» »

[fork] Krščanstvo je v bistvu poganska vera

[fork] Krščanstvo je v bistvu poganska vera

««
15 / 20
»»

hamax ::

XsenO je izjavil:

hamax je izjavil:

Pustimo to vprašanje za nekaj časa odprto, prosim.

Brez problema.
Lahko pa pojasniš ali so v peklu vsi prvotni prebivalci Amerike, ki so živeli tam preden so jo evropejci odkrili.

Raje se vprašaj v katerem krogu pekla trpita Abraham in Noe, saj nista imela nikoli priložnost spoznati edinega pravega boga Jezusa...

To vprašanje bomo pustili še nekaj časa odprto :)

Zheegec ::

Zato pa je smiselno Pokristjanjevanje, ampak liberalisti tega ne dovolijo.

Muahaha, bogi liberalci smo tako močni, da lahko mogočnemu bogu prekrižamo načrte, muahaha.

Ne, le obsojate se na Peklenski ogenj.

Ne moremo se obsoditi na Peklenski ogenj, ker;
Nihče, razen Boga, ne ve, kakšna je tvoja življenska pot.

Torej nas je Bog že obsodil na Peklenski ogenj, preden smo sami naredili kar koli, da bi sebe obsodili na peklenski ogenj, ker:
Navidezno svobodno voljo. Bog je vseveden. Nima smisla se pregovarjati naprej.

Bog nas je torej že preden smo obstajali obsodil na Peklenski ogenj! Matr, kako mora biti vesel, ko nekateri večno trpijo v peklu. Tudi njegova krutost je neskončna!
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

CoolBits ::

DeusVult je izjavil:

CoolBits je izjavil:

Ja pa naj se prikaže že enkrat, da bomo verjeli ane. Dokler pa noče pa nč... sam je kriv :))

Odločitev posameznika, da verjame v edinega pravega Boga, je samo njegova, ker nam je Bog dal svobodno voljo, in zato moramo dokazati, da smo njegov obstoj sposobni doumeti tudi, če se na prvi pogled ne zdi očiten.

Točno, moja odločitev, da ne verjamem kar ne vidim oz ni dokazano.

Zakaj nas je bog naredil tako skeptične sploh, da ne verjamemo vsake neumnosti? Če bi hotel, da vanj verjamemo bi nam to vcepil že v štartu zraven svobodne volje.

Aja take nas je naredil, da se ima kdo v peklu cvret pol... drugač bi nebesa zmrznila, če bi ognja zmanjkalo :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: CoolBits ()

Matako ::

Hm, kaj ni uno s peklenskim ognjem fora iz Anonimnega eksperimenta? Menda ne mislite, da je šel Nacist v penzijo, a? :D
/\/\.K.

bender rodri ::

Muckalepa je izjavil:

Bog je vsemogočen, zato tudi ve, kateri dojenčki so vredni nebes in kateri ne.

Kako komentiraš paradokse kot so tile ???

Naprošam te, da mi vsaj na tale post odgovoriš (in prosim brez kakšnega sprenevedanja, političnih in debilnih odgovorov, kot smo jih vajeni v tej temi s tvoje strani...;()
guez

Zgodovina sprememb…

Shegevara ::

Samo čakam da en pride pa reče:

1. Bog je vsemogočen
2. Če Boga ni, bog ni vsemogočen
3. Pomeni, da Bog JE.

Samo čakam, da bo en to prilepil oziroma upam, da ni noben tako neuravnovešen, da bi kaj takega dejansko napisal.

i386 ::

Shagevara, mislim da je nekaj strani nazaj nekaj zelo podobnega pisalo... :D

Takšni argumenti so za v Ložo, če pa ne dojameš, da so smešni, pa je bolje da se odstraniš od debate.

i386 ::

Shegevara, saj zato pa sem napisal prejšnji komentar, ker so tisti argumenti smešni. :D

lambda ::

Muckalepa je izjavil:

Čeprav nekateri pravijo, da so tudi neverniki lahko odrešeni, jaz tega ne verjamem.

