem vpisom na srednjo šolo, ko si že diplomant. A ti to lahko kako prepreči kak vpis potem na magistrske programe ali kaj podobnega?
Ker seveda vnovičnega vpisa v kerikoli dodiplomski fax od letos naprej ni možno delat, zato mam tudi zdaj laufarijo, ker bi status rada obdržala.

Na srednjo šolo pa še je možen vpis sedaj, oktobra? Kak je pa s tem tretjim prijavnim rokom na višjih šolah?

Lonsarg ::

Saj ravno o tem tretjem prijavnem rokom na višji sem govoril. Bil je ene dva tedna nazaj online in po pravilu kdor prej pride prej melje. Z tem da od letos naprej veliko višjih šol izpisuje, če nisi prisoten na predavanjih.

Vpis na te srednje šole ni nikakor povezan z vpisom na fakse in lahko poteka istočasno in nič ne vpliva na tisti študij.

Chat Noir ::

Hvala za odgovor!

Je pa tretji rok potekal precej hitro, uni programi ga imajonamreč sedaj od 1-5.10.

Pol pa brž na srednje šole po vpis al kako, ker je bistvena razlika, kar se šolnin tiče.
Veš mogoče, če je še možen vpis al tudi na srednjih šolah vpisa za status več ni?

Ice-Heki ::

Saj ravno o tem tretjem prijavnem rokom na višji sem govoril. Bil je ene dva tedna nazaj online in po pravilu kdor prej pride prej melje. Z tem da od letos naprej veliko višjih šol izpisuje, če nisi prisoten na predavanjih.


Od kje informacija, da višje šole izpisujejo, če nisi prisoten na predavanjih? Link, link, prosim.

Lonsarg ::

Nekatere izpisujejo, večina ne, jih je pa kar nekaj. Nimam linka, vem zagotovo samo za šolski center ptuj. Drgač pa Chat Noir za srednje bo treba kar klicat, nekaj je na internetu o tem, katere so kandidati, ampak velika večina jih oktobra ne vpisuje več.

exte87 ::

Hej. Jaz sem se vpisala na višjo šolo v Maribor. Že na vpisu so rekli, da nam status velja do 31.12.2013. V kolikor si prisoten več kot 80% na predavanjih in vajah, ti status podaljšajo, drugače pa ne.

IceQueen_ ::

Pozdravljeni. Tudi mene nekaj zanima..

Z oktobrom imam podaljšani absolventski status, za eno leto. Manjka mi še samo diploma, ki jo pa moram nujno končati do aprila, maja... zaradi prijave na razpis. Tako da bom brez statusa ostala sredi leta. To me pa skrbi predvsem zaradi dela preko študentskega servisa.

Zanima me, kakšne imate kaj izkušnje ter informacije o tem?! Ali lahko kljub temu, da diplomiram, delam še do konca septembra ali servisi tega ne tolerirajo?! :/ Prijavljena sem pa na Študentski servis Mb, M-servis ter E-servis. Ker me te dni grabi kar panika, kaj storiti..ali se še kam vpisati za tretji rok.. al ne.

Hvala že vnaaaprej.

lebdim ::

mislim, da ti napotnica za ŠS (če je stalna) tako ali tako velja do 30. 9. 2014, tako da ne glede na to, da diplomiraš, mislim, da lahk delaš še naprej ...

Gladi ::

Do sedaj ŠS ni preverjal statusa študenta po izdani napotnici, in je za njih veljalo kot da imaš status do konca študenskega leta. Glede na to da pa počasi se sistem modernizira in obstajajo določene evidence glede tega se zna kaj v prihodnje spremeniti.

Je pa tako da si zakonsko gledano v prekršku ti in delodajalec, ker delaš po datumu diplome na črno.

fico90 ::

a mi lahko predlagate kaksno sredno solo kjer bi se lahko vpisal samo zarad statusa. Pa naj bo cena cim nizja. Pa naj bo sola v LJ. Hvala

Matija82 ::

Telefon v roke pa gas.

Ice-Heki ::

Tran0 ::

Če koga zanima katera c/p polja bo treba naštudirat za naslednje leto.

BCSman ::

kdor je pameten se vpiše spomladi :D

Pires ::

kva zej
kako je stanje za letos?

mr1two ::

Verjetno kot lani. Čimprej se vpišeš, ceneje bo. Good luck. Usual suspects so pa verjetno pod drobnogledi, tako da ni nujno, da bo šlo tam še skozi.
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

Pires ::

hvala za odgovor, ampak a ne spada Koper pod srednjo šolo, v zakonu pa omenjajo samo visokošolstvo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Pires ()

Matija82 ::

mr1two verjetno hoče povedati, da bodo (ne)slavne srednje šole, ki so vpisovale za status pod drobnogledom ministrstva in bodo zato kriterji strožji (npr. vpis zgolj dijakov iz prejšnjih leti) ali pa bodo že daleč vnaprej zasedeni.

The Player ::

pozdrav,
zanima me kako je z vpisom za izobraževanje odraslih za status? Je res, da če si star 25 let, potem se ne moreš vpisat na izobraževanje odraslih oz. ne dobiš statusa?

