» »

[fork] Krščanstvo je v bistvu poganska vera

[fork] Krščanstvo je v bistvu poganska vera

««
7 / 20
»»

rezator ::

bias se strinjam, hitlerju je šlo za židovsko premoženje, ki je bilo bajno bogato

sam zdej smo pa že res kr malo iz teme šli a nismo :D ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: rezator ()

Bias ::

rezator je izjavil:

bias se strinjam, hitlerju je šlo za židovsko premoženje, ki je bilo bajno bogato

sam zdej smo pa že res kr malo iz teme šli a nismo :D ?

Mah, moje mnenje je da je cerkev en velik šparovček bogastva ljudi. Dajemo vam čisto dušo, vi nam dajte zlatnikov. Dolfe je pa hotel prav vse ne zgolj njihovega premoženja. Je bil eden tistih, ki so pozabili kaj je človeku pogledati v oči in se nasmehniti. Samo jebeno sovraštvo.

Shegevara ::

No sedaj smo prišli do definicije Katolika.

Če boš za kriterij uporabljal ta svoja merila + še kakšno sveto pismo, jih boš v Sloveniji nabral kakšnih 50.000 maksimalno.

Če pa vprašaš RKC, koliko vernikov ima v Sloveniji, ti bo pa podala zelo drugačen odgovor.

Je pa res da Hitler ni živel in delal po Jezusovih naukih, je pa čisto možno, Da je mislil da to počne..

Shegevara je izjavil:

No sedaj smo prišli do definicije Katolika.

Če boš za kriterij uporabljal ta svoja merila + še kakšno sveto pismo, jih boš v Sloveniji nabral kakšnih 50.000 maksimalno.

Če pa vprašaš RKC, koliko vernikov ima v Sloveniji, ti bo pa podala zelo drugačen odgovor.

Je pa res da Hitler ni živel in delal po Jezusovih naukih, je pa čisto možno, Da je mislil da to počne..

Hah :) ja sej to je fail tistih ki se identificirajo z vero. Spoštujem te, sam ne mi neki fejkat (si mislim ko jih gledam, kako s sovražnimi očmi gledajo drugačne na pločniku sredi Ljubljane).

In ja če imaš športne Adidas superge in ročno Sporty uro, ki meri srčni pulz...JA! nisi športnik.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Bias ()

solatko ::

Težko v svetu najdeš strpnega "vernika", oziroma pripadnika verskih institucij. Če prav naj bi verovanja ljudi pomirjala, jih duhovno dvigala in tako prispevala k sožitju, vidimo ravno nasprotno. Pripadniki enih ali drugih verskih gibanj (temu tudi slučajno ne moremo reči verovanje, prej ekshibicionizem), so polni sovraštva do drugačnih, naj bo to pri spolni usmerjenosti, rasi, verskem prepričanju, političnem prepričanju....
Potem pa mi nekateri tu trdite, da cerkev je pa ja institucija, katere glavni cilj je vožnja ovac po pravi poti.
Koga farbate.
Nisem in nikoli nisem bil veren, po vaših merilih pa glej ga vraga, ne kradem, ne lažem (vsaj namerno), nisem še nikogar ubil, včasih naredim kaj narobe, prekršim kak zakon, koga užalim (če neupravičeno, se mi ni težko opravičit), nisem nevoščljiv in verujem v pravičnost (ne v pravico). Živim samo po enem načelu - ne delaj drugim tisto, kar ne želiš, da bi drugi storili tebi.
Menim, da se bova z Bogom ali njegovim predstavnikom, kar hitro zmenila o mojih grehih in bom šel tja kamor moram iti, brez vmešavanj neke institucije, ki nateguje folk, da je dana od Boga.
Tisti, ki so v stiku z Bogom ali lažejo ali pa bi to povedali in lahko tudi pokazali. Šarlatanstvo se mi zdi da ni glih spodobno in všečno Bogu.

Tako je Solatko!

bias zdaj pa praviš da so verniki slabi ljudje?

rezator je izjavil:

bias zdaj pa praviš da so verniki slabi ljudje?