Muckalepa je izjavil:

Bog je vsemogočen, zato tudi ve, kateri dojenčki so vredni nebes in kateri ne.

Spet isto kot s politiko, najde se kšn ekstremist, ki tumba neke čudne trditve gor po forumih in s tem dela eno odlično antireklamo za svoje prepričanje oz. "opcijo". Ni čudno, da ljudje mislijo, da so vsi, ki v nedeljo gredo v cerkev, tako prismuknjeni.

In tole z usodo ... nonsense, ne predstavljam si, kako bi za Boga lahko rekli, da je dober, če bi te pogubil kljub temu, da ne bi imel možnosti izbire.

Starodavni ::

se strinjam, tema spada bolj v ložo, zaradi slabih argumentov religioznih fanatikov deusvult in muckalepa. Splho ne vesta, da bolj ko je država ateistična (ne komunistična!!!) bolj je razvita, kar poglejta Skandinavijo in druge top 10 HDI razvite države.

Malo humorja
[img]http://scienceblogs.com/startswithabang...

Sicer pa se mi je*** za odrešitve in podobne pravljice pri vajinem bogu, ki je napravil najhujši zločin, kar jih lahko naredi: Ustvari nespodobno kreacijo in vmes ubije lastnega sina (Jezus Zombie). Če je on že vseveden, potem bi se pojavil vsaj 5000 let prej ali pa kar takoj, ko se je človeštvo začelo zavedat, ne pa da se z nebes spusti tam leta 0, prej pa je bil jahve (jaz sem, ki sem), 700 let kasneje pa se je spustil z nebes še Alah. Dolgo, dolgo prej pa so obstajali grški bogovi, hindujski bogovi, zoroastrizem, poganska verovanja itd.

zakaj je ta bog, tako mečkal in se pojavil takrat, ko je bilo že vse zasedeno, res ne vem. Čuden tič je tale krščanski bog.

Da ne bo pomote, vse vere so absurd in fantazija. če hočeš biti pošten, bodi agnostik ali pa ateist ali pa zmeren vernik, ki veruje, da mu je lažje živet v tem peklenskem svetu, ko ne ve kaj se bo zgodilo čen keja trenutkov.

Osnovno pa je tako: Rodiš se, živiš in umreš. Velja za vse v tem vesolju. Tudi samo vesolje bo umrlo.

lambda ::

Malce si obrnil logiko. Ateizem ne implicira razvitosti, kvečjemu obratno.

(pustimo na strani države, kjer demokracija velja samo v besedi, ne pa v praksi, in vera obvladuje državo)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lambda ()

Starodavni ::

Pa res, se opravičujem. Bolj ko je država razvita (izobrazba, javna infrastruktura, zabava, stabilnost, mir itd) več je ateistov, saj ljudje ne vidijo v verovanju za boljše življenje, ker ga že imajo.

Tako nekako :)

Bias ::

Sam odstopam od debate.

Sprevidel sem, kako zelo sem se motil. Muckalepa in DeusVult, hvala da sta me razsvetlila, in kesam se za svojo nevednost in ignoranco do Boga. Upam, da mi bo Vsemogočni odpustil. Predvsem pa se vama zahvaljujem, ker sta mi vedno odgovorila na moja vprašanja in komentarje.

Ali kot pravi Martin L.Gore: "I don't want to start any blasphemous rumours but I think that God's got a sick sense of humour and when I die I expect to find Him laughing..."

durrenmatt ::

Lion29 je izjavil:

in potem naj se enkrat kdo rece, da je krscanska vera logicna ali prava ali karkoli...

ne tu mešat vere in filozofskega sistema.

AmokRun je izjavil:

Sploh ni važno. Verniki trdijo, da je Bog dober. Dopuščanje trpljenja, kljub temu da ga lahko preprečiš, ni dobro, pa če se verniki na glavo postavite.:D

Pa še kako je važno. Bog nam je dal svobodo odločanja in svobodo delovanja. Če temu ne bi bilo tako, bi bil svet povsem drugačen, in ti ne bi pisal tega, kar pišeš, na tem forumu.

