» »

Siol TV STB - software

Siol TV STB - software

roli ::

Torej danes sem zaradi čistega sovražtva do Siolovega plus vmesnika skoraj popizdil. Zato sem si malo oblje pogledal tale Sagemov STB, ki ga uporabljajo.

Ugotovil sem, da je zadeva v resnici neke vrste internetni brskalnik in ta vmesnik samo neke vrste spletna stran, ki jo odpre. Morda je možno tudi nalaganje softwera direktno gor samo nisem 100%. O zadevi kaj dosti ne piše nikjer. Tisti USB port pa je v resnici namenjen za snemanje poljubnih vsebin iz TVja na disk/ključ samo se seveda siol tega ni odločil implementirat. S temi informacijami me potem zanimajo dve zadevi - kako zaboga ne morejo narediti vsaj normalne spletne strani pri Siolu (hehe) in kako bi lahko malenkostno prepisal tisto siolovo spletno stran s svojo! Prekleti sagem je namreč na svoji strani tako skop z temi informacijami. O aminotu sem sicer zvedel nekaj več. On uporablja pač HTML in Javascript za Sagema pa mislim, da flash. Ampak nisem 100%

EDIT: Glede na to, da je Sagem eden izmed ustanoviteljev SoftAtHome bi verjetno lahko sklepal, da uporabljajo njihov SDK. Gremo vohat dalje!

Nekako bi moral zbrskat IP od kje dobiva STB svoje podatke. Ter nekako prepričati STB, da prebere moje podatke iz domačega serverja. Kar bi seveda bilo čisto mogoče narediti, če bi vedel ali hudič uporablja SmartAtHome SDK. Ker potem nekih hudih problemov ustvariti server nebi bilo (razen tega, da bi rabil USB-Ethernet adapter in switch).
http://www.r00li.com
  • spremenil: roli ()

BlueRunner ::

Najdi si hub in z njim pošnofaj promet, pa boš videl kaj se STB pogovarja z omrežjem.

Oziroma sestavi si en GNU/Linux računalnik preko katerega narediš mrežni most, na katerem boš videl vse od prvega DHCP paketa pa do zadnjega mcast paketa, ki gredo od/do STB-ja... Potem pa boš morda ugotovil tudi kako on the fly modificirati ali pa nadomestiti vmesnik s svojim lastnim.

Spc ::

Zanimivo.
Nekateri managed switchi imajo port mirroring in to ti lahko zelo olajša delo.
Drugače pa mislim, da lahko komot postaviš kak lokalni dns server in manipuliraš z DHCPjem ipje ter z dnsjem naslove..
 

BlueRunner ::

Saj to bi nekako bil cilj, če ga že iščeš. Stikala višjega cenovnega razreda imajo funkcijo že vgrajeno, vendar pa če boš postavljal svoj lasten strežnik, ga verjetno lahko že kar v začetku izkoristiš.

Najprej moraš ugotoviti iz obstoječega prometa kaj točno se z napravo dogaja. Hackanje v najčistejšem smislu, če že moraš temu nekaj reči.

Potem pa, ko veš kaj si STB sporoča s svojimi "gospodarji", pa iz mosta narediš usmerjevalnik, ki STB-ju da tvoj DHCP in DNS, hkrati pa preko tega pripelje tudi mcast promet. Igmproxy je tukaj magičen programček, ki si ga prevedeš za svoj usmerjevalnik.

Na ta način si lahko npr. tudi v svoje interno omrežje, vanj injectaš mcast in ga gledaš na delovnih postajah samo z eno mrežno kartico, hkrati pa še vedno lepo in pregledno ločiš vsa omrežja, ki se ti srečujejo na modemu.

roli ::

Cilj je uporabiti vmesnik iz lokalnega serverja ter programe pač normalno iz omrežja. Kakor vidim iz tistega SDKja za komunikator je sama playlista kanalov kar playlista za VLC media player. Tako, da nebi smel bit problem ta del.

