» »

Joc Pečečnik in Mura

Joc Pečečnik in Mura

1
2
3 4

Icematxyz ::

Me zanima kakšen bo trend po zaprtju Mure oziroma ko bo delo izgubilo vsaj nekje 1500 oseb. Koliko je to družin? Bodo vsi postali S.P. kot predlaga država in slika ne bo več takšna?

 ...

...



Migracije prebivalstva po občinah v letu 2007: rdeča barva pomeni priseljevanje, modra odseljevanje

Zgodovina sprememb…

krneki0001 ::

Jaz sem pa mnenja, da gre pečečniku bolj za ime kot za zaslužek v tem primeru. On ima dovolj denarja, da bi sam to rešil, boji se pa da, ko bi začel reševat zadevo, bi mu država (zaradi slovenskega običaja - zavisti) pod noge metala polena. Kar pa bi preprečil, če država da tudi veliko zraven. Že tako se na tem forumu vidi, da vas je večina proti njemu. Nekateri zaradi zavisti, drugi pa zato ker itak po vseh pljuvate in povsod vidite zarote.

Jst ga podpiram in upam, da bo država sprejela, pa naj mu rata in naj imajo prekmurci službe.

Matev ::

on bi rešil če bi država dala 30+ milijonov

saj enako je že prokurist govoril

mojsterleo ::

tale pececnikova ponudba je ena velika farsa. "nepremicnina v lj na vilharjevi, vredna 10 mio €" ni nic drugega kot njegov zafuran projekt iz 2008,ko je v pritlicju metalke postavil neko trgovino, ki pa se ni obnesla. da je bedarija se vecja, je ta obremenjena s hipoteko. zraven tega bi vlozil se 7500 eur za odprtje njegove nove firme z murino blagovno znamko.

drzava bi po drugi strani mogla investirati v prvo muro 10 mil (kar je kao isto kot vrednost njegove nepremicnine, kar je bullshit, svez kapital proti zelezobetonu sumljive vrednosti, sploh sedaj v casu recesije), potem pa bi se kupila to nepremicnino za 10 milijonov, skratka skupa 20 milijonov bi slo dobesedno v kanto. potem je tu se 12 mil porostev za jocov kredit, ter 4.8 mil drzavnih porostev za tistih predvidenih 1200 delovnih mest, brez izjem. skupaj torej: joc investira 7500 eur ter nepremicnino sumljive vrednosti, drzava pa 36.8 milijonov, od tega 2/3 svezega kapitala ter 1/3 porostev.

projekt tak kot je, je dobesedno katastrofa. mislim da je odprtje murine trgovine sredi ljubljane ena od najvecjih bedarij, kar sem jih slisal zadnje cajte. medtem ko ves folk kupuje robo v trgovskih centrih ali pa celo v tujini, bodo oni sred ljubljane odpiral oblacilni butik. mislim kako bodo privabili kupce v to, lahko samo ugibam.

okej saj priznam, da prevec kritiziram pececnika, ker ga osebno cenim za to, kar dela v ljubljani z nogometom, ampak on vsekakor ni tiste vrste clovek, ki bi bil pripravljen resevati zafurana tranzicijska podjetja. on zeli predvsem ob minimalnem vlozku cimhitrejso oplemenitev kapitala, kar pa je za cloveka kot je on domala logicno. pac naj se ukvarja s tem kar zna, pa naj pusti steklarje in tekstilce pri miru.

Vajenc ::

Pečečnik je najbolj posrečen in odkrit kapitalist v RS, kar pa ne pomeni, da mu mora vlada kaj šenkavat. Vlada lahko poleg svojega večinskega deleža doda tudi tistih 10 Pečečnikovih mio, če je projekt res obetaven. Joca pa naj raje najame kot svetovalca ;)
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

MadMicka ::

telbanc, glede Peka samo toliko: kolikor razumem zadevo, poslujejo pozitivno zato, ker so dobili nazaj nepremičnine v Srbiji, ki jih veselo prodajajo. Če gledamo samo proizvodnjo, je minus.

Glede Pečečnika je pa tako, da bi lahko počasi malce umaknil iz javnosti in se bolj posvetil tistim svojim igralnim aparatom, da se mu ne bo še tam kaj sfižilo.