Zgodovina sprememb…

Starodavni je izjavil:

Splho ne vesta, da bolj ko je država ateistična (ne komunistična!!!) bolj je razvita, kar poglejta Skandinavijo in druge top 10 HDI razvite države.

število vernikov največje Cerkve na Švedskem: 72%
število vernikov največje Cerkve na Norveškem: 83%
število vernikov največje Cerkve na Danskem 82%
število vernikov največje Cerkve na Finskem: 80%
število vernikov največje Cerkve na Slovenskem (RKC): 57,8%

ne ti tu meni vleči vzporednic med razvitostjo in ateizmom. To te lahko farbajo samo na FDV-ju.

Zgodovina sprememb…

Lion29 ::

durrenmatt je izjavil:

število vernikov največje Cerkve na Norveškem: 83%

kot prvo, bi zelo rad videl vir iz katerega navajas te podatke
kot drugo, ce sem prav zastopil, ti navajas, da 83% vsega prebivalstva na svedskem pripada najvecji verski skupnosti pri njih?
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

Ja če šteješ še a-teiste k tem teistom :)) 17% so pa druge vere...

zgleda da navaja podatke iz wikipedije...sicer tudi mene preseneca.. ampak najbolj mi je pa zanimivo to dejstvo:

However, only 20% of Norwegians say that religion occupies an important place in their life (according to a recent Gallup poll), making Norway one of the most secular countries of the world (only in Estonia, Sweden and Denmark were the percentage of people who considered religion to be important lower)

Lion29 je izjavil:

kot prvo, bi zelo rad videl vir iz katerega navajas te podatke
kot drugo, ce sem prav zastopil, ti navajas, da 83% vsega prebivalstva na svedskem pripada najvecji verski skupnosti pri njih?

vprašaj wikipedio. Upošteval sem samo vernike norveške luteranske Cerkve. Drugače pa je vernikov še več. Kristjanov je na splošno več kot 85% prebivalstva Norveške. Ateistov pa manj kot 12%. Dejstvo je, da se priznavajo za kristjane in ne za ateiste.

Zgodovina sprememb…

solatko ::

Če se nekdo ob anketi ali preštevanju izjasni za katoličana, to še ne pomeni, da je. V bivši jugi je bilo veliko marsovcev, lunatikov...... So pač imeli na izbiro omejeno vprašanje, po drugi strani pa je popolnoma brez veze vsako javno opredeljevanje. Dejansko število članstva se vidi skozi članarino ali davek. Koliko bi bilo v Sloveniji vernikov, če bi morali na ta račun odvajati 10% dohodka? Šele to bi bil merodajen podatek, ki bi bil uporaben za statistiko.
Dejstvo je, da ljudje, ki mislijo s svojo glavo in so dovolj razgledani, postanejo člani neke skupnosti, na podlagi ocene o profitabilnosti včlanitve. Ogromno je bilo članov KPS samo zaradi položaja, privilegijev in koristoljubja, pravih komunistov je bilo za vzorec, pa še funkcij niso imeli nobenih, bili so člani, ker so v to dejansko verjeli in se tudi danes ne sramujejo tega. Največ pravih "komunistov" je danes na desni strani, na vseh crkvenih prireditvah pa sedijo v prvi vrsti, da jih oko kamere lepo ujame. Resnih vernikov cerkev ne vidi, razen morda za Božič in Veliko noč.

solatko je izjavil:

Če se nekdo ob anketi ali preštevanju izjasni za katoličana, to še ne pomeni, da je.

No, le priznaj. Vseeno je ogromna razlika, če se javno priznavaš za kristjana ali pa za ateista. Na Norveškem se jih veliko manj priznava za ateiste kot v Sloveniji in jim gre veliko bolje kot nam. Pač dejstvo. Biti veren ne pomeni, da si cokla razvoja. Mogoče zgolj po pojmovanju Slavoja Žižka. Žižek pa zame ni noben veliki um. V mednarodnem merilu je v prvi vrsti kurioziteta, ker je pripravljen javno pozivat k obnovi svetovnega komunizma. Torej je deležen pozornosti zaradi svojih neumnosti, ne pa modrosti.

durrenmatt:

pismo no, a se ti delas al kaj?