Poglej, slabe ljudi najdemo povsod. Žal je tako. Nikakor ne posplošujem zadeve, govorim iz svojega lastnega zaznavanja. Konzervativnost premnogih verjetno pripelje do nestrpnosti. Tudi na tem forumu so teme (nekatere izmed njih zaklenjene npr.: problem homoseksualnosti -ali nejkaj podobnega) katere izražajo svoj gnus do drugaćnih in samo drugačnost označujejo kot bolezen...njihov gnus je odraz njihove pripadnosti katoliške vere, ki uči kar pač uči.

Verniki niso/niste slabi ljudje, ste pa nemalokrat za moje prepričanje nestrpni.

Bias + rezator - Nihče ne pravi da so slabi ljudje sami po sebi, cerkev s svojim večnim zaničevanjem drugačnosti, jih skozi leta naredi take.
Pravi vernik, brez institucionalne pomoči nikoli ne more postati tako sovražen, do vsega kar ni enako, kot propagira cerkev (pa če prav sama počne ravno to, kar ovcam prepoveduje).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: solatko ()

solatko je izjavil:

Bias + rezator - Nihče ne pravi da so slabi ljudje sami po sebi, cerkev s svojim večnim zaničevanjem drugačnosti, jih skozi leta naredi take.
Pravi vernik, brez institucionalne pomoči nikoli ne more postati tako sovražen, do vsega kar ni enako, kot propagira cerkev (pa če prav sama počne ravno to, kar ovcam prepoveduje).

Ja Rezator, tukaj se spet moram strinjati s Solatkom. Žal je tako da ne morem sprejeti nesprejemanja drugačnosti s strani katoliške cerkve. Ne dojamem od kje to nesprejemanje, da ne rečem golo sovraštvo. Pa kaj je meni mar če se imajo rad´ :) Pač s takimi forami me cerkev samo odbija, ja pa tudi tista mamca k gre po cesti in se skoraj prebrne ko vidi dve dekleti ki se držita za roko...

Pa kaj meni mar, če sosed ne gre v cerkev, če ne prispeva za obnovo kapelice ali cerkve, če ne pokoplje svojih bližnjih po cerkvenih standardih, kaj če živi na koruzi in ima 5 otrok in skrbi zanje brez socialne podpore. Zakaj bi nekoga obsojal, če ne hodi na partijske sestanke, važno je, da živi pošteno, od svojega dela, da je prijazen do okolice, da je pripravljen pomagati v nesreči, da ne laže, da se ne šopiri po vasi (kar je značilno za vaške bogatune, ki so praviloma pristaši cerkve), da pusti živeti druge, kakor jim paše, dokler se ne vtikajo v njegove pravice.
Poglej, vsi vemo komu rečemo čefur, vendar se sam odločim za nekoga imenovati čefur, ne glede na nacionalnost, temveč njegovo obnašanje in po vaseh je večina zagrizenih "vernikov", prav ta pravih čefurjev pa, če prav so avtohtoni Slovenci.
Zame je pravi vernik tisti človek, ki ima ta verovanja za sebe, jih ne razkazuje in se z vero ne hvali, sploh pa ne pričakuje materialnih dobrin, temveč samo duhovne od svoje vere.
Tudi pravi komunisti so bili pravi verniki in od njih ni imel noben škode, samo bivša država velike koristi (udarniško delo, prostovoljno delo, solidarnost, zavzemanje za resnico in predvsem nudit po svojih možnostih).

Solatko, res je, edino tole s komunisti, bivšo državo, solidarnost si mjčken idealiziral :)

In kot pravi tisti naš največji fuzbaler in muskontar z ljubavnim tepihom:

"Jest sem Čefur

Ti si Čefur

on je Čefur

mi smo Čefur

vsi smo Čefur"

;) Peace!