Za Muro je pa edina rešitev stečaj. Čim prej tem bolje, tudi za to vlado. Namreč, čez tri leta, ko bodo volitve, bodo vsaj tisti iz Mure, ki bodo dobili nove službe, imeli manj zamer. Stečajni upravitelj pa lahko v okviru stečaja postopka proda stroje in proizvodnjo halo kupcu, če ga najde. Novo podjetje se zaradi mene lahko imenuje Nova Mura d.o.o., ki bo zaposlilo tisti kadar in toliko kadra, kot ga potrebuje in jasno razen kupnine ne bo imelo nobenih drugih obveznosti do Mure. Država pa lahko takemu podjetju pomaga z davčnimi olajšavami za recimo obdobje 2 let.

zee ::

Tocno tako. Ceprav bi sla Mura lahko v stecaj ze pred vec kot desetimi leti, ko so se prvic pojavile tezave, ne pa da se je vanjo zmetalo se in se davkoplacevalskega denarja, pozitivnega ucinka pa ni nobenega. GM je sel tudi v stecaj, pa zdaj ze dober mesec posluje; verjetno stanje se ni povsem normalno, vsekakor pa je boljse kot v Muri.

Glede J. Pececnika pa si mislim, da bi vlada morala njegov predlog (+ nekaj varovalk) sprejeti, kajti zaenkrat je edini potencialni investitor v Muro. Pod pojmom varovalke imam v mislih klavzulo v pogodbi, po kateri bi za drzavni vlozek v novo podjetje J. Pececnik nekako zastavil protivrednost svojega premozenja, s cimer bi se drzava vsaj malo zavarovala, ce bi slo tudi novo podjetje po gobe.

Zgleda sicer, da v vladi ni nobenega s "cojones", da bi kaj takega J. Pececniku (in ljudem njegove baze) to predlagal.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

borchi ::

> kajti zaenkrat je edini potencialni investitor v Muro

takih 'j. pečečnikov'* je v sloveniji 100.

* ki v projekt prinesejo nepremičnino (na posodo), zraven pa jim da država 20-kratnik realne vrednosoti nepremičnine

> Zgleda sicer, da v vladi ni nobenega s "cojones", da bi kaj takega J. Pececniku

zgleda, da samo ni nobenega, ki bi bil tako "loco"...

(sicer pa komaj čakam, da slišim žerjava, černača & co. vpit kako je vlada odgnala dobrotnika pečečnika)
l'jga

5pellfire ::

iz financ:

Kje je Pečečnikova nepremičnina?

Ker Pečečnik ni želel razkriti, kje na Vilharjevi je njegova nepremičnina, ki jo sam
ocenjuje na 10 milijonov evrov in bi v njej odprl Outlet, smo jo iskali sami in jo
pozno zvečer tudi našli. Gre za 3.000 kvadratnih metrov skladišč na Vilharevji, vhod
pa je za Mobitelvo stavbo. V arhivu odkrili, da je Zidarjev SCT pred dvema letoma
prodal 5.627 kvadratnih metrov stadiona za Bežigradom in del poslovne stavbe za
Bežigradom, za oboje mu je Pečečnik plačal 2,1 milijona evrov plus DDV.

jype ::

Odličen ROI, če je že TCO v podnu!

mojsterleo ::

jah itak, tako valant kot pececnik bi resevala muro za drzavni denar, kar pa je nesprejemljivo. definitivno mora novi lastnik v muro prinesti obcutno kolicino svezega kapitala, kar bo tudi garancija za njegovo smotrno razpolaganje. vsi vemo, da je drzavni denar predvsem tipa "easy come, easy go", in to se ne sme vec dogajati.

poleg tega je realna vrednost pececnikove nepremicnine zagotovo nekajkrat manjsa,kot pa trdi sam. ocitno bi jo rad drzavi uturil brez ustrezne cenitve, kar pa je se bolj smiselno ce ugotovimo, da gre za njegovo zavozeno investicijo, ki bi se je rad znebil. in ce bi se je rad znebil, potem je njena profitabilnost vprasljiva.

se bolj nesmiselno pa se mi zdi sredi ljubljane postavljat murino buticno trgovino, sploh glede na to, da se vsa trgovina dandanes odvija na obrobju mest, kjer je na voljo tudi vec parkirnega prostora. v centru je prakticno ostal samo se turizem.

Keyser Soze ::

Hehe, kako se hitro stvari obračajo.

Prvo je bil najmanj svetnik. Odrešitelj, novi "dobrotnik iz njegove". In to je bilo kakšen teden, par dni več, nazaj. Sedaj, ko je vrgel karte na mizo, se njegovi promotorji kar križajo in ne vedo ali naj se smejejo ali jokajo.

Simpl povedano, če meni država plača loto listke, z veseljem sprejmem tveganje in se vozim do vplačilnega mesta (verjetno bo plus (dobitki) kmalu pokril minus(stroški prevoza).
OM, F, G!

l0max ::

offtopic:

se bolj nesmiselno pa se mi zdi sredi ljubljane postavljat murino buticno trgovino, sploh glede na to, da se vsa trgovina dandanes odvija na obrobju mest, kjer je na voljo tudi vec parkirnega prostora. v centru je prakticno ostal samo se turizem.


mura ima v lj ze 3 trgovine:
- Mura, Podhod Ajdovščina 4, Ljubljana
- Mura - Citypark, Šmartinska 152g, Ljubljana
- Mura-WTC, Dunajska 158, Ljubljana
While there might be Gates to heaven, there are for sure Windows to hell.

mojsterleo ::

ce gre mura jutri v stecaj in gre 3300 delavcev na zavod, bo to drzavo stalo nekaj vec kot milijon € na mesec nadomestil (3300*350€). mislim da ze s takim enostavnim racunanjem lahko hitro ugotovimo, da se jim ne splaca vlagati 37 milijonov v sanacijski program, po katerem bo delovno mesto ohranilo samo 1200 delavcev.