1. opazen je mocan upad vernikov... v zadnjih 5-ih letih za 10% (2% na leto)... kaj ti to pove?

2. Zgoraj sem navedel podatek iz istega vira kot ti, da jih samo 20% ljudi daje tezo veri (tem ki so si izbrali, da so verni)... med najmanj na svetu... kaj ti to pove?

PacificBlue ::

Po odmevni aferi s pedofilijo, ki je močno zatresla cerkvene vrste in zaradi katere ocenjujejo, da je Cerkev izgubila številne vernike, se je zdaj nad sveti sedež zgrnila še finančna afera.

Rimska policija namreč vatikansko banko sumi pranja denarja. Nemški tednik Der Spiegel v zadnji številki razkriva ozadje finančnega škandala še večjih razsežnosti, ki ga je sprožilo razkritje več primerov finančnih goljufij.

http://www.rtvslo.si/svet/cerkev-zasla-...

Tako hude stvari se dogajajo edino v kriminalnih zdruzbah, kar cerkev navsezadnje tudi je. Nauk in pridige so potlej brezzvezno besedičenje.
I&#8217;m out.
:3

omfG

tega si pa nebi mislu... katastrofa...sicer bodo pa verniki itak rekli, da Bog tako samo preizkusa njihovo vero

(btw, zakaj bi on moral kaj preizkusat, ce pa je vsemogocen in natanko ve za vse?)

cirecire ::

Če bi bilo to res, da ateizem avtomatsko pomeni vissoko razvitost države, potem bi morala biti Slovenija najbolj razvita država v Evropi, saj je Slovenija najbolj komunistična, ateistična in antikrščanska država v Evropi.

Zheegec ::

cirecire je izjavil:

Če bi bilo to res, da ateizem avtomatsko pomeni vissoko razvitost države, potem bi morala biti Slovenija najbolj razvita država v Evropi, saj je Slovenija najbolj komunistična, ateistična in antikrščanska država v Evropi.

Vsaj ena stvar nam gre dobro... Drugače pa moja stara mama je komunistka (Titej in partizani so zakon), ki trdno veruje v Boga in v cerkev ne hodi samo zato, ker pač ne more hoditi.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

kaj mesas tle komuniste zraven?
jaz oserbno ne poznam nobenega komunista...kolk mi gre to na jetra neko povezovanje ateistov in komunistov...

cirecire: se ti zdi slovenija antikrscanska? a ni blo sedaj prejsnji teden tam v celju preko 30 tisoc ljudi?

kolko jih je blo na papezu v postojni?

mislim no...

Lion29 je izjavil:

durrenmatt:

pismo no, a se ti delas al kaj?

nimajo se za ateiste, temveč za verne. Pismo no.

Zheegec je izjavil:

Drugače pa moja stara mama je komunistka (Titej in partizani so zakon), ki trdno veruje v Boga in v cerkev ne hodi samo zato, ker pač ne more hoditi.

komunizem in vera sta nekompatibilna. komunizem izključuje vero. ergo: tvoja stara mama ni komunistka. Je pa jugonostalgik :D

Zgodovina sprememb…

Lion29 je izjavil:

kaj mesas tle komuniste zraven?
jaz oserbno ne poznam nobenega komunista...kolk mi gre to na jetra neko povezovanje ateistov in komunistov...