Torej kot sem razumel bi najprej rabil kam se naprava poizkuša povezat? Verjetno bi tole lahko naredil s programom packetMon s katerim je bilo treba na začetku, če si hotel siol TV na računalniku ugotoviti kak IP ima komunikator?

No ja najprej, da vidimo tole potem pa naprej!
http://www.r00li.com

misek ::

rolihandrej, morda lahko za začetek prebereš tole temo, kjer opisuje podobne zadeve: Kvazi Članek: "Hekanje" Amino 103.

roli ::

Torej s packetMonom sem se poigral in dobil tele luštkane izpise:
Ko je sprejemnik ugasnjen in ga izklopim in vklopim v elektriko:



Ko je sprejemnik že bil povezan z siolom in ga potem prižgem:



Še en izsek iz manuala kjer opisuje kako pripraviti sprejemnik, da se poveže na home server (v resnici se gre za vmware server aplikacijo z boot sliko, ki jo dobiš):
2.9 Connection Types
Apart from the FTP connection, it is possible to establish a telnet connection and an
SSH connection to the front-end server (at the IP address 10.0.10.5).
In addition to this it is now (since SOP v2.2) also possible to connect to the STB directly
via telnet.


Bom pa vsekakor prebral tisto temo!

EDIT: Za razliko od aminota iz tiste teme imam občutek, da ima Sagem statični IP. Ker tudi po par resetih in ostalih zadevah je njegov IP še vedno 10.146.41.83 (vsaj tako piše v meniju). Vprašanje, ki se tle pojavlja je kako bi se povezal nanj. Moje lokalno omrežje ima namreč IPje z 129.168... kar poemni, da ga ne morem kar vštekati v router. Moral bi nekje stakniti crossover kabel pa sprejemnik vštekati v laptop, ki ima linux. Ker tale kjer trenutno to delam je edini, ki zagrabi z navadnim kablom. Sem se pa ob vsemskupaj malo izgubil! Tako, da kak nasvet kaj sedaj bi bil zelo dobrodošel.
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

BlueRunner ::

V bistvu sem predlagal, da si narediš nekaj takšnega.

 Omrežje s posredovalcem

Omrežje s posredovalcem



Mcast namreč pelješ popolnoma ločeno od unicast prometa. Tako lahko potem STB priklopiš kar v svoje interno omrežje, proxy pa ima proti tistemu privatnemu 10.x.x.x omrežju kopiran MAC naslov STB-ja, da lahko dobi IP naslov.

roli ::

Še vedno mi kaj dosti ni jasno! Moje znanje o mrežnih zadevah namreč ni ravno preveč veliko. Tista slikica pa tudi ne razjasni kaj dosti! Torej, če prav razumem rabim v PCju dve mrežni. Eno stran naj bi vklopil v router kamor vklopim tudi STB, drugo pa v modem na port za TV? Če je to pravilno me zanima kaj potem. Na PCju kjer imam dve mrežni je na srečo malo bolj stara vendar še vedno delujoča linux distribucija (če že rabim linux). Če sem glede povezave prav razumel zadevo me zanima nekaj drugega - kako naj router sploh preprozna STB, če je routerjev IP 192.168.1.1 in STBjev 10.146.41.83. To mi ni čisto jasno!

Moral bi ugotoviti tudi kam se hoče tale STB poveza, da dobi svoje podatke tako, da lahko potem tisti server iz SDKja nastavim na pravi IP. Ker najprej bi rad preveril, če ta SDK sploh deluje s to zadevo.
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

kihc ::

Jaz sem se lani nekaj igral s temle in imam še shranjene wireshark recorde prometa. Samo ne za Siol+ vmesnik, ker lani sem bil še na starem. Če rabiš mi piši na privat pa ti pošljem.

