» »

zvocniki

zvocniki

spacejam ::

kaj pravite za 165 Eurov se splaca kupit take zvocnike:
Space-jam Team & Co.

.:joco:. ::

Pomojem da se. Za kaj boš pa rabil?
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

stromar ::

Nekje sem bral da ploski zvočniki niso nevem kako kvalitetni. Kot je s slike razvidno so ti zvočniki bolj za okras kot za resno uporabo.

AngelOfDeath ::

štromar če si slučajno videl je to bas enota z visokotonci :)
ki pa ne rabijo dosti placa za svoje delovanje :)

upam da so nareti iz lesa :)

LunKi ::

To je tko u cheap varjanta, sam je od creativa bolš. Frend ma teacove ta tanke pa suckajo tolk da to ni res, sound k na gameboyu. Aja pa neki ma napisan gor tko da zgleda k da je z flukijem napisu. Prsežm k sm uletu k njemu sm mislu da ma gor napisan kaj more u štacuni kupt, u glavnm suckajo. Don't buy

jRk0 ::

jaz mam ATP3, pa so tudi kar tanki, pa nic ne suckajo, ravno obratno;).

sicer pa si rajsi kupi creativove, ce ze res rabis 5.1 zvok... drugace pa so ti novi logitechovi baje dobri, samo so 4.1, pa ATP5 so kul, od Altec Lansinga.
You fuck up once, you loose two teeth.

spacejam ::

Fantje ti zvocniki so tanki in jaz to rabim ker ne zelim dajat polic in ratnih sosatnih stojal da mi bodo jemale prostor v sobi in ne mislim kupovat vecje mize. rebim plac najman 3 kvadratne metre po tleh ker ce ne kje bom sestavljal puzzle.
Space-jam Team & Co.

jRk0 ::

te pa si kupi dva slim500 sistema od creativa, pa bos mel 4.2 sistem, one zvocnike pa lahko das lepo na steno in ti nic prostora ne zavzamejo. center kanal pa bo pac deloval na sprednjih dveh zvocnikih.

sicer pa kira firma so sploh ti zvocniki zgoraj?
You fuck up once, you loose two teeth.

spacejam ::

Zvocniki so podjetja Philips
Space-jam Team & Co.

Switch ::

Če se ne motim, so tole zvočniki od Phillipsa, kajne? Lahko ti povem, da zvočniki niso kvalitetni, saj kvalitetnih zvočnikov Phillips preprosto ne zna izdelovati;(. Basi so premalo ojačani in izraziti, pri visokih tonih, pa imaš občutek, da so že kar malce previsoki. Tudi glasnost ni "udarna". Srednje tone je težko zaslediti. Če poslušaš klasično glasbo je pa tole sploh slaba odločitev. Če pa jih misliš priklopiti na DVD oz. z njimi gledati DivX-e pa so precej v redu, saj so zato v osnovi narejeni (so del Phillipsovega modela za domači kino). Po lastnih izkušnjah ti povem, da si za ta denar raje kupi Creativov 5100, če si pa že mahnjen na ploske zvočnike, ti priporočam Altec Lansing 4100, ali pa Logitech Z560 (sicer niso ploski, ampak vsaj izgledajo lepo).
Povzetek: nakup je odvisen od namembnosti: za filme so zvočniki super, za računalniške igrice zmerni, za muziko pa slabši. Odločil se boš sam;)

stromar ::

switch, se strinjam s tabo.
Še nobeni od ploskih zvočnikov niso bili kvalitetni. Res je da zavzamejo malo prostora, vendar na račun kakovosti zvoka. Zvok je podoben kot pri pc-speakerjih za 4.000SIT. Je res da imaš subwoofer zraven, vendar srednji in visoki toni niso kvalitetni. Ploski zvočniki so bolj za okras.

angelofdeath: mislim da ne ločiš zvočnikov. Ploski zvočniki (brez subwooferja) so širokopasovnizvočniki in ne visokotonci. Če bi bili visokotonci bi slišal samo piskanje.