Jaz jih poznam dosti. Recimo slavoj Žižek

Crimson_Shadow ::

btw, Jezus je bil komunist. ;)
We create worlds

donfilipo ::

Za tiste čase je vsekakor imel ideje, ki še danes presegajo marksizem, na žalost pa čisto pravega izročila in filozofije dejanskega Joshue iz Nazareta, ne poznamo več. Vsekakor pa, če bi ga uvrščali med kapitaliste, z etiko svetosti privatne lastnine; in komuniste z etiko solidarnosti in skupnih dobrin; jezus nikakor, ne bi niti približno, sodil med prve. V bistvu bi lahko rekli, da je bil ideal komunista, ki ga niti Marx nikakor ni sprejel:))
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

DeusVult ::

"Komunizem" nima z marxovim idealom ničesar. Komunizem je odvratna ateistična ideologija, ki je povzročila smrti sto milijonov nedolžnih ljudi, in pogubljenje Vere v velikem delu populacije. Marx je napisal pravljico, ki so jo komunisti uporabljali kot izgovor za svoje zločine.
http://www.rtvslo.si/blog/deusvult
Iz 26:2 "Naj vstopi zaslužen Narod, Narod, ki varuje Vero."

XsenO ::

DeusVult je izjavil:

"Komunizem" nima z marxovim idealom ničesar. Komunizem je odvratna ateistična ideologija, ki je povzročila smrti sto milijonov nedolžnih ljudi, in pogubljenje Vere v velikem delu populacije. Marx je napisal pravljico, ki so jo komunisti uporabljali kot izgovor za svoje zločine.

Isto kot so kristjani delali skozi cel srednji vek, isto kot sedaj delajo muslimanski ekstremisti. Tako, da če bo to šlo kolkor tolko ciklično bodo naslednje velike pokole v imenu nečesa povzročali kristjani no razen, če se bodo morda še hinduisti pridružili.
1 + 1 = 1

XsenO je izjavil:

Isto kot so kristjani delali skozi cel srednji vek, isto kot sedaj delajo muslimanski ekstremisti. Tako, da če bo to šlo kolkor tolko ciklično bodo naslednje velike pokole v imenu nečesa povzročali kristjani no razen, če se bodo morda še hinduisti pridružili.

Čestitam, naredil si direktno povezavo med Božjo besedo in utopičnimi blodnjami norca.

In potem se ljudje sprašujejo, zakaj je nemogoča normalna debata z ateisti...

deusVult: kak pa ves da je XsenO ateist?

Lion29 je izjavil:

Človek se zafrkava iz vas, vi mu pa še vedno nasedate. Groza.

AmokRun ::

In potem se ljudje sprašujejo, zakaj je nemogoča normalna debata z ateisti...

Saj tega se nihče ne sprašuje. Sprašujejo se ravno obratno.:D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: AmokRun ()

XsenO ::

Lion29 je izjavil:

Če bi pogledal kaj piše bi videl, da je on ubral lastno pot pojmovanja biblje in krščanstva, tako da se nebi čudil če v njegovih očeh bi bili pripadniki RKC malo pred označbo ateisti. Smešno pa je, da tudi pripadnike ostalih verstev in verovanj označuje kot ateiste, kar pa je zmotno saj ateist je nekdo, ki zavrača obstoj bogov.
1 + 1 = 1

donfilipo ::

DeusVult je izjavil:

//"To kar ti trdiš, je okrutno natolcevanje preoblečeno v nek lažni krščanski nauk. Ti in tvoja prijatljica sta razkrinkala svojo pravo podobo, ko sta nalepila sliko mojega strica, znanega nacija, na katerem se pa jasno vidijo vse rodbinske židovske lastnosti. Neizražena brada, kratkovidnost, melanholija in nagnjenost k večvrednostnemu kompleksu. Njegov šef Adi, ki je bil nagnjen zaradi prednikov na drugo stran, to je indijsko-arijskim koreninam, je neprestano propagiral metode diskreditacije na osnovi stereotipov in ideoloških prevar, medtem ko se je moj stric jasno zavzemal za povsem odprte gestapovske in poštene metode, po katerih ni toliko pomembno ideološko ozadje ali rasa, kot pa dejansko ravnanje človeka. Skratka: batina da dođe, gdje kod naiđe. Ja naučil se je tudi nekaj bosanščine, ker je imel iz muslimanov sestavljeno elitno enoto.