McNato ::

2100 delavcev gre še vedno na cesto, 37 miljonov za 1200 delavcev pa pride 30.000 EUR na enega. Pri povprečni plači v Muri 500 EUR jih bodo zaslužili v 5 letih.

T-h-o-r ::

Tisto, kar bodo naredili v Murski Soboti, je treba nekje prodat, ne? Med drugim tudi v Ljubljani. Mura Outlet je mišljeno kot trgovina Murinih izdelkov, in bi bila očitno v tisti ljubljanski poslovni stavbi, ki bi jo Joc prodal državi.

Sicer je pa stvar preprosta - naj Lahovnik dobi ugodnejšo ponudbo, pa je stvar rešena. A da ugodnejše ni? Ja nič, potem pa stečaj in vse delavka na cesto, ker to, da bi nek tajkun zraven kaj zaslužil, pa res ne gre, ne.

O.



seveda ne gre, da bi on dal samo eno neprimičnino, država pa vse ostalo, kasiral bi pa on :)
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Okapi ::

seveda ne gre, da bi on dal samo eno neprimičnino, država pa vse ostalo, kasiral bi pa on
Kot rečeno, nihče nikogar ne sili. Samo kaj, ko nihče drug še nepremičnine ne da.

definitivno mora novi lastnik v muro prinesti obcutno kolicino svezega kapitala,
Če bi bil kje takšen nov vlagatelj, bi to pomenilo, da gre Muri dovolj dobro in se ne bi sedaj razpravljalo o stečaju oziroma reševanju. Za perspektivne firme se vedno najdejo vlagatelji.

Problem je, ker za Muro takšnega vlagatelja ni.

Če bi v Prekmurju ali na Štajerskem primanjkovalo delovne sile in bi bilo mogoče večji del tistih 3000 šivilj zaposliti, bi se tudi nihče ne trudil z reševanjem zavožene firme. Problem je, ker tam, niti nikjer drugje, služb za šivilje z osnovnošolsko izobrazbo (in odporom do kakršnekoli prekvalifikacije) preprosto ni in bo 2500 od tistih 3000 šivilj za vedno ostalo breme socialne države. To pa stane in dokler je vsaj malo upanja, da bodo vseeno lahko kaj tudi same zaslužile s šivanjem, lahko računica pokaže, da se določena denarna pomoč Muri ali Novi Muri ali komurkoli, ki bi poskušal tam obdržati industrijsko šivanje, vseeno splača.

O.

mojsterleo ::

Kot rečeno, nihče nikogar ne sili. Samo kaj, ko nihče drug še nepremičnine ne da.
to je res, res pa je tudi, da lahko za 37 milijonov marsikdo naredi sanacijski nacrt. ce se rahlo cinicno izrazim, bi lahko naredili kar javni razpis za najboljsi nacrt saniranja mure. tja bi se pa se jaz prijavil in z veseljem zastavil svojo garsonjero za 10 milijonov €.

Če bi v Prekmurju ali na Štajerskem primanjkovalo delovne sile in bi bilo mogoče večji del tistih 3000 šivilj zaposliti, bi se tudi nihče ne trudil z reševanjem zavožene firme. Problem je, ker tam, niti nikjer drugje, služb za šivilje z osnovnošolsko izobrazbo (in odporom do kakršnekoli prekvalifikacije) preprosto ni in bo 2500 od tistih 3000 šivilj za vedno ostalo breme socialne države.
to so stare pravljice delavcev mure. dejstvo je, da je tam morda polovica delavcev slovencev. ostali so cenena delovna sila iz madzarske in hrvaske. kot drugo pa tudi ni res, da bi morali taki delavci ostati trajno na plecih drzave.

tudi moja mama je npr. dozivela podobno usodo leta 1998, ko je propadel litostroj. stara 50 let in na zavodu. pa ni nihce jokal. pac je opravila en kup tecajev ter zaposlitvenih seminarjev, sedaj pa pac dela delo po pogodbah za dolocen cas (izven svojega poklica), ker je sicer bedno, toda tako pac je. pomurci imajo povecini se to prednost, da imajo doma kmetijo, tako da si lahko vsaj pridelajo nekaj hrane zastonj, kar mi v mestu ne moremo. glede na to, da se tam odpirajo trgovski centri, se bo lahko kar nekaj delavcev tudi prekvalificiralo.

