» »

Gradim zmogljiv HTPC

Gradim zmogljiv HTPC

«
1
2

delfinus ::

Odlocil sem se, da bom stari XboX nadometil z enim zmogljivejsim HTPCjem, ki bo prvenstveno namenjen gledanju filmov, ampak bo tudi tu pa tam namenjen kakem spilu. HTPC bo prikljucen na Marantz A/V receiver preko HDMI. Torej mora tako audio in video potovati preko tega prikljucka. Preko HDMI se mora pretakat tudi Dolby TrueHD in dts-HD.

OHISJE bo srebrno Silverstone LC17, ki lahko sprejme ATX maticno plato


GRAFICNA ATI Radeon 5770 1Gb



Za MATICNO PLOSCO se nisem ziher in zbiram predloge. Mora pa imeti RAID 1, saj bom imel na HTPC mirroring. Lepo je tudi da ime RCA SPDIF digitalni izhod in ne opticni. Mora imeti efektivno dve PCI kartici prosti, kar pomeni, da ne sme dvo nadstropna graficna zasedati eno PCI rezo. Ali naj grem na Intel ali grem na AMD to je sedaj vprasanje? Procesor mora biti dovolj zmogljiv, da pozene tudi novodobne spilcice vsaj na resoluciji 1280x720. HTPC bo namrec prikljucen na plazmo 42".

CPU zbiram predloge, pac dovolj zmogljiv in tudi varcen, ko ne svica prevec...

HLADILNIK in vent za CPU zbiram predloge. Cim bolj ucinkovit in cim manj hrupa.

RAM zbiram predloge. Mislim, da bo 2Gb dovolj za HTPC. Ali naj vzamem 1x2Gb ali je bolje 2x1Gb?

2x HDD Western Digital Green 1,5Tb



DVDRW z Blueray podporo (predvajanje originalnih diskov), zbiram predloge

TV Tuner. Terratec Cinergy C PCI CI



PSU kak Corsair 650W, lahko kak predlog, fino je da cim tisji.



TIPKOVNICA Logitech diNovo Edge


ce bo ta potem bom potreboval eno mis. Ker je tipkovnica Bluetooth potem najbolje da bo to tudi MIS. Predlogi?
ali pa
Logitech diNovo Media Desktop Laser



Kasneje pa pride se ena eksterna audiofilska zvocna ali pa DAC (Cambridge Audio) za malce zahtevnejse poslusanje na Hi-Fi opremi.

V naprej hvala za predloge sugestije ipd.
lp, d.
  • zavaroval slike: bluefish ()

blackbfm ::

Za izbiro procesorja si lahko s tem pomagaš:

List of CPU power dissipation @ Wikipedia

Dovolj bo pa praktično že vsak povprečen dvojedrnik.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

delfinus ::

blackclw,

hvala za link. Na podlagi informacij sem ugotovil, da so najmanj potratni AMD ATHLON II z oznako E. Athlon II X2 240E kuri le 45W in tudi cenovno ugoden je. Za HTPC nedvomno primeren. Ampak kako je dejansko v gamingu razlika od npr Intela E7500? Inteli po vecini vsi kurijo 65W, I3 serija pa 73W. Tu pa ze sprasujem, ce je I3 530 sploh se primeren za HTPC in ali se mi to splaca naredit za spilunge?!

lp, d.

st0jko ::

Za novejše igre in v kombinaciji z zmogljivo 5770 zna biti Athlon II X2 240 rahlo preslab. Vzemi i3.
keks?

delfinus ::

Stojko tnx za comment. Bi znalo biti res, glede na dosedanje izkusnje z Intelom E8500, ki je moj delovni PC. Torej bi znalo biti E7500 ali i3 530 smotrneje glede na preference.

Torej se odprta vprasanja:

-Katera solidna platica?
-Kateri RAMi, bo 2gb dosti?
-Hladilnik, kateri je primeren za HTPC in dobro hlajenje Intel CPUjev?
-Kateri DVD-RW / Blueray player combo?
-Zanesljiv in tih PSU?
-Tipkovnica?
-Katera wireless mis?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

st0jko ::

plata bo ta OK.
Napajalnik si dober izbral že v prvem postu(ga imam sam in je zelo tih)
Hladilnik bi že stock veljal, saj se i3 z svojo relativno nizko porabo(v primerjavi z trenutnimi high end procesorji) verjetno ne greje tako zelo.. Lahko pa vzameš Mugen2 za 40EUR.
Ram bo 2GB dosti če boš na XP. Za Visto ali Win7 vzemi 4GB.