Zadeva se ubistvu za vsako pridobivanje info o kanalu, spored ipd. preko tcp povezave nekam poveže in pridobi informacije. Sam kar spomim se je bolj ali manj prenašal samo text, maske vmesnika ipd so pomoje prednaložene na komunikatorju.

Sem pa jaz to sniffal tako da sem dal linux kišto kot bridge med modem in komunikator.
x

BlueRunner ::

1. korak

Na PC-u, kjer imaš dve mrežni, ju daj v bridge. Eno priključi na modem, tam kjer gre sicer STB, drugo priključi na STB. Tukaj boš morda potreboval crossover kable, morda pa tudi ne.

Uporabi wireshark in opazuj kaj se dogaja...

2. korak

Ko boš ugotovil kako STB ve na kater naslov mora iti po začetno stran, mu lahko poskusiš podtakniti nekaj drugega. Postaviš spletni strežnik, na katero daš svojo spletno stran in prepričaš STB, da bo šel na to spletno stran - s pomočjo podatkov, ki si jih zbral v 1. koraku, seveda.

To verjetno pomeni, da boš STB odklopil iz tistega PC-a iz 1. koraka in ga priklopil v svoje notranje omrežje.

3. korak

Ko boš uspešno prepričal STB, da ti bo prikazoval tvojo stran, mu boš moral omogočiti še dostop do mcast-a, ne da bi ga premaknil ven iz notranjega omrežja.

Na PC-a, kjer imaš dve mrežni in GNU/Linux si daj igmpproxy.

Odstrani bridge, ki si ga naredil v prvem koraku.

Na mrežni kartici, ki jo vključiš v modem, nastavi MAC od STB-ja in omogoči DHCP.

Na mrežni kartici, ki jo vključiš v svoje notranje omrežje narediš kar pač rabiš narediti, da ti bo delovala v notranjem omrežju (statičen IP, DHCP, whatever).

Sedaj imaš mcast usmerjevalnik, preko katerega bodo lahko vsi odjemalci v tvojem notranjem omrežju dobili dostop do mcast-a. Hkrati pa bodo za unicast še vedno uporabljali omrežje tako, kot so ga uporabljali že prej.

STB bo sedaj v tvojem notranjem omrežju, kjer ga boš sam upravljal, hkrati pa mu bo preko mcast usmerjevalnika v taistem omrežju omogočen dostop do mcast tokov.

---------------------

Enostavneje na žalost ne znam povedati.

roli ::

Vsekakor je tole šnjofanje po stvareh, ki jih nebi smel vedeti zelo zabavno:D!

Če smo bolj resni jaz od samega siolovega serverja kaj dosti ne rabim. Oziroma rabil bi listo kanalov, ter rabil bi vedeti kje ima spored. To je nekje to kar bi rabil od siolovega serverja. Vse ostalo bi tako ali tako šlo čez home server. Dobro bi bilo nekako priti do STBja (verjetno preko telneta problem je samo kako). Vprašanje je kako zaboga pripraviti STB, da se boota iz mojega severja. V SDK dokumentaciji je omenjen testni komunikator samo tega seveda nimam - njega bi namreč lahko prepričal za boot preko USB-ethernet adapterja. Seveda je problem ker tale komunikator že ve kam se mora povezati. Torej bi moral spremeniti nastavitve na njemu ali pa pogruntati na kater IP se poizkuša povezati in mrežni kartici na kateri bi tekel server dodeliti tisti IP. Vsaj tako je moje mnenje. Trenutno čakam, da se downloada server za tole zadevo pa bomo videli, če bom z njim lahko kaj ušpičil.