Icematxyz ::

No še glede tistih 6 milijonov z začetka debate. 10 za nepremičnino ki bi jo odkupila država + 6 njegovega kapitala.

Teh 6 milijonov če prav razumem je iz evropskih strukturnih skladov. In sicer 4000 evrov na zaposlenege. Pri 1400 zaposlenih to nanese slabih 6 milijonov evrov. Kar seveda ni nič narobe če b ise sredstva črpala z tega naslova. Ampak to zagotovo ni potem denar Joca Pečečnika.

Se pravi razen nepremičnine ki nevem koliko je vredna Joc Pečečnik v Muro ne bi vložil nič?

Okapi ::

Se pravi razen nepremičnine ki nevem koliko je vredna Joc Pečečnik v Muro ne bi vložil nič?
Vložil bo tudi svoje znanje, poslovno spretnost, zveze ... Za koga to morda ni vredno nič in naj potem sam rešuje zavožene projekte.

O.

Beli_Zajcek ::

No še glede tistih 6 milijonov z začetka debate. 10 za nepremičnino ki bi jo odkupila država + 6 njegovega kapitala.

Teh 6 milijonov če prav razumem je iz evropskih strukturnih skladov. In sicer 4000 evrov na zaposlenege. Pri 1400 zaposlenih to nanese slabih 6 milijonov evrov. Kar seveda ni nič narobe če b ise sredstva črpala z tega naslova. Ampak to zagotovo ni potem denar Joca Pečečnika.

Se pravi razen nepremičnine ki nevem koliko je vredna Joc Pečečnik v Muro ne bi vložil nič?


Pozabil si na 7500€ za ustanovitev novega podjetja. Marsikdo se gre lahko na ta način podjetništvo in veiteštvo na belem konju. Sam kaj ko Jocov konj ni konj ampak garjava, šepajoča mula. Zdej Okapi še vedno nekaj tumi, da ker ni boljše ponudbe bi morala država to sprejet. Je boljša ponudba. To je stečaj, pa da se ta kalvarija enkrat zaključi.

Dodal : Njegovo znanje, poslovno spretnost, zveze niso vredni toliko kot si ti predstavljaš, predvsem pa so na DRUGIH področjih. Razen, če si domišljaš da je Joc mojster za vse. Tekstilna industrija je specifičen posel in žal Joc dosedaj nima nekih izkušenj z njo. Da bi pa mu dali 37 milijonov državnega denarja, da se nekaj trudi in igra in mogoče uspe, pa hvalabogu nismo neumni.

Zgodovina sprememb…

damjan11 ::

Ma karr na smeh mi gre....Pečečnik da ima dosti denarja??? Ma če bi ga imel dosti potem se nebi pojavljal v takšnih projektih. Nedvomno je da bo naajlažje nategniti državo in uboge delavke Mure. Mogoče se bodo zmenili za prevzem ampak to takšen ki bo Pečečniku navrgel dodatno nekaj miljončkov na njegov račun pa verjetno še komu mastne provizije, podjetje pa ne bo laufalo niti dve leti.
Plus tega bo že po parih mesecih zahteval dodatno pomoč od države in jo bo dobil, ker če ne bodo delavci na cesti.
To je pač še en primer divje privatizacije v postkomunistični državi. Vsi ga imajo za rešitelja danes...toda kaj bo jutri(leto-dve)????

Icematxyz ::

Se pravi razen nepremičnine ki nevem koliko je vredna Joc Pečečnik v Muro ne bi vložil nič?
Vložil bo tudi svoje znanje, poslovno spretnost, zveze ... Za koga to morda ni vredno nič in naj potem sam rešuje zavožene projekte.

O.


No saj sem napisal par postov nazaj pa bom še enkrat.

Naj gre Joc Pečečnik v Muro v Mursko Soboto z svojo ekipo in ustvari zgodbo o uspehu. Tudi država naj naredi svoje in vloži omenjena sredstva v Muro v Murski Soboti. Pa četudi le za 1400 zaposlenih in ne vse.

Nikakor pa se ne strinjam da naj država kot pogoj da rešuje Muro v Murski Soboti Joc Pečečnik gradi trgovski center v Ljubljani. In vloži 10 milijonov evrov za odkup nepremičnine. In vrjetno potem še dovolj denarja za obnovo?

MOL si naj drugje išče denar. Naj ima svojo univerziado zaradi mene. Ne pa pod pretvezo reševanja Mure gradnja trgovskega centra v Ljubljani z državnim denarjem.