Glede tipkovnice, miške in optične enote pa ne vem.
keks?

xy! ::

Za skoraj isto ceno ima Phenom II X3 705e porabo le 65w.

tony10 ::

kaj pa glasnost sistema te nič ne skrbi? Verjetn bo z vsemi temi ventialtorji tole kr slišna zadeva... Pr HTPC je tudi neslišnost umetnost. Kdo si želi poslušat hrup iz compa v dnevni sobi?
kruha in iger

blackbfm ::

S kvalitetnimi hladilniki in ventilatorji to ni problem.

BALAST ::

Ali pa EK vodno hlajenje kot imam jaz v mojem TT Mozart SX. Res sem moral razstaviti 550w napajalnik in ga potlačiti v drug kot da sem dobil notri dva 240mm hladilnika za moj E7300 in Gtx 260 ter 2x1Tb diska. 8-)

Mozart SX

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

st0jko ::

Ko bo računalnik v idle verjetno nebo problem z glasnostjo... V obremenitvi bojo pa itak basi sekali od igre ali filma, tako da spet..
keks?

Izi ::

Imam že dolgoletne izkušnje z HTPC računalniki in VEDNO je največji problem glasnost.
Ko ti gledaš televizijo ali film so tudi najtišji ventilatorji kar naenkrat hudo glasni, da ne omenjamo vibriranja in zavijanja trdih diskov, ki v popolni tišini pri gledanju kakšne napete kriminalke postane tako nadležno, da boš izgubil živce.

Seveda mora to vsak sam doživeti v praksi, ljudje smo pač taki, da dokler nekaj sami ne ugotovimo, ne verjamemo. Vsak prvi HTPC, ki si ga kdorkoli sestavi hitro najde pot med male oglase :D

Gretje komponent zaradi MAJHNIH in zaradi tega manj zračnih ohišij je precej večji problem kot pri velikanskih ohišjih igričarskih računalnikov. Vsaka komponenta bo v tako majhnem ohišju že na idle bila segreta na maximum in zato bodo vsi ventilatorji vedno delovali na maximumu.

Dvonadstropne grafične kartice z velikanskimi porabami čez 100 wattov v HTPC ne sodijo.
Že samo trije osnovni ventilatorji (procesor, napajalnik in grafična) bodo preveč za vsak HTPC vsaj ena izmed teh komponent naj bo passivno hlajena. Najbolje grafična kartica.
Za procesor izberi velikanski hladilnik in en najmanj 12 cm ventilator. Manj kot 12 cm ne pride v poštev.
V majhna HTPC ohišja sodijo samo pasivno hlajene komponente ali pa kakšne z res zelo majhno porabo, če ne gre drugače raje vzameš big tower ohišje, ki bo stalo na tleh.
Čeprav so ta mala HTPC ohišja priročna za potisniti v kakšno omarico pod televizorjem to v praksi ne znese. Ohišje mora biti na odprtem, da zadaj za njim vedno kroži zrak, če vroč zrak, ki zadaj izstopa iz ohišja nima kam iti se bo vse skupaj pregrelo v pol ure.
Ne smeš pozabiti, da je gledanje filmov v 1080p ločljivosti skoraj enako zahtevno za računalnik kot igranje iger.
Dva trda diska v HTPC ne sodita, medsebojno neujemanje frekvenc vibriranja bo povzročalo občasna visokofrekvenčna zavijanja celotnega ohišja, če si mlajši, ki bolje sliši visoke frekvence bo vse skupaj nevzdržno, sicer pa že samo po sebi vrtenje dveh motorjev z 7200 obrati na minuto ne bo prijetno poslušati.
Izberi samo en 2 TB disk in konec, pa še tega boš moral vpeti z gumicami v ohišje, nikjer se ne sme direkt dotikati ohišja.

Pri HTPC je bolj pomemben zmogljiv procesor kot pa hitra grafična kartica. Nujen je vsaj dvojedrni procesor, enojedrni procesor nima kaj iskati v HTPC. Osebno bi za HTPC priporočal integrirano grafično kartico ampak v tem primeru igranje iger odpade. Če misliš igrati igre potem bo treba izbrati veliko računalniško ohišje.
2 GB RAMA je več kot dovolj za vsak HTPC.

Ti misliš narediti nek hibrid med igričarskim in HTPC računalnikom. To ti ne bo uspelo >:D
Ali majhen tih HTPC ali pa normalen igričarski računalnik, srednja pot ne obstaja, verjemi da boš razočaran če boš poskušal.

