» »

Zakaj hoče država pomagati bankam (gradbincem)?

Zakaj hoče država pomagati bankam (gradbincem)?

strani: 1 2 »

BlueRunner ::

Hm. Morda sem pozabljiv. Ali je Lahovnik tudi kaj tacal po nepremičninskem trgu?

darkolord ::

Ne (da bi vedu), je pa po drugih :)
spamtrap@hokej.si
spamtrap@gettymobile.si

Zgodovina sprememb…

BlueRunner ::

TEŠ ali še kaj drugega?

Utk ::

Tudi če bi odkup stanovanj res (ampak RES) pomagal celemu gospodarstvu, bankam, itd, in bi blo od tega več koristi kot škode, kdo v tej državi je še tako naiven, da bi to verjel tej totalno nesposobni in pokvarjeni vladi?

BlueRunner ::

Vsak predlog oceniš sam glede na svoje politične preference in razumevanje problematike. Če je sprejemljiv, ga podpreš. Če ni sprejemljiv, ga ne podpreš.

To nima nikakšrne zveze s tem, da komerkoli verjameš ali pa ne verjameš. Če se o kvaliteti predlogov odločaš na podlagi kurirčkov, ki jih prinesejo, potem si že storil napako, na katero računajo čisto vse politične stranke.

Ne verjeti "facam". Vsako zadevo, ki se te tiče, preglej še sam in se šele potem odloči. To je dobro izhodišče, vse ostalo je papagajstvo. Razen seveda, če je tvoj moto, da boš nekritično sesul čisto vse, ampak res čisto vse, kar da ta vlada iz rok, samo zato, da se jim maščuješ. Hint: ne bo pomagalo. Plače bodo vlekli do konca. Zajeb**o pa lahko predvsem sami sebe. Pahorju in klapi zagotovo ne bo hudega.

Zgodovina sprememb…

Utk ::

Ja, ampak tudi če bi osebno mislil, da bi bla stvar lahko v principu koristna, bi bil prepričan, da bo stvar koristna predvsem za nekoga.
Če bi nas z današnjim znanjem pred 15 leti vprašali ali hočemo da avtoceste gradijo Slovenci, bi sigurno odgovorili malo drugače kot takrat. Takrat je bilo pa bolj malo takih, ki so zahtevali, da nam avtoceste gradijo zlobni tujci.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

BlueRunner ::

Za konkreten predlog se strinjava, da je prvovrsten debilizem, pa tudi če ga bi sam papež iz Rima in Božiček prinesla. Tako, da je ta stvar zame zaključena... (ne pa recimo malo delo in pokojninska prilagoditev).

Kar se pa tiče gradnje avtocest, pa je težava, da v vseh "razpisih" ni nihče rekel, da morajo ali smejo avtoceste graditi "Slovenci". To se res ni dogajalo. Kar se je dogajalo (z 20/20 pogledom nazaj, seveda) je bilo kupčkanje pod mizo, kjer so "naši" dajali najnižje ponudbe. Potem pa se je aneksiralo do onemoglosti.

Na žalost pa vse pred očmi vseh nadzornih institucij. Ni sedaj problem s prstom kazati na Duhovnikovo, ko so se t.i. nadzorniki zganili ni začeli delati. Ona je samo zadnja v vrsti. Dejansko bi morali iti po ministrstvu za promet in ven vreči vse tiste sekretarje in birokrate, ki svojega dela nadzora zadnjih 20 let (!) niso opravljali. Vse. Kolektivno. Morda bo res kakšni 300 ljudi več na zavodu, ampak ti so bi takšen ukrep nedvoumno zaslužili.

Utk ::

Ampak oni so delo opravljali, in to dobro. Njihova naloga je bila, da kolk tolk legalno slovenske avtoceste zgradijo Slovenci. To jim je super uspelo, nihče ne bo šel sedet, niti EU nas ne bo kaznovala. Pri tem jih je podpiral Drnovšek in vsi za njim, Kučan in vsi ministri, da ne govorimo o nižjih. To je menda jasno, ni?
Verjetno pa niti Drnovšek ni mislil, da nas bojo v zahvalo tako grdo oskubli. Tako kot morda še zdaj kdo misli,da nas pri stanovanjih ne bi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

BlueRunner ::

OK, sarkazma polna mera.

Politike moramo kaznovati sami - redno vsaka 4 leta imamo praktično dolžnost, da to storimo. Resničen problem so javni uslužbenci tipa Šuštaršič in Dimic, ki se jim praviloma nič ne zgodi in jim nihče ne skrivi lasa na glavi. Ti so problem, ker še vedno pridno gulijo svoje stolčke. Te bi počasi že prčakoval, da se pomeče ven.
strani: 1 2 »


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vizualizacija proračuna 2010 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Nova vsebina
11619469 (10262) hruske
»

Državna pokojnina-netrajnostni sistem (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
12311379 (9017) lexios
»

Ameriški IT-velikani svarijo Irsko (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
5711085 (8091) hokuto
»

neto - bruto = ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
7410109 (8095) gjural
»

Od ljudstva voljeni politiki

Oddelek: Problemi človeštva
373124 (2560) Grey

Več podobnih tem