» »

450.000,00 EUR ...sanjska hiša vsakega Slovenca

450.000,00 EUR ...sanjska hiša vsakega Slovenca

«
1
2 3

jcb ::

http://www.bolha.com/oglas383217704/his...

Kdo si nebi želel met tako hišo v bližini Ljubljane
Kakšen nasvet, kako pridt do take hiše v sosednji občini?
Kredit? Nemogoče....rednih prihrankov je bore malo...kaj nam sploh še peostane
Vedno bolje razmišljam, kako postat samostojen pri rosnih 24 letih....dejansko vsak teden premišljujem o tem. Najemnine so odreške...krediti so dragi in v tem času še bolj težko dostopni.
Moji načrti so drugačni, nakup parcele in postavitev brunarice še najbolj pocen bom pršu skoz, ampak do takrat bo minil še 10 let.

Gwanaroth ::

Saj.

Premlad si še za takšne podvige. Jaz sem tudi tvojih let. Najprej si moramo priskrbet dobro plačo, da bomo lahko nanjo obesili kredit za bajto za naslednjih 30 let.
Lights often keep secret hypnosis..

bluefish ::

Tale hiša za svojo ceno ne ponuja nič posebnega, kvečjemu je privlačna lokacija.

Razne montažne gradnje so trenutno najbolj cenovno ugodne, problem je seveda le parcela, za katero glede na apetite po lokaciji cena raste praktično eksponentno.

Pšenični ::

Vrhnika, heh, to je tam kjer zdej dostkrat smrdi. Vzrok je menda v nekih odpadkih. Res je zoprno sploh če stanuješ npr. na Vrtnariji. Imam kolega na tem koncu, in moram reči da se dostikrat tam širi grozen smrad po kislem. Zdej usnjarna je šla tko da se zdej kaže kdo je v bistvu kriv za smrad na tem koncu.

Sem šel zadnjič v Hoferja in spet smrdi ko sam vrag. Pa pišem na občino, po mailu , za foro kaj se grejo... ampak o tem drugič.

Hočem samo povedat da pazite ko kaj kupujete na Vrhniki. Pazite na lokacijo. Sicer mi na sliki lokacija ne zgleda na tem koncu ampak vseeno. Tojk da se ve.

djordjevic ::

Če je to sanjska hiša ...
No grave is deep enough to keep us in chains.

jcb ::

Če je to sanjska hiša ...


no, če za tebe ni to sanjska hiša potem ciljaš na 1 milijon vredno

Pšenični ::

Sicer se mi zdi, da gre pri tej zadevi, za ponesrečen poskus prodaje tele bajtice, ki ni vredna polovice te vsote.

Poleg tega je Vrhnika zjutraj en sam promet, tako da do avtoceste rabiš npr. z ulice 6 maja glih eno uro. Nimam kej dodat.

Že Cankar o sokrajanih ni imel lepega mnenja, saj veste tisto, ki gre menda nekako tkole " O Vrhnika ti prečudoviti kraj vseh norcev raj".

Zato danes Vrhnika postaja mesto brez industrije, brez delovnih mest in brez prihodnosti. Popolnoma drugače je npr. v Logatcu, kjer je razvoj dosegel neslutene razsežnosti. Pred nekaj leti je bil Logatec pol majnši kot Vrhnika, pa ga poglejte sedaj.

Tko še nasvet za fanta zgoraj, ki si želi nepremičnine...kje blizu.

Razmisli o Borovnici. Z vlakom prideš v Ljubljano v 20 minutah, cena nepremičnine bo majnša kot drugje, skratka dosegljivo.

Poleg tega ne bo dolgo tako, ker se gradijo novi bloki, ki bodo resda nekoliko skazili idilično podobo tega mjhnega mesteca, vendar prinesli ravno toliko razvoja (novo cesto, gradila se bo čistilna naprava.....), kot ga Borovnica potrebuje.

Vendar, takrat bodo tudi cene višje.