Pa veliko sreče :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

delfinus ::

Glasnost me vsekakor skrbi in je tu pac potrebno najt en balans in kompromis. Vsekakor bodo v kisto prisli najbolj kakovostni venti in hladilniki, da bo tega cim manj. Tudi blazilci za diske, PSU in ostalo ropotijo. Ko bo sistem uprabljen v Cinema namene res zadeva ne bo problematicna, ker ti tako pozornost odvrne in zlahka ignoriras ventice. Tako bom tudi kupoval tihe PSUje, tih vent za CPU hladilnik. Hladilnik na graficni bo tudi nastavljen, da bo obrate prilagajal glede na potrebno aktivnost. Problem bo edino lahko nastal pri poslusanju glasbe - flacov, tu pa seveda moti. No, ceprav lahko tudi tukaj clovekova podzavest izkljuci marsikake motece sume, ce le ti niso prevec glasni. Npr imam hladilnik za zivila v skupnem prostoru, ki je malo vecja dnevna in kuhinja skupaj in se ga slisi, vendar sem ze naucen da ga podzavestno ignoriram. V HTPC nameravam dati tudi WD Green Power diske, ti so kao najtisji. No sedaj imam trenutno XboX z ne kaj tihim ventom in pa 7200 diskom in je se vse v meji normale za normalno poslusanje in gledanje TV.

No torej ce bo Intel sem sedaj registriral plato GA-P55-US3L


Ce bo pa AMD pa morda ASUS M4A785TD-V Evo



Vse te imajo vsaj dve PCI rezi frej, in da jih dvonadstropna kartica ne zakriva, prav tako RAID 1. No pri platah sem se odprt, lahko je tudi kej ceneje s temi zahtevami. Navijanja tako ne bo nobenega.

No kar se pa kiste tice pa ne bo ravno low profile sirina 425mm x visina 170mm(H) x dolzina 425mm, tako da bo vec maneverskega prostora za vecji hladilnik na CPU.

No naj se omenim to, da bo max resolucija na HTPC 1280x720, ker imam HD ready plazmo. Torej temu primerno bo tudi izbira hardwara. In tu je ze vprasanje, ce Athlon II X2 240e s 43W porabe in solidna graficna ATI 5770 ze pozene novodobne spile.

lp, d.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

delfinus ::

Balast ti ze imas kar zelo zmogljivo rec. Kater CPU hladilnik si si izbral in kateri PSU in kako ti hrupno potem odgovarja ne odgovarja? lp, d.

BALAST ::

Kot je Izi napisal. Prvo sem gledal samo na zmogljivost sistema in nisem imel pojma kakšen hrup povzroča tako neprezračeno ohišje.

Potem sem šel pa v nakup EK vodnega hlajenja, ki me je pršel kar drago (čeprav sem ga kupil rabljenega za 100EUR), ter eno tretjino ohišja sem moral modificirat za vodne hladilnike. Pa še razstavit sem moral napajalnik, da je v ohišju še sploh kaj prostora za nadgradnje. 8-)

Prej sem imel osnovni Intel hladilnik za grafično in se je segreval brez navitja na 60°C z navitjem pa 75°C, grafična pa na 95°C. Prvi korak ki sem ga šel naredit je da sem od prijatelja dobil in ga vgradil na sredino, kjer je reža za hlajenje, en 140mm ventilator ki je pihal na procesor in grafično. izboljšanje je bilo takoj za 15°C manj. Ampak ko sem igral igre je bil najglasnejši ventilator grafične ki pri 100% dosega 3000rpm, tako da sem hotel kupi še regulator za ventilatorje, ampak je vmes prišla ugodna ponudba vodnega hlajenja in sem si rekel ali dam 30EUR za regulator obratov ali raje 100EUR za vodno hlajenje. No dokupil sem še vodni blok za grafično za 20EUR in sedaj je res vsaj približna tišina. Čeprav se dva 120mm ventilatorja v sendviču med dvema radiatorjema vrtita z 1000rpm je še vedno dvakrat tišje kot pa se je preh drla grafična kartica. Ni nič čudno če ima grafična porabo 150W Procesor pa 65W.

Poanta vsega je, da sem zapravil vsaj 200EUR več za HTPC v HTPC ohišju, kot če bi imel računalnik nekje ob strani televizorja. Pa še 4ure dela je bilo vso to vodno hlajenje spravit v ohišje. Hvala bogu da sem ob nakupu dobil vodno pumpo Liang DCC, ki je tiha kot miška.