Komunizem je v marksovem idealu dobil utelešnje. Res gre za ateizem, a ateizem je sam po sebi paradox, ker človeški možgani niso temu primerno narejeni. Ateist ne moreš biti! Vse kar si racionalno lahko, je da ne verjameš v obličene in zapovedane mite o prerokih in gospodarjih celih narodov in da nam ljudem doumeti boga v celoti in v esenci ni dano. Zakone, ki nam bi jih naj ta dal, pa so si izmislili svetniki in preroki. To je esenca ateizma. In ker komunist še kako verjame v zakonitosti, ki jih je podal prerok Marx, je ateist malo morgen. Res pa je, da so cerkve komunistov drugačne.//"

Tako. Na resnico, kot si jo podal ti, je potrebno odgovoriti z enako trdo resnico nazaj. Weill: 'seit 6 uhr wird jetzt zuruck geschissen'.;((
*BTW kolk Leon kej plača?
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

XsenO je izjavil:

Smešno pa je, da tudi pripadnike ostalih verstev in verovanj označuje kot ateiste, kar pa je zmotno saj ateist je nekdo, ki zavrača obstoj bogov.

Ateist je človek, ki se zavedno slepi pred resnico. In resnica je, da obstaja samo en Bog, in Biblija je njegovo razodetje. Zanikajo ga tudi tisti, ki resnico nadomestijo s katerimkoli nesmiselnim kultom - pa naj bo to a priori zanikanje katerekoli vere ali pa kakšna druga religija - to so samo različni obrazi ateističnih prevar, ki vas hočejo zaslepiti pred obstojem vašega Odrešenika, Jezusa Kristusa.

Pol si tudi ti ateist... saj se slepiš pred resnico še bolj kot večina.

oldguy ::

Čestitam, naredil si direktno povezavo med Božjo besedo in utopičnimi blodnjami norca.

Čestitam, naredil si direktno povezavo med utopičnimi blodnjami norcev in utopičnimi blodnjami norca.

Fixed!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oldguy ()

DeusVult: ne mesat pojmov... tisto kar smatras ti pod ateista je v resnici nekristjan...ker po tvojem, je tudi budist recimo ateist... kar seveda ne drzi...

ti si seveda lahko razlagas besedo ateist po svoje, ampak ce bos zelel z nami debatirat, bos moral govoriti v nasem (slovenskem) jeziku, kjer beseda ateist pomeni neverovanje v boga (katerega koli)!

ferdo ::

nekdo, ki je odprl to temo ima preveč časa in osebnega zadovoljstva, ko vrže kost premalo osebno razvitim ljudem. Da dojameš pomen krščanstva moraš sploh poznat kaj to je. Ko 1x vprašaš krščanskega duhovnika, če je veren, ko otipava mlada dekleta za rit, in se samo nasmehne, in ko škof izsiljuje navadne ljudi, da ne bo več maše v fari, če jih ne bo več pri maši v nedeljah...polej veš, da je to samo en velik nateg. Odvisno, kaj hočeš bit in kaj boš počel, moje mnenje je; vera in bilokakšna vera je za tiste, ki imajo predpostavko, da se hitro izgubijo. Kar jim pa nemoremo neki očitat, taki pač so in če verujejo v nekaj, da majo svoj kompas, pa naj.

Jaz mam svoj kompas in se ne rabim prerekat z nikomer ker sem močan, doživljam pa, odkar pomnim, da se tisti, ki so verujoči spotikajo v mene, ker me ne vidijo tam kjer je za njih sveto, v čem ej pol fora..v vsakem pogledu so verniki nestrpni, če do sebe niso zaradi vere, so pa zaradi vere do drugih... bolano.

na kratko, predstavniki cerkve bi radi jebali ljudi v glavo in interes jim je, da se ljudje med seboj kregajo, ker je to njim voda na mlin.

Pregovor: skregaj jih in boš vladal...

PS: vidim, ko berem Vaše odgovore, da se neki kregate in pljuvate, pejte raje za knjige, med prijatelje, igrajte nogomet, košarko, kuhajte,...skratka, tle s enaganjate da boste imeli prav??? čemu?, bodite bolj zreli in osebnostno močni in preskočite te bedarije glede veroizpovedi oz. vernikih...