LuGi ::

Sanjska? Meh ni mi lepa.

djordjevic ::

Ne, daleč od tega. Za dobrih 100 jurjev dobiš tako montažno marlesko, da se ta hiša lahko samo skrije. Pazi, za 100 jurjev. Če odšteješ ceno parcele, komot kupiš hišo za 200-300 tisoč evrov. Upam, da ne misliš, da je nepremičnina iz oglasa (s parcelo vred) res vredna tega denarja.
No grave is deep enough to keep us in chains.

tsh2 ::

meni se tudi zdi nekam draga. posebej ker je nekam majhna.

Pšenični ::

"meni se tudi zdi nekam draga. posebej ker je nekam majhna."

Tud men je mikena. Zlo, za ta denar pa sploh. Nikakva.

tsh2 ::

heh mogoče se je pa mate07 spomnil načina, kako narediti zanimivo reklamo za hišo, ki jo prodaja?

Pšenični ::

Se strinjam...

jcb ::

To je samo primer, ko sem brskal po bolhi, če kdo prodaja hišo v bližini.

flood ::

nič sanjskega celo grda se mi zdi lokacije pa ne poznam

T0RN4D0 ::

Pri 24 pač običajno ne kupiš 250 kvadratov hiše, če se misliš na tak način osamosvojit boš še neki časa čaku.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

MIHAc27 ::

Nared tko k jaz..ožen se z eno, ki ima hišo (Ali vsaj stare starše).

cyber_killer ::

Svaka čast, če tako razmišljaš v tem rangu. Jaz razmišljam kako bi si ubodu stanovanje tam 50kvadratov max, bi bil full vesel.

Old Spice ::

Če malo barantaš lahko za isti denar dobiš tole: http://www.nepremicnine.net/nepremicnin...

IMO dosti bolj sanjsko, čeprav je samo stanovanje. Roko na srce še sam zase ne vem kako bom čez 2 leti ko končam fax lahko spokal od doma. Če rečeš da boš imel 1000EUR plače, dobiš kredita kvečjemu 40kEUR pa še to na 20+ let. In kaj lahko kupiš za ta denar? Kje je šele opremljanje, avto in ostali stroški.

Super Sonic ::

Ravnokar sem kupil podobno zadevo.

Najprej glede kredita. Banke ti dajo (UC, NLB, SKB) kredit v znesku vse razlike do minimalne plače. Torej, če imaš plače 1000€ je lahko obrok na mesec okol 500€ do 30 let (odvisno od banke). Torej bi s tako plačo lahko dobil na 30 let okol 100000€ kredita.Naslednja stvar je, da banke zahtevajo, da imaš vsaj 30% svojega denarja (odvisno od banke), da sploh lahko dobiš kredit. Če mislite to počet, predlagam še življensko zavarovanje, ker 30 let je dolga doba in ne bi bilo lepo, da otroci plačujejo kredite za vami, če se vam kaj zgodi.

Kako torej priti do takšne hiše?

Idealno bi bilo da dajo 1/3 zneska starši, ostalo pa ti. Kako do ostalega? Že osnovni izračun pokaže, da z jurjem plače lahko prideš do 100000€, kar je ok, če veš, da imaš dve takšni plači. Nekaj je pa potrebno imeti našparanega oz. svojega denarja. Torej samo ne mi faflat, da se ne da.

Ker je jurja plače danes pravzaprav neko sivo povprečje, bi vsak, ki je kolikor toliko sposoben moral imeti vsaj 2x več denarja. Kolega ima ekonomsko šolo in dela v banki, njegova plača je pa 1600€, kar se mi zdi solidno.

Glede hiše se najbolj splača kakšna montažna hiška (te se že dobi od 40000€ naprej), samo problem so zemlja in priključki. Splače se pogledati tudi za kakšno vrstno hiško ali kaj podobnega (dvojčki, trojčki).