Zgodovina sprememb…

mojsterleo ::

Nikakor pa se ne strinjam da naj država kot pogoj da rešuje Muro v Murski Soboti Joc Pečečnik gradi trgovski center v Ljubljani. In vloži 10 milijonov evrov za odkup nepremičnine. In vrjetno potem še dovolj denarja za obnovo?
hoces noces je pececnik v svoje pogoje vsilil tudi to nepremicnino. in ker je pogodba tipa vzemi ali pusti, drzava pravzaprav nima nobene izbire. itak pa je dal ultimat, da mora stvar biti sprejeta do danes opolnoci, cene od posla odstopa. glede na to, da bo sod odlocitev sprejel v ponedeljek, je stvar prakticno koncana.

tako in tako pa od pececnika ni bilo pricakovati kaj prevec, saj bi verjetno ob kaksnih slabih poslovnih rezultatih firmo precej hladnokrvno pahnil v stecaj. bolje da se stecaj zgodi cimprej in se ljudi prekvalificira, v kolikor se to pac da. bolj ko bodo cakali, bolj stari bodo ljudje, vec sranja si bo na plece nabila drzava.

Okapi ::

Marsikdo se gre lahko na ta način podjetništvo in veiteštvo na belem konju.
In vseeno ni nikogar na spregled.

Zdej Okapi še vedno nekaj tumi, da ker ni boljše ponudbe bi morala država to sprejet.
Razumevanje preprostih stavkov ti dela očitno težave. Čisto nikjer nisem napisal, da mora sprejeti. Še tega nisem napisal, a bi bilo po mojem mnenju dobro ali ne, da sprejme. Naj izračunajo pluse in minuse in presodijo, če se jim splača ali ne. V obeh primerih (če sprejmejo ali zavrnejo) se seveda lahko zmotijo in naredijo napako, s tem, da če ponudbo zavrnejo, ne bomo nikoli vedeli, ali so se prav odločili.

O.

Thomas ::

Pečečniku je zadeva vendarle koristila. Vsaj do nedavno si je gradil image na svoja reševanja in dobrodelništva. Še vedno ga ima večina Slovencev za heroja, oziroma ga vsaj resno jemljejo. Hudič ga vedi zakaj, pravzaprav.

Jaz ga še nikoli nisem resno jemal.

Okapi ::

Še vedno ga ima večina Slovencev za heroja,
Isto kot Boscarola. Mediji ju hvalijo, kakšna briljantna poslovneža in mojstra sta, pa sta to začela še sama verjeti. Boscarolov avion je zmagal na nekem malo boljšem vaškem tekmovanju, kjer je premagal en češki in en ukrajinski avion, pa ga na vsa usta hvalijo, kako dela najboljše avione na svetu. Pečečnik je izkoristil zaprtost industrije igralnih aparatov in strašne marže, ki tam veljajo.

Saj ne, da bi bile Pečečnikove rulete ali Boscarolovi aviončki slabi, niti najmanj, problem je samo, ker so nekateri njun uspeh napihnili prek vseh razumnih meja in jima je slava stopila v glavo, pa mislita, da lahko rešujeta Slovenijo.

O.

Thomas ::

so nekateri njun uspeh napihnili prek vseh razumnih meja in jima je slava stopila v glavo


Ja. Ta pojav je prvi opazil Sokrates, zapisal pa Platon. Nek rokodelec dela nekaj uporabnega in dobrega, pa je v svojih (in drugih) očeh takoj splošen orakelj.

Mr.B ::

Čisto enostavno.
Včerajšnji samogovor ministra za gospodarstvo, je povedal samo eno, da nimajo pojma kako rešiti Muro,.. Hm sej do sedaj niso imeli niti programov kako militi gospodarsko krizo....


Pečečnik ve, da ko bo stečaj, in to tudi bo, razen če se zgodi čudež, bo dobil Muro kot znamko, kot tudi delavce in prostore. Torej toliko kot bo rabil, za ostalo se mu J. Koji K, pa bi s svojim denarjem reševal državo in njene pufe.

Ker pa so Slovesnski delavci kot so se bodo pustili J, do kraja. Murini delavci bi morali prodajati majico, kot jo je v parlamentu na hrvaškem imel en kamerman. Sicer so ga še isti dan vrgli na cesto ampak, le. Tega naši nimajo jajca. Vzorec za Murino majico : http://www.delo.si/clanek/85464
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

mojsterleo ::

murine majice so tipa fruit of the loom, proizvajajo pa jih v maroku. ze ta poteza prodajanja teh majic ravno nakazuje na nesmislnost resevanja mure. oni so dali te majice delat v maroko za baksis, da lahko sedaj v sloveniji iz tega delajo profit. ker ce bi jih sivali v sloveniji, bi kostale 30 eurov.