se tudi sam strinjam da cerkev nima velikokrat prav. samo veliko je tudi folka ki sovraži homoseksualce pa ne hodijo v cerkev oz niso verni:) vendar bi še enkrat rad povedal, da cerkev dela in je storila tudi veliko dobrega (ne zanikam pa da ni naredila tudi kaj obratno. in tega nemorete zanikati:D

rezator je izjavil:

se tudi sam strinjam da cerkev nima velikokrat prav. samo veliko je tudi folka ki sovraži homoseksualce pa ne hodijo v cerkev oz niso verni:) vendar bi še enkrat rad povedal, da cerkev dela in je storila tudi veliko dobrega (ne zanikam pa da ni naredila tudi kaj obratno. in tega nemorete zanikati:D

Cerkev si že iz samega moralnega vidika ne bi smela privoščiti sovraštva do človeka zgolj zaradi njegove spolne usmerjenosti. Sama uči, da se moramo imeti radi, se spoštovati... in predvsem: "Ljubi svojega bližnjega kakor samega sebe!" Torej? Oh en mali kiks?!

rezator je izjavil:

...samo veliko je tudi folka ki sovraži homoseksualce pa ne hodijo v cerkev oz niso verni...

Veš pa še to opravičevati sovraštvo z argumentom "saj tudi drugi, ki niso verni" in podobno, ni lih, a priznaš.

;)

Zgodovina sprememb…

nisem rekel tega. zgleda da si me narobe razumel. kaj sm hotel povedati je to, da obstaja folk, ki je alergičen na homoseksialce, pa niso niko bili verni ali hodili k maši.

in ja, se strinjam, da cerkev nima te pravice da obsoja homoseksualnost, saj je le to veliko starejše od cerkve same.

rezator je izjavil:

nisem rekel tega. zgleda da si me narobe razumel. kaj sm hotel povedati je to, da obstaja folk, ki je alergičen na homoseksialce, pa niso niko bili verni ali hodili k maši.

in ja, se strinjam, da cerkev nima te pravice da obsoja homoseksualnost, saj je le to veliko starejše od cerkve same.

Torej najdemo ogromno protiargumentov cerkvi sami...a še vedno zahajamo tja?

stari jebi ga. folk rabi upanje. in to je tisto kar jim daje cerkev.

rezator je izjavil:

stari jebi ga. folk rabi upanje. in to je tisto kar jim daje cerkev.

Sej je vseen koga ne maramo, ... ,važno da smo mi pomirjeni in da gremo v Njegovo kraljestvo.

Grem spat, da nam spet ves blesav na šihtu :)

Zgodovina sprememb…

Bias - spet nisi posta prebral pozorno, enkrat govorimo o veri in vernikih, drugič govorimo o verski instituciji in njihovih simpatizerjih, ki pa sploh ni nujno, da so verniki. Vernik je vedno samo verni, ko pa se učlani v organizacijo pa iz vernika nastane simpatizer, ki naj bi deloval po navodilih in dekretih ustanove, kateri pripada - jasno.

Solatko, res je, edino tole s komunisti, bivšo državo, solidarnost si mjčken idealiziral

Govoril sem o obnašanju pravih komunistov, ki sploh ni nujno, da so imeli rdečo knjižico. Te so se brez izjeme obnašali tako, kot je učil komunizem, dostikrat tudi v nasprotju s partijo. In verjemi nisem prav nič idealiziral, saj sem v tistem obdobju živel, se šolal in 20 let združeval delo.
Bilo je zelo veliko pravih komunistov, ki so bili to po prepričanju in zato, ker jim je bila solidarnost, kot vodilna ideja te vere izredno všeč.

imagodei ::

rezator je izjavil:

ne mislim se ponavlat. mislite si kar čte, mi je čist ravno, kdo hoče naj bo proti veri, in se tolaži z takimi neumnostmi, kdor hoče naj pa veruje.

Nič hudega, se bom pa jaz ponovil: o zgodovini nimaš pravega pojma. Prej oprane možgane. Vera pa institucija (ki se pretvarja, da zastopa interese Boga na Zemlji, v resnici pa skoznjo stari pohlepni in ambiciozni strici zastopajo svoje lastne interese po moči in vplivu) sta pa itak dve različni zadevi.

rezator je izjavil:

in zakaj ima vatikan takšno knjižnico, kjer je zbrano toliko starodavnih knijig in zapiskov, in ni nikjer na svetu takšne?