EDIT: BlueRunner -> Hvala lepa za tole bom preštudiral in preizkusil. Vpršaanje je kako bom vedel kam za hudiča bi STB rad šel ko ga priklopim, če bo tam 10 različnih IPjev? Verjetno na tistega, ki se najpogosteje pojavlja? Pa ali naj bi STB pustil v standby in ga prižgal ali pa ga resetiral? Verjetno bolje iz standby. No ja bomo preizkusili pa videli.
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

Spc ::

Če hočeš snifat promet je tukaj en tak program / sniffer: http://www.snort.org/
 

OmegaBlue ::

Snort je za njega totalno neuporaben in služi popolnoma drugi nalogi..
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

roli ::

Torej naredil sem bridge in uporabil wireshrak. Tukajle je log:
http://www.megaupload.com/?d=EJYM599V
Torej zadevo sem imel v standby in jo prižgal na discovery channelu kar se v logu vidi po destination IPju 239.255.0.123. Vidi se, da se veliko podtkov pošilja med naslovom 10.253.3.130. Torej bi iz tega lahko sklepal, da je to moj server? Če je potem verjetno lahko svojo mrežno nastavim na ta IP in postavim HTTP server pa probam, če bo komunikator to pokazal? Če ne bo potem bom pa uporabil kar front end server iz SDKja (ko bo le ta downloadan).
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

Mavrik ::

Ti lepo ugasni komunikator (ven z elektrike), vklopi wireshark in nazaj priklopi komunikator. Prvi request bi moral biti zahtevek na domačo "vstopno" stran za vmesnik. Tisto je vse kar rabiš za nadaljno eksperimentiranje.

Prvi zahtevek je sicer lahko še tudi zahtevek za flashanje firmwara, samo potem mu bo pa takoj za tem sledilo odpiranje domače strani. Potem pa zadevi lepo slediš kot da bi sledil kaki HTML strani, saj interface navsezadnje ni nič drugega kot pa ena web stran ki se riše čez sliko in preklaplja stream v ozadju.
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mavrik ()

roli ::

Ok tole je drugi log 8torej komunikaor izklopljen iz elektrike in potem vklopljen nazaj):
http://www.megaupload.com/?d=ZRD9CKSW
Tukaj sprejemnika nisem potem vklopil ampak sem ga samo pustil, da gre skozi zagon!

Ne morem ravno reči, da se iz tega kaj dosti znajdem!

EDIT: Če zadevo vklopim, da prikaže meni za izbiro pa je prvi paketek poslan na 10.253.7.23. Iz tam potem tudi prenaša slike... User agent je Mozilla 4.08... če tisti IP vnesem v firefox mi javi, da je bila povezava prekinjena med nalaganjem (verjento preverja user agent) -ali?
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

BlueRunner ::

V 27. paketu imaš odgovor: STB izve kam se mora povezati tako, da mu DHCP strežnik preko opcije 72 sporoči IP naslo privzetega WWW strežnika. V ostalih opcijah pa imaš še NTP strežnike, ki STB-ju "povedo" koliko je ura in DNS strežnike preko katerih razrešuje imena.

Zanimivo je tudi to, da STB na IP privzetega strežnika pošlje tudi SNMP trap v katerem je verjetno zapisana verzija programske opreme. To je v 41. paketu. V 43. paketu pa mu ta strežnik sporoči, da so ta vrata na njemu zaprta. Super... STB kriči, vendar na drugi strani nihče ne posluša.

Potem je pa konec datoteke. Na žalost brez zajete komunikacije za prvi dokument, ki ga bi STB poskušal pobrati iz spletnega strežnika na naslovu 10.253.7.23. Poskusi ugrabiti še ta paket, da bo videti kakšna je GET zahteva, potem pa boš na konju.

Border ::

Tole sem zapisal v eni drugi temi... mogoce kaj koristi...

(SAGEM STB)... On ve, ker v njega vnesemo USER in PASSWORD in na podlagi tega se ve, katere programe sme prikazati in katere ne.

Mi imamo dve SIOL TV na dveh razlicnih lokacijah, in na enem bom imel osnovni paket na drugi pa MEGA. Ampak sem na obeh dveh prijavljen z istim USERNAME, kar pomeni, da na obeh imam MEGA, to je edina moznost da neki prisparam.

