Forum » Zvok in slika » Tuš IPTV
Tuš IPTV
jELKO ::
Pozdravljeni.
Rad bi gledal 2 programa hkati pri Tuš Telekomu (PC in TV). Na klicnem centru so mi dejali, da bi za to potreboval dodatni TV-komunikator (STB) - dodtane 4€/mesec. Jaz pa drugega komunikatorja ne potrebujem, saj za gledanje s PC-ja ni potreben. Pri Siolu, v kolikor je možno, naj bi dali dodatno širino zastojn za spremljanje 2.progmamov.
Zdaj pa me zanima:
Za gledanje na TV-ju PIP(slika v sliki), a bi šlo z enim TV-komunikatorjem priklopljenim preko SCART-a?
Ker mi je na klicnem centru dejal, da bi tudi v tem primeru rabil dodaten TV-komunikator.
Prosil bi nekoga, ki ima možnost PIP na TV in ima TUŠ IPTV, da preveri, če je možno gledanje PIP z enim STB-jem?
Hvala,LP
Rad bi gledal 2 programa hkati pri Tuš Telekomu (PC in TV). Na klicnem centru so mi dejali, da bi za to potreboval dodatni TV-komunikator (STB) - dodtane 4€/mesec. Jaz pa drugega komunikatorja ne potrebujem, saj za gledanje s PC-ja ni potreben. Pri Siolu, v kolikor je možno, naj bi dali dodatno širino zastojn za spremljanje 2.progmamov.
Zdaj pa me zanima:
Za gledanje na TV-ju PIP(slika v sliki), a bi šlo z enim TV-komunikatorjem priklopljenim preko SCART-a?
Ker mi je na klicnem centru dejal, da bi tudi v tem primeru rabil dodaten TV-komunikator.
Prosil bi nekoga, ki ima možnost PIP na TV in ima TUŠ IPTV, da preveri, če je možno gledanje PIP z enim STB-jem?
Hvala,LP
KoMar- ::
PIP je nekaj, kar je vgrajeno v TV. Komunikator pa prek mreže naenkrat sprejema EN kanal in tudi EN kanal pošilja v TV, ja?
Tomson ::
Kot napisano, tudi pri Siolu seveda potrebuješ dva kanala (STBja) za PIP.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
OK, razumem. Sem mislil, da bi mogoče preko HDMI-ja šlo, sam bi verjetno moral tudi STB podpirat tudi PIP. Se pravi, da mi pasovne širine ne bojo razširili, doklor ne vzamem drugega komunikatora! Bom pa mal preklapljal kable enkrat na STB, drugič na PC in bo.
Zdaj me pa še nekaj zanima. Preko PC-ja imam celo Silo-vo shemo, pa čeprav sem na Tuš-u. To je verjetno zaradi tega, ker sem na omrežju Telekom slovenije. Ker imam s Tuševim STB-jem le polovico vseh teh programov, ki so na voljo na omrežju razmišljam, da bi poskusil priklopit Siolov STB. Če bi šlo, bi tako imel veliko več programov?
A mislite, da bi delovalo?
LP
Zdaj me pa še nekaj zanima. Preko PC-ja imam celo Silo-vo shemo, pa čeprav sem na Tuš-u. To je verjetno zaradi tega, ker sem na omrežju Telekom slovenije. Ker imam s Tuševim STB-jem le polovico vseh teh programov, ki so na voljo na omrežju razmišljam, da bi poskusil priklopit Siolov STB. Če bi šlo, bi tako imel veliko več programov?
A mislite, da bi delovalo?
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jELKO ()
@ravny: Sem opisal na IPTV na PC: STB vs. VLC strani 10.
Drugači so pa IP isti kot za SiolTV - to velja, če si na omrežju Telekom Slovenije.
Drugači so pa IP isti kot za SiolTV - to velja, če si na omrežju Telekom Slovenije.
ravny ::
dhcp mi dodeli IP 10.170.253.x in nato sem naredil scan od 239.10.30.1:1234 do 239.10.30.255:1234 in mi najde vse programe. Sedaj ko pa hocem vklopiti na cisco switch z cross over kablom mi pa na switchu stalno gori oranzna lucka diraktno pc tus switch pa dela.
