» »

450.000,00 EUR ...sanjska hiša vsakega Slovenca

450.000,00 EUR ...sanjska hiša vsakega Slovenca

1
2
3

Super Sonic ::

"Ja, pretežko je razumet nekoga, ki pravi, da je za osebno rast bolje, da sam ustvarjaš, v isti sapi se mu pa zdi idealno, če tretjino hiše vseeno prispevajo starši. Kako je lahko bolje, da ustvariš samo 66% in ne 100%?"

Več kot očitno ne štekaš! :D

"Poznam ljudi, ki v svojo plačo (bruto seveda) štejejo tudi malice in dodatke za prevoz in podobno ter potem mislijo kako veliko zaslužijo"

To je res. Večino mladi govorijo z vsem, starejši pa samo osnovo. Tako starejši hočejo biti bolj "bogi", mlajši pa raj več povedo. Take so moje izkušnje... To so bili neto zneski oziroma toliko se dobi na račun. Tako sem jaz razumel vse te ljudi. Nekaj v tem znesku je sigurno prevoza in malice, nekaj pa stimulacije (v primeru kolega, ki se je ravno kar zaposlil v NLB (Trnovska banka) predstavlja stimulacija večji del končnega zneska). Pa tudi božniče imajo dobre, veliko je kvartalnih nagrad, regresi so tudi dobri.

"Tko da to kar ti nekaj tukaj bluziš je čista laž oz. ti tile malo nakladajo. Mislim WTF en k zlaga papir bo imel 1100EUR neto. Jaz ko sem preko študenta delal v NLB sem imel 500SIT na uro. To je bilo preden se je evro uvedel. Pa sem malo vprašal okoli koliko imajo. Niti en nima danes 1000EUR neto."

Sposobni ljudje so vedno dobro plačani. In ne verjamem, da lažejo. Prej verjamem, da ti ne veš nič. Lahko pa trobentaš kako je bilo v času tolarja. To pa.

"Ammm Super Sonic jaz mislim, da si ti en navaden razvajen otrok. 1600bruto ???? Dobiš garsonjero v kateri si podnajemnik, imaš pokrito hrano, imaš pokrite položnice TO JE TO PIKA KONEC."

Sicer tudi ti ne odgovarjaš na vprašanja, pa vendar - za 1600 bruto ne dobiš nič in dobiš vse. Po eni strani bo tvoj tip človeka gnil v garsonjeri (samo kot podnajemnik), moj tip človeka bo imel pa lastno hišo. Zamenjaj državo, ker pri nas se nič ne da. Še bančniki imajo po 850€ plače!

To ti priporočam.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

djordjevic ::

Po eni strani bo tvoj tip človeka gnil v garsonjeri (samo kot podnajemnik), moj tip človeka bo imel pa lastno hišo. Zamenjaj državo, ker pri nas se nič ne da. Še bančniki imajo po 850€ plače! To ti priporočam.

Amen to that.
No grave is deep enough to keep us in chains.

jcb ::

Jaz pa verjamem uporabniku @Super Sonic
Enkrat sem slišal eno zadevo glede gradnje nepremičnine in žurke, pač nekdo je delal od svojga 16. leta naprej in si pri 23. letih že postavil hišo (pokril in zmontiral okne), drugi pa so ga žural, zapravljal gnar, hodl na dopust, kot da ga majo na 10 tisoče evrov in danes živijo še pri 30 letih pri starših in jamrajo, kako težko je.
Seveda je težko, če pa se noben ne trudi, ampak mislim da je ta model mel free parcelo in že to je VELIK.
Jaz sem tud lastnik nezazidljive parcele pa nimam kaj čarat, če bi bila zazidljiva bi že zdavnaj začel pa, četudi bi gradnja trajala 15 let.