Na racunalniku s pomocjo programa VLC pa lahko gledas vse programe BREZPLACNO, ker VLC sprejema vse. Res pa je, da moras fizicno prestavit LAN kabl iz luknje za NET v luknjo za TV na ISKRATEL MODEMU.

Nekaj mesecev nazaj, ko so zaceli z uvedbo nekih paketov, sem jaz nastavil na obeh lokacijah OSNOVNI PAKET - 30 eur/paket (TV+NET+FON). Gledal sem pa vse kanale, kot tisti ki so placevali MAXIMUM PAKET, treba je bilo izbrati le SIOL TV in ne SIOL TV+. To je bila caka... in sem v nekaj mesecih kar nekaj prisparal. :-)

Sedaj pa so SIOL TV izklopili, ker so skapriali, kaj delamo uporabniki, placamo osnovo gledamo vse. SIOL TV+, pa omogoca zapiranje kanalov...

Mavrik ::

Jao, a vi resno mislite da pri Siolu tega niso tak dolgo opazili?

Na navadnem Siol vmesniku si lahko gledal vse, ker tisti interface ni podpiral programskih paketov. Preprosto. Na izbiro si ga še pa tak dolgo mel samo zato, ker nov interface ni delal na Aminotih. In jih je še precej ljudi imelo in so jih zaj komaj se odločili odrezat.


Zanimivo je tudi to, da STB na IP privzetega strežnika pošlje tudi SNMP trap v katerem je verjetno zapisana verzija programske opreme.


Ja, to verjetno sporoči svojo verzijo firmwara (ne interfaca!) v primeru, da je potrebna nadgradnja.
The truth is rarely pure and never simple.

roli ::

Torej ravnokar sem šel čez cel postopek še enkrat! Izklopil STB iz elektrike, ga vklopil, počakal na inicializacijo, ga prižgal in izbral plus vmesnik in prižgal discovery channel nato STB ugasnil. Rezultati tukaj:
http://www.megaupload.com/?d=632SCB67

Torej privzeti strežnik je 10.253.7.23?
http://www.r00li.com

Mavrik ::

Ja, se pošlje v DHCP paketu.

Zadeva ma gor AntFresco, ki je popolnoma glup browser, ki niti Ajaxa ne zna, kar obenem olajša in oteži delo :)

Načeloma greš gledat HTTP pakete (ostali so brezveze) in najti html stran, v kateri se pošljejo naslovi multicast streamov za programe.
The truth is rarely pure and never simple.

BlueRunner ::

Evo...

V grobem imaš spodaj nekaj koščkov JS kode, ki ti sproži & ustavi posamezne kanale.

function stupLaunchVideoStream(ip,port)
{
	LiveJoin(ip.toString(),port.toString());
	Live.videoForeGround(1,1,0,0);
	vgLiveCurrentlyInAir = true;
}

function stupStopVideoStream()
{
	if(vgLiveCurrentlyInAir == true)
	{
		//NOT
		//window.top.topFr.ctrlFrame.fnStopLiveSession();
		//because it unloads the interactive service
		//and because the user is still in a live session
		Live.leave();
		vgLiveCurrentlyInAir = false;
	}
}

function LiveJoin(address, port)
{
  var sMulticast;
  if (address != null && address != '' && port != null && port != '')
  {
    sMulticast = 'tv://multicast.' + address + ':' + port;
    SagemLiveLocation(sMulticast);
    return 0;
  }
  else
  {
    return -1;
  }
}

function LiveLeave()
{
  SagemLiveLocation("tv://##stop");
  return 0;
}

function SagemLiveLocation(path)
{
  if (oSagemLiveDoc == null)
  {
    document.location.href = path;
  }
  else
  {
    oSagemLiveDoc.document.location.href = path;
  }
}



V datoteki pa si poglej vsebino dokumentov, ki je bila potegnjena iz spodnjih naslovov. V njih se nahajajo ti koščki, pa še kaj uporabnega.

