» »

Joc Pečečnik in Mura

Joc Pečečnik in Mura

1 2 3
4
»

borchi ::

> P.S.: Ker če jih res stane 500EUR, so nesposobni. Pa če celo sešijejo "na peš". Pa še fabriko stkejo iz surovega bombaža in volne.

nimam pojma koliko jih stane. vem samo, da že desetletje tolčejo zgubo.

kot je thomas dejal, če je problem v 'fiktivnih' stroških in dejansko stane murina obleka 20 eur, potem bo po stečaju stare mure cela slovenija šivala v novi muro. še jaz se bom naučil.

joci pečečniki se bodo tepli, da bi lahko vložili svoj denar v novo muro...
l'jga

l0max ::

Thomas, sej veš una majca od mure za 25€, koliko misliš da te pride ena. 250g majčka za en kos, na netu stane 1.7€, seveda čisti bombaž.


ce mislis majico, ki se prodaja zdaj nekaj tednov, stane 15eur. ne izdeluje jih pa mura :)
While there might be Gates to heaven, there are for sure Windows to hell.

Mr.B ::

Pojdi v trgovino recimo v BTC-ju, pa reči rad bi majčko. Ampak dam samo 2€, tako da imajo 30c+ za karkoli. Bi rad videl.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Ziga Dolhar ::

Lani sem kupil Murino obleko. Hlace pa reklc - 330 evrov. Supr se nosi, lepo telirano.

Leto kasneje sem bil v HongKongu. Pri nakljucnem krojacu sem dal 250 evrov za po meri ukrojeno obleko (hlace+reklc) in (spet po meri) 3 srajce. Prilegajo se mi... Well, cist prevec seksi! :-). Na zalost ona Mura kar zbledi ob tejle.

No, v bistvu nisem dal 250, ampak 280 evrov, ker sem si izbral se lepo notranjo podlogo.

Torej - kje v Sloveniji najdem konkurencno ponudbo?
https://dolhar.si/

Tear_DR0P ::

Ziga pa si poskusil pri nas pri kaksnem krojacu ki bi naredil po meri? namrec 4 leta nazaj je moja draga dala za svojo maturantsko obleko iz svile 65k SIT za murino konfekcijsko bi dala pa preko 80k.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Ziga Dolhar ::

Nisem. Do takrat v bistvu nekako nisem niti upal pomislit na 'ukrojeno' obleko.
https://dolhar.si/

Mr.B ::

Uvozi obleko iz HongKonga. Drugače je bilo znano, da si šel nag in bos ali v HongKong ali v Ameriko, ter si prišel nazaj polno oblečen.

Pri Muri se je potrebno povprašati. Kaj je imel gospod Kučan in privatiziran sklad narejen iz vloženih certifikatov. Zgodba je ista kot pri Istrabenzu, gre se za reševanje...... Govorimo o miljardah takratnih tolarjev.... Torej v nikakršnem primeru se gre za kakršno koli vrednost ovc. Torej če se ovce danes niso zbunile, jim gre še dobro. No iz mojih prispevkov, dobivajo redno plačo, torej nekako visoko ne cenim..
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

BALAST ::

Reka Mura je danes poplavila, ker je že sita da se jo tako politično izkorišča, kot se njeno podjetniško soimenko.

Kdor je kupoval njene izdelke, je moral biti zagotovo solastnik delnic in tudi politični veljak, da si je obdržal imidž.

Lepo prosim zaprite že tovarno, pa teh tisoč delavcev pustite naj dostojno zaživijo, ker se jih že preveč izkorišča.

Potem ša delavcem povedo naj delajo 3mesece brezplačno, kupijo delnice od Mure da bodo imeli še naprej delo.

Že državni davki so 50% a sedaj naj pa še 30% investirajo v svoje delovno mesto... potemtakem bi raje za 20% plačila delal na svoji zemlji in prodajal pridelke.

Vice ::

Ziga moram rečt da daš res primerjavo da ji ni para. Pa če gledaš v tej smeri so te v HK nategnili kot psa. Če bi šel na Kitajsko in v eni vasi kakšnega mulca davkrat žvajznu okrog ušes bi ti z nohti sešil tisto obleko iz kozje svile 3x boljšo pa samo pest riža bi te stala.

Pol se pa vpraši kje v slo bi dobil konkurenčno ponudbo...

Eno je trg tukaj drugo pa je en trg bogu za hrbtom. Pa če bi bil faca in vprašal tistega krojača zakaj ne pride v Slo šivat kjer bi lahko bil miljonar tukaj nebi takšnega posta napisal.

PaX_MaN ::

ROFL@prvi odstavek.

