» »

Lcd, znamka, kabelska

Lcd, znamka, kabelska

bobba ::

Lep pozdrav!

Jaz sem kar odprla novo temo, ker me zanima več stvari, in če se kam vrinem, me boste hudo gledali, oziroma hudo tipkali:)!
Prvo, ugotovila sem, da več berem manj vem. Po celodnevnem prebiranju forumov in gledanju spletnih strani, sem ugotovila, da me bo nakup novega tv-ja stal polovico živcev (včeraj mi je crknil star tv)in če rečem star mislim star:)!

Ker bom seveda nabavila noveka čimprej (zima je in meni je dolgčas)sem si nagledala tega: http://www.bigbang.si/slika/tv-sprejemn...

Ker imamo doma trenutno navadno kabelsko, bom naslednji teden uredila, da bomo imeli digitalno, ker, sodeč po informacijah, pri LCD navadna kabelska ne da tako lepe slike, je tako?! Zdaj me pa zanima, glede na to, da v karakteristikah piše, da ima DVB-T(C) MPEG4, z digitalnimi programi torej ne bi smelo biti problema???
Pa potem, ko prineseš stvar domov, jo priklopiš in avtomatsko dobiš programe al je treba še kaki tuning, da lahko začneš gledati?

Ker je ta tv HD ready (in ja, sem si prebrala razliko med HD ready in full HD:)), bo ta stvar prikazovala programe digitalne kabelske, glede na to, da na netu piše, da imajo oznako HD ready tisti sprejemniki, ki imajo široki zaslon in analogni komponentni priključek pa še neki HDMI priključek?

V primeru da tega kupim, je dovolj dober, da mi bo služil nekaj let, glede na to, da bomo gledali samo navadne programe, ki pridejo v paketih digitalne kabelske in mogoče občasno kak dvd?

Po prebiranju tega foruma, kjer se ogromno debatira o tem, na kaki razdalji moraš gledati sliko, pa obračati glavo pa kockice na ekranu itd. (do zdaj ste že verjetno ugotovili, da sem popoln laik:)), me zanima, če bom ta tv gledala iz 3 metrov, diagonala je 82 cm, bom videla normalno sliko?

Meni je bistvo, da vidim sliko in vem, kaj se dogaja:), seveda pa mi je pomembno tudi to, da ne kiksnem čist mimo, ker gre vseeno za dolgoročno investicijo!

Lahko mi priporočite tudi kak drug LCD, vendar do max 500 evrov! Pa ne mi rečti naj še malo prišparam pa potem kupim, ker tudi čez pol leta ne bom imela nič več denarja:)!

To je to za ta moj esej:)!
Upam, da mi boste lahko pomagali in razložili stvari!
Že vnaprej hvala za odgovore!

Papa!

KoMar- ::

DVB-T je za anteno, ne za kabelsko.

bobba ::

Ja če pa je v oklepaju C, kaj potem to ne pomeni DVB-T , DVB-C???

Vem, da je DVB-T za anteno!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plazma ali LCD televizor? (strani: 1 2 3 4151 152 153 154 )

Oddelek: Kaj kupiti
76961178544 (402915) antonija
»

LED LCD TV - svetovanje za nakup (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8628032 (21360) popster
»

crt televizor, dvb-t in digi.tv: zaslon 4:3 vs. 16:9

Oddelek: Zvok in slika
302630 (2073) Nagi Bator
»

nakup novega TV LCD PLAZMA?

Oddelek: Pomoč in nasveti
51108 (992) turist1
»

Nakup novega TV-ja

Oddelek: Zvok in slika
223301 (2718) veliki_bos

Več podobnih tem