Napajalnik je standardni LC Power 5550 550w. Grafična ima sicer dva 6pinska priključka, ampak sem dobil zraven tudi en adapter iz molex na 6pin.

Slike notranjosti raje ne kažem, ker je res zmetano. :8)

Predstavljaj si en krožnik špagetov z veliko omake in parmezana. :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BALAST ()

blackbfm ::

@delfincek kakšne igre imaš pa v mislih? Ker mogoče je 5770 overkill za tako ločljivost in na splošno tak tip računalnika. Porabi lahko okoli 100w ob polni obremenjenosti (več gretja, več hrupa).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

zee ::

Glede trdih diskov: kupi 2,5'' in ne 3,5''
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

delfinus ::

Tnx vsem za komentarje, tovrstna razprava res pomaga kam bo sla gradnja HTPC. Ker glsnost in temp je res ena od tezav, ki se drug drugega izkljucujeta pri HTPC. Najt balans pa ni tako enostavno.

Kar se tice spilov imam v mislih vse novodobne spile, vendar na resoluciji, ki ustrezna 720p. Serija 5XXX od ATI se mi zdi okey, ker kartica 5770 v idle kuri zgolj samo 18W. Je pa res da skoci do 100 pri polni obremenjenosti.

kogledom ::

Za HTPC je pomoje idealen H55 (za RAID H57) in core i3/i5 proc. Integrirana grafična je dovolj dobra za filme. Za igre pa v tvojem primeru dodaš še GPU, ki bo v uporabi samo za igre. Verjamem, da se 5xxx serija razume z intel HD integrirano grafiko -> samodejno preklapljanje med GPU. Ve kdo kaj več o tem, če to deluje?

delfinus ::

Hvala za razmislek kogledom! Nisem se razmisljal o tej varianti in bi morda bilo vredno mal pogledat ja.

Imam pa sledece vprasanje v zvezi s temi on-board graficnimi karticami. Kako je pass through zvoka skozi HDMI izhod. Pricakujem namrec, da on-board kartice znajo posiljati Dolby Digital in DTS zvok skozi HDMI prikljucek. Zadevo bom namrec imel prikljuceno na A/V receiver.

lp, d.

krho ::

Mogoče ti pomaga tole: http://www.anandtech.com/video/showdoc....
tule bi moral preko HDMIja dobit tudi LPCM. Pa onboard je ponavadi prešvoh za DXVA + postprocessing. BTW, Za dober DXVA boš na žalost moral na Windows 7 + mediaplayer classic HC...
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: krho ()

delfinus ::

Krho tnx, zelo pomembna informacija. Onboard kartice torej odpadejo, sploh ce nimajo Dolby TrueHD in dts-HD podpore preko HDMI. Opazam pa da to ze kartice 5xxx serije, tako da bom vsekakor gledal v to smer pri nakupu.
Vista nima podpore za DXVA? Zgolj samo Windows 7?

lp, d.

krho ::

Vista ali W7 vseeno, za DXVA2 rabiš DX10 in kartico, ki ga podpira... Meni se samo zdi, da na W7 stvari tečejo lepše. Kar se tiče procesorjev jaz sem imel Athlon X2 4800+ in je bil pri ne DXVA kompatibilnih 1080p filmih ravno dovolj, če je bil za dekodiranje izbran CoreAVC.
Pri DXVA filmih, boš tako ali tako imel uporabo procesorja pod 10%. Jaz bi gledal tako, da ima procesor čim nižjo IDLE porabo. Če ti bo priloženi hladilnik preglasen, lahko gor daš kaj takšnega: http://www.agt.si/racunalniska-oprema/z... . Sam sem tole beštijo namestil na i7 860 in je praktično neslišna.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

boogie_xlr ::

Zakaj si ne omisliš NMT, diske in ventilatorje pustiš v drugi sobi, medtem ko v dnevni gledaš film v popolni tišini in miru.

delfinus ::

NMT je sicer kul, ampak ni vse tisto kar jaz s HTPC zeli mdelati. No sicer pa sem ze vajen na eno ropotuljico ze par let v dnevni in sicer XboX. Njegova glasnost je tudi ze podzavestno izkljucena pri gledanju filmov.

ManDriver ::

Zakaj si enostavno ne omisliš mac mini-ja?
--
If all the world is a stage, where is the audience sitting?