Ni čudno da je šlo vse po zlu, če zaposlujejo tak omejen kader. Ma kaj po zlu, sem presenečen, da jih že prej niso zvezali v zelo-se-imam-rad telovnike ter vrgli v očesu prijazno obarvane sobane.

jype ::

Vice> bogu za hrbtom.

Hong Kong je bogu za hrbtom?

Well that's new.

Keyser Soze ::

Vice> bogu za hrbtom.

Hong Kong je bogu za hrbtom?

Well that's new.

In to je offtopic. In kaj sedaj? V jok pa na drevo? Če je za njega to bogu za hrbtom, je to pač to za njega bogu za hrbtom, ane.

@Ziga
Ja, je bil cenejši, se strinjam. Samo moraš imeti v glavi to, da je bila obleka šivana po meri z izbranimi (prej videnimi) materiali. Masovna proizvodnja v tistih koncih se precej razlikuje od manufakture. Tako v kvaliteti izdelave, kot materialih. Pri nas je praktično ista situacija, če gledaš ročno delo in masovno proizvodnjo.

P.S.:Sam sem si celo rekel, da bom počasi poiskal enega dobrega krojača in pri njem dal šivat obleke. Že zato, ker je pač vsako v trgovini kupljeno potrebno naknadno prikrojiti. Ampak nekako zaenkrat nimam volje iskat krojača.
OM, F, G!

Mr.B ::

Kaj Mura ni Masovna proizvodnja. Ups, res je samo 2 miljona nas je, toliko pa res ne morejo našivati.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Keyser Soze ::

Kaj Mura ni Masovna proizvodnja. Ups, res je samo 2 miljona nas je, toliko pa res ne morejo našivati.

A tole ma kakšen višji pomen? Ker se mi zdi, da je mal zagonetno napisano.
OM, F, G!

borchi ::

> Ni čudno da je šlo vse po zlu, če zaposlujejo tak omejen kader. Ma kaj po zlu, sem presenečen, da jih že prej niso zvezali v zelo-se-imam-rad telovnike ter vrgli v očesu prijazno obarvane sobane.

glede na to, da sindikat na ves glas tuli, da morajo lastniki plačat reševanje mure, ne razumem zakaj sindikalistom niso všeč njeni predlogi.

aja, sindikalisti bi, da bi reševanje mure plačal prav en poseben lastnik. ne ravno velik lastnik.
l'jga

borchi ::

malo za hec...

pečečnik je dimovskega (kaki nakladač, jezus) in tajnikarja javno izzval, da naj predlagata boljši načrt kot ga je dal on.

za dimovskega nisem imel veliko upanja, za tajnikarja pa sem upal, da mu bo odgovoril v stilu "imam super načrt po katerem bi država prispevala 20 mio v obliki stare vojašnice, joc pečečnik pa 50 mio v kešu. muro bi razdelili na dva dela, eno ki bi bila primorana odkupit od drugega dela vso ološ proizvodnjo po ceni, ki si jo zmisli drugi del. lastnik zdravega dela bi bila država, tistega na kateri bo visela vsa zguba pa pečečnik. ponudba velja 24 ur." eh, nič, se mi je odkupil s tem, ko je postal šele drugi politik v sloveniji, ki je priznal napako (reševanje TAM-a).

btw, a vizjak je na počitnicah? a ni bil v zadnjem letu on aboniran na stolček 'strokovnjaka'?
l'jga

Thomas ::

imam super načrt po katerem bi država prispevala 20 mio v obliki stare vojašnice, joc pečečnik pa 50 mio v kešu. muro bi razdelili na dva dela, eno ki bi bila primorana odkupit od drugega dela vso ološ proizvodnjo po ceni, ki si jo zmisli drugi del. lastnik zdravega dela bi bila država, tistega na kateri bo visela vsa zguba pa pečečnik. ponudba velja 24 ur


Hehe ... tam smo, ja.

mojsterleo ::

problem pececnikovega nacrta je v bistvu on sam, saj nima potrebnih izkusenj v tej panogi, njegov nacrt pa je se skrajno zakompliciran in to na koncu ni nic drugega kot ribarjenje v kalnem. situacija bi bila verjetno precej drugacna, ce bi bil pod sanacijskim nacrtom podpisan giorgio armani, ali pa kak drug oblacilni mogotec.

me pa zanima kaj je se bo zgodilo z ljutomerskim obratom mure, menda pricakujejo ponudbo svicarskega vlagatelja do jutri opolnoci. upam da ne bo spet ponudba v smislu jaz dam 7500€ zagonskega kapitala, drzava pa 25 milijonov... jebes take ponudbe i guess.

