» »

[fork] Krščanstvo je v bistvu poganska vera

[fork] Krščanstvo je v bistvu poganska vera

««
14 / 20
»»

DeusVult ::

Zheegec je izjavil:

Potem pa so za svoje razmišljanje kaznovani s peklom!!?! In to ogromna večina prebivalcev tega planeta? Katastrofa je ta en in edini Bog.

Pekel ni kazen. Pekel je default. Odrešitev pred peklom je nagrada.

In na pekel te ni obsodil Bog, ampak si se obsodil sam, ko si zavestno in samovoljno zanikal obstoj in moč edinega pravega Boga.
http://www.rtvslo.si/blog/deusvult
Iz 26:2 "Naj vstopi zaslužen Narod, Narod, ki varuje Vero."

CoolBits ::

Ja pa naj se prikaže že enkrat, da bomo verjeli ane. Dokler pa noče pa nč... sam je kriv :))

bluefish ::

Morda se nas pa boji.

AmokRun ::

Da ga verniki še enkrat na križ pribijejo. Nima jajc da bi se prikazal. :))

CoolBits je izjavil:

Ja pa naj se prikaže že enkrat, da bomo verjeli ane. Dokler pa noče pa nč... sam je kriv :))

Odločitev posameznika, da verjame v edinega pravega Boga, je samo njegova, ker nam je Bog dal svobodno voljo, in zato moramo dokazati, da smo njegov obstoj sposobni doumeti tudi, če se na prvi pogled ne zdi očiten.

hamax ::

Bog, pred večnim trpljenjem.

Upam da se zavedaš kaj pomeni večno trplenje.
Nekaj tako groznega, da ne poznamo ničesar hujšega.
Torej upam da ne boš imel otrok, ker tudi če obstaja le 0.00000...1% možnosti, da ne bodo sprejeli Jezusa kot odrešitelja, se ne splača tvegati.

BTW, če je pekel default, bodo mučeni tudi vsi dojenčki, ki so umrli preden bi lahko sprejeli Jezusa? In če ne, a ni splav najbolj humana stvar, ki jo lahko narediš otroku, da se 100% prepričaš, da ne bo končal v peklu?

Muckalepa ::

Kot sem že omenila. Če bi Bog na tak način dokazal svoj obstoj, kot si želite nekateri, bi večina ljudi iz sebičnosti postali Kristjani.

Ali pa je sebičen Bog in ne želi vseh v svoji bajti.

Kot sem že omenila. Če bi Bog na tak način dokazal svoj obstoj, kot si želite nekateri, bi večina ljudi iz sebičnosti postali Kristjani.

Tako pa iz sebičnosti postanejo kristjani le tisti, ki so se rodili v krščanskih delih sveta in imeli krščansko vzgojo? No pa še nekaj malega mimoidočih.

Jaz nisem imela Krščanske vzgoje, moja družina je ateistična. Postala sem Kristjan, ker sem uspela doumeti, da je Jezus Bog.

Jaz nisem imela Krščanske vzgoje, moja družina je ateistična.

In kaj si misliš o tem, da se bo tvoja družina - tvoji najdražji - cvrla v najhujših mukah ne en dan, ne eno leto, ne eno stoletje ampak za vedno? Ti ni nič neprijetno?
Jaz bi jih na tvojem mestu 24/7 prepričeval, da naj sprejmejo Jezusa.
Ali pa bi se malo zamislil o absolutni pravičnosti tega boga.

hamax je izjavil:

Jaz nisem imela Krščanske vzgoje, moja družina je ateistična.

In kaj si misliš o tem, da se bo tvoja družina - tvoji najdražji - cvrla v najhujših mukah ne en dan, ne eno leto, ne eno stoletje ampak za vedno? Ti ni nič neprijetno?
Jaz bi jih na tvojem mestu 24/7 prepričeval, da naj sprejmejo Jezusa.
Ali pa bi se malo zamislil o absolutni pravičnosti tega boga.

Čez čas bodo prišli do spoznanja.

hamax je izjavil:

Tako pa iz sebičnosti postanejo kristjani le tisti, ki so se rodili v krščanskih delih sveta in imeli krščansko vzgojo? No pa še nekaj malega mimoidočih.

To sploh ni res. Večina ljudi, ki so vzgojeni v "krščanskih" družinah, so Kristjani samo ob nedeljah in praznikih. Vera je vredna veliko več, če do nje prideš sam. In samoizobražen vernik je veliko bolj zvest in predan Bogu, kot katolik, ki mu je bila vera servirana na pladnju s strani cerkve.

