» »

Kako se nastavi TV out?

Kako se nastavi TV out?

Putine ::

Imam kabel. Nekaj sem poskušal nastavljati, zdaj pa ne vem, če po kablu že kaj teče. Kako naj vem, da gre signal po kablu? Potem pa ne vem, kaj, kje in kako naj to najdem na televizorju.
Hvala za pomoč!
  • spremenil: Putine ()

Marko007 ::

Tv izhod ti dela na televiziji, ki ima poseben priključek za video (ali pa na videju) - AV vhod.
Na računalniku pa moraš kot prvo imeti inštalirane drajverje, ker če so ti jih Windowsi sami našli, Tv izhod ne dela (vsaj meni ne).
V nastavitvah grafične kartice moraš iti pod "dodatno" kjer izbereš "izbor naprave" kjer izbereš TV.

Ja, TV ima priključek za Scart. Tega imam.
Zdaj pa driverji. Ne vem, točno, kaj si mislil s tem. Si mislil za TV out ali za 2. zaslon, ki naj bi bil omogočen pri nastavitvah? Za 1. zaslon so driverji od monitorja, za drugi zaslon pa... ...Tu pa že ne vem več kaj izbrati. Naprava je generičen televizor, driver pa navaden: monitor.inf.
Kar se tiče izbora naprave, je TV že samodejno označen, potem pa je tam označen še S-video izhod. Je to prav?

Marko007 ::

Drajverje rabiš samo za grafično kartico in te že očitno imaš nameščene. Ker v drajverjih, ki jih namestijo Windowsi samodejno, nimaš možnosti izbire izhodne naprave.

Izhod je treba izbrat tak, kot ga imaš na kartici - oziroma ki ga imaš namen uporabit. Če imaš torej priklopljeno na S-video (okrogel s 4 pini - se mi zdi), bi se ti morala pokazat slika na TVju. Včasih se pri tem izhodu zgodi, da je slika črno-bela, potem pač skušaš spremenit format (PAL).

Če pa imaš še en izhod v katerega lahko vklopiš činč, pa bo po mojem najbolje, da uporabiš tega, saj ne bo problemov s črno-belo sliko in raznimi nastavitvami. Sam na kartici tega izhoda nimam, ma ga pa kolega.

Ja, potem očitno je S-video. Drugega nimam. Edini problem je še, da ni slike, kaj pa drugega. :D No, še enkrat bom vse napisal od začetka, kaj sem naredil:

Še enkrat bi rad, da gremo skupaj od začetka:

TV-out je.
Kabel je. Na njem je preklopnik med IN ter OUT. Imam na IN.
Na računalnik sem priključil samo en kabel - video, ostala dva audio L in R pa ne, ker bi potreboval adapter, če bi hotel zvok iz zvočne kartice. Saj to ne vpliva na to, da TV nič ne najde, kaj ne? Predvidevam da je dovolj, če je samo video kabel priključen.
Na namizju sem šel pod lastnosti - nastavitve - dodatno - nWiev: označil sem klon.
Potem sem omogočil še drugi zaslon pri nastavitvah.
Pri tem drugem zaslonu sem označil 600×480 ter 60Hz, pravtako sem pri 1. zaslonu - monitorju zmanjšal osveževanje. (Baje naj bi ga bilo potrebno. Je res to?)
Za 2. zaslon sem šel pod dodatne nastavitve - tam pod monitor - spremeni: izbral sem generičen televizor. Nato sem pri izbiri naprave označil TV, PAL-B ter S-video izhod.
Ni mi čisto jasno, kaj naj s kontolami prekrivanja, če sploh naj kaj, potem pa še tisto: "Označite, če imate probleme s Tv-jem" - čemu služi tole?
No, to je bilo vse, kar sem naredil na računalniku.
Na TV-ju sem šel gledat na AV kanal. Nič.
Potem na enega od praznih spominov, zagnal Auto-search in TV ni našel ničesar.
To je vse. Kaj zdaj, pa ne vem več. Prosim, povejte, če je to, kar sem napisal, da sem naredil, prav in ali bi kaj še moral narediti na računalniku ali morda na TV-ju.

Najbolj hudo pa je to, da ne vem, kaj naj sploh vprašam, ker ne vem, kje naj iščem vzrok, da ne dela, kateri je po mojem čisto kaj bedastega.

Hvala za pomoč!
LP.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Putine ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1962588185 (27514) Dominator
»

PC NA TV

Oddelek: Strojna oprema
458561 (7956) opeter
»

Zakaj mi na GeforceFX5700 ne dela TVOUT :( ? (strani: 1 2 )

514227 (3734) KTr1sk
»

uporabljate tv-out na vaši grafični@NVIDIA? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
506263 (5168) bbobst
»

Matrox grafa

91247 (1065) kuglvinkl

Več podobnih tem