/STBSPK/include/inToolkitLive.jsp?terminalType=Sagem_8016&terminalVersion=1.11.25L
/STUP/common/ctrlApplication.jsp
/STBSPK/include/inStbNav.jsp?terminalType=Sagem_8016&terminalVersion=1.11.25L
/STBSPK/js/checkTerminal.js

Mavrik ::

Predvsem je treba najti datoteko v katerih se pošljejo 239.x.x.x naslovi streamov, ki se potem kot parameter dajo v LiveJoin oz. stupLiveVideoStream
The truth is rarely pure and never simple.

roli ::

Trenutno si s tem še vedno ne morem kaj dosti pomagati. Najprej bi bilo dobro prepričati tegale hudička, da odpre datoteko iz mojega serverja. Potem pa seveda naprej! Trenutno se downloada zadnji del SDKja tako, da bom imel front-end server, ki je namenjen prav za delo z tem hudičkom. Potem bomo pa videli kako in kaj. Največje vprašanje je kako dobiti hudiča, da prebere nekaj iz mojega serverja in ne tistega iz siola.
http://www.r00li.com

Mavrik ::

Tako da postaviš svoj DHCP in mu tam pošlješ tisti (ne po standardu) DHCP paketek, ki ma zraven še default WWW.

Čeprav, izdelava lastnega vmesnika te bo verjetno stala precej živcev ter časa.
The truth is rarely pure and never simple.

BlueRunner ::

Datoteko bo DL-jal iz tvojega strežnika na naslednji način:
- Odklopi STB iz bridg-a in ga priključi v svojo 192.168.10.x omrežje
- Na DHCP strežniku v tem omrežju dodaj v konfiguracijo opcijo 72 in v njo vpiši IP naslov svojega strežnika.
- Ko se bo STB zbujal bo iz tvojega DHCP strežnika dobil 192.168.10.x IP naslov in istočasno tudi IP naslov HTTP strežnika na katerem bo naredil "GET /".

Če ti uspe tako pokazati kakšen "Hello World!" dokument na STB-ju gremo lahko na 3. korak.

URL iz katerega se naloži programska shema je "/STUP/common/userVarFrameInitAction.jsp?isFileSysActivated=true" Začetek prenosa te datoteke je na paketu št. 1592, shema pa se "skriva" v JS, ki inicializira array. AJAX varianta... :)

BlueRunner ::

Tako da postaviš svoj DHCP in mu tam pošlješ tisti (ne po standardu) DHCP paketek, ki ma zraven še default WWW.

Paket oziroma opcija je čisto standardna: RFC 2132, točka 8.17.

roli ::

OK tole mi pa res ni jasno! Moj DHCP strežnik je router s tomato firmwareom. Kaj naj bi pa tu naredil je pa velik vprašaj.

Kar se pa tiče izdelave lastnega vmesnika: Morda bo stala veliko časa ampak morda se bom pa celo kaj naučil. Da ne omenjam zabave:D in zadovoljstva, ko bo enkrat moj vmesnik boljši od siolovega:D. Gre se za preprost hobi projekt in nič drugega!
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

jype ::

A lahko nekdo ki ima kupljen ultra plus iber hiper siol tv nardi takle dump?

Zastonj prepakiram v playlist :)

BlueRunner ::

OK tole mi pa res ni jasno! Moj DHCP strežnik je router s tomato firmwareom. Kaj naj bi pa tu naredil je pa velik vprašaj.


Če hočeš biti hard-core, potem ugasni DHCP server na WRT-ju in ga poženi na tistem Linux-u. Samo pazi, da mu boš na seznam vmesnikov na katerih naj bo aktiven napisal samo vmesnik za svoje notranje omrežje. Da ne boš kakšnih telekomovcev nevede poklical na obisk.