Remba ::

h57 in i3 530 ti znata vse kar ti rabiš. tudi hd 7.1 preko hdmi. meni deluje bp in preko denona in direktno na lcd tv. če bi rad igral špile kupi tih gamerski računalnik, če pa že hočeš nek hibrid imaš pa edino pametno varjanto vapor x grafiko, ki tudi ne bo prehudo glasna.
na procesor daš en tih ali pasiven kuler in če si obseden z glasnostjo investiraj v http://www.mlacom.si/artikel/47895/Silv... ki preverjeno deluje bp v moji sestavi h55 530 4gb 64ssd w7 + usb ključki za storage lol. meni je mlacom zrihtal še tole ohišje
kjer dobiš za tako ceno kot silverstona še napajalnik in daljinec.

za hi-fi imam pa sam raje grado sr80i in little dot i+ iz ipoda

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

axee ::

Najprej glede diskov: WD Green serija (1,5TB) se brez težav primerja po glasnosti 2.5" diskom, tako da komot vzameš te. Glede vibracij diskov: kupi ohišje, ki le te zatira. Močno priporočam Antec NSK2400, če ti le ni grd, je pa edini, ki ima dejansko prostor za diske na učinkovitih silikonckih nogicah + odvodna ventilatorja sta 12cm.

Sistem si brez težav zamisliš z 2 ventilatorjema pod 800RPM, le prav je treba zastavit. Prvo, na tej resoluciji tudi moja HD 4670 nima težav z nobeno igro :) Grafična obvezno pasivna!

Procesor je brez težav pasivno hlajen, če npr gor daš Scythe Ninja Mini. Narediš iz kartona tunel, da samo eden ventilator (recimo Slipstream 800RPM) vleče skozi reže hladilnika. Vzame ti 5 minut časa, rešen pa si kompliciranja z raznimi vodnimi wannabe neslišnimi sistemi. Po želji dodaš zraven še 500RPM Slipstream za ventilacijo celotnega sistema, grafične in diskov. Za napajalnik recimo da vzameš Enermax PRO82+ 385W (ne zavijat z očmi, sistem ne bo nikoli rabil več kot 150W v tvojem primeru, še to pretiravam). Napajalnik nebo vrtel ventilatorja nad 500RPM pa da se poješ... pasivne variante odpadejo, bo preveč segreval ohišje, pri dovolj efektivnih napajalnikih bo minimalen prepih zadoščal, slišal pa ga ne boš, vrjemi.

Seveda so še druge opcije, samo moj prispevek s katerim sem prepričan da boš dosegel zahtevano raven tišine. Edina stvar, ki te bo motila so diski, čeprav so WD Caviar Green (še posebej 1,5TB verzija) izredno tihi zna biti problem, ker bo cel ostal sistem tako zelo tih.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: axee ()

delfinus ::

Dobri predlogi tnx.

Ohisje sem pravzaprav kupil na Ebayu in sicer gre za nekoliko vecje HTPC ohisje Silverstone LC17. Odlocil sem se, da bom vse diske, vente in napajalnik dal na gumice. Kar se tice tisine nisem popolnoma obseden z njo in mi lahko nekaj malega laufa vsekakor. Ne sme pa seveda bit deralica :).

Nekako takole je ena draft verzija reci.

CPU: AMD Athlon II X2 240e 45W
MB: Gigabyte GA-MA790X-UD3P
HSF: Xigmatek S963, ki mi bo pihal direkt s stranske luknje na cpu. Zadeva naj bi bila tiha. Na delovni masini mam visjega brata 1283 in je tih ko mis.
GPU: Sapphire HD5750 VaporX 16W idle, 86W full (sem tudi drugje na forumih prebral, da naj bi bil zelo tiha kartica)
PSU: Cooler Master Silent Pro M500, ki ima modularne prikljucke + gumice 500W
RAM: Nek ram DDR2 800Mhz 2 ali pa 4Gb se ne vem
HDD: WD 1,5T Green Power v RAID 1 mirroringu. Tu bom se videl mozno je tudi, da dam to v delovno masino in pol to sharam prek LAN.
TV: Terratec Cinergy C PCI + CI modul
DVDRW/Blueray player se ne vem
Wireless tipkovnico pa mis se ne vem

Tist z ductom je dobra ideja in se bom verjetno res poigral, ceprav je luknja za CPU prakticno cisto blizu kjer potem pride namontiran CPU + HSF.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