Idealno bi bilo, če bi VSAK vernik lahko prišel samostojno do spoznanja, vendar v teh bogokletnih časih je ta misel le utopija, zakaj na vsakem koraku prežijo ateistični fanatiki.
Vidite, zato je potrebna Cerkev.

Hudimana, kdo tukaj o fanatikih.

In samoizobražen vernik je veliko bolj zvest in predan Bogu, kot katolik, ki mu je bila vera servirana na pladnju s strani cerkve.

Koliko pa je takih vernikov po tvoji oceni?

Vidite, zato je potrebna Cerkev.

Humm a nismo atestični "fanatiki" odgovor na cerkev in ne obratno?
Če ne bi bilo cerkve in religije ne bi bilo nobene potrebe po ateistih.

Edit: Torej dojenčki se cvrejo v peklu ali ne?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hamax ()

Dojenčki - Še ena preizkušnja Boga. Kaj bi si pa ljudje mislili, če bi vsi Krščanski dojenčki po nekem čudežu preživeli porod? Vsi bi se iz sebičnosti pokristjanili.

Dojenčki - Še ena preizkušnja Boga. Kaj bi si pa ljudje mislili, če bi vsi Krščanski dojenčki po nekem čudežu preživeli porod? Vsi bi se iz sebičnosti pokristjanili.

Nisi odgovoril na vprašanje. Gredo tisti dojenčki, ki umrejo preden sprejmejo Jezusa, v pekel ali ne?

Zheegec ::

Nima smisla, kristjani obvladajo selektivno odgovarjanje. Poglej zadnjih par strani teme. Oba verska fanatika odgovorita na nek majhen del vseh njima zastavljenih vprašanj, pa še to so neumnosti.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

DarwiN ::

@Muckalepa:
Je sebičen tisti, ki je pripravljen prodati svoj razum in se prepustiti zablodi za obljubljene bombončke kot so posmrtno življenje s svojimi ljubljenimi, ali tisti, ki se vsem tem dobrotam odpove, poleg tega pa še tvega "pekel" (vsaj s stališča vernika), ker hoče ostati zvest samemu sebi?

Kdo je torej sebičen?

Ne moreš si predstavjat, kako bi rad verjel, da bom nekoč spet videl svojo babico in kasneje še starše in ostale. Pravzaprav si ne predstavljam nič, kar bi si bolj želel. Ampak žal, life is a bitch, and than you die.
Želje ne spremenijo realnosti.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

DarwiN je izjavil:

@Muckalepa:
Je sebičen tisti, ki je pripravljen prodati svoj razum in se prepustiti zablodi za obljubljene bombončke kot so posmrtno življenje s svojimi ljubljenimi, ali tisti, ki se vsem tem dobrotam odpove, poleg tega pa še tvega "pekel" (vsaj s stališča vernika), ker hoče ostati zvest samemu sebi?

Kdo je torej sebičen?

Ne moreš si predstavjat, kako bi rad verjel, da bom nekoč spet videl svojo babico in kasneje še starše in ostale. Pravzaprav si ne predstavljam nič, kar bi si bolj želel. Ampak žal, life is a bitch, and than you die.
Želje ne spremenijo realnosti.

To velja za živali. Ljudje imamo dušo, ki je nesmrtna.

Cin cin cin, dojenčki?

To velja za živali. Ljudje imamo dušo, ki je nesmrtna.

Hočeš reči da to velja za ene živali, za druge pa ne?

Bog je vsemogočen, zato tudi ve, kateri dojenčki so vredni nebes in kateri ne.

Zato verjetno tudi ve, če sem jaz vreden nebes ali ne. Verjetno ve ali bom sprejel Jezusa ali ne.
Kje je potem moja svobodna volja?

Mene so učili, da imajo ene druge religije namesto duše podobno "substanco", ki se ji reče Jiva in jo nosijo tudi rastline.
Spet druge religije imajo svoje zamisli.

Ampak saj vem. Vse te ostale religije so absurd. 8-)

hamax je izjavil:

Zato verjetno tudi ve, če sem jaz vreden nebes ali ne. Verjetno ve ali bom sprejel Jezusa ali ne.
Kje je potem moja svobodna volja?