AngelOfDeath ::

štromar a ti misliš da visokotonci piskajo (le kdo bi jih potem prenašal)>:D

je pa res da so za predvajanje visokega in pa srednjega območja ampak če so dobro izdelani imajo dobr zvok:D

stromar ::

angelofdeath: ne mislim ampak vem. Poglej, subwoofer je nekje do 300hz, visokotonci pa so od par khz naprej. Zdej mi pa povej kje dobiš tisto razliko. Tisti ploski zvočniki so širokopasovni. To pomeni da imajo bolj slabe base in bolj slabe visoke tone. Visokotonci so pri glasbenem stolpu tisti majhni zvočniki v velikosti zvočnika od slušalk, torej najmanjši. Prisloni uho nanje, med običajno glasbo(ne rejv, tehno,ipd. sranje), pa boš slišal kaj mislim. Z akustiko se ukvarjam že 8 let tako da imam kar precej izkušenj in mislim da mi ne bo en govoril da so ploski zvočniki visokotonci:\ :O :D :P

stromar ::

plosk zvočnik, tudi če je vreden 300.000SIT eden, ne bo imel enake kakovosti kot recimo navaden zvočnik za 5.000SIT. Zvočnik(škatla) mora imeti čimvečji volumen, idealno bi bilo, da bi bil zvočnik pritrjen na neskončno veliko ploskev, kar pa seveda ni mogoče. Ploski zvočniki so za okras, ne pričakuj od njih da bo zvok kvaliteten

AngelOfDeath ::

VELIKO placa rabi bas ne pa visokotonec !

vem kaki zgledajo visokotonci!

Če tebi piskajo jih pa ven vrži ker so pokvarjeni
meni prav lepo predvajajo visoke tone

Lahko je samo ploščata oblika

stromar ::

jao..., rekel sem primerjavo in ne dobesedno da piskajo. Da ne bo kdo mislil da lahko semo z visokotonci poslušaš glasbo. Visokotonci predvajajo visoke tone. Tista pa je bla dobra, da so ploski zvočniki visokotonci>:D :D

AngelOfDeath ::

Moja napaka

zvočniki za predvajanje srednjih in visokih tonov :)

jRk0 ::

Samo so napriemr creativovi slim500 tudi ploski, pa majo dober zvok. Pa moji Altec Lansing ATP3 so tudi zlo tanki, ampak majo potem spodaj se eno kupolo s srednjetoncem or sth:).
You fuck up once, you loose two teeth.

Rippy ::

Ploski zvočniki nimajo dobrih srednjih tonov ker nimajo skori neč prostora za odboj zvoka. Ti boš mel pol dobre base pa visoke tone nazalost pa poscane sredne tone ki so skoraj najbol uporabljeni pri pesmih. Jst sem si od Herculesa XPS 210 2.1 kupu in sploh nisem razočaran za 13k nedobiš boljših!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Rippy ()

AngelOfDeath ::

Riper kje si to nabavu:D


a so lesena ohišja ?

Rippy ::

Em kot taprvo je Ripper ne Riper :D . Em to sm nabavu pri megahitu to so Hercules XPS 210 2.1:)) 1x 30W RMS Subwufer 2x2 5W RMS Sateliti. Okoli 13k so. Zanimjivo je to da Subwufer odaja samo niske tone toraj base tko da ne moti satelite:) . Carsko če mene vprašaš

Rippy ::

Aha če so z lesa. Ja Subwufer je lesen in ima procesor za 3D zvok. Sateliti so pa v plastičnem ohišju...za satelite sploh ni pomebno da so v lesenem ohišju. Aja zgornji sateliti se dajo zasukat 45° v vsako smer :D em like tko :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Rippy ()

AngelOfDeath ::

se opravičujem za spregledan p Ripper_16

JJ ::

V vsakem primeru nabaute creative...moje izkušnje
Denar.... To ti je eno veliko sr....!

Rippy ::

Jp tak te herculesove sm prodal frendi jst pa sm si zdej kupu Creative Inspiraton 5300. 3x mocnejsi basi pa se daljinc ma:D

asubic ::

jest ti prodam Creative DTT 2200 v garanciji do 28.12.2002 za 25k SIT

asubic@yahoo.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[2.1] Katere Zvočnike? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Zvok in slika
44187861 (40336) staher
»

[5.1] multimedijksi zvočniki 10k - 30k SIT (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
19926624 (10710) Hrenowsky
»

Kateri 2.1 zvočniki za računalnik

Oddelek: Kaj kupiti
452769 (2058) glinik
»

genius sw 5.1 home theatre (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
564024 (3408) jest10
»

kateri 5.1 zvočni sