» »

Kindle 3 največkrat prodan izdelek pri Amazonu

Kindle 3 največkrat prodan izdelek pri Amazonu

TechCrunch - Pri Amazonu so sporočili, da je tretja generacija Kindla največkrat prodan izdelek v celotni zgodovini njihove trgovine. Da se je zavihtel na vrh je moral prehiteti zadnjo knjigo iz serije Harry Potter, Harry Potter in Svetinje smrti (Harry Potter and the Deathly Hallows). Uspeh pri Amazonu pripisujejo predvsem nizki ceni, zaradi katere se kupcem ni potrebno odločati med tabličnim računalnikom in e-bralnikom, saj je slednji dovolj poceni, da kupijo kar oba.

Amazon žal še vedno ni izdal niti okvirnih številk o količini prodanih e-bralnikov, a so zato povedali, da je na božični dan svoje Kindle aktiviralo več ljudi kot kdajkoli prej, obenem pa so podrli še rekorde pri številu prenosov aplikacij Kindle (za platforme iOS, Android, Windows in druge - omogočajo branje lastne Kindle zbirke brez ponovnega nakupa) in številu nakupov e-knjig. Za trgovino najbolj uspešen dan v preteklem letu je bil sicer 29. november, ko so prejeli kar 13,7 milijona naročil oz. 158 vsako sekundo, kar je še eden izmed Amazonovih rekordov.

11 komentarjev

jlpktnst ::

Saj je kindle3 soliden izdelek :) Edino baterija pa ne drži en mesec, meni drži nekje 1 teden. Očitno sem bolj power-user (text to speech očitno požre ogromno štroma).

googleg1 ::

jlpktnst je izjavil:

Saj je kindle3 soliden izdelek :) Edino baterija pa ne drži en mesec, meni drži nekje 1 teden. Očitno sem bolj power-user (text to speech očitno požre ogromno štroma).


Ne a res. Ja kaj si pa mislu, da je obračanje strani isto kot poslušanje glasbe (kar text to speech je). Meni drži uizi 3 tedne. Drugače se pa baterija za bralnike z e-ink zaslonom itak podaja z številom obrnjenih strani in Kindle jih lahko obrne ogromno.

tec ::

Kašna pa je zdej cena, če ga iz USA naročiš? Mislm z vsemi stroški skupaj?
Al ma kdo veze v UK, da bi ga "uvozil" ?:)

jlpktnst ::

@googleg1: No no, ni potrebe po agresiji :) Če je deklariran čas trajanja baterije 1 mesec, pa to očitno ni potem ga serjejo ane. In ne, nimam 3g/wifi prižgan. Pač da se ne bo kdo drug nategnil, meni je blo itak jasno že ko sem naročeval da bo držalo dosti manj. Je pa tudi brez text-to-speecha nekje dober teden samo zame (10 dni recimo), ker dosti obračam strani. S text-to-speech je pa že tam 5-7 dni nekje. Saj sem rekel, očitno sem power user, če prebereš 500 strani na mesec ti verjetno drži res cel mesec.

@tec: Samo iz USA gre. Pride pa nekje 150EUR na koncu. Izgleda pa tako da plačaš na amazonu kupnino+poštnino, nakar dobiš od UPS nek čuden mail na katerega odgovoriš in izpolneš obrazec. Potem ti pa oni dostavijo na naslov ki si ga napisal (pa seveda zakasirajo ddv 20% + carino 2% iirc + nek svoj dodatek 6EUR). Na koncu pride nekje 150EURza klasičnega, če bi pa recimo vzel 3g model + ovitek z lučko pride pa nekje 260EUR.

BigWhale ::

jlpktnst je izjavil:

Saj je kindle3 soliden izdelek :) Edino baterija pa ne drži en mesec, meni drži nekje 1 teden. Očitno sem bolj power-user (text to speech očitno požre ogromno štroma).


Baterija e-ink naprav se tako ali tako meri v obracanju strani in ne v casu.

mtosev ::

Nice. naslednji Kindle rabi color screen.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

JurijTurnsek ::

Meni baterija drži 3-4 tedne brez težav, pa zagotovo v tem času obrnem več kot 500 strani. Veliko baterije verjetno požere tudi indeksiranje na novo naloženih knjig.
http://www.slatnaskejta.com

ozbolt ::

@mtosev - in touch screen.

c3p0 ::

Hitreje bereš, hitreje gre baterija :)

Barv osebno ne pogrešam, morda pri brskanju, a potem bi rabili še predvsem hitrejše osveževanje zaslona in pa boljši brskalnik.

Touch screen mislim da ima en sonyjev reader in ljudem ni všeč. Dodatna folija zmanjša ostrino in poveča glare, nabirajo se prstni odtisi...

googleg1 ::

Prosim vas, 16 barv sivine je vse kar si človek lahko želi :) Touch screen bi pa res pasal. Ko sem ga dobil sem najprej eno uro klikal po zaslonu, ker je na dotik občutljiv zaslon dandanes skoraj samoumeven. Se pa strinjam s pomisleki pomisleki, ki jih je izpostavil Sago.

BigWhale ::

Jaz touch screena pri kindlu ne pogresam. Barv pa tudi ne. Stripov ne berem, nekih znanstvenih publikacij, kjer bi nujno nucal barve, pa tudi ne.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hogwarts Legacy [Harry Potter igra] (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
12112732 (680) oo7
»

e-bralnik ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
15143204 (24504) AgiZ
»

Amazon je osvežil svoje Kindle

Oddelek: Novice / Android
228621 (6978) kuglvinkl
»

Izboljšava angleščine

Oddelek: Šola
111871 (1375) Mavrik
»

Amazon prodal več elektronskih knjig kakor tiskanih s trdimi platnicami (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Rezultati
19346869 (44151) AgiZ

Več podobnih tem