Tako je. Bog je vseveden, zato ve, kakšno pot boste izbrali v življenju, ampak to življenje nam je podaril, da ga lahko izkusimo na lastni koži in imamo občutek samovolje ... Da se ne čutimo prikrajšane.

in imamo občutek samovolje

Torej nimamo svobodne volje in so tisti izgovori, da za zlo ni kriv bog ampak clovek brezvezni?

Bog me je postavil na zemlo, sprogramiral kaj bom počel, nato me bo pa kaznoval, ker mu ni všeč to kar je storil?

Edit: Pardon, ne kaznoval ampak samo za vedno mucil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hamax ()

XsenO ::

in imamo občutek samovolje ... Da se ne čutimo prikrajšane.

Ehmmm si ziher, da ne zamenjuješ Boga s matrico?
1 + 1 = 1

XsenO je izjavil:

in imamo občutek samovolje ... Da se ne čutimo prikrajšane.

Ehmmm si ziher, da ne zamenjuješ Boga s matrico?

Ne, ne zamenjujem.

hamax je izjavil:

in imamo občutek samovolje

Torej nimamo svobodne volje in so tisti izgovori, da za zlo ni kriv bog ampak clovek brezvezni?

Bog me je postavil na zemlo, sprogramiral kaj bom počel, nato me bo pa kaznoval, ker mu ni všeč to kar je storil?

Edit: Pardon, ne kaznoval ampak samo za vedno mucil.

Nihče, razen Boga, ne ve, kakšna je tvoja življenska pot.

Zgodovina sprememb…

Lion29 ::

In kaksno zivljenje podari tistim, ki numrejo ob rojstvu, ali zlo mladi? ali v druzino, kjer so sami nasilnezi? A je enu "majcken" sadista ta vas Bog?

In seveda vsaj polovica prebivalstva sploh ni nikoli slisalo za krscanstvo.. torej jih je dal na svet in svobodno voljo in ve, da nimajo ze v osnovi sans, da bi sprejeli điz-z-sa... samo zato, da jih potem pahne v vecno pogubo?

enu cist majcken je sadista
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

Nihče, razen programerja, ne ve kako se bo program obnašal.
Pa to ne pomeni, da je program kriv, če gre kaj narobe.

Lion29 je izjavil:

In kaksno zivljenje podari tistim, ki numrejo ob rojstvu, ali zlo mladi? ali v druzino, kjer so sami nasilnezi? A je enu "majcken" sadista ta vas Bog?

In seveda vsaj polovica prebivalstva sploh ni nikoli slisalo za krscanstvo.. torej jih je dal na svet in svobodno voljo in ve, da nimajo ze v osnovi sans, da bi sprejeli điz-z-sa... samo zato, da jih potem pahne v vecno pogubo?

Vsak ima možnost.

Vsak ima možnost.

In kako se to sklada s tem, da bog že točno ve kaj bo kdo storil?
Imamo torej svobodno voljo ali je nimamo?

hamax je izjavil:

Nihče, razen programerja, ne ve kako se bo program obnašal.
Pa to ne pomeni, da je program kriv, če gre kaj narobe.

Vsaka ura ima urarja. Ta ura deluje po nekih principih.

Vesolje, ki deluje po nekih principih, ima svojega urarja.

Tega urarja imenujemo Bog.

hamax je izjavil:

Vsak ima možnost.

In kako se to sklada s tem, da bog že točno ve kaj bo kdo storil?
Imamo torej svobodno voljo ali je nimamo?

Navidezno svobodno voljo. Bog je vseveden. Nima smisla se pregovarjati naprej.

Zgodovina sprememb…

Tudi tisti imajo možnost, ki so živeli pred 5000, 50.000, ali 200.000 leti?

Pa podvprašanje: A je vesolje staro ~7000 let, ali pa ~14.7 milijarde ?

Muckalepa je izjavil:

Lion29 je izjavil:

Vsak ima možnost.

say woooot?

kako ima nek kitajcek, ki ni nikoli videl mesta in le plantaze riza.. kako lahko ta kdaj slisi za đi-z-sa? in kako lahko gre mimo svoje kulture in druzine in ga sprejme?

In kakšno vezo ima to z mojim vprašanjem?
Se mi je zdelo.

Lion29 je izjavil:

Muckalepa je izjavil:

Lion29 je izjavil:

Vsak ima možnost.

say woooot?

kako ima nek kitajcek, ki ni nikoli videl mesta in le plantaze riza.. kako lahko ta kdaj slisi za đi-z-sa? in kako lahko gre mimo svoje kulture in druzine in ga sprejme?