Okapi ::

Mura je v Maroku narejene majice kupila kot "polizdelek" in jim dodala vrednost. Tudi blaga za obleke, ki jih šiva, ne dela Mura, ampak ga kupi v Indiji, Egiptu, na Kitajskem ali kjerkoli je pač trenutno najugodneje, in mu nato doda vrednost.

Tako se pač dela. Vprašanje je torej samo, ali lahko prekmurske šivilje dodajo dovolj vrednosti čemerkoli, da si zaslužijo svojih 500 € neto plač.

O.

perci ::

Pečečnik je začel "služiti" s čisto nečem drugim kot z igralnimi avtomati. Je on taprava baraba, ne se slepit.

Okapi ::

Saj tudi Boscarol je najprej bedže štancal. Malokateri poslovnež je že kar s prvim poslom uspel in pri njem tudi ostal.

O.

c3p0 ::

S čim pa je začel Joc?

Beli_Zajcek ::

Razumevanje preprostih stavkov ti dela očitno težave. Čisto nikjer nisem napisal, da mora sprejeti. Še tega nisem napisal, a bi bilo po mojem mnenju dobro ali ne, da sprejme. Naj izračunajo pluse in minuse in presodijo, če se jim splača ali ne. V obeh primerih (če sprejmejo ali zavrnejo) se seveda lahko zmotijo in naredijo napako, s tem, da če ponudbo zavrnejo, ne bomo nikoli vedeli, ali so se prav odločili.
O.


Doslej si pisal da se je ven razumelo, kot da bi bilo res škoda, če se Pečečnikov predlog ne sprejme. Jaz pa pravim, da vsak z malce zdrave pameti vidi, da to ni noben konkreten predlog, ampak kvečjemu nek PR podvig z Jocove strani. Tako da seveda vemo, če so se prav odločili. Predlog je da Joc vloži neka skladišča na Vilharjevi, ki jih je kupil za cca. 2 mio €. Država mu ta skladišča prizna kot 10 mio €, čeprav še zdaleč niso vredna toliko in vrže še 37 mio € v projekt. Aja, pa on vloži še blazno količino svojega znanja in izkušenj iz tekstilne industrije. Jaaaaaaaaa, fuuuul dober predlog. Hmmm, če ga ne sprejmejo NIKOLI ne bomo vedeli, če je predlog dober. Baje...

Zgodovina sprememb…

jype ::

Mr.B> Včerajšnji samogovor ministra za gospodarstvo, je povedal samo eno, da nimajo pojma kako rešiti Muro,

Mene predvsem zanima, kdo si je sploh izmislil, da je reševanje mure naloga kateregakoli ministra.

Okapi ::

Doslej si pisal da se je ven razumelo, kot da bi bilo res škoda, če se Pečečnikov predlog ne sprejme.
Ne, tako si ti napisano razumel, ker bereš tako, da se sklada s tvojo vnaprejšno sodbo (da kdor ne pljuva po Pečečniku, ima nekaj slabega za bregom).

Jaz sem napisal, da je potrebno preračunati pluse in minuse in se odločiti. S tem, da k minusom ne smeš šteti bojazni, da bo Pečečnik pri tem na državni račun kaj zaslužil, ker to ni rezultat ekonomske analize, ampak slovenske fovšije.

O.

Mr.B ::

1. Mogoče zato ker je Mura državna, v taki in drugi stvari
2. Ker je vlada oziroma ministri so prevzeli vlogo, ko so roko dali v korito, da bodo morali tudi za kaj odgovarjati, ne samo imeti lepe nasmeške.
3. Pa povej jype, kateri so predlogi rašitve Mure, s strani Trojčka? Kot samo nakladanje Ovcam, kako bo delo, pa vlaganja s strani države za plače, namesto narediti stečaj, pa se potem odpove država česarkoli, pa da vidimo junake, ki planirajo karkoli delati z Muro. Koji idiot, razen ovce vrjamejo, da bo privatni kapital podpiral nesposobnost vlad(e) podpirati s svojim kapitalom, ...

Ostalo pa je tako kot je bilo že rečeno, da vlada nima nobenih konkretnih planov reševanja gospodarske krize, kaj šele Mure. Zato pa so za naslednje leto uvedli projektni proračun, ker bo morda lažje prikriti rebalanse proračuna, in na koncu leta 2010 rekli naš proračun je bil znotraj zastavljenih ciljev....Enako kot ukinjanje nekih statusnih simbolov, ki jih kao ne rabimo, recimo Lipicancev..
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

jype ::

Mr.B> Pa povej jype, kateri so predlogi rašitve Mure, s strani Trojčka?

Stečaj? Edini pameten predlog, ki sem ga do zdaj slišal od politikov, pravzaprav.

Okapi ::

Stečaj? Edini pameten predlog, ki sem ga do zdaj slišal od politikov, pravzaprav.
Jak predlog:P Stečaj je odsotnost predlogov, ker v tem primeru druge možnosti sploh ni.