Buggy ::

ne bom nic rekel... mi je pa res smesno doloceno razmisljajne tukaj zgoraj - taki nikoli ne bodo imeli nic.... razvajeni scrklani in naivni bedniki ste nekateri. Se veliko odlocitev, odrekanja in kompromisov vas caka, da boste kaj naredil.
Z veliko dela, odreknja in treznega razmisljanja, pa seveda denarja za dvosobno stanovanje v LJ, mi je uspelo narediti hiso z slabimi 160m2 na 2000m2 parcele.. 40 km stran iz LJ ...ce sem malo nesramen dolocenim privoscim ziveti v stanovanjih kulplinih od ockov..nikoli ne bodo vedeli kaj je to, da se boris in delas za svoj milje.

perci ::

Fantje, sej ne da bi me kej brigal, ampak...place v bankah so v splošnem slabe. Ce govorimo o srednjesolski izobrazbi. Pa tudi z univerzitetno ne bos sel v neke velike denarje.

dunker ::

Pejt na Florido dobiš tako bajto za 100.000 USD ali še manj, s pogledom na morje, s civilizacijo, ki je 50 let pred Slovenijo, brez mraza pozimi in še in še in še. Poleg tega se tam splača tudi najem, za ceno najema tam dobiš vključen npr, še interni fitnes, bazen, razne ostale luksuzne storitve v okviru poslopja.
To ni zajebanciaj ampak resnica.
Zdaj se moreš samo odločiti, ali se hočeš res osamosvojiti, ali pa hočeš bit suženj v Sloveniji in mamin sinček.

Tole je dejansko (vsaj do neke mere) resnica, tudi sam sem težko verjel, kakšno stanovanje oziroma bolje rečeno kakšen lifestyle bi si lahko na Floridi privoščil za ceno mojega dvosobnega stanovanja v Šiški. In ker nimam nekih težav z navezanostjo, grem zelo verjetno v nekaj letih čez lužo, vsaj za "določen čas". :D

Sicer so pa cene nepremičnin v Sloveniji res neverjetne, težko rečem, posledica česa je to ... ampak, da povsem neizstopajoča hiša z začetka te teme terja več kot 3 povprečne plače mesečno (3'625 eur informativno), če vzameš kredit na 20 let, je pa dejansko neverjetno in ne vidim nekega ekonomskega opravičila za takšno ceno.

Me zna kdo razsvetlit?

guest #44 ::

no jaz nasrečo sem minimalističen po naravi...to pomen majhna, preprosta hiša.


sej keša še zdaleč ne bo še, sam jz računam tam okol 100m2 pomojem. pa mal več pol odprtih prostorov. predvsem pa največ vrta...
pa za lokacijo ne bom tok zbirčen...če se da kolkr tolko hitr prit na avtocesto pol kul.

cyber_killer ::

@Super Sonic
Sem vesel za tebe, da si tip človeka, ki bo imel svojo hišo, samo nisi realen. Nekdo, ki ima 1600EUR bruto, kar nanese slabih 1050EUR si ne predstavljam, da si lahko zgradi hišo sam. Vzameš eno parcelo, koštala te bo okoli 50.0000EUR. Dal boš še za gradnjo hiše okoli 150.000EUR to je 200.000EUR. Daj zdaj ti meni razloži, kako boš lahko živel sam v stanovanju ter plačeval kredit za hišo s 1050EUR neto plače?

Po tvojem pisanju, potem jaz s srednjo ekonomsko, ki jo imam narejeno bi več zaslužil kot zdaj z visoko izobrazbo. Hmm, mogoče pa bom začel razmišljat v tej smeri in se zaposlil v banki ter 1600EUR neto.

TESKAn ::

@Super Sonic
Sem vesel za tebe, da si tip človeka, ki bo imel svojo hišo, samo nisi realen. Nekdo, ki ima 1600EUR bruto, kar nanese slabih 1050EUR si ne predstavljam, da si lahko zgradi hišo sam. Vzameš eno parcelo, koštala te bo okoli 50.0000EUR. Dal boš še za gradnjo hiše okoli 150.000EUR to je 200.000EUR. Daj zdaj ti meni razloži, kako boš lahko živel sam v stanovanju ter plačeval kredit za hišo s 1050EUR neto plače?

Po tvojem pisanju, potem jaz s srednjo ekonomsko, ki jo imam narejeno bi več zaslužil kot zdaj z visoko izobrazbo. Hmm, mogoče pa bom začel razmišljat v tej smeri in se zaposlil v banki ter 1600EUR neto.


Če si sam, nimaš kaj z bajto delat. Če sta pa dva, pa že ni več tako zelo nemogoče.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

cyber_killer ::

Evo. Če hočeš dvignit 250kEUR je mesečna anuiteta čez 1300EUR na 25let. Se pravi nekak predvidevam da naj oba uzameta po 650EUR kredita bi morala oba imeti plačo 1500EUR neto. Mislim, da je to malo nerealno, razen če nisi na kakšen vodilnem položaju.

djordjevic ::

E, pa daj, no. Saj menda ja ne živimo v Turkmenistanu. Če si zadovoljen z vsako pi***, pol jasno, da ne moreš seči čez 600 neto. Če pa si bister + izobražen + marljiv + ambiciozen, ni hudič, da ne prideš na toliko neto. Pa si lahko bankir, zidar, malar, parketar, prodajalec, prevajalec ... Karkoli.
No grave is deep enough to keep us in chains.