Auslander ::

da nebi odpiral nove teme tudi sam nameravam sestaviti HTPC sicer ne tako procesorsko zmogljivega. glavno mi je da predvaja 1080p in ima vgrajen TV tuner, ter da mi sluzi kot media center ter da, zmore operacije, ki jih imajo NMTji (Torrent, ftp, dlna...). poraba pa seveda čim nižja, in obvezno neslišno delovanje.

zamislil sem si nekaj v tej smeri:
motherboard: ASUS AT3IONT-I DELUXE
ram: 2GB
disk: SSD 32GB
ohisje: AOPEN S145
TV tuner: ATI TV Wonder 650

motherboard, ima skoraj vse HDMI, NVidia ION vezno čipovje, bluetooth, WiFi... skrbi pa me kako je z zvokom pri IONu? nekateri trdijo, da ION ne podpira prenosa zvoka preko HDMI? ali je to res njikjer nisem našel neposrednega dokaza za to? to bi bila namerč ena glavnih ovir za mene.
torej kaj predlagate?
bi to zmogla ta konfiguracija ali moram gledati kaj bolj zmogljivega?

delfinus ::

Hoj,
si ATI TV Wonder 650 zasledil kje v Sloveniji ali ga kupujes v tujini? Ima morda moznost tudi za CI modul kartico?
Kar se tice kartice v tvojem primeru pa bi morda bila dobra ATI HD 5450

.
Tu bos zvok preko HDMIja ziher imel, prav tako pa prenos Dolby TrueHD in dts-HD. Kartica pa je tudi zelo poceni.

lp, d.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

Auslander ::

ja ATI TV Wonder 650, bo potrebno kupiti v tujini, kot skoraj vse komponente :(
O tej grafični kartici sem pravzaprav že razmišljal problem je v tem, da matične plošče formata mini ITX imajo samo eno razširitveno režo... v mojem primeru bi potem potreboval dve... kar pa potem odpade.
če bi vedel kdaj se bodo pojavile prve maticne plosce z ION2, ki naj bi imele tudi vse to kar ponujajo pri ATIju, bi bil pripravljen še malo počakati.

ce pa izbiram plošce drugega formata, sem pa potem prisiljen vzeti bolj potraten procesor...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Auslander ()

krho ::

In kaj boš naredil, če boš imel ne DXVA kompatibilen film? Atom ni rešitev.. sploh ne, če imaš namen gledat 720p in 1080i iz IPTV/DVB-T
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

blackbfm ::

Jaz imam ati 2600xt in se zdaj nekaj hecam s hd filmi pa vidim da je še najmanj problemov če uporabim coreavc. To zanašanje na dxva se ne obnese. Glede na to da ima coreavc podporo za nvidiino CUDO je verjetno to dvoje najboljša kombinacija za filme.

jan01 ::

@blackclw
si predvajal s mpc home cinema? (obvezno najnovejša verzija, stare imajo probleme s atijem) -> http://xvidvideo.ru/media-player-classi...
Za windows xp daj na wmr9 renderless, za visto/7 pa evr. Pa raje uporabi 32bitno verzijo
DIrectx si updatal? Najnovejši februarski http://www.microsoft.com/downloads/deta...
Pa driverje updataj(če imaš agp je več prblemov, saj na nekaterih verzijah ne deluje dxva...

blackbfm ::

Vse najnovejše na win7. Nekateri filmi enostavno ne delajo čez dxva.

Auslander ::

krho je izjavil:

In kaj boš naredil, če boš imel ne DXVA kompatibilen film? Atom ni rešitev.. sploh ne, če imaš namen gledat 720p in 1080i iz IPTV/DVB-T


potem pa jaz nisem vec dovolj pameten, ce reklamirajo, da ta motherboard sposoben predvajati 1080p, in ce so ze najcenejši NMTji sposobni predvajati 1080p, ki imajo še bolj podhranjen procesor... res nevem zakaj tega nebi iz Atoma izvlekel?

krho ::

Ja je sposoben prevajat 1080p, ki ga najdeš na BluRayu.. Kar se tiče filmov, ki jih do biš na travniku...vsi niso DXVA kompatibilni.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Tomyboy123 ::

Ne vem kako je z tvojo potrebo po prostoru, ampak jaz kupujem samo še SSD diske.
Cena je res visoka, ampak hitrost proti klasičnim diskom......., se lahko samo smejiš ko enkrat tole sprobaš. :)