To se tudi jaz sprašujem... Zakaj ima toliko knjig, pa jih ne pokažejo nikomur - magari faksimile, če že razumemo, da so originali preveč dragoceni? Zakaj je celotno zgodovino tja nekam do Reformacije držala široke množice nepismene (ponekod celo visoko nad 90% populacije)?

Ammm, in Vatikan, ki ima tako lepo in "fajn" knjižnico... Kje so bili s pametjo, ko so v četrtem stoletju požgali Knjižnico v Aleksandriji?!? Ko jim je bilo, po tvoje, poučevanje in razširjanje znanja tako pri srcu?!
- Hoc est qui sumus -

imagodei lahko rečeš mojemo znanju zgodovine kako hočeš, me ne gane nič. samo na kurac mi pa gre kako vsi navajate samo slabe stvari, ki jih je cerkev naredila. vem da ima krvavo zgodovino in tega tudi ne zanikam. vendar vi cerkev tukaj opisujete kot da bi bila ena najslabših institucij, ki je naredila največjo zlo za človeštvo kar jih obstaja in to pa še zdaleč ni tako in to vemo vsi, tudi vi. samo toliko, če že poznate dobro zgodovino bi lahko vedeli, da je cerkev naredila tudi veliko dobrega.

in neda se mi z vami več naganjat, lahko trdite kar hočete, mi je zdaj že vseeno kaj pravite.

Limit-sky ::

"imagodei lahko rečeš mojemo znanju zgodovine kako hočeš, me ne gane nič. samo na kurac mi pa gre kako vsi navajate samo slabe stvari, ki jih je cerkev naredila. vem da ima krvavo zgodovino in tega tudi ne zanikam. vendar vi cerkev tukaj opisujete kot da bi bila ena najslabših institucij, ki je naredila največjo zlo za človeštvo kar jih obstaja in to pa še zdaleč ni tako in to vemo vsi, tudi vi. samo toliko, če že poznate dobro zgodovino bi lahko vedeli, da je cerkev naredila tudi veliko dobrega.

in neda se mi z vami več naganjat, lahko trdite kar hočete, mi je zdaj že vseeno kaj pravite."

Hitler je tudi avtoceste gradil.

nemcem se bi lepo godilo, če bi zmagal!

bluefish ::

Tisto dobro baš ne odtehta vedno slabega. In da, tudi Hitler je naredil marsikaj dobrega.

Lion29 ::

jaz bom rekel tako (po mojem mnenju)

dobrega: 15%
slabega: 60%

ostalo je nekje vmes

To govorim za kombinacijo vere in cerkve

rezator: lahko si meces peska kolko hoces v oci, dokler bos na stvari gledal tako subjekticno iz enega zornega kota, ne bos videl cele slike.
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

imagodei ::

rezator> "nemcem se bi lepo godilo, če bi zmagal! "

S tole izjavo si se diskreditiral kot sogovornik. Do konca. Bo rabilo precej vode preteči, preden si boš v mojih očeh ime opral...

Ne samo zato, ker je napisano bulšit prve klase (ko bi Hitler očistil Evropo svinjarije, bi začel čistit arijsko raso, tako da bi marsikateri Nemec tenko piskal; plus, da ne omenjamo dejstva, da so mnogi Judje BILI Nemci. Nenazadnje, vojne ne trajajo večno, stanejo denarčka in to mora nekdo plačat. Nekoč.), pač pa tudi zato, ker si zdajle spet pokazal, kaj je v resnici The name of the game v tejle temi.
- Hoc est qui sumus -

imagodei je izjavil:

rezator> "nemcem se bi lepo godilo, če bi zmagal! "

S tole izjavo si se diskreditiral kot sogovornik. Do konca. Bo rabilo precej vode preteči, preden si boš v mojih očeh ime opral...

Oh Rezator, tole si pa zamočil. :S In se popolnoma strinjam z Imagodejem.