_XWing__ ::

Ne morm verjet

Kao nek forum na nivoju, pa nekdo k vpraša kakšno programersko ali pa tudi neprogramersko ampak zanimivo vprašanje in dobi 0 odgovorov ali kvečjemu 2 zatiralska posta, potem pa nekdo izkoristi forum za lastno REKLAMO za prodajo svoje zelo precenjene kičaste grde bajte na najbolj neizviren in bedast način, pa je njegova tema skos med prvimi petimi. Kriza ....


EDIT: dodal par stvari in boldal bistvo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: _XWing__ ()

bluefish ::

In po čem sklepaš, da je hiša njegova?

cyber_killer ::

Jah tud če bi bla njegova, kakšno korist pa ima od tega foruma. Sej smo računalničarji najslašbe plačani, medtedm ko eni v državni upravi si neznajo rite sami obrisat imajo enormno plačo.

Okapi ::

Predvsem pa sedaj vsak ve, da je 450k evrov za tisto bajto na Vrhniki way too much, tako da je tole bolj slaba reklama:P

O.

djordjevic ::

Sej smo računalničarji najslašbe plačani
Poišči delodajalca, ki te bo bolje plačal, ali pa osvoji vrednejša znanja in jih ponudi drugim delodajalcem! Zakaj znate eni res samo javkat, kako slabo vam gre?
No grave is deep enough to keep us in chains.

cyber_killer ::

Kdo pa jamra? A nisem v prejšnjem postu napisal, da je kolega poslal prošnjo na NLB za delo sistemca, pa ma lepe izkušnje ter znanje, pa nič niti slišati nočjo za 1500EUR.

Zgodovina sprememb…

djordjevic ::

No, potem pa naj pošlje še prošnjo na Nkbm, Hypo, Unicredit, Raiffeisen ... Ni hudič, da si ne bi izboril dobre plače, če je njegovo delo res toliko vredno. Težava nastane, če samo misli, da je, v resnici pa ni. Sicer pa nisem meril samo nate, temveč na premnoge ljudi, ki samo čakajo, da jim bo neka kao bajna plača kar padla v naročje, in mislijo, da je dovolj, če pošljejo štiri prošnje v državna podjetja. Ni.
No grave is deep enough to keep us in chains.

qwdl ::

Pozdravljeni.

Ponavadi ne pišem po forumih, toda tokrat bom skušal dodati svojih 13 centov, ker je govora o nepremičninah - novogradnjah.

Načrtujem večinoma hiške ali pa majhne bloke, od arhitektonskega do izvedbenega načrta in sledim izvedbi na gradbišču. Sem videl veliko gradbišč in lahko povem, da ne moreš primerjati novogradenj.

Vrednost novogradnje ni definirana kot stroški + nek % profita, pač pa je neka virtualna številka diktirana od tržišča. Nekdo pravi: »sej to je pomen prostega trga!«; no… po moje ni prav. Ker danes ta tržna vrednost nima več stika z realnostjo. Ma dobro…to je že OT.

Kar me čudi je to, da je na slo-techu definicija »sanjske hiše« tako površna. Nekdo linka slikco neke hiše in jo definira sanjska; je kot da bi postal sliko neke črne škatle in rekel, da je sanjski računalnik; mislim da bi me pojedli :-) Če vidiš sliko hiše je nisi sposoben ovrednotiti, ker ne veš »če je intel inside«:-) Ne veš katere materiale so uporabili, ne veš koliko izolacije so uporabili, ne veš ČE so jo uporabili, ne veš če so toplotni mostovi (in čez eno leto imaš črne vogale v dnevni in si plačal 400k €)… skratka, nimaš nobenega potrdila, ki ti zagotovi kakovost izvedbe. Ko kupuješ avto, si prebereš 81 reviji, 1568 testov in preden greš v avto salon, veš že koliko stane jermen bodočega avta. Ko kupuješ hišo, stopiš noter »uh,lepa« in zagoniš 30 let prihrankov. Ne razumem zakaj so ljudje tako dobro tehnično podkovani pri avtomobilih in stanejo 10x-20x manj kot hiša, in ko zbirajo prostore kjer bodo preživeli naslednjih vsaj 10 let, ne vprašajo niti »koliko pije ta hiša?«.

Po moje je kriterij pri hišah/stanovanjih prenizek. Ljudje so navajeni na to žalostno ne-kvaliteto in si ne predstavljajo kaj pomeni kvaliteta bivanja in konec koncev življenja. Kot kupec, ZAHTEVAM, da v novogradnji, sedim pozimi po tleh na marmorju v dnevni sobi 12 ur in ME NE zebe. In da je vzdrževanje take hiše zastonj. In da jo plačam 1000€/m2 (brez zemljišča)… In ne… ni utopija.

;-) ::

Hiša iz prvega posta sploh ni nevem kaj, v naših koncih so cene pol nižje za take hiše.

Okapi ::

Vzdrževanje zastonj je utopija. Talno gretje so pa že stari Rimljani izumili, tako da 12 ur na marmorju sedet ni nič posebnega. 1k evrov na kvadratni meter pa tudi ni nobena senzacionalno nizka cena, saj so nekateri že v tej temi pisali, koliko približno stane gradnja hiše.

Je pa seveda res, da se marsikomu ne sanja, na kaj mora biti pozoren, ko kupuje ali gradi hišo. Ampak saj je v resnici tudi pri avtomobilih enako. In malce boljši avtomobili so dražji od povprečne slovenske hiše, če računaš na 50 let in primerjaš ceno hiše in 5-10 avtov.

O.

LeQuack ::

Še en video o kvaliteti novogradenj (ni izjema seveda):

http://24ur.com/novice/slovenija/gre-le...
Quack !

amigo_no1 ::

@Okapi
Je denar, ampak ta denar se sproti porabi, zato ga ne moreš šteti k plači.
Če se npr. voziš z avtom upoštevaj še amortizacijo vozila. Otroški dodatek nima veze s službo, ne mešaj jabk in hrušk.
Dnevnice dobijo zaposleni za službeno potovanje, vsi ki delajo tudi ne potujejo službeno non stop.
Nadure so, če tekočega dela ne zmoreš opraviti v rednem delu službe, kar pomeni :
a) da je organizacije podjetja v qurcu
b) premalo zaposlenih oz preveč dela na zaposlenega
c) si "počasen" (no vsaj bolj kot večina drugih zaposlenih)
d) si deloholik in posledično samski
e) odnosi doma so v qurcu, tako da si raje cel dan v službi in nabijaš nadure, problemi pa ostajajo nerazrešeni.

btw: tale hiša niti pasivna ni (niti nizko energetska), kar pomeni da bo Petrol vesel da ima novo redno stranko za kurilno olje.

in "sanjska" je lahko samo po zahtevani ceni...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

flood ::

Še en video o kvaliteti novogradenj (ni izjema seveda):

http://24ur.com/novice/slovenija/gre-le...


jaooo pol pa so se hvalili kako bojo prodajali družinam v stiskih neprofitna stanovanja
debili, debilni izolski "politiki"

cyber_killer ::

@qwdl
To si pa dobro napisal. Meni na splošno ni jasno ker idiot bi šel kupovat hišo. Če imaš denar si jo sam naredi. Sam za 450kEUR si kupiš že blok s 4 nadstroplji skor :D daš 3 v najem in ti lepo odplačujejo kredit.

Gandalfar ::

@qwdl: kdo ponuja storitev kvalitetnega svetovanja in pomoci pri iskanju stanovanja/hise? Neprimcninskim agencija prav ne bi zaupal prevec. Se posebaj tem, ki kar nekaj na silo preprodajajo.

kopernik ::

Glede lokacije malo povprašaš na kakšnem forumu (recimo podsvojostreho) in ti bodo takoj povedali, ali kaj poplavlja, plazi in kako je situacija s prometom, infrastrukturo, itd. Glede kvalitete gradnje že stoječe hiše pa najameš kakšnega nadzornega/arhitekta/gradbenika z renomejem, plačaš 100-200EUR pa bo šel s tabo na ogled in podrobno ogledal situacijo ter izprašal lastnike. Včasih sem imel telefonsko enega takega gospoda, a sem jo žal izgubil. Pa saj ni problem najti, ti bodo sigurno na forumih pomagali do kontaktov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

qwdl ::

@Okapi
Imaš prav glede vzdrževanja; sem nekoliko pretiraval. Vsaj skušajmo načrtovati/graditi take objekte, ki niso potrebni pretiranega vzdrževanja.

Okapi je povedal kje tiči ves problem:
"Okapi:... Je pa seveda res, da se marsikomu ne sanja, na kaj mora biti pozoren, ko kupuje ali gradi hišo."

Kot sem prej povedal: sem obiskal veliko gradbišč in lahko povem, da ta "marsikomu" niso samo kupci. To bi bilo še sprejemljivo, saj ne more vsak vedeti vsega. Najbolj žalostno je to, da se načrtovalcem ne sanja na kaj morajo biti pozorni. To se meni zdi kriminalno. Po mojem mnenju so načrtovalci najbolj pomemben člen verige pri gradnji. Če je slab načrt, daš lahko zlate pipe in še vedno se ne boš počutil prijetno. (Drugi problem je v tem, da nekateri raje kupijo zlato pipo kot načrt; sam svoj mojster style, in imajo kuhinjo in dnevno na severu...)

qwdl ::

@Gandalfar
Kdo ponuja storitev kvalitetnega svetovanja in pomoči pri iskanju stanovanja/hiše? To sem se tudi jaz večkrat spraševal. Prvo sem zelo naivno mislil, da so to nepremičninske agencije. Zdaj je šlo mimo nekaj let in nekaj več poznanstev in sem malo bliže realnemu svetu, kjer na žalost profesionalnost ni tako razširjena vrlina kot sem si predstavljal. Cilj večine nepremičninskih agencij (ne bom govoril za vse, ker jih je verjetno veliko v redu) je ta, da dobijo stranko, ki hoče prodati nepremičnino; za kupce jih relativno zanima. Če dobijo prodajalca, imajo zagotovljen % prodaje in to jim je cilj. Če imajo zadosti veliko število prodajalcev, je cash flow zagotovljen.
Se jim ne ljubi iskati določeno nepremičnino za kupca, verjetno jim je škoda časa; itak če kdo res rabi stanovanje/hišo, bo že sam poiskal. Še toliko manj se jim ljubi oceniti dejansko vrednost neke nepremičnine; nimajo niti časa, niti interesa in niti tehničnega znanja za tako ovrednotenje. Se gre vse na tržno vrednost in čau.

Torej, da se vrnem na prvotno vprašanje: ne vem kdo ponuja taka svetovanja. Očitno na tržišču ni povpraševanja takih figur. Na žalost... Upam, da bo v prihodnosti več takih kupcev, ki se zavedajo kaj kupujejo, tako da se zviša kvaliteta gradnje/življenja.

Lahko dam en primer, kjer se je to dejansko uresničilo; Bolzano (IT). Po občinskem pravilniku če ne gradiš kvalitetno (po klimahaus/casaclima/klimadom standardu), ne dobiš dovoljenja za bivanje. Samo ni problema, ker se že ve kaj pomeni kvalitetna gradnja. (btw...ni samo v Bolzanu. Je veliko občin, ki zahteva preverjanje kvalitete)

Osebno sem postal zelo kritičen (profesionalna deformacija :-)) glede načinov gradnje.
Če bi kupoval obstoječe stanovanje, bi gledal samo ceno. (veš kaj dobiš in to je to)
Če bi kupoval obstoječo hišo, bi gledal koliko moram še vložiti, da jo "popravim".
Če bi zidal novo hišo, ni kompromisov :-) ; mora bit VSE preštudirano na papirju.
Če pa bi kupoval novo hišo, bi izbral hišo z opravljenimi vsi testi (termografija, blower door test, da je hiša pravilno akustično izolirana, dokumentacija vseh uporabljenih materialov...itn)

Gandalfar, če te zanima kaj posebnega, kar vprašaj.

Super Sonic ::

"@qwdl: kdo ponuja storitev kvalitetnega svetovanja in pomoci pri iskanju stanovanja/hise? "

Jaz sem imel ob nakupu in prevzemu nepremičnine gradbenega inšpektorja. Njegova ura drugače stane 20€ na prevzemu in 50€ pri svetovanju nakupa. Dovolj laično razloži vse o vseh slabih in dobrih lastnostih določene gradnje.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Gandalfar ::

Če bi kupoval obstoječe stanovanje, bi gledal samo ceno. (veš kaj dobiš in to je to)


Ali ni tudi pri stanovanjih/blokih ogromnih razlik?

jcb ::

Ne morm verjet

Kao nek forum na nivoju, pa nekdo k vpraša kakšno programersko ali pa tudi neprogramersko ampak zanimivo vprašanje in dobi 0 odgovorov ali kvečjemu 2 zatiralska posta, potem pa nekdo izkoristi forum za lastno REKLAMO za prodajo svoje zelo precenjene kičaste grde bajte na najbolj neizviren in bedast način, pa je njegova tema skos med prvimi petimi. Kriza ....


EDIT: dodal par stvari in boldal bistvo


Hiša ni moja in BTW, kako bi pri svojih ravnokar 24. letih lahko imel tako hišo.
Malo logike ti manjka.
450.000 evrov pa tudi ni malo za hišo in marsikdo lahko "samo sanja" o taki hiši.

cyber_killer ::

@Mate07
Kako pa naj vemo da si res star 24let? No itak ni važno. Uglavnem za 450kEUR si narediš hišo po svojim merilih.

qwdl ::

@Gandalfar
Ja no... razen izjem so si bloki določenega obdobja, podobni med sabo. Kar menja pri stanovanjih so finiture (in seveda ekspozicija, lokacija, itn.)

korenje3 ::

http://www.bolha.com/oglas383217704/his...

Kdo si nebi želel met tako hišo v bližini Ljubljane
Kakšen nasvet, kako pridt do take hiše v sosednji občini?
Kredit? Nemogoče....rednih prihrankov je bore malo...kaj nam sploh še peostane
Vedno bolje razmišljam, kako postat samostojen pri rosnih 24 letih....dejansko vsak teden premišljujem o tem. Najemnine so odreške...krediti so dragi in v tem času še bolj težko dostopni.
Moji načrti so drugačni, nakup parcele in postavitev brunarice še najbolj pocen bom pršu skoz, ampak do takrat bo minil še 10 let.


da te potolažim. takšno hišo zgradiš z ~70000€, če se sam lotiš gradnje. Potrebuješ samo zemljo z vsemi dovoljenji...

Mr.B ::

Spomenika za seboj ne mislim pustiti, montažna bajtica za mojo družino čisto dovolj dobra, če pa imaš mentaliteto Slovenca, potem še vedno gradiš spomenik tako da bodo hkrati živeli najmnaj tastari in njihovi otroci skupaj. Na koncu pa ugotovijo tastari, da na stara leta živijo sami, nimajo denarja za obnovo, pa nikamor ne morejo iti.... Seveda še vedno je veliko takih Slovencev z mentaliteto, da je smotrno imeti pet sob več, pa jedilnico za 3x toliko osebe, pa čeprav jo bodo 1x na leto koristili. V računico pa jim ne gre, da je ceneje iti v oštarijo, pa kadar imaš goste le te prenočiš v hotelu, kot pa za to graditi 2x večjo bajto + opremo, ter seveda dodatni stroški vzdržavenja:D. No vsaj sosedje ti zavidajo.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Valvoline ::

Kapo dol vsakemu ki si upa se zapufat za 500kE v današnjih negotovih časih.

Zgodovina sprememb…

Mr.B ::

Poznam vsaj enega, ki mu je 500kEUR nekako enako kot za nas navadne ljudi overdnoteno kot fasunga za celi mesec.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Valvoline ::

Poznam vsaj enega, ki mu je 500kEUR nekako enako kot za nas navadne ljudi overdnoteno kot fasunga za celi mesec.

Khm,
govorim seveda v imenu ostalih 99% poštenih Slovencev.

Mr.B ::

Zaupam ti, da je zaslužil pošteno. Je pa rekel lepi državici, pod imenom Slovenija F*O*, na moj račun pa ne boste živeli. Da se pa strinjam da 99%, ne more zaslužiti, za stanovanje, kaj šele da bi bila sposobna kupiti nepremičnine po takih cenah, če se pa že nategne, pa ponavadi slišimo kaj po poročilih, o kvaliteti in ceni m2.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Valvoline ::

Realnost je pa takšna : Če nimaš sponzorja(starši.žlahta,loterija...) za vsaj pol cene nepremičnine lahka samo sanjaš.Tu odštejemo politično nastavljene ritolizce,z plačami 2000-3000kE na mesec za celodnevno popivanje kavic.
edit:
Prej nisem prebral postov uporabnika SuperSonic. Ta verjetn živi v neko svojo pravljično deželo,kjer vsi imajo 1ke+ plače in redne službe za nedoločen čas.