Drugače, ko sem si jaz delal "kišto" za multimedijo in igre, je bilo potrebno narest praktično neslišno zadevo.
Po stenah imam ca.60% studijske phono-pene(zaradi pravilnega dušenja ozvočenja) in tam se čuje vsak ventilator. Tako je bilo potrebno prvo, poleg dobrega ohišja, nabavit peno za ohišje.
V tem računalniku uporabljam res odlično zadevo Bequiet
http://www.be-quiet.net/be-quiet.net/in...
, v drugih imam pa od Akasa.
http://www.akasa.com.tw/update.php?tpl=...
Res lično pride potem tudi sama notranjost ohišja.
Potem je potrebno malo pogledat teste kako so hrupni napajalniki. Sam uporabljam Bequite, ki je res zelo tih. LC Metatron ni slab, ampak je glasnejši.
Potem je seveda tu ventilator na procesorju, zelo tihi in poceni so recimo od Akase varjante. Ventilatorje za hlajenje ohijša reguliraš potem z posebno enoto in to je to.
Tako opremljena mašina je pri meni neslišna. Da je prižgana se moram včasih res prepričat in poslušat zadaj, če se kaj vrti. :) Pri igrah se seveda oglasi grafična, ampak tam tako seka iz ozvočenja, da to itak ni moteče. V drugih stvareh pe je recimo tudi gamerski ATI 5870 v takem ohišju neslišen.

LP

delfinus ::

Bi vprasal, kje si ubodel te obloge za utisanje? Jih rezes ali so dimenzionirane glede na posamezna ohisja?

lp, d.

axee ::

Moje izkušnje z Akasa ventilatorji so izredno slabe, vsi ventilatorji imajo nek značilen ton in non stop malce "praskajo", tudi pod 1000RPM.

Tomyboy123 ::

Ta Akasa model, ki sem ga omenil, zagotovo ne ! Na testih zelo dobro ocenjen.
Trenutno mi na idle dela z 890rpm, temperatura merjena z(CoreTemp) avr. vseh štirih jeder 41 C. V "tapeciranem" ohišju je, kar se tiče procesorja, zadeva neslišna. Pri igrah je pa itak naglasnejša grafična kartica.
Najboljše pene so od Bequit-a, samo jih nisem več dobil. So pa dobre in poceni tudi te od Akase. Lahko tudi dvojno nelepiš.
Mojega Cosmic S, sem bolj kot ne komplet polepil od znotraj. Za 20 EUR set je dovolj tudi za Big Tower.
Plošče režeš po želji, sploh nisi omejen kako in kam nalepiš. Poljubno, nalepiš pač na vsak prazen prostor, zgoraj, spodaj, stranice, pač komplet.
Vzame kar nekaj časa, ampak se splača.
Malce za predstavo:





Za ilustracijo kako izgleda pa odlična, 3x debelejša obloga od Bequita na stari mašini.


V Avstriji se sigurno, da kje dobiti tudi te. Cena je bila pa mislm da 40-50 EUR, ko sem jih jaz vzel..
Še opozorilo, tega ne dobiš več dol čez eno leto... :)

Akaso obloge dobiš tukaj:
http://www.in-put.com/
Če ne pa kontaktiraj v tole trgovino, bo tudi zrihtal.
http://www.kup.si/advanced_search_resul...

LP

Zgodovina sprememb…

Tomyboy123 ::

No sem se zmotil, poceni in evo jih na zalogi. :)
http://www.cool-pc.org/productdetail.ph...

delfinus ::

Dobro si tole potepiciral znotraj! Koliko mm je tale AKASA pena debela? Sem dobil idejo za eno DIY. Mogoce bom kupil tisto peno za laminate podlagat v Merkurju, seveda ustrezne debeline in jo pol s Tesa not nalepim. No bom videl.

lp, d.

Tomyboy123 ::

Nima smisla za teh borih 20-30 EUR, ne se hecat.
Ker tole je v nulo, lepo nalepiš in še zelo stilsko je vse skupaj. Tudi sam materjal ni kar tako, ker ta pena ima takšno zgornjo plast, da bolje vpija zvok. Recimo tist od Bequiet, kot vidiš je zgornja plast iz posebnega materjala, kot pa če bi dal ker neko peno. Pa za ta denar, se res ne splača zafrkavat, pe še češko bo vse skupaj zgledalo.
Akasa je nekje 1mm, tale Bequiet je pa ca 3mm in eno ploščo dobiš celo 2cm. :)
Bequiet vzami pa mir... :)

delfinus ::