Sej že prej ni bil prav zanimiv sogovornik, pozna samo naučeno edino resnico, razlike med cerkvijo in vero pa sploh ne loči in je tudi nikoli ne bo.

solatko je izjavil:

Sej že prej ni bil prav zanimiv sogovornik, pozna samo naučeno edino resnico, razlike med cerkvijo in vero pa sploh ne loči in je tudi nikoli ne bo.

Jah sam nisem bral preteklih postov. Samo tisto stran ko sem se vključil.

Da pa nekdo trdi kako bi bilo to dobro za narod nemški...ah.

Bias - Veš temo v kateri sodeluješ, je dobro celo prebrat, ali pa vsaj poste razpravljalcev, katerim odgovarjaš.

solatko je izjavil:

Bias - Veš temo v kateri sodeluješ, je dobro celo prebrat, ali pa vsaj poste razpravljalcev, katerim odgovarjaš.

To je res, a odgovarjal sem na dotične trditve...

Dostikrat so trenutne razprave of topic, pa se potem to nadaljuje v neskončnost.

dirkalec ::

Dragi ljudje. Če nebi bilo rezatorja, nebi mogli vi več nekaj časa pisati nič v tej temi, ker je bil edini ki je zagovarjal cerkev. Mu ne dam za prav, vendar, vsaka mu čast, da si je uzel čas in jim hotel vsaj malo oprati ime. Pisal je proti petim in dolgo je zdržal.

Zdaj pa tako. Dobro je argumentiral vse. In nekje mu dam kar za prav. Nevem če sem ga prav razumel glede arijcev in Hitlerja. Se strinjam z njim. Ker mislil je povedati, da bi bili Nemci UBER ALLES, če bi le dobili vojno. In ja, če bi vojno dobili, nebi rabili plačevat vojne odškodnine, imeli bi neizmerno bogastvo in vsi bi plesali tako kot bi Nemci žvižgali. Tako, da res nevem kje ga je fant tako zelo polomil.

Lep pozdrav.

solatko je izjavil:

Dostikrat so trenutne razprave of topic, pa se potem to nadaljuje v neskončnost.

Kar se je naredilo (tudi) v tem primeru. Vem, sem prisostvoval pri širjenju OT. Ni blo nalašč. Najbolj naredim, da grem prebirat od štarta in dam svoje mnenje o "trditvi" da je ´krščanstvo v bistvu poganska vera´.

dirkalec je izjavil:

Dragi ljudje. Če nebi bilo rezatorja, nebi mogli vi več nekaj časa pisati nič v tej temi, ker je bil edini ki je zagovarjal cerkev. Mu ne dam za prav, vendar, vsaka mu čast, da si je uzel čas in jim hotel vsaj malo oprati ime. Pisal je proti petim in dolgo je zdržal.

Zdaj pa tako. Dobro je argumentiral vse. In nekje mu dam kar za prav. Nevem če sem ga prav razumel glede arijcev in Hitlerja. Se strinjam z njim. Ker mislil je povedati, da bi bili Nemci UBER ALLES, če bi le dobili vojno. In ja, če bi vojno dobili, nebi rabili plačevat vojne odškodnine, imeli bi neizmerno bogastvo in vsi bi plesali tako kot bi Nemci žvižgali. Tako, da res nevem kje ga je fant tako zelo polomil.

Lep pozdrav.

Se opravičujem ker bo spet OT sam moram...

A lahko prosim Dirkalec. Torej trdiš da bi bil narod nemški po dobljeni vojni oh in sploh?! Kateri Nemci? Tisti izbrani? Tisti nepohabljeni? Tisti čiste krvi?

Zgodovina sprememb…

dirkalec ::

Tako je. Tisti čistokvni nemci, pravi arici.

Po dooolgem času se nekdo spet strinja z mano.

lambda ::

Kakorkoli že, brezveze ste tukaj vmešali Adolfa. In nekateri preprosto ne morete prikriti tega, da tisto, kar vas najbolj pri vsej stvari moti, je to, da ljudje dajejo EUR cerkvi. Vsi to delajo prostovoljno. Njihov denar, njihova izbira, ni res? Če ga nekdo skuri za svojo jahto in 20 tankov bencina, drugi pa za dar lokalnemu župniku, koga briga? Saj ga je vsak od njiju sam zaslužil in od zaslužka plačal davek (oz. naj bi ga) ...