Svetujem: preberite knjigo: BOG kot ZABLODA - Richard Dawkins

sam nisem knjižni molj ampak knjiga te potegne vase in nasmeje do konca - za branje je potrebna zelo majhna koncentracija soli in elektrolita v glavi bralca.

LP
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

DarwiN ::

DeusVult, mislil sem ,da teh nimamo v Sloveniji, ampak ti si tipičen verski skrajnež. Ne navaden vernik, ampak tipičen ekstremist, fundamentalist, ki če ga postaviš v drugačno, bolj nestabilno okolje, je pripravljen storiti ali pa vsaj indirektno podpreti/omogočiti marsikaj hudega, kot to vidimo drugod po svetu.

Totalna zabloda, iracionala, brez logike, 100% prepričanje v lasten prav, obsedenost z religijo (24/7 ?), brez kritičnega razmišljanja, zanikanje na meji sovraštva do ateizma, evolucije in znanosti nasploh, itd, itd.

Kot sem že muckilepi rekel, s tem da to zate še toliko bolj velja - V "popolnem" svetu bi ti danes tule na sloteku tipkal iz psihiatrične bolnišnice kjer bi ti skušali pomagati. Ker tu dejansko gre za psihološko stanje, ki bo nekoč skoraj zagotovo obravnavano kot bolezensko stanje, oziroma se ga bodo spominjali kot takšnega. Bodisi čez 100, 500 ali pa še več let...

Sorry, ampak le iskreno ti povem kar mislim, ker neko debatiranje in tiščanje dokazov pod nos je pri tebi absoluten nesmisel.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

ateist, budist, vernik, itd, vse to lepo razloži knjiga, ki sem jo omenil, pa ne rabite tle neki pametovat.
vse kar je z veroizpovedjo in ateizmom vse to kar se tle naganjate tam notr piše, in ste resnično bedaki, ko tle tipkate svoje litanije.

Rimokatoliška cerkev = bančna ustanova

verniki, ki verujejo v krščanstvo so njeni komitenti

vsako leto se dogajajo ene in iste stvari, in folk to posluša. Pri zavesti.

Dajejo denar, da to poslušajo. Razumem, če pomislim, da grem v kino gledat filem dam 4EUR in to je to.

Da bom pa vsako leto gledal ta isti filem.......,

LP

Darwin;
A ti pride do živega?,
a si že slišal, da ljudje, ki so slabše intelektualno razviti niso sposobni razumeti pojem; argument.
Intelektualno manj razviti ljudje, so sposobni razumeti bolj statično določene veličine in argumentacije ne razumejo, ker za njih ne obstaja prostora razlage; zakaj in zato.
Za njih je določen pojem fiksirano dejstvo, in razlage ne iščejo, ker jim ni potrebna, če jim odgovarja v stilu življenja je to za njih dejstvo, če jim pa ne odgovarja v stilu življenja potem je pa to proti njim in to je delo zlobe soljudi, ker jim kvari stil življenja.

Verujočim ne smemo vzeti vere, neverujoči, jih moramo razumet, ker oni nas nikoli ne bodo razumeli. Problem verujočega, so njegovi starši, ki otroku ne obrazložijo verskega sveta in sveta brez vere, kaj je pozitivno in kaj je negativno, zato pa so psihopati med verniki.

LP

drejc ::

To da smo ljudje pretežno iracionalna bitja je "kriva" predvsem evolucija, ki ene 10.000 generacij ni nagrajevala tega feat-a. :)
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Preberi knjigo. in ko boš bral to knjigo pomisli na to kar si natipkal.

LP
««
15 / 20
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako se pogovarjati z vernikom? (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Loža
1084149801 (132917) Mrakw
»

Odnosi do Krščanstva v Sloveniji (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Problemi človeštva
55284377 (74135) gruntfürmich
»

Scientologija: STRUP za razumnost in neodvisnost (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9316082 (13279) Alek

Več podobnih tem