Da ne omenjam zabave:D in zadovoljstva, ko bo enkrat moj vmesnik boljši od siolovega:D.

Eh. Sem mislil, da si boš postavil kakšen višji cilj. >:D

roli ::

Aha torej moram imeti še vedno imeti narejen most med mrežnima karticama? A bi se slučajno kako dalo urediti tale DCHP preko samega routerja? Ker resnično nočem fukniti celega omrežja v zrak zaradi enega STBja, če se da zadevo narediti drugače. Torej, da vštekam STB v router in mu ta poda potrebne podatke.

Ker če prav razumem bi sedaj moral vklopiti DHCP server na linux PCju, ga povezati v normalno omrežje kamor bi potem vklopil tudi STB, drugo mrežno še vedno pustiti na siol TV portu in izklopiti DHCP server na routerju. Resnično pa bi bilo lepo, če bi to lahko naredil kar preko routerja (glede na to, da je zadeva linux verjetno ni nemogoče?).
http://www.r00li.com

jype ::

rolihandrej> glede na to, da je zadeva linux verjetno ni nemogoče?

Ni. Na routerju v tem primeru rabiš igmpproxy, DHCP strežnik pa lahko nastaviš tako, da STBju pove tisto, kar STB želi slišat (oz. kar bi ti rad, da sliši).

Žal moraš kljub temu router vštekat v dva porta na siolovem modemu in pravilno nastavit vlane na routerju (če imaš WRT54 se to ziher da).

roli ::

Router je Buffalo WHR HP G54 z tomato firmwarom! Kolikor sem gledal se da zadevo nastavljati preko DnsMasq (tam je samo eno okno za vpisat not - verjetno pravila):
http://www.thekelleys.org.uk/dnsmasq/do...


Žal moraš kljub temu router vštekat v dva porta na siolovem modemu in pravilno nastavit vlane na routerju (če imaš WRT54 se to ziher da).

Za hiter test, če prikaže neko "hello world" stran verjetno tega ne rabim. Vprašanje je kako potem, ko bom to rabil to narediti.

V glavnem kar bi želel narediti je održati vse trenutne DHCP nastavitve na routerju (celotno omrežje namreč deluje preko static DHCP) in preprosto dodati neko novo pravilo še za STB.
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

roli ::

Torej nekaj novic:
V tisti dnsmasq sem vpisal sledeče:
dhcp-mac=filter,xx:xx:xx:xx:xx:xx
dhcp-option=net,filter,72,192.168.1.5


Torej sedaj komunikator dobi svoj IP vendar še vedno javlja kako siol TV ne deluje... Torej verjetno bom moral uporabiti kar tisti server iz SDKja, da probam če dela. Seveda upam, da ta zadeva deluje in router v resnici pošlje paketek z default WWW serverjem na STB.
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

BlueRunner ::

To ti bo naredil samo, če ima vgrajen DHCP server. Če ga ima, potem pa je enako, kot bi postavil svojega in izključil Tomato-vega.

roli ::

Zdajle sem se malo poglobil v tale front-end server in našel en problemček! Server bo v resnici na STB naložil svojo "bootloader" kar verjetno pomeni, da se hudič ne bo več zbudil preko siola. Tako da tega mu ravno ne morem dopustiti.

Kar se pa DHCP serverja tiče - a ni DHCP neka osnovna zadeva za router? Torej nekaj kar ima vsak router?
Sicer pa še vedno ne vem zakaj noče prikazati kake zadeve iz lokalnega strežnika. Možno bi seveda bilo, da je kaj narobe z tistih DHCP serverjem. Samo glede na to, da dobi IP bi zadeva verjetno morala delovati.