Pozdrav,

no mi je uspelo naredit HTPC. Konfiguracija je sledeca:


Konfiguracija
Case: SilverStone LC17
Motherboard: Gigabyte GA-MA770-UD3 Rev 2.0
CPU: AMD Athlon II X2 240e, 2,80GHz, Dual Core, AM3 (45W)
HSF: Xigmatek HDT-S983 Nepartak
RAM: Mushkin Essential Series 2 x 2Gb DDR2 (800MHz)
GPU: Sapphire Radeon HD5750 Vapor-X, 1Gb DDR5, PCIE, 2xDVI/HDMI/DP Lite
PSU: Cooler Master Silent Pro M 500W
TV-Tuner: Terratec Cinergy C PCI HD CI (DVB-C + CI modul)
HDD: Hitachi Deskstar 250GB IDE
HDD Multimedia Server: 2x WD Green Power 1,5Tb 64Mb cache SATA2/300 WD15EARS, v delovni masini v RAID 1 konfiguraciji, sharing preko LAN
DVD-RW: Samsung SH-S183A
Mouse: Logitech MX Air
Keyboard: Logitech diNovo Edge (se cakam, pride konec meseca)

Sem presenecen, kako je zadeva tiha in hladna. V HTPC je 5 ventov, 1xCPU, 1xgraficna, 1xintake, 2xoutake in je tisji kot XboX z enim ventom. Sem zadovoljen. Sedaj se ubadam pocasi z nalaganjem potrebenega softwara in fino konfiguracijo. Vec o gradnji in vtisi pa na forumu Audio-kontakt. KLIK.

lp, d.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

axee ::

No vidiš, vzel si (po mnogih standardih) glasno verzijo sistema, pa ti je tako tiha, predstavljaj si kako je če poslušaš nas nekaj idiotov, ki pojemo o zvoku turbolentnega zraka pri enem počasnem ventilatorju :)

Meizu ::

axee je izjavil:

No vidiš, vzel si (po mnogih standardih) glasno verzijo sistema, pa ti je tako tiha, predstavljaj si kako je če poslušaš nas nekaj idiotov, ki pojemo o zvoku turbolentnega zraka pri enem počasnem ventilatorju :)


Hah to tudi meni ni jasno... Nekateri očitno filme gledajo pri glasnosti šepetanja...

Steinkauz ::

Fora je da bolj kot tišaš komp, bolj ti toleranca pada.
Jst sm sicer zdej obupal, ker dokler ne bo SSD, bo disk še vedno najglasnejši.
Folk pa k pride do mene, ne ve al je kišta vžgana al ne :))

axee ::

Meizu je izjavil:

axee je izjavil:

No vidiš, vzel si (po mnogih standardih) glasno verzijo sistema, pa ti je tako tiha, predstavljaj si kako je če poslušaš nas nekaj idiotov, ki pojemo o zvoku turbolentnega zraka pri enem počasnem ventilatorju :)


Hah to tudi meni ni jasno... Nekateri očitno filme gledajo pri glasnosti šepetanja...


Ni vse v filmih, in tiho je šele takrat ko ne slišiš nič sredi noči :) Drugače pa ja, bolj tišaš bolj postajaš občutljiv ..

Steinkauz je izjavil:

Fora je da bolj kot tišaš komp, bolj ti toleranca pada.
Jst sm sicer zdej obupal, ker dokler ne bo SSD, bo disk še vedno najglasnejši.
Folk pa k pride do mene, ne ve al je kišta vžgana al ne :))


Stari, Samsung HD502HI je odgovor, ravno prenašam podatke iz WD6400AAKS, stvar je na nivoju Slipstreama pri cca 750RPM, ne gre čez 11-12dB :) Če maš več kot en vent ga preverjeno neboš slišal!! Res pa je da ima burst speed malce slabši ker je počasnejši. Ampak vseeno do SSDja bom zdržal! Zdej samo še čaakam da dobi AGT Slipstream PWM in moj komp bo imel 4 ventilatorje pri 450RPM in tale diskec..
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HTPC (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
27855849 (32574) Netrunner
»

Mini server (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6510537 (8587) Dr_M
»

Družinski server / HTPC za v dnevno (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10612433 (9141) CoreySteel
»

HTPC sestava in programska oprema (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Zvok in slika
41759306 (21372) umexteacher
»

Nakup grafične (zgolj za 1080p H.264)

Oddelek: Zvok in slika
71110 (929) popster

Več podobnih tem