Zato pa je smiselno Pokristjanjevanje, ampak liberalisti tega ne dovolijo.

Ja, ja. To so težki časi za vso človeštvo. Koliko ljudi je bogokletna levičarska vlada obsodila na Peklenski ogenj.

Zgodovina sprememb…

Gandalfar ::

Ce oseba ni nikoli imela moznosti biti pokristranjena. Kaj se zgodi potem?

Muahaha, bogi liberalci smo tako močni, da lahko mogočnemu bogu prekrižamo načrte, muahaha.

hamax je izjavil:

Muahaha, bogi liberalci smo tako močni, da lahko mogočnemu bogu prekrižamo načrte, muahaha.

Ne, le obsojate se na Peklenski ogenj.

Gandalfar je izjavil:

Ce oseba ni nikoli imela moznosti biti pokristranjena. Kaj se zgodi potem?

Žal mi je.

Zgodovina sprememb…

Muckalepa je izjavil:

joj, joj, joj,joj

Muckalepa je izjavil:

Ja, ja. To so težki časi za vse človeštvo. Koliko ljudi je bogokletna levičarska vlada obsodila na Peklenski ogenj.

aja, caki, a ni Bog vsemogocen? Zakaj je tako sadisticen, da je dovolil tej levicarski vladi, da skoduje drugim?

sicer pa nise malo bolj zgoraj rekli, da nedolznim je odpusceno?

Čeprav nekateri pravijo, da so tudi neverniki lahko odrešeni, jaz tega ne verjamem.

Zgodovina sprememb…

Huh, koliko ljudi je šlo pred letom 0 v pekel.
Pa niso imeli nobenih možnosti.

Lion29 je izjavil:

Muckalepa je izjavil:

joj, joj, joj,joj

Muckalepa je izjavil:

Ja, ja. To so težki časi za vse človeštvo. Koliko ljudi je bogokletna levičarska vlada obsodila na Peklenski ogenj.

aja, caki, a ni Bog vsemogocen? Zakaj je tako sadisticen, da je dovolil tej levicarski vladi, da skoduje drugim?

sicer pa nise malo bolj zgoraj rekli, da nedolznim je odpusceno?

Spet preveč očitno.

Je že bilo pojasnjeno.

hamax je izjavil:

Huh, koliko ljudi je šlo pred letom 0 v pekel.
Pa niso imeli nobenih možnosti.

Pustimo to vprašanje za nekaj časa odprto, prosim.

Zgodovina sprememb…

Muckalepa je izjavil:

Čeprav nekateri pravijo, da so tudi neverniki lahko odrešeni, jaz tega ne verjamem.

aja, torej ti lahko kar po svoje interpretiras to? A ni v bibliji to zapisano?

wow,ti pa si nekaj posebnega

M-XXXX ::

Ampak a nebi moral bog vedeti, da se bo ta ura pokvarila in da jo mora že v osnovi naredit drugače, da bo pravilno tekla v nedogled?

Prav tako sem opazil da si/sta ignorirala kar lepo število vprašanj na katere bi tako jaz (kot najbrž marsikateri drug) želel dobiti odgovor.

Brez problema.
Lahko pa pojasniš ali so v peklu vsi prvotni prebivalci Amerike, ki so živeli tam preden so jo evropejci odkrili.

Zaspana sem. Povrhu tega pa moram zjutraj zgodaj vstati.

Verjamem, da je Kristjan zmožen odgovoriti na večino vseh teh pravkar zastavljenih zemeljskih vprašanj. Nadaljevanje odgovarjanj sledi ... kasneje.

Lahko noč.

XsenO ::

hamax je izjavil:

Brez problema.
Lahko pa pojasniš ali so v peklu vsi prvotni prebivalci Amerike, ki so živeli tam preden so jo evropejci odkrili.

Raje se vprašaj v katerem krogu pekla trpita Abraham in Noe, saj nista imela nikoli priložnost spoznati edinega pravega boga Jezusa...
1 + 1 = 1
««
14 / 20
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako se pogovarjati z vernikom? (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Loža
1084149801 (132917) Mrakw
»

Odnosi do Krščanstva v Sloveniji (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Problemi človeštva
55284379 (74137) gruntfürmich
»

Scientologija: STRUP za razumnost in neodvisnost (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9316082 (13279) Alek

Več podobnih tem