Po tej logiki bi se moral potem vpisati na višjo šolo.

Če kdo ve odgovor bom zelo hvaležen

Matija82 ::

1. Najdeš šolo, ki nima obveznih predavanja in vaj in kjer dobiš potrdilo o šolanju do konca avgusta 2015. 200€, na uč.

2. Lahko se vpišeš tudi če si 25.

3. Če si bil že tri leta vpisan na faks, potem višja ni več varianta.

stajerka25 ::

Moj primer:
2 leti študirala na Vsš (3letni študij) na Univerzi v Mb, se prepisala na VŠ (dvoletni program) privatni zavod (ki ni v sklopu univerze), sedaj sem zadnji letnik ponavljala in seveda zato baje nimam opcije absolventa. Diploma mi manjka še in ta čas še rabim status. Može kaka varjanta še v sklopu UM ali UL (slišala sem da si lahko vpisan 2x na Vš?). Obstaja sploh kaki organ kamor lahko pokličeš in vprašaš za možnosti (kam se še lahko vpišeš čim ceneje), ali smo vsi obsojeni na surfanje po spletu in zaupanje forumom?
Se je kdo zdaj - konec avgusta 2014 vpisal na katero srednjo šolo - izobraževanje odraslih in koliko je plačal? Hvala, lp :-)

eales ::

Kamorkoli boš poklicala in omenila, da rabiš vpis zaradi statusa, te bodo na hitro odslovili in rekli, da to ni možno. Težko je dobit kakšno informacijo iz prve roke.

Če se vpišeš na izobraževanje odraslih, boš lahko s tem statusom izrednega dijaka preko študentskega servisa delala do 26. leta. Je pa fora, da na večini srednjih šol, na vsake tri mesece preverjajo aktivnost vpisanih "dijakov". Če npr ne narediš nobenega izpita te izpišejo in tako si moraš sama plačevati zavarovanje, ki je cca 30€ na mesec. Lahko se greš pa na npr. 3 mesece pokazat na kakšen izpit in to je to. S tem sebe zaščitijo pred inšpekcijami in na čisto legalen način sedajle poberejo goro denarja od vpisov zaradi statusa.

m0LN4r ::

Heh, če si bla na UM in VŠ. Ja lahko si 2x, ampak se potem prepipeš. Torej iz enega izpišeš in v druega vpišeš. Samo status na VŠ ti nič nebo pomagal, da bo diplomska ceneje na UM.
Več šans bi mela, če bi šla na 1. rok. Zdaj bo bolj težko. Lani so bile prijave polne v 30 sekundah.
Zdaj na črno pa moraš malo povprašat. SERŠ, KOPER, RADGONA + poznat nekoga. Probaj na FB vprašat naokoli.

Izkoriščanje statusa je grdo, predvsem pa zato, ker to počnejo vsi študenti in zato je vse v propadu prinas. Izgovor, da rabiš status za diplomsko je tudi brezvezen. Lahko napišeš diplomsko doma v štali in se tistih parkrat pelješ z busom v knjižnico.

Če pa je namen študentsko delo pa pravtako. Študensko delo je krivo vsega, kar se z našimi študenti in mladino dogaja. Pač posledice. Pa kakorkoli obrneš to, bo ti na koncu, ko neboš imela statusa in boš stara 30 let brez šihta takoj vse jasno, zakaj je temu tako.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

stajerka25 ::

Ok hvala za odgovor :-) Ja res je, se zavedam kako je, sem pred tem študijem že bila leto dni na zavodu in pisala prošnje kot nora, tečnarila tudi osebno, a žal brez uspeha. Priznam, delala sem tudi na črno, ker so obljubljali pogodbe, pa jih ni in ni bilo. Določeni me niso plačali in pred zakonom sem na črno in tudi uradno prek napotnice gola - ne morem jih tožit, ker je tožba dražja od denarja ki so mi ga dolžni - groza... Kjer trenutno delam prek napotnice me ne morejo baje zaposliti, kljub temu da tu delam že več kot 5 let od 3-5x tedensko. seveda je to zgolj izgovr, ker je lastnik bajno bogat. Dokler je status lahko delam, potem pa.. tam so vrata... Žalostno res.. Vsak mesec pošljem vsaj 50 prošenj, kar me tudi stane več kot 40 eur na mesec, svoje stroške nosim sama, tudi staršem pomagam kolikor se da, ker so finančno na psu. Upam, da se mi (čeprav ni lepo, ampak žal je tudi SLo situacija k temu pripomogla) ponudi redna zaposlitev, da se mladi nebomo rabili več tako "poniževati" z fiktivnimi vpisi zaradi dela. Upam da bo po diplomi bolje, ker bom potem polek srednje imela še višjo šolo - torej dve izobrazbi - več šans za službo (upam). Do tačas pa po najboljših močeh. V skrajni fazi pa skok v tujino iz naše lepe a žal zelo zavožene Slovenije ;-)

Klaudy ::