Mr.B ::

Ma glejte ogromno oslarij, samo da se na koncu molza denar s strani države, ki ga je v začetku tudi zajebala...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Vice ::

jype, če vse in povsod tako dobesedno vzameš ti za tvoje dobro potem priporočam, da če boš kdaj obiskal Kitajsko, da nebi res tam kakšnega mulca okrog kepe usekal z željo poceni priti do nove obleke iz kozje svile. ;)

mtosev ::

Evo vam Mura sedaj http://24ur.com/novice/gospodarstvo/del...

jezni delavci in upor.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

krneki0001 ::

So se naučili od delavcev gorenja, kako se takim stvarem streže.

Sej je prav, ne morejo nekateri vlečt večje socialne podpore, kot pa navadne delavke dobijo plače.

Mr.B ::

Naučili so se to, da so dobili 125EUR draginskega dodatka. To so se naučili. Namesto da bi do konca izpeljali upor v vrstah Kučanovega klana. Kaj šele da bi objavili s podpisi recimo primer delavska hranilnica & članstvo v sindikatu & proti stavki...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

krneki0001 ::

Mr.B ni tukaj samo kučanov klan. Na žalost ni nobenega od teh ki nebi kradel - vsi kradejo, pa naj bodo to janševe vrste, pahorjeve, erjavčeve ali kučanove. VSI KRADEJO!!!

Včeraj sem poslušal eno zanimivo zadevo:

En funkcionar mure je izjavil: "En dan brez dela v muri je 4 miljone evrov izgube".

Kaj to pomeni, da v enem dnevu naredijo za 4 miljone? Kako je potem težko dat 500 evrov plače delavcu? Kam gre pa ostali denar?

Mr.B ::

nebivedu, veš to je nekako tako kot bi sedaj začeli govoriti o pedrih in lezbikah.

Dejstvo je da je za proračun bolje, da so vsi Murini delavci na zavodu. Zakaj ? Zato ker država daje za plače v Muri. Samo zato pa ker nabirajo politične točke, pa kaj 3k delavcev bo nezaposlenih. Sem nekje na forumu rekel, jesen bo še zanimiva. Kriza pa noče in noče iti proč. Najbolje je, da naredimo svojo verzijo patrije, pa ostalih orožarskih stvari. Samo kaj ko bo zraven kak zaresovc :|
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

krneki0001 ::

Dejstvo je da so vsi gospodje nadzorniki, direktorji in sindikalni direktosji preveč plačani in dobivajo nagrade kar tako. V tujini dobiš nagrado ko nekaj narediš dobro in je od tebe dobiček, pri nas pa če ne napišjo v pogodbo, da boš dobil miljonsko nagrado, ne greš delat.

BALAST ::

AHA mura gre v stečaj

Žalostna zgodba za zaposlene v Muri ter nas davkoplačevalce.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

bluefish ::

To umetno ohranjanje pri življenju bi se moralo nehati že leta nazaj.

Matako ::

bluefish je izjavil:

To umetno ohranjanje pri življenju bi se moralo nehati že leta nazaj.


+1.

To dolgoletno scanje v veter proti vsem razumnim nasvetom in krutim dejstvom je bilo neodgovorno.
/\/\.K.

drvo ::

NAtančneje vsaj leta 2008-9, ko so zadnjič vrgli denar v vrečo brez dna, drugače pa vsaj še kakšnih 10 let prej.

krneki0001 ::

bluefish je izjavil:

To umetno ohranjanje pri življenju bi se moralo nehati že leta nazaj.


Iz druge roke - od sošolca (fax ob delu) mama dela v muri (oziroma je delala). Mura je imela dovolj naročil, ampak so jo izmolzli (krediti) in sedaj so tam namesto mure tri uspešne firme(prekanaliziran denar). Muro bodo pustili da se potopi v nevrnjenih kreditih in nekdo je spet veselo denar pokasiral, ki mu ga ne bo treba vrnit.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

T-h-o-r ::

krneki0001 je izjavil:

bluefish je izjavil:

To umetno ohranjanje pri življenju bi se moralo nehati že leta nazaj.


Iz druge roke - od sošolca (fax ob delu) mama dela v muri (oziroma je delala). Mura je imela dovolj naročil, ampak so jo izmolzli (krediti) in sedaj so tam namesto mure tri uspešne firme(prekanaliziran denar). Muro bodo pustili da se potopi v nevrnjenih kreditih in nekdo je spet veselo denar pokasiral, ki mu ga ne bo treba vrnit.

pa kaj bi to razlagali folku, ki komaj čaka, da nekaj privoščljivega napiše
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

ramiz?! ::

T-h-o-r je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

bluefish je izjavil:

To umetno ohranjanje pri življenju bi se moralo nehati že leta nazaj.