AmokRun ::

Saj v razne denarne piramide in natege ljudje tudi prostovoljno dajejo denar. Potem pa jokajo ko so ogoljufani. Ampak kako in zakaj nekdo zapravlja svoj denar je pri RKC še najmanjši problem.

Kaj pa je pravi problem, razsvetli nas?

LordTado ::

Poglej si nadaljevanko TUDORS pa boš videl kaj je RKC,samo da sedaj to izvaja v ozadju in folk takoj vse upraviči če papež reče oprostite...
Cerkev ima samo to srečo da je vera ena velika tolažba in se vkorenini v človeka.
Zato pa je 2000 let na oblasi.

Škoda...

innerspace ::

Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

lambda je izjavil:

Kaj pa je pravi problem, razsvetli nas?

Če pustimo ob strani vse ekstremne primere, ki jih sicer ni malo. Eden od problemov je tudi to, da se ljudje odpovejo logiki, razumu in znanju, ki si ga je človek pridobil skozi svojo zgodovino, samo zato, da lahko verjamejo v neke primitivne pravljice. To je škodljivo, pa obračaj kakor hočeš.

Zakaj je škodljivo? Resno vprašam.

nubes - verjetno je precej škodljivo, če ne znaš razmišljat s svojo glavo, potem postavljaš taka vprašanja.

Neverjetna argumentacija, ki izkazuje razmišljanje s svojo glavo. Vprašam koga, ki zna kaj več kot trollat in to škodljivost resno pojasnit iz stališča družbe. V čem je nek agnostik, ki ves svoj prosti čas špila golf, bolj koristen za družbo, kot nekdo, ki gre v nedeljo v cerkev in v prostem času na kak hrib?

Ne poznam nobenega agnostika, ki bi mi grozil s "peklom", če ne bom igral golfa. Za kristjane pa tega ne morem reči.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: AmokRun ()

Spet marginalci in to posplošujete. Velika večina, ki jih jaz poznam, nikomur ne grozi s peklom - jim je pač vera osebna stvar.

Poznam pa nekaj antiteistov, ki vztrajno širijo gonjo proti cerkvi in vsem, kar je povezano z njo. Pa se mi zdi fer, da tega ne posplošujem kar na vse ateiste in agnostike. Nekateri tega ne zmorete za kristjane in druga verstva.

Ti si vero in religijo zreduciral na nekoga ki hodi v cerkev in hribe. Zato si pa dobil tak odgovor.

DeusVult ::

solatko je izjavil:

Govoril sem o obnašanju pravih komunistov, ki sploh ni nujno, da so imeli rdečo knjižico. Te so se brez izjeme obnašali tako, kot je učil komunizem, dostikrat tudi v nasprotju s partijo. In verjemi nisem prav nič idealiziral, saj sem v tistem obdobju živel, se šolal in 20 let združeval delo.
Bilo je zelo veliko pravih komunistov, ki so bili to po prepričanju in zato, ker jim je bila solidarnost, kot vodilna ideja te vere izredno všeč.

Komunizem uči sovraštvo, genocid in brezpogojno podrejanje od partije dani vladi. Vse ostalo so židovske laži, da je kdo to norost dejansko sprejel.

Ta tema že ene par strani ni nič drugega kot neutemeljeno obrekovanje Krščanske oziroma Katoliške vere. Ste res očitno ateisti dokaj nesigurni vase, da se morate takole potrjevati.
http://www.rtvslo.si/blog/deusvult
Iz 26:2 "Naj vstopi zaslužen Narod, Narod, ki varuje Vero."

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DeusVult ()

Zreduciral? Lahko podaš nereduciran primer?
««
7 / 20
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako se pogovarjati z vernikom? (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Loža
1084149821 (132937) Mrakw
»

Odnosi do Krščanstva v Sloveniji (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Problemi človeštva
55284389 (74147) gruntfürmich
»

Scientologija: STRUP za razumnost in neodvisnost (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9316082 (13279) Alek

Več podobnih tem