» »

540 aplikacij za pisavo iPhone, boljša tipkovnica za Android

540 aplikacij za pisavo iPhone, boljša tipkovnica za Android

Pisava iPhone

vir: engadget
engadget - Kaj potrebujete, poleg iPhona, da z na telefon nameščenimi aplikacijami ustvarite celotno abecedo oz. pisavo? Aplikacije seveda, natančneje 540 njih. To je dokazal ustvarjalec, poznan pod imenom Urikane, ki je po lastnih besedah za podvig potreboval tudi obilico časa. Za izdelavo pisave je skrbno razporedil aplikacije na 26 zaslonov na iPhone-u, nekaj njihovih ikon pa je tudi predelal (vsaj dve na prvem zaslonu, saj sta ikoni za nastavitve in fotoaparat sicer mnogo svetlejši). Rezultat je celotna angleška beseda v, roko na srce, očem ne najbolj prijaznem formatu. Celotno abecedo si lahko ogledate tudi v videoposnetku. Omenimo še novo različico zaslonske tipkovnice za operacijski sistem Android (pripravljajo tudi različico za Windows Mobile), ki obljublja mnogo lažje tipkanje, sploh za uporabnike z nekoliko večjimi prsti. Na to namiguje že ime, ThickButtons, saj uporablja poseben algoritem, ki predvideva, katera bo naslednja črka v besedi. Najbolj verjetne črke tako poveča (razširi), kar omogoča lažji pritisk le-te, brez da bi pritisnili napačno črko. Sistem deluje že znotraj besede, medtem ko običajni algoritmi počakajo, da napišete celo besedo in nato priporoča pravilne zamenjave, ki so v primeru bolj eksotičnih izrazov večinoma popolnoma napačni. V primeru, da besede še ni v slovarju, ThickButtons prilagajanje takoj, ko to zazna, izklopi, ter napisano besedo doda v slovar. Tipkovnica je zaenkrat žal na voljo le za angleški jezik, prihaja pa podpora za vse večje svetovne jezike. Uporaba tipkovnice je brezplačna, a gre že drugo tipkovnico, ki obljublja lažje tipkanje z manj napakami. Prva je bila Crocodile Keyboard, ki je plačljiva in se napakam izogiba s trikotnimi tipkami. Tako povečajo prazen prostor med posameznimi tipkami in prav tako (v teoriji) zmanjšajo pritiske na napačno črko.

15 komentarjev

Good Guy ::

huh tole z androidom je kr vredu za vidit
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

c00L3r ::

Ta tipkovnica spet bazira na autocorrect pristopu. Obstajajo slovarji za slovenski jezik? Če ne je vse skupaj za nas brezveze.

GupeM ::

Glede na to, da smsov po navadi ne pišem pravopisno pravilno, tudi ne pride ravno v poštev.

filip007 ::

Lahko jih pa boš ane...boljše je nadrajevati IQ ne pa zniževati kot Polkna to delajo z vsako naslednjo verzijo.
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

vesolc ::

telefon si zapomne tvoj slovar...torej kljub temu, da ma anglesko podporo, je to le za slovar...ga izklopiš pa vklopis sam predloge tvojih pogostih besed :)

PrimozR ::

Najlažje bi rešili, če bi hijackali slovar kakega spellcheckerja. Tako bi bila podpora jezikom skoraj neomejena. Poleg učenja slovarja.

darkolord ::

Precej bolj zanimiv koncept je tista onscreen touch tipkovnica, kjer nikoli prsta ne umakneš z zaslona, ampak tipkaš tako, da samo vlečeš prst od črke do črke (torej brez tapkanja), ni pa treba niti točno zadet vseh črk (važen je gesture). Za agnleščino zadeva dela kul, za kar nekaj jezikov pa že imajo oz. pripravljajo slovarje...

krifa ::

Najlažja rešitev bi bila, da bi prebral vse obstoječe sms-e in si iz tega zgradil slovar, ki bi se sproti še dopolnjeval.

GizmoX ::

darkolord je izjavil:

Precej bolj zanimiv koncept...

udirač => uni. dipl. inž. rač.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GizmoX ()

c00L3r ::

Google ima vgrajen slovenski spell checker v nekatere svoje izdelke in storitve. Škoda da ga ne integrira še v Android. Potem bi tipkovnice kot so Swype in ThickButtons delovale tudi v našem jeziku.

SLO_Matej ::

Men LG Renoir KC910i v primeru da uporabljam QWERTZ tipkovnico že preden napišem besedo do konca oz. sproti, ko jo pišem predlaga celotne besede.

Relanium ::

Sam če pa temu ko se je igral z iPhonom rata aplikacije še po abecedi uredit (k vsaki črki svojo) pol je pa zmagal

PrimozR ::

SLO_Matej je izjavil:

Men LG Renoir KC910i v primeru da uporabljam QWERTZ tipkovnico že preden napišem besedo do konca oz. sproti, ko jo pišem predlaga celotne besede.

Ja saj, navadni sistemi grejo per word, tale gre per letter.

r0ker ::

prvi del novice je totalno beden. zakaj si sploh napisal to? je za kaj uporabno, je za koga zanimivo.. wtf??? kvečjemu še en primer nivoja naprave in uporabnikov ki jo uporabljajo. ikone lahko v enem gridu premikaš sem in tja.. bljak
@GizmoX: mogoče zanimiv koncept, uporaben pa nikakor

Bor H ::

r0ker: si kdaj slišal za koncept umetnosti? večinoma res nobenemu ne koristi ampak mogoče pa kakšno idejo/nov koncept spoznaš

btw: hvala da si me opomnu čemu opozorila na STju


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple WWDC: iOS 5

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
219170 (7776) zee
»

Bo v Nokii N9 Intelov Atom?

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
288010 (5909) CaqKa
»

540 aplikacij za pisavo iPhone, boljša tipkovnica za Android

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
156305 (5557) Bor H
»

Se obetajo spremembe na slovenski tipkovnici? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
19624138 (19526) madmitch
»

Nov slovenski razpored na tipkovnicah (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
47135305 (23552) Okapi

Več podobnih tem