O.

Matev ::

če še mikic ne zmorejo narediti in prodati

kot veste so jih za muro naredili v maroku


...
to je tako kot da bi lastnik restavracije naročeval hrano v sosednji restavraciji in jo serviral gostom - medtem ko bi njegovi kuharji bili brez dela


sramota

Beli_Zajcek ::

Ne, tako si ti napisano razumel, ker bereš tako, da se sklada s tvojo vnaprejšno sodbo (da kdor ne pljuva po Pečečniku, ima nekaj slabega za bregom).

Jaz sem napisal, da je potrebno preračunati pluse in minuse in se odločiti. S tem, da k minusom ne smeš šteti bojazni, da bo Pečečnik pri tem na državni račun kaj zaslužil, ker to ni rezultat ekonomske analize, ampak slovenske fovšije.

O.


Ja seveda, sedaj sem pa fovš Pečečniku, ker je on tako dober jaz pa sem tako beden. Če še do sedaj nisi preračunal pluse in minuse Pečečnikovega plana, potem nimam kakega visokega mnenja o tebi, očitno ti je zdrava pamet bolj ali manj tuja. Plan je poden od podna, saj je bilo že povedano zakaj. Če bi res celo predlagal kaj sprejemljivega in bi mu uspelo, bi se mi zdelo fenomenalno in bi mu lahko samo čestital. Tole kar pa predlaga je pa cuzanje državne pomoči v časih ko si država to z "lahkoto" privošči in nategovanje 3000 delavcev z nekim lažnim upanjem. Hvala lepa za take podjetnike. Če nima konkretnih načrtov, naj raje ne trobi po časopisih, kako bo rešil Muro. Ker zdaj mu jaz ne verjamem, da bi jo znal. Tudi v skrčeni obliki (samo 1300 delavcev) mu ne verjamem, da bi mu uspelo. Na tak način, s pomočjo države, bi lahko marsikdo poskusil reševati, pa vemo kako se je to izteklo.

Da ti še enkrat predstavim glavni problem pri tem hvalevrednem načrtu. Tveganje, ki ga prevzame Joc nase (cca. 2 mio €) je nesorazmerno z tveganjem, ki ga prevztame država (37 mio €).

Beli_Zajcek ::

Stečaj? Edini pameten predlog, ki sem ga do zdaj slišal od politikov, pravzaprav.
Jak predlog:P Stečaj je odsotnost predlogov, ker v tem primeru druge možnosti sploh ni.

O.


Stečaj je edini pameten predlog. Iz Mure pač ni mogoče narediti paradnega konja. Niti obparadno kljuse po pravici povedano. Pač zaključimo zgodbo in naredimo kar bi morali že zdavnaj narediti. Sej ni absolutno nujno, da imamo v državi ogromno tekstilno podjetje.

Okapi ::

Če še do sedaj nisi preračunal pluse in minuse Pečečnikovega plana, potem nimam kakega visokega mnenja o tebi,
Če si ti do sedaj vse to preračunal, čeprav niti približno nimaš vseh podatkov (kot jih pač nihče tu nima - kakšni so dolgovi Mure, kakšno je njeno premoženje, koliko bi bilo stroškov s 1000+ nezaposlenimi, kakšna je v resnici tista Pečečnikova nepremičnina ...), potem nimam kakega visokega mnenja o tebi.

O.

jype ::

Jaz ne pravim, da država ne sme poskrbeti za delavce - sem pa prepričan, da s podaljševanjem agonije podjetja, ki v obstoječi obliki ne more pozitivno poslovati, ne koristijo nikomur.

Naj dajo olajšave startupu, ki bo znal zaposliti 2000 šivilj z drznim, a izvedljivim poslovnim načrtom - ne pa da denar talajo brez kakršnikoli pametnih pogojev.

Beli_Zajcek ::

Če si ti do sedaj vse to preračunal, čeprav niti približno nimaš vseh podatkov (kot jih pač nihče tu nima - kakšni so dolgovi Mure, kakšno je njeno premoženje, koliko bi bilo stroškov s 1000+ nezaposlenimi, kakšna je v resnici tista Pečečnikova nepremičnina ...), potem nimam kakega visokega mnenja o tebi.

O.


