Forum » Zvok in slika » Lcd in kvaliteta slike
Lcd in kvaliteta slike
drvo ::
Zdravo!
Doma smo kupili prvo lcd tv. Signal, ki prihaja do televizije je analogni kabelski. Sicer sem že predvideval, da bo zaradi tega kvaliteta slike na lcd-ju slaba. Me pa zanima če naprimer sprememba signala oziroma ponudnika digitalnega signala(npr. V mislih imam amis, s katerim sem zelo zadovoljen glede internetne povezave) pomenila boljšo sliko in morebitne izkušnje s stabilnostjo tv signala pri amisu, imamo pa doma še crt tv za katerega bi potrebovali pretvornik(kateri spada k paketu). Pri tem me zanima, če rabim za vsako tv. Pretvornik ali ga za lcd ne rabim?
Doma smo kupili prvo lcd tv. Signal, ki prihaja do televizije je analogni kabelski. Sicer sem že predvideval, da bo zaradi tega kvaliteta slike na lcd-ju slaba. Me pa zanima če naprimer sprememba signala oziroma ponudnika digitalnega signala(npr. V mislih imam amis, s katerim sem zelo zadovoljen glede internetne povezave) pomenila boljšo sliko in morebitne izkušnje s stabilnostjo tv signala pri amisu, imamo pa doma še crt tv za katerega bi potrebovali pretvornik(kateri spada k paketu). Pri tem me zanima, če rabim za vsako tv. Pretvornik ali ga za lcd ne rabim?
- premaknil iz Pomoč in nasveti: bluefish ()
rejven ::
glede pretvornika verjetno misliš na vmesnik ki ga dobiš od punidnika?če to potem mora met vsak tv svojega. moraš pa pazit pri naročanju ip televizije, da če si na tel kablu moraš bit relativno blizu centrale da bo tv sploh deloval za vsak nadalni pa še bližje:) ( za t-2 rabiš cca 8Mbitov downstreama na vmesnik/tv, siol mislim da ma manj tm okrag 6). V kaki resoluciji zdaj oddaja amis nevem ampak pri nobenem ponudniku ne moreš pricakovat neke hude kvalitete, razen pri nekaj HD(720p) programih , ki jih ima vsak v shemi, da od folka potegneje kak dodaten EUR, pa še to na optiki. Poglej pri ponudniku če omogoča digitalno kabelsko in kakšna je resolucija na tej.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Telemach digitalna tv, Pomoč!! (strani: 1 2 3 4 … 34 35 36 37 )Oddelek: Omrežja in internet | 445927 (85455) | zavajon |
» | Amis televizija (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 17934 (9111) | Bakunin |
» | vgrajen DVB-T sprejemnikOddelek: Zvok in slika | 9539 (6447) | Alexius Heristalski |
» | SiOL Trio vs T-2 TrojčekOddelek: Omrežja in internet | 9496 (7474) | Mare2 |
» | ZDRad: Prehod v digitalno (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 9567 (9563) | gruntfürmich |