V glavnem, da se vse in to že 1000€ plače in manjšo pomočjo staršev. Brez njih pa je potrebno to vzeti zakup in gledati po kakšen stanovanju. Poznam par, ki sta brez vsake pomoči, sam prišel do zelo solidnega dvosobnega stanovanja v Kranju.

V glavnem, jaz mislim, da se da vse.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

lexios ::

Tole je res daleč od sanjske hiške, ne bi pa njbrž nihče imel nič proti, če bi si hišo lahko le privoščil! Cena je pa seveda naterana 2x,3x! Realno bi bila cena približno primerna za hišo nekje bližje v Ljubljani (obrobje) ali tik skoraj že v Ljubljani (pa še v tem primeru, lahko priznamo da so več kot napihnjene)! Za 450.000 eurov v Murglah že kupiš atrijsko stanovanje, novogradnja!

Mularija, ki ji 250 m2 površine ni veliko in ne zadostuje za več kot udobno življenje pa tudi ne ve ka piše! 150 m2 + 200 m2 atrija je za 3,4 člansko družino že luksuz in več kot dovolj!

Sicer pa isti tip hiše, z 3x lepšim okolišem in več uporabne površine se recimo na Gorenjskem, Posočju ali Dolenjskem prodaja za polovico ali tretino te cene! Hiša, ki je na Vrhiniki, pa takoj pridobi na ceni že ker je bližje Ljubljani, pa mogoče niti ni vredna polovice tega denarja! Tko, da ne vem kaj je tu sanjskega, hiša kot hiša ni nič posebnega... Lokacija je daleč od sanjske! Parcela mi deluje dokaj blizu ob glavni cesti in spet, niti nimaš ogromno zemljišča! Razgled ni nič posebnega. Vrjamem, pa da ti predstavlja ideal, če si vajen bloka!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lexios ()

NazgulRR ::

Če malo barantaš lahko za isti denar dobiš tole: http://www.nepremicnine.net/nepremicnin...


Veliko boljše in lepše od zgornje hiše imo :)

djordjevic ::

Najs. Čeprav takisto seriously overpriced.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Super Sonic ::

Ja, za 150 kvadratov čjo met 500 jurjev.

Še dobr, da je recesija :D in da so cene nižje.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

jcb ::



Idealno bi bilo da dajo 1/3 zneska starši


Resnica iz moje strani...ena brca v rit.
Starši mi ne bodo nikoli dali za nepremičnino niti 1 centa.
Do 500.000 evrov marsikdo res ne bo prišel NIKOLI že 100-150.000 evrov pride marsikdo težko. Treba je tud živet (hrana, 1x na leto mal dopusta, obleke, obutev, položnice, popravila avta, zavarovanje, vse mogoče stroške....). Dlih včer sem gledal v mayi eno bundo 370 evrov OMG sem bil siguren prepričan, da je kakšnih 200g zlata v enem izmed žepov.
Nazadnje, ko sem delal po terenu sem poslušal ljudi, ki imajo novo hišo in so rekli ja sedaj mamo hišo, ampak naslednjih 30 let pa bo treba odplačevat kredit iz tega sklepam, da so vzeli OGROMNO denarja na kredo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jcb ()

Super Sonic ::

"Resnica iz moje strani...ena brca v rit. Starši mi ne bodo nikoli dali za nepremičnino niti 1 centa."

Meni moji tudi niso dali, pa sem vseeno pri 27 prišel do svoje hiše. Življenje nam ponudi različne možnosti in predlagam ti, da jih izkoristiš.

Ni za obupat, v glavnem.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

TESKAn ::

Montažne hiše so kar ugodne, 100k za zemljišče (da imaš Lj blizu, po možnosti LPP v bližini), recimo 50k da narediš klet in urediš priključke, 100k pride 120 m2 montažna hiška, še 50k za opremo in imaš za 300k hiško po svojem okusu.

Lahko pa tudi kupiš hišo v 3 p.g.f., blizu Lj dobiš za 150k ~120 m2 hišo, za 200k jo imaš dokončano povsem po svojih željah. Še oprema ene 50k, pa imaš po svojih željah narejeno novo hišo.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

jcb ::

Zakaj si potem napisal, da naj bi dali starši 1/3.

Saj vsi vemo, da se da narest pocen hišo, sam je treba večina del opravit sam pa tud kakšnga znanca je fajn met k ma izkušnje.
Jest sam pri seb vem, da bi bil pripravljen cegl za ceglcom nost po 1 km do hiše.
Pa vsak strešnik bi ga sam posebaj nosu na streho, če mi nebi noben pomagal.
Sem človek, ki nebi odnehal pa, čeprav že čisto na koncu z močmi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jcb ()

Super Sonic ::

"Zakaj si potem napisal, da naj bi dali starši 1/3."

Napisal sem, da bi bilo "idealno" če bi dali. Ne pa, da _morajo_ dati.

"Lahko pa tudi kupiš hišo v 3 p.g.f., blizu Lj dobiš za 150k ~120 m2 hišo, za 200k jo imaš dokončano povsem po svojih željah. Še oprema ene 50k, pa imaš po svojih željah narejeno novo hišo."

Ja maš tega res veliko. Od Domžal do Kranja je tega ogromno, enako Grosuplje, Brezovica,... 250k je kr ena taka normalna cifra (ključ), še si pa dober v pogovorih, pa še -10%. Novogradnja, se ve.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

DOOM_er ::

jst upam da čem naredu tale faks, in bom mogoče clo postal gradbenik, da se bodo strošli mal zmanjšal :)) in bom mogoče clo pr 30 letih v svoji hiši.
Robots will steal your job. But that's OK

Super Sonic ::

Fant od sestre je po poklicu "pečar", star 21 let in sta tik pred vselitvijo v svojo hišo. Sestra je medicinska sestra.

Sta šla pa s stroški gradnje okol 60% ceneje skozi, ker je fant iz "foha".
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Okapi ::

Napisal sem, da bi bilo "idealno" če bi dali.
Pomen besede idealno ti ni čisto jasen, ne?:P Idealno je, če ti dajo vse, ne samo tretjino.

Drugače pa se mora Mate07 vprašati, ali bi pri teh letih res hotel vso plačo dati za bajto, in ves prosti čas prenašati cegle, ali pa bi mogoče raje še malo užival življenje. Osamosvojiš se lahko tudi v najeti garsonjeri, ali v stanovanju z dvema cimroma. Dokler nimaš žene oziroma stalne punce, s katero nameravaš imeti otroke, hiše itak ne potrebuješ, potem ti bo pa že žena povedala, kje in kakšno bajto bi rada imela, tako da s hišo svojih sanj se ni treba po nepotrebnem obremenjevati:))

O.

Super Sonic ::

"Idealno je, če ti dajo vse, ne samo tretjino."

Aja? Ti bi rad kar celo hišo od staršev? Ja kolk veliko pa? 150 kvadratov? 757 kvadratov? Pa kje? V Prekmurju? Ljubljani? New York? Se ti zdi to idealno? Kaj pa še miljon € na računu? A to pa ni idealno? Al kaj zdej? Kaj je zdej zate idealno?

Je že prav, da kej v življenju tud sam narediš - pomoje. In 1/3 je zame tista prava pomoč, da lahko rečeš, da so ti starši pomagali in da si hišo sam naredil/kupil in da je _tvoja_. Ne od mamice in očita, ampak tvoja. Pa najbrž itak ne veš o čem govorim.

"Drugače pa se mora Mate07 vprašati, ali bi pri teh letih res hotel vso plačo dati za bajto, in ves prosti čas prenašati cegle, ali pa bi mogoče raje še malo užival življenje."

Ljudlje smo si različni in to se spoštuje. Jaz bom samo to rekel, da se mi zdi bolj nevarno biti pri starših ko si star 30+, ker z vsakim letom greš težje od doma, kot pa pri 24 hišo gradit. Vsak živi po svoje in tako kot mu je všeč.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Okapi ::

Pa najbrž itak ne veš o čem govorim.
Ne, še enkrat mi počasi razloži.

Jaz sem si svojih 75 kvadratov stanovanja kupil izključno s svojim denarjem, brez podarjenega evra od kogarkoli. Ampak če bi mi starši lahko podarili večje stanovanje ali hišo, bi jo z veseljem vzel, in ne bi bil zaradi tega čisto nič drugačen, slabši, kot sem. Če bi mi lahko podarili dve, eno v Ljubljani in eno na Tahitiju, še toliko bolje. Svojo delavsko etiko greš lahko mirno prodajat komu drugemu:P

O.

Super Sonic ::

"Jaz sem si svojih 75 kvadratov stanovanja kupil izključno s svojim denarjem, brez podarjenega evra od kogarkoli. Ampak če bi mi starši lahko podarili večje stanovanje ali hišo, bi jo z veseljem vzel, in ne bi bil zaradi tega čisto nič drugačen, slabši, kot sem. Če bi mi lahko podarili dve, eno v Ljubljani in eno na Tahitiju, še toliko bolje. Svojo delavsko etiko greš lahko mirno prodajat komu drugemu"

Ja, samo še vedno nisi odgovoril kaj je "idealno" kar starši lahko dajo. Namreč v to si se zapičil, mar ne?

Branil podarjene hiše pa mislim, da se ne bi nihče.

p.s.
Zanimivo kako v debatah vsi hitro postanejo (ekskluzivni) lastniki vsega mogočega. :D
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Okapi ::

Branil podarjene hiše pa mislim, da se ne bi nihče.
Ti očitno bi se jo, ali pa s tem zanikaš, kar si malo prej napisal, da je bolje, če dobiš eno tretjino, kot celo, ker "je že prav, da kej v življenju tud sam narediš". Zdaj se pa odloči, kaj bi rad.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Super Sonic ::

"Ti očitno bi se jo, ali pa s tem zanikaš, kar si malo prej napisal, da je bolje, če dobiš eno tretjino, kot celo, ker "je že prav, da kej v življenju tud sam narediš". Zdaj se pa odloči, kaj bi rad."

Ti najprej odgovori na tisto, po čemer te že tretjič sprašujem - kaj je "idealka" kar ti starši lahko dajo. Glede na to, da si izvajal neke smeške nad mojim postom pričakujem resen odgovor.

Je definitivno bolj prav, da si v življenju sam ustvariš stvari, že zaradi lastne psihe in odnosov - prav do staršev. Če pa kaj dobiš, pa mislim, da se nima smisla braniti. Al kaj? Kaj bi sedaj rad slišal?

Da rečeš miljonskemu darilu - ne?
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Okapi ::

Ja, vsaj po tvoji logiki bi se mu moral odreči, ker je bolj prav, da sam ustvariš, kar pač ustvariš.

Glede tega, kaj bi bilo idealno, pa si poglej v slovar, kaj beseda pomeni.

O.

cyber_killer ::

@Super Sonic
Meni se pa zdi, da ti malo nakladaš. Noben nima preverjeno z ekonomsko šolo 1600EUR plače mogoče bruto, pa še to vsaj 3 leta izkušenj. Tko da o neki bajnih plačah rajš ne govor. Posebej kakšen tak, ki je komaj končal fax ali se komaj zaposlil s srednjo šolo komaj dosega jurja.

jcb ::

Fant od sestre je po poklicu "pečar", star 21 let in sta tik pred vselitvijo v svojo hišo. Sestra je medicinska sestra.

Sta šla pa s stroški gradnje okol 60% ceneje skozi, ker je fant iz "foha".


Veš material ni zastonj, pa če je ravno iz tega foha je sigurno dobil material brez davka, tako kot nekateri delajo.
Predno sploh lahko začneš z gradnjo, nakupom parcele te košta po tamalem 50.000 evrov (parcela 40.000 evrov nekje v bregu, parcela na ravnini pa pride 100.000 evrov in ne predeleč od mest), izkop (cenen parcele so v kakšnem bregu) +4000 evrov, ....
Težko da kdo zgradi hišo v mladih letih v 5 letih brez pomoči sorodnikov (že sama pomoč sorodnikov je neprecenljiva).
Kukr jih poznam traja gradnja pri nekaterih 10 let, drugi pa par let seveda s pomočju sosedov, sorodnikov, pomoči staršev itd).
Delavcem je treba tud dat nekaj za jest pa ne neke kvazi sendviče, ampak obilno toplo malico, kakšn šnopc, da ne govorim o piru....že sama hrana in poijača te košta na teden uh še pa še, treba je tud kupt kakšn orodje, štemarco, mešalc, lopate, krjole itd.
V glavnem hitro se nabere.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jcb ()

LeQuack ::

Pejt na Florido dobiš tako bajto za 100.000 USD ali še manj, s pogledom na morje, s civilizacijo, ki je 50 let pred Slovenijo, brez mraza pozimi in še in še in še. Poleg tega se tam splača tudi najem, za ceno najema tam dobiš vključen npr, še interni fitnes, bazen, razne ostale luksuzne storitve v okviru poslopja.
To ni zajebanciaj ampak resnica.
Zdaj se moreš samo odločiti, ali se hočeš res osamosvojiti, ali pa hočeš bit suženj v Sloveniji in mamin sinček.
Quack !

cyber_killer ::

@LeQuack
Nevem koliko je to res, vem pa da imaš prav kar se tiče Slovenije. Tukaj razmišljati o kakšen razkošju je čist brezveze. Rajši šparam denar za potrebe, ko se bom odselil iz Slovenije. Pa rajši zdaj vložim denar v kakšen tečaj jezika in potem čao.

webstar ::

Steinkauz ::

Ah če ma bazen je pa že dream house.

Tisto stanovanje prej za 500k ima pa samo lepo poštimano notranjost. Pa to ni cela znanost.
Brat je v bajti od staršev punce, zrihtal zgornji štuk in ne lahko zelo lepo nardiš z mal domišlije, no neki dnarja je tut treba met :))
Notranjost ni dost slabša od tega na linku.

jcb ::

@LeQuack
Nevem koliko je to res, vem pa da imaš prav kar se tiče Slovenije. Tukaj razmišljati o kakšen razkošju je čist brezveze. Rajši šparam denar za potrebe, ko se bom odselil iz Slovenije. Pa rajši zdaj vložim denar v kakšen tečaj jezika in potem čao.



Nisi edini, ki se bi odselil, jaz se bom na stara leta preselil nekam v tujino.

Super Sonic ::

cyber_killer - men se pa zdi, da ti pojma nimaš o bankah.

Poznam par takšnih primerov, ne samo enega. Prvi primer je mož sodelavke, ki ima neko višjo funkcijo v SKB banki. On ima plače krepko čez 2k na mesec in srednjo izobrazbo. Res je, da je veliko v Franciji, kjer postavljajo neke sisteme. No, razen če naklada (žena mislim).
Drugi primer je brat mojega najboljšega kolega. Enako, srednja ekonomska šola, šel je iz Bank Austria na neko novo banko (ime sem pozabil, bojda so nekje pri WTC-ju), plača okoli 1600€. Kaj dela ne vem, povedal je samo plačo. Razen če naklada.
Tretji primer sta sošolec in sošolka. Oba brez faksov in s srednjo izobrazbo (ona je tik pred diplomo). On dela na Raifaizen (Kranj) in je bančni svetovalec (okoli 1400€+) on na Hippo zlaga neke papirje (tako ona) plača okoli 1300€. Tako onadva - razen če nakladata.
Kolega je ravnokar dobil službo pri NLB, seveda s srednjo izobrazbo (dela faks v Kranju, za smer ne vem). On mi je razlagal, da je osnove okoli 1100€, potem pa obstaja nek "apolo" program, kamor pišeš vse kar ti je uspelo dodatno sklent (zlati račun, Vita, ipd). S tem naj bi bila plača dosegla do1700€. Tako on - razen če naklada.

Sicer pa point tega tvojega posta je v čem? Da se s 1600€ bruto ne da preživet? Kupit stanovanja? Živet? Ali si samo hotel osebni napad?

Kaj je Okapi? A si jezen, ker ne znaš nič povedat?

Jaz sem govoril o tem, da je za osebno rast in razvoj nedvoumno bolje, da sam ustvarjaš (z neko 1/3 pomočjo staršev) ampak da se ne bi takšnega darila branil prav nihče. A je to pretežko za razumet?
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

jcb ::

mamin sinček.


sta že stara oba čez 60 let.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jcb ()

amigo_no1 ::

@Super Sonic
Tile tvoji zneski so bruto ali neto ?

Poznam ljudi, ki v svojo plačo (bruto seveda) štejejo tudi malice in dodatke za prevoz in podobno ter potem mislijo kako veliko zaslužijo :))..

Okapi ::

A je to pretežko za razumet?
Ja, pretežko je razumet nekoga, ki pravi, da je za osebno rast bolje, da sam ustvarjaš, v isti sapi se mu pa zdi idealno, če tretjino hiše vseeno prispevajo starši. Kako je lahko bolje, da ustvariš samo 66% in ne 100%? Takoj za tem pa prijavi, da bi vzel tudi celo hišo, če bi mu jo podarili. Kje je zdaj osebna rast in razvoj? Skratka, krneki bluziš, pa pomena besede idealno ne razumeš.
Poznam ljudi, ki v svojo plačo (bruto seveda) štejejo tudi malice in dodatke za prevoz
In, a to ni denar? Meni gredo najbolj na q tisti, ki jamrajo, kako majhno plačo imajo, in prijavijo recimo 600 evrov, pozabijo pa povedati, da dobijo še enkrat toliko za malico, prevoz, otroške dodatke, nadure, dnevnice ...

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

cyber_killer ::

Daj Super Sonic prosim, da ne bluziš tukaj o takih plačaš. Od mojga kolega njegov kolega dela na A-Banki, za šalterjem 800-850EUR neto srednješolska izobrazba. NLB-bivša sodelavka, kjer sem tudi jaz delal ima okoli 1000EUR 5let izkušenj, višja šola.

Tko da to kar ti nekaj tukaj bluziš je čista laž oz. ti tile malo nakladajo. Mislim WTF en k zlaga papir bo imel 1100EUR neto. Jaz ko sem preko študenta delal v NLB sem imel 500SIT na uro. To je bilo preden se je evro uvedel. Pa sem malo vprašal okoli koliko imajo. Niti en nima danes 1000EUR neto.

Ammm Super Sonic jaz mislim, da si ti en navaden razvajen otrok. 1600bruto ???? Dobiš garsonjero v kateri si podnajemnik, imaš pokrito hrano, imaš pokrite položnice TO JE TO PIKA KONEC. Ne mi govort da pa zdej s 1000EUR pa lahko nevem kako živiš. Lahko edino preživiš mesec. Čim pa pride tukaj kakšne obleke in mogoče še kaj zraven pa že počasi greš v minus.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nova pravila pri kreditih (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Loža
802100587 (66763) Baja
»

Življenski stroški (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Loža
691117461 (100342) Mato989
»

Vrednost denarja včasih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13229315 (25600) GGGGG
»

Ne čutim solidarnosti do delavcev Preventa, Mure in ostalih (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22035225 (29504) sidd
»

Zivljenski standard v Sloveniji? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19912819 (7630) mtosev

Več podobnih tem