Zgodovina sprememb…

Super Sonic ::

"Prej nisem prebral postov uporabnika SuperSonic. Ta verjetn živi v neko svojo pravljično deželo,kjer vsi imajo 1ke+ plače in redne službe za nedoločen čas."

Probi za začetek svojo rit vsaj odnest na banko, da boš videl pri čem si. Takole nakladanje je usmiljenja vredno. Ja, jurja dans ni težko dobit, pomoje. Nedoločen čas pa pri kreditu za stanovanje že nekaj časa nima prav nobene veze. Pravzaprav ti trenutno zadaj, če izgubiš službo, 1 leto stoji celo država.

Pravljična dežela je pa v bistvu zelo resnična. Zame.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Valvoline ::

@supersonic...
- za pridobitev stanovanjskega kredita je obvezna redna zaposlitev.
- 1ke je za velika večina folka v Slo(še posebej izven LJ) bajna plača,jaz med njimi.Zaslužim max 800e z dodatki in nadure.Predlagam obisk štajerskega in prekmurskega konca,ter pogovor z delavskim ljudstvom,pa ti bo vse jasno.
- Za kredit rabiš garancijo,oz žirante.Če ti starši ne dajo garancijo(ali niso tok finančno sposobni) ne vem kako boš kredita vzel.
- Tut če vzameš kredit in se zapufaš za 30let,tega je treba PLAČEVAT,in to REDNO.
- Če boš ostal brez šihta k si mlad lahk poiščeš kaj drugega ja,vendar če ga zgubiš pr 40-45leta starosti si pa dejansko ODPISAN.Kredita bo še vedno za najmanj 10-15let.

Ne vem kako si ti pršo do kredita,dnarja al karkol že,kakšno službo maš itn.Verjetno še ena komunajzarska zgodba,veze za fajn službico(še srat se nisi naučil pa dobu za redno itn...),za žirante(ali sponzorje) verjetno premožni starši(po vsej verjetnosti 1 ali oba državna parazita).Ja tko nekakor poteka nakup nepremičnine pr nas.

Zgodovina sprememb…

Super Sonic ::

"- za pridobitev stanovanjskega kredita je obvezna redna zaposlitev."
Redna ja, ne pa za nedoločen čas. Pojdi se pozanimat. Priporočam NLB.

"- 1ke je za velika večina folka v Slo(še posebej izven LJ) bajna plača,jaz med njimi.Zaslužim max 800e z dodatki in nadure.Predlagam obisk štajerskega in prekmurskega konca,ter pogovor z delavskim ljudstvom,pa ti bo vse jasno."
Delavskim ljudstvom - pizda si bedak. Važno je samo to, da te vsi zatirajo, ti ubošček z 800€ plače. Ne bi pa pomislil na to, da bi bil lahko v življenju bolj sposoben kot si. Ne mi govort, da je sposoben kader tako slabo plačan. Ker ni. Mogoče sem in tja kakšen je, toda če je sposoben, si že najde kaj - slej ali prej. Takšni tapravi si najdejo še drugo polovico in s tem podvojijo možnosti, da jim kdo še dodatno kaj pomaga. In hkrati zapolnijo življenje z ljubeznijo. Ampak vem - 99,9% poštenih ljudi pri nas tega ne more imet.

"Za kredit rabiš garancijo,oz žirante.Če ti starši ne dajo garancijo(ali niso tok finančno sposobni) ne vem kako boš kredita vzel."
Temu se reče tudi hipoteka. Res pa je, da je nek par, ki ga poznam, moral za odobritev kredita dobiti dve hipoteki. Vem, noro! In veš kaj - celo imela sta največjo srečo v vesolju, in drugo hipoteko dobila. Vem pa tudi, da je to za 99,9% poštenih državljanov RS nemogoča stvar.

"- Tut če vzameš kredit in se zapufaš za 30let,tega je treba PLAČEVAT,in to REDNO."
A dej ga srat? Jaz sem pa mislu, da dajejo tko mal to... za Božička. Sicer pa - kdo je rekel, da rabiš puf? Lahko greš v najem in celo življenje plačuješ drugemu. Tako kot je to praksa v tujini. In sploh ne vem zakaj je to slabo. Vprašam te samo to, kako naj bi po tvojem plačeval najem, ker tudi tega je TREBA REDNO plačevat. Enako kot kredit.

