» »

Matrox grafa

Matrox grafa

buhica1 ::

Zanima me grafična MATROX G550. Iger ne igram, rabim kartico z najboljšim TV-out zaradi DVD in DivX filmov. Zanima me ali ima kdo to isto kartico in kakšne izkušnje imate z njo, predvsem z filmi DVD in DivX oziroma kvaliteto slike na TV sprejemniku. TV imam 100Hz Philips. Ali je Celeron 500 dovolja za izkoristek te kartice?
Pa še to: Ali je kdo primerjal TV-out med Matrox in ATI recimo Radeon kartico ? A kdo ve za kakšen primerjalni test TV-out med grafičnimi karticami na netu?
Vsem vnaprej hvala za izkušnje in nasvete.
LP Buhica
  • premaknilo: bastadu ()

Slavček ::

Jaz jo imam in dela Ok. Sam ne vzet OEM, ker nima zraven TV Out kabla, temveč retail. Če imaš vključen DVDMax boš videl sliko v oknu na monitorju, na TV pa čez cel zaslon. Slika je b.p. tak kot če bi jo gledal na klasičen način. Ta Celeron mislim, da vleku brez problema. Vendar je to tudi odvisno od tega kako imaš nastavljen program s katerim predvajaš DivX film in kakšne kvalitete je ta film.
Omogoča pa ti seveda še kup drugih dobrot:
-Zoom dela zaslona, ki je lahko povečan na drugem monitorju ali TV,
-Sočasno uporabo 2 zaslonov za dvojno resolucijo. Npr 2560x1024 ali 3200x1200. Si predstavljaš :D O tem druge kartice lahko samo sanjajo.
-Kopijo zaslona na drugem zaslonu.
-Strojni zoom zaslona, tam, kjer je kurzor miške (Pixel Touch). Ta funkcijo mislim, da ima samo Matrox. Če ve kdo drugače od mene naj to sporoči, katera kartica še ima to?
-Vrhunski drajverji (nastavitve)
-Špica slika in še in še

Če ti ni toliko za igre in oh in sploh 3D hitrostne teste, potem nimaš kaj razmišlat, ker vse to omogoča le Matrox! :D

buhica1 ::

Hvala Slavček za izčrpen odgovor.
Ni vrag da nobeden pri tolikšnih testih na netu ne bi vedel za kak test tv-outov na grafičnih karticah ? Sicer sem sam precej iskal a nisem našel toda zdi se mi skoraj nemogoče, da tega ne bi bilo. Lahko kdo pomaga ? Please !!!

Lp Buhica

Matty ::

Sam imam sicer Matroxa G400. Ce racunala nimas za spile bo bodisi G400 bodisi G550 dovolj. Slika je se vedno med najboljsimi, tudi kvaliteta TV-out se mi zdi odlicna. Preizkusil sem ze GF2 MX, GF4 MX 440 in Radeon 8500LE pa se mi se vedno zdi slika matroxa najlepsa tako na ekranu kot na tv... Vecino pritozb mam pa preko obeh GF kartic...

Driverji so tudi dobri (DivXG400 si je tud fajno instalirat), tako da, ce te ne moti hitrost...

Arthur ::

tole ne bo odgovor na nobeno vprašanje, ampak vseeno.
imam G450, 32MB, DDR. slika na monitorju je huda. ko sem z vuduja 3 2k zamenjal za tole, so me kar malo oči bolele od ostrine.8-O
tv-outa nima, ima pa kabel, ki konvertira monitorski izhod v video ali s-video. enkrat sem priklopil tv gor, in slika ni bila nevemkaj (če primerjam z monitorjem). ampak monitor imam hud, tv pa ni nevemkaj. kvalitete videa nisem preverjal.

buhica1 ::

Hvala za vaša mnenja. Če noben ne ve za kakšen primerjalni test TV-OUT grafičnih kartic bi bilo zelo pohvalno za Slo-Tech če bi naredili kakšen test (recimo enega Radeona, GF in Matroxa). Mislim da bi bil za današnjo dobo (mislim na filme DivX in DVD na TV-ju) precej dobrodošel. A se strinjate ?

LP Buhica

schurda ::

Jaz imam Millenium G200 in jo moram res pohvalit. Samo zdej bom kupil verjetno 17" ali 19" monitor, pa kartica ne podpira več kot 85Hz pri 1024x768. 3D ne rabim, kar je takih stvari, bolj filmi. Katera bi šla tja do 120Hz? A je na tem področju kakšna konkurenca Matroxu?
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Slavček ::

G200 sigurno gre na 85Hz pri 1280x1024, ker gre toliko G100, ki je še starejša. To ni odvisno samo od kartice ampak tudi od driverja za monitor, ki ti določi katero resolucijo boš lahko izbral.

Gledat za kartico, ki ima ful visoko vertikalno frekvenco po moje ni smiselno, ker bomo prej, ko slej vsi šli na LCD, tam je pa najboljša slika pri 60Hz :D

tha_man ::

Če kje najdeš G450 za kaj manjšo ceno, vzemi raje tega, ker je zadeva za 2D kolk jaz vem enaka kot G550, za 3D pa tud oba približno enako sucks (g550 malo manj, ampak še vedno preveč ;)
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

kuglvinkl ::

Na Digit Life, vsaj mislilm, je bilo objavljeno (glej pod G550) review, da je slika malce slabša kot pri G450 (ampak še vedno boljša kot pri konkurenci). Morda so imeli slab primerek in nisem ziher, če to drži.

Kakorkoli, moj G200 mi sijajno služi.
Your focus determines your reallity


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poznavalci Matrox-a G550

Oddelek: Strojna oprema
6984 (870) Realman
»

TV-out istocasno

Oddelek: Kaj kupiti
292077 (1577) Kawl6
»

gledanje DivX filmov

Oddelek: Pomoč in nasveti
331830 (1009) smash
»

Grafična kartica za delo na 2 monitorjih

Oddelek: Strojna oprema
111049 (812) Boky
»

Grafična kartica z kvalitetnim Tv izhodom

Oddelek: Kaj kupiti
91345 (1165) G[e]c

Več podobnih tem