Iz druge roke - od sošolca (fax ob delu) mama dela v muri (oziroma je delala). Mura je imela dovolj naročil, ampak so jo izmolzli (krediti) in sedaj so tam namesto mure tri uspešne firme(prekanaliziran denar). Muro bodo pustili da se potopi v nevrnjenih kreditih in nekdo je spet veselo denar pokasiral, ki mu ga ne bo treba vrnit.

pa kaj bi to razlagali folku, ki komaj čaka, da nekaj privoščljivega napiše

Sej to vsi vejo ... to ni neka skrivnost. Pri nas se je v zadnjih deset letih zgodilo 90% stečajev samo zaradi tega. In država je kriva, ker odgovorni za take stvari ne odgovarjajo, poleg tega pa jih še davkoplačevalci nagradijo ...
Never regret anything, there's always a reason things happen.

bluefish ::

T-h-o-r je izjavil:

pa kaj bi to razlagali folku, ki komaj čaka, da nekaj privoščljivega napiše
Ni nikakršne privoščljivosti v tem. Problem je, da se je z državno podporo na silo poskušalo rešiti že nebroj podjetij. Pač ni efekta, če notri voziš denar, hkrati pa je vodstvo nesposobno ali pa sredstva zlorablja za lastne "projekte".

medenko ::

Tajkunsko mafijska država, 90 poslancev se vsako toliko časa voli in oni že poskrbijo za efikasne zakone za nas, navadne ljudi.

Matev ::

ne moreš porabiti evro za izdelek in ga potem prodajati za pol evra

slej ko prej je zlom

krneki0001 ::

bluefish je izjavil:

T-h-o-r je izjavil:

pa kaj bi to razlagali folku, ki komaj čaka, da nekaj privoščljivega napiše
Ni nikakršne privoščljivosti v tem. Problem je, da se je z državno podporo na silo poskušalo rešiti že nebroj podjetij. Pač ni efekta, če notri voziš denar, hkrati pa je vodstvo nesposobno ali pa sredstva zlorablja za lastne "projekte".


Poanta je da če nebi kreditov jemali na muro, tega denarja pa prekanalizirali v druga podjetja, bi sedaj mura brez problemov delala, ker so imeli dela dovolj, tudi kredite bi lahko poplačevali.

Propadli bodo, ker so denar ven povlekli v zasebna podjetja, muro pa bodo pustili da propade in jim kreditov ne bo treba vrniti.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Mr.B ::

nebivedu,
hmm še dobro da je proizvodnja pokrila obresti kreditov, nje.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

s6c-gEL ::

Koliko je teh drugih Mura_shadow podjetij/o kakšnih zneskih je govora ?

Durs nima pojma da stalno nek denar prestavljajo ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: s6c-gEL ()

T-h-o-r ::

bluefish je izjavil:

T-h-o-r je izjavil:

pa kaj bi to razlagali folku, ki komaj čaka, da nekaj privoščljivega napiše
Ni nikakršne privoščljivosti v tem. Problem je, da se je z državno podporo na silo poskušalo rešiti že nebroj podjetij. Pač ni efekta, če notri voziš denar, hkrati pa je vodstvo nesposobno ali pa sredstva zlorablja za lastne "projekte".

itak je efekt

tisti, ki vozijo noter denar, sodelujejo z osebami, ki ta sredstva zlorabljajo

s6c-gEL je izjavil:

Koliko je teh drugih Mura_shadow podjetij/o kakšnih zneskih je govora ?

Durs nima pojma da stalno nek denar prestavljajo ?

durs je pod nadzorom politike, lol; preglejujejo le tisto, kar jim dovolijo

zakaj so simiča nagnali? ker je bil preveč neubogljiv
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: T-h-o-r ()

Mr.B ::

zakaj so simiča nagnali? ker je bil preveč neubogljiv
Dobra da, nje:|
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
1 2 3
4
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NLB in nacionalizacija podjetij (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
27338139 (32282) Mr.B
»

Elektro primorska

Oddelek: Loža
344489 (3802) gtu
»

Ne čutim solidarnosti do delavcev Preventa, Mure in ostalih (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22035220 (29499) sidd
»

Semolič : 'Odstopil ne bom', kljub temu, da me delavci nočejo (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21814980 (10101) donfilipo
»

Slovenija-izkoriščanje..... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1007767 (5813) opeter

Več podobnih tem