Tukajle je sicer log iz routerja, če slučajno kaj pove:
Jun 15 22:24:49 unknown daemon.info dnsmasq[2969]: DHCPDISCOVER(br0) 192.168.1.2 xx:xx:xx:xx:xx:xx
Jun 15 22:24:49 unknown daemon.info dnsmasq[2969]: DHCPOFFER(br0) 192.168.1.2 xx:xx:xx:xx:xx:xx
Jun 15 22:24:49 unknown daemon.info dnsmasq[2969]: DHCPREQUEST(br0) 192.168.1.2 xx:xx:xx:xx:xx:xx
Jun 15 22:24:49 unknown daemon.info dnsmasq[2969]: DHCPACK(br0) 192.168.1.2 xx:xx:xx:xx:xx:xx

IP 192.168.1.2 dobi STB!

Drugače pa pri vsem tem vidim, da bi bilo bolje dobiti kakega starega aminota (ki bodo verjetno sedaj na voljo praktično zastonj) in ga prirediti s svojim lastnim vmesnikom + omogočiti gledanje TVja preko njega. To še vedno ne pomeni, da sem obupal s sagemom samo bi pa res rabil kako idejo kako tega majmuna prepričat naj prikaže nek dokument iz mojega serverja.
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

Sergio ::

Tale clientside javascript koda bi lahko bila podlaga za tak lep class action lawsuit da glava peče.

Beri: Ta interface (Siol TV Plus) v celoti podpira Aminote. Lahko pokažem na vrstico v javascript fajlu kjer se to preverja :).
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

alexz ::

ja in kaj pol to pomeni da siol namenoma blokira Aminote?

Sergio ::

Ne vem. Če ima kdo Siolovega Aminota, naj proba odpreti URL od Siol TV Plus

http://10.253.7.23

Če to ne gre, probajte (se redirecta iz tukaj naprej):

http://10.253.3.130

Ta page te bo tudi redirectal, in to na

http://10.253.3.130/redirect.html -- neodvisno od tipa STBja.

To te potem (hehehe) spet redirectne na
location.href = '../ThalesDetect/'

Pa pejmo naprej:

Ko se naloži ThalesDetect, se iz tega naprej naloži updateTerminal.jsp, ki naloži vso funkcionalnost.


Tko da stvar je taka (ugibam, naj en proba):

- Če prideš notri z Aminotom na
http://10.253.7.23

ti stvar ne bo delovala, ker se bi moral praviloma Javascript usuti, ker se ročno kliče Sagem.Nekaj(), kar Amino ne zna.

Če pa to pač preskočiš in greš na

http://10.253.3.130

bi bilo pa zanimivo, kaj ven pade :D


Naj nekdo proba, jebiga, zgubit itak nimate več česa.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Border ::

kaj zaj... ste ze poskusli kej narest, da bi gledali vse TV kanale?

bigshocker ::

Sergio: Sem poskusil sledeče IPje na aminotu 110 ampak ne deluje.

Pesimist ::

Ti si pa optimist.

bigshocker ::

Vsaj pesimist nisem ;)

ugl. že v apriori sem vedel da bo težava če ne zaradi tega ker sagem fura mpeg 4 .. amino pa mpeg 2 .. ampak vseeno me je zanimalo če bi se slučajno pojavil epg ..

jonynho ::

Torej tudi mene zanima če ste že kaj spesnili glede hekanja sagem komunikatorja od siola?
Ker tisti varni način mi že gre malo na k.

Klemen Košir ::

Ali obstaja tudi za Netgem kakšna spletna stran, ki naloži na njega programsko shemo z dodatkom siol box.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nova škatla, novi problemi

Oddelek: Omrežja in internet
198263 (4156) kihc
»

Odkrita ranljivost v usmerjevalnikih Linksys, Netgear in nekaj drugih

Oddelek: Novice / Varnost
3714259 (3278) wungad
»

Siol TV <-> client za PC, etc... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
380105319 (21686) jurre
»

Kvazi Članek: "Hekanje" Amino 103 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
15642127 (19066) cevlj
»

IPTV na PC: STB vs. VLC (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Omrežja in internet
483122573 (46773) Looooooka

Več podobnih tem