"- Če boš ostal brez šihta k si mlad lahk poiščeš kaj drugega ja,vendar če ga zgubiš pr 40-45leta starosti si pa dejansko ODPISAN.Kredita bo še vedno za najmanj 10-15let."
To so neki debilni predsodki. Da po 35 letu postaneš kronični invalid in da zate ni več rešitve. DIE. ASAP.

"Ne vem kako si ti pršo do kredita,dnarja al karkol že,kakšno službo maš itn."
Glede tega to prav nič ne briga. Povem ti lahko samo to, da življenje jemljem veliko bolj odprto, z manj predsodki in veliko mero optimizma. 15 let nazaj je bil moment, ko nisem imel niti lastnega doma, kaj šele 1 tolar v žepu, danes pa sem pred vsemi takšnimi čvekači, kot si ti sam. Razlog je seveda jasen - jaz delam z glavo in ciljem, zato me stvari ni strah.

"Verjetno še ena komunajzarska zgodba,veze za fajn službico(še srat se nisi naučil pa dobu za redno itn...),za žirante(ali sponzorje) verjetno premožni starši(po vsej verjetnosti 1 ali oba državna parazita).Ja tko nekakor poteka nakup nepremičnine pr nas."

Brez komentarja. :\
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

djordjevic ::

Super Sonic:

Če se kdaj kje srečava ti dam za pir, potem pa skupaj ustanoviva stranko sposobnih, ki delajo (ja, tudi med prazniki) in si kaj ustvarijo, namesto da bi samo jamrali, kako slabo jim gre. :D
No grave is deep enough to keep us in chains.

mainman ::

Super Sonic: v svojem zadnjem postu si pokazal kako si sposoben ... z jezikom ... :)

Valvoline ::

Super Sonic: v svojem zadnjem postu si pokazal kako si sposoben ... z jezikom ... :)

Aha,in verjetno v prostem času (ali na šihtu) piše otroške pravljice...

Super Sonic:

Če se kdaj kje srečava ti dam za pir, potem pa skupaj ustanoviva stranko sposobnih, ki delajo (ja, tudi med prazniki) in si kaj ustvarijo, namesto da bi samo jamrali, kako slabo jim gre. :D

Odvisno kaj pomen definicija sposobn.Če to pomem takšnih ki odžirajo davkoplačevalski dnar se strinjam.

Zgodovina sprememb…

PaX_MaN ::

Aha,in verjetno v prostem času (ali na šihtu) piše otroške pravljice...

Heh, če s tem zasluži bolj ko ti s svojo Pravo službo™...:))

Če to pomem takšnih ki odžirajo davkoplačevalski dnar se strinjam.

Boščk, a si fouš, a? :D

djordjevic ::

Svašta. Eni res mislijo, da smo še vedno v socializmu. >:D
No grave is deep enough to keep us in chains.

Super Sonic ::

"Yep,verjetno v prostem času (ali na šihtu) piše otroške pravljice..."

Za razliko od nekaterih, s pozitivnim predznakom.

Sicer pa - meni je popolnoma vseeno, tukaj gre bolj ali manj za pogovore o tem kaj lahko in kaj ne. Jaz mislim, še vedno, da ni tako hudo, kot se stoka. Sam sem uspel. 27 let, dva otroka, hiša, žena in obilo ljubezni. In zdi se mi, da se življenje vrti tako, kot si želimo, da se. Je pa treba delat in to pametno.

MIslim tudi, da nima smisla, da se kregamo kako in kaj - vsak zase najbolj ve. Uporabnik djordjevic bo sigurno uspel. Pa ne zato, ker dela. Ampak zato, ker si to želi. Drugi pa iščete napake v teh ljudeh in se smilite. Sami sebi.

Ok, debata končana.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nova pravila pri kreditih (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Loža
802100587 (66763) Baja
»

Življenski stroški (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Loža
691117474 (100355) Mato989
»

Vrednost denarja včasih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13229315 (25600) GGGGG
»

Ne čutim solidarnosti do delavcev Preventa, Mure in ostalih (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22035225 (29504) sidd
»

Zivljenski standard v Sloveniji? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19912820 (7631) mtosev

Več podobnih tem