Kaj tebi ni jasno? Pečečnik ne bi vložil sorazmernega deleža napram državi. V tem je lepota zdrave pameti, da vidiš brez da bi imel vse finančne podatke od Mure, da (pa mu priznajmo, da so tista skladišča na Vilharjevi hipotetično vredna 10 mio €) hoče za majhen svoj vložek, državno investicijo 37 mio €. Še evropa s kohezijskimi skladi ni toliko dobrodušna. Oni se grejo vsaj 50-50, pri investicijah, pa še to ti vrnejo denar naknadno po izvršeni investiciji. In tako moraš sprevidet, da njegov predlog ni predlog ampak neka PR fora. Mogoče hoče kaj doseči okoli njegovega stadiona.
Da pa tiste stavbe niso vredne 10 mio €, ti pa en sam sprehod po Vilharjevi pove.

borchi ::

> Jak predlog Stečaj je odsotnost predlogov, ker v tem primeru druge možnosti sploh ni.

dober mesec nazaj so v muri pravili, da jih reši 5 mio EUR. danes pravijo, da jih potrebujejo 10 mio. naslednji mesec bo to...

'dosta više' je krut ampak očitno edini realni predlog.

pa nekaj je še paradoksalno. njihov glavni sindikalist pravi, da bi morali lastniki opravit svojo 'nalogo'. indeed!

(ampak tipu očitno noben nima srca povedat, kaj je ta naloga...)
l'jga

Okapi ::

Kaj tebi ni jasno?
Bolj je tu vprašanje, kaj vse tebi ni jasno.

Če hoče država rešiti Muro, mora to plačati. Kdor pričakuje, da bo reševanje Mure plačal nek zasebnik, živi v težki zmoti.

Koliko je reševanje Mure za državo vredno (oziroma drugače povedano - koliko jo bo stal njen stečaj), pa ne veva ne jaz, ne ti, samo da to tebe ne ovira, da se ne bi delal hudo pametnega.

Če pa država noče rešiti Mure, je itak vsa razprava povsem odveč.

O.

Beli_Zajcek ::

Bolj je tu vprašanje, kaj vse tebi ni jasno.

Če hoče država rešiti Muro, mora to plačati. Kdor pričakuje, da bo reševanje Mure plačal nek zasebnik, živi v težki zmoti.

Koliko je reševanje Mure za državo vredno (oziroma drugače povedano - koliko jo bo stal njen stečaj), pa ne veva ne jaz, ne ti, samo da to tebe ne ovira, da se ne bi delal hudo pametnega.

Če pa država noče rešiti Mure, je itak vsa razprava povsem odveč.

O.

Ah, rešiti Muro da. Samo ne za vsako ceno. Ti očitno ne razumeš tega. Vsi vemo, da bo reševanje zavoženega podjetja stalo. Ampak, če je Joc res tak princ na belem konju kot se prodaja, potem naj pokaže, da je res pripravljen sodelovati in to pokažeš tako, da si pripravljen investirati v podjetje (put his money where his mouth is). Sej, če je njegov načrt dober bo itak dobil povrnjen denar, pa še vsi mu bomo ploskali. Kar ti pa ne morem in ne morem vbiti v glavo pa je, da ne more pričakovati, da mu bo država dala na razpolago 37 mio €, da nekaj proba reševati, brez rizika takorekoč. Na tak način se lahko marsikdo preserava z državnim denarjem, ne samo Joc. Država hoče rešiti Muro in bi bila hvaležna resnih predlogov. Vendar jih očitno ni in je edina smiselna opcija sedaj stečaj.

Še enkrat, ne pričakujem, da bo reševanje plačal neki zasebnik. Pa tudi ne pričakujem, da bo vsak geliebter s 5 minutami časa se lahko igral z državnimi milijoni, ker ima kao znanje in izkušnje, samo denarja pa ne bi vložil. Jocev predlog je vreden pljuvanja, ker ni realen ter nanj ne moreš pristati. In rekel bi, da je to vedel preden je šel v javnost z svojim načrtom. Se pravi, da je v igri nekaj drugega, mogoče metanje slabe sence na vlado v stilu, glejte jaz bi rešil Muro, ampak mi poredna vlada ne pusti. Čeprav vsak normalen vidi iz njegovega neresnega predloga, da tega očitno ni sposoben. Pa še zagotovila, ki jih hoče niso ravno v skladu z zakonodajo EU, tako da ne bo nič iz tega.

Okapi ::

Ah, rešiti Muro da. Samo ne za vsako ceno. Ti očitno ne razumeš tega.
Ti pa očitno še vedno ne razumeš čisto preprostega besedila. Ker drugače bi morda razumel, kaj pomeni:
Koliko je reševanje Mure za državo vredno (oziroma drugače povedano - koliko jo bo stal njen stečaj), pa ne veva ne jaz, ne ti, ...


O.
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NLB in nacionalizacija podjetij (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
27338114 (32257) Mr.B
»

Elektro primorska

Oddelek: Loža
344484 (3797) gtu
»

Ne čutim solidarnosti do delavcev Preventa, Mure in ostalih (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22035211 (29490) sidd
»

Semolič : 'Odstopil ne bom', kljub temu, da me delavci nočejo (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21814977 (10098) donfilipo
»

Slovenija-izkoriščanje..... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1007766 (5812) opeter

Več podobnih tem