Forum » Zvok in slika » Nakup grafične (zgolj za 1080p H.264)
Nakup grafične (zgolj za 1080p H.264)
20sdfj093f ::
Zdravo
ker ne poznam tržišča, prosim za pomoč; zanima me, katera je najcenejša grafična kartica, ki bi še zadostila naslednjim zahtevam:
- vodilo PCIe-x16 (plošča je ASRock K8NF4G-SATA2)
- VGA + DVI + HDMI
- pasivno hlajena
- iger ne igram, potrebujem zgolj zato, da mi bo na enojedrnem procesorju (Athlon3000+ S939) gladko delovalo predvajanje 1080p vsebin (DXVA-ffdshow ali CUDA-CoreAVC ali podobna hw rešitev)
Morda kaj takega? Naj bi delovalo... Pa še fajn je, ker je low profile (če bom kdaj menjal ohišje za HTPC izvedenko).
Hvala za nasvet
LP
ker ne poznam tržišča, prosim za pomoč; zanima me, katera je najcenejša grafična kartica, ki bi še zadostila naslednjim zahtevam:
- vodilo PCIe-x16 (plošča je ASRock K8NF4G-SATA2)
- VGA + DVI + HDMI
- pasivno hlajena
- iger ne igram, potrebujem zgolj zato, da mi bo na enojedrnem procesorju (Athlon3000+ S939) gladko delovalo predvajanje 1080p vsebin (DXVA-ffdshow ali CUDA-CoreAVC ali podobna hw rešitev)
Morda kaj takega? Naj bi delovalo... Pa še fajn je, ker je low profile (če bom kdaj menjal ohišje za HTPC izvedenko).
Hvala za nasvet
LP
- spremenil: 20sdfj093f ()
popster ::
Mislim da je fora 1080p da porabi zelo malo rama, najberž tudi tistega na grafični.
PS3 ki je namenjen 1080p ima 2x256MB rama (proc+grafa)
PS3 ki je namenjen 1080p ima 2x256MB rama (proc+grafa)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: popster ()
20sdfj093f ::
Morda nisem bil dovolj jasen - iščem najcenejšo grafično, ki mi bo še strojno dekodirala H.264 1080p video (s pomočjo DXVA vmesnika v kodeku FFDShow-DXVA oz. MPC-HC ali pa nVidia Cuda prek CoreAVC kodeka), saj imam prešvoh (=enojedrni) procesor in tega sam ne zmore.
Popster, ne razumem poante tvojega posta - morda naj ne iščem grafične z dosti RAMa ? :)
Hvala za pomoč
LP
Popster, ne razumem poante tvojega posta - morda naj ne iščem grafične z dosti RAMa ? :)
Hvala za pomoč
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 20sdfj093f ()
bmen ::
Taka bo cisto dobra, pa še ventilatorja nima - tako, da je tiha.
http://www.agt.si/racunalniska-oprema/g...
... B ...
floyd1 ::
V HTPC sem imel poceni pasivno hlajeno Sapphire Radeon 4550 in S939 Athlon 64 3500 pa je delalo vse OK. Uporabljal sem MPC-HC. Sistem Win7, 32 bit, 1 GB RAM. Se je pa grafična konkretno grela, zato sem (za ziher) dodal eno res tiho 12-ko na malih obratih za hlajenje. Gretje pa je bilo tudi posledica TV tunerja v sosednji reži, ki tudi ni bil med najhladnejšimi.
neres ::
Jaz imam tudi 5450 od Sapphire.
Kolikor sem bral po forumih (avsforum) naj bi edina stvar, za katero naj bi bila prešvoh, bilo dekodiranje 1080i s hkrantim uporabljanjem nekih efektov.. baje precej eksotična zadeva, ki večino ljudi ne zanima. 1080p pa dela tudi z dodatnimi efekti brez problemov.
Ima pa 5xxx nekaj novosti v primerjavi s 4xxx serijo, recimo nek HD bitstreaming (nekaj v zvezi z zvokom, ne vem koliko je to pomembno).
Sicer pa je tudi 4xxx serija v redu, recimo kaka 4450 je tam tam po zmogljivosti.
Jaz bi raje vzel tisto od Sapphire. Se mi zdi da ima boljši hladilnik od te in še opcijo low profile.
Kolikor sem bral po forumih (avsforum) naj bi edina stvar, za katero naj bi bila prešvoh, bilo dekodiranje 1080i s hkrantim uporabljanjem nekih efektov.. baje precej eksotična zadeva, ki večino ljudi ne zanima. 1080p pa dela tudi z dodatnimi efekti brez problemov.
Ima pa 5xxx nekaj novosti v primerjavi s 4xxx serijo, recimo nek HD bitstreaming (nekaj v zvezi z zvokom, ne vem koliko je to pomembno).
Sicer pa je tudi 4xxx serija v redu, recimo kaka 4450 je tam tam po zmogljivosti.
Taka bo cisto dobra, pa še ventilatorja nima - tako, da je tiha.
Jaz bi raje vzel tisto od Sapphire. Se mi zdi da ima boljši hladilnik od te in še opcijo low profile.
popster ::
morda naj ne iščem grafične z dosti RAMa ? :)
ja če ps3 rabi samo 256mb grafično potem je to očitno dovolj saj je konzola narejena za gledat blu-ray filme (minimum)
sicer je ram v taskbarju med gledanjem HD vsebin zelo skromno porabljen
Najhitrejša 256mb bi to bla..hmm
http://www.ceneje.si/racunalnistvo/komp...
upam da dela ta link? to bi potem bil quadro, ker maxtor ma verjetno za druge namene, je pa možno da so nehali delat 256 mb grafične preden je prišel bluray tko da ni kompatibilno
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: popster ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | HD na PC-ju, minimalne zahteve?Oddelek: Zvok in slika | 6178 (3351) | zavajon |
» | Katera ATI grafična kartica ?Oddelek: Kaj kupiti | 2608 (2122) | XtodaZ |
» | Kateri player za mkv fajle (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 8426 (6751) | gibaj |
» | HD šteka, kaj mi manjka?Oddelek: Kaj kupiti | 3597 (2368) | eg0ist45 |
» | star pc kot HD playerOddelek: Zvok in slika | 4076 (2806) | Repminister |