A ima kdo kakčno idejo ?
l
A ima kdo kakčno idejo ?
l
Če sem razumel, si z MulticastTv programom poiskal TV programe, pri tem pa si imel direktno priklopljeno na IPTV.
Zdaj vse kar moraš naredit je, da tvoji drugi mrežni kartici dodeliš en IP (lahko 10.170.253.(11); ()-poljubno število, sam da ni isto kot od TV komunikatorja) in potem priklopiš IPTV na switch preko UTP kabla. Na drugi strani switcha pa z UTP (in ne crossover) povežeš enkrat TV komunikator, enkrat PC. In vse kar moraš še naredit je, da v MulticastTV določiš kartico, ki je priklopljena na switch.
Tako bi moralo delovati. Problem bo mogoče pasovna širina.
LP
Zdaj vse kar moraš naredit je, da tvoji drugi mrežni kartici dodeliš en IP (lahko 10.170.253.(11); ()-poljubno število, sam da ni isto kot od TV komunikatorja) in potem priklopiš IPTV na switch preko UTP kabla. Na drugi strani switcha pa z UTP (in ne crossover) povežeš enkrat TV komunikator, enkrat PC. In vse kar moraš še naredit je, da v MulticastTV določiš kartico, ki je priklopljena na switch.
Tako bi moralo delovati. Problem bo mogoče pasovna širina.
LP
bbenci2 ::
Kakšen TV pa imaš, da bi gledal PIP? Ker na Sony LCD-jih gre samo funkcija PIP in PAT le v kombinaciji, da je večja slika SCART, HDMI vhod, manjša pa analogna, DVB-T ali DVB-C.
C-Tech 5000 HD Combo Plus, Sony Bravia KDL 37V5500, Sony Bravia KDL-40W4000
Toroidal T90, Opticum 4100C
Pinnacle PCTV Hybrid Pro Stick
ravny ::
Samo problem je v tem ko dam kabelj v switch mi ne dela TV in prav tako ne na računalnuku :(
@ravny: poskusi s prikazanim tukaj
@bbenci2: Sm mislu, da je možno gledat PIP preko enega signala (npr HDMI-ja), ma sem že ugotovil, da to ne gre. Zanimalo me je pa zato, ker če bi bilo mogoče nebi potreboval drugega TV komunikatorja kot pogojuje Tuš za hkratno gledanja dveh programov. V tem primeru bi jih lahko prosil, da mi malo odprejo pipico in bi lahko gledal IPTV na TV-ji in na PC-ju. Iskal sem samo izgovor, da bi prišel do željenega cilja brez dodatni € :P.
LP
@bbenci2: Sm mislu, da je možno gledat PIP preko enega signala (npr HDMI-ja), ma sem že ugotovil, da to ne gre. Zanimalo me je pa zato, ker če bi bilo mogoče nebi potreboval drugega TV komunikatorja kot pogojuje Tuš za hkratno gledanja dveh programov. V tem primeru bi jih lahko prosil, da mi malo odprejo pipico in bi lahko gledal IPTV na TV-ji in na PC-ju. Iskal sem samo izgovor, da bi prišel do željenega cilja brez dodatni € :P.
LP
bbenci2 ::
PIP gre samo na nekaterih TV-jih (kak gorenjev LCD), ki imajo dva vgrajena tunerja. Tako lahko gledaš PIP z analogno ali digitalno zemeljsko ali kabelsko TV, skratka signal, ki se lahko enostavno razdeli z delilnikom.
C-Tech 5000 HD Combo Plus, Sony Bravia KDL 37V5500, Sony Bravia KDL-40W4000
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bbenci2 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Amis TV komunikator za usmerjevalnikom (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 13620 (9288) | Master_Yoda |
» | SiOL TV na PC - Windows 7 (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 24901 (9060) | slitkx |
» | Xtreamer - IPTV predvajanje (strani: 1 2 3 4 … 18 19 20 21 )Oddelek: Zvok in slika | 234234 (101906) | telexdell |
» | IPTV siol - pomoč prosimOddelek: Loža | 4174 (3581) | KTr1sk |
» | IPTV na PC: STB vs. VLC (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Omrežja in internet | 127202 (51402) | Looooooka |