Živjo.
Imam podoben problem. Maturo sem sedaj naredila šele v drugem roku, tako da se mi ni ratalo vpisat na željen fax. Zdaj bi rabila za to leto nujno status, da lahko delam preko šs. Izobraževanje za odrasle je za moj žep malo predrago hkrati pa sem slišala da tudi preverjajo prisotnost (?), zato razmišljam da bi se vpisala na nek x fax. Zasledila sem, da naj bi imel vsak po 2 možnost (2x za višješolsko in 2x za uni ali visokošolo). Torej če se vpišem na višješolsko, s tem pridobim status študenta, hkrati pa ne izgubim absolventski staž, saj imam za drugo leto željo za uni program?

m0LN4r ::

V kolikor sem jaz seznanjen tisti, ki se vpišejo po letu 2013 in v primeru, da se študent prepiše ali ponavlja letnik mu absolventski staž ne pripada.
Pravtako, so spreminjali kako dolgo si lahko v študentu. To pa bi naj blo, da si po novem lahko samo tako dolgo, dokler ti traja študijski program.
Torej če ti traja program 3 leta, si lahko v študentu samo 3 leta.

Če se motim me naj nekdo popravi.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

bizilux ::

sm glihkar dubu tale email iz SEPŠ v kopru.

iz mojga emaila je blo razvidn da se mi gre samo za status, tk da tega ne bom več ukol govoru.

ve kdo za karkol druzga, ne rabm bonov, samo status. pa da bi blo mn kot 200EUR? vem za eno k je 270EUR ampak to je res velik... če bi blo kej 150EUR bi blo kr idealno... ve kdo kej?

sicer pa kokr vem so še jutr vpisi na sredne šole k so zastonj, tk da bom to probu ane, sam pol je problem k sporočijo šele 20.9 al neki tazga... pa če pol ne pridm gor, pol pa nevem ane kaj bi pol naredu. načeloma rajš plačam 150EUR pa mam vse pošlihtan že zdej

-----------

Spoštovani,

obveščamo vas, da je število vpisnih mest v izobraževanje odraslih šolanje odraslih v letošnjem šolskem letu zelo omejeno. Prednost bodo imeli dijaki naše šole, ki niso uspešno končali rednega izobraževanja. Število preostalih vpisnih mest bomo objavili na spletni strani šole 15. septembra 2014.
Istočasno vas obveščamo, da vpis samo zaradi statusa ni možen.

Lep pozdrav

SEPŠ Koper
Poslovna tajnica
Ester Bevk

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bizilux ()

Dosan ::

trgovska v lj je 206€, izobraževanje odraslih

bizilux ::

ja vem ja, sm še mal pobrsku zdej... ubistvu sm ugotovu da je nov zakon uzuni, ki se glasi nekak takole:

Kdor je bil že tri leta vpisan v študijski program visokega šolstva, se ne more vpisati v redni študij v višjem strokovnem izobraževanju.

To pomeni, da se tisti študent, ki je že izkoristil tri leta statusa študenta v visokem šolstvu sicer lahko vpiše v višje šolstvo, vendar bo za študij moral plačati šolnino in tudi nima več pravice do ugodnosti iz statusa rednega študenta; v kolikor se za prepis v višjo šolo odloči po enem ali dveh letih visokega šolstva (pred izrabo vseh treh let) sicer ima vse pravice rednega višješolskega študenta, vendar mora upati, da se bo uspel vpisati, saj imajo pred njim za redni vpis prednost vsi tisti, ki se prvič vpisujejo v terciarno izobraževanje. Višješolski diplomanti se lahko, v kolikor niso že prej izkoristili leta v visokem šolstvu, redno vpišejo v visokošolski študij in koristijo vse pravice iz statusa študenta.


torej, jst k sm že 4 leta na faksu, se zdej ne morm vpisat več na visoko šolo kkšno pač larifari šolo mal za status, ampak se lahko vpišem samo še na samoizobraževanje, torej ubistvu je to zdej dost jeba, tk da bo treba it al na trgovsko, al na landis, al pa še ene par sm jih najdu tlele... skratka zj mi je vseen cena, sam da mam status.

edit: aha zj vidm da je tole STROKOVNI višji... js se ne mislm v strokovni vpisat, ampak pač navadn srednja šola ane... tk da ja bo vse kul, pač bom dov neki dnarja ampak se še vedno lohk vpisujemo, glede na to da se je moj prjatu glih dons na cdi univerzum vpisu

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bizilux ()

m0LN4r ::

A potrdila o vpisu ste že dobili vsi? Baje se zdaj nekaj preverja in dobi šele po nekaj tednih ?
https://www.youtube.com/user/m0LN4r


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako do statusa študenta ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13838231 (21836) BCSman

vpis na srednjo šolo za status

Oddelek: Šola
2622685 (21107) BlackLight
»

kako do potrdila o vpisu?

Oddelek: Loža
4014133 (9054) jalovec09
»

Vpisnine na Višjih šolah

Oddelek: Šola
255910 (3812) šernk
»

Kako obdržat status študenta? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
7516025 (9087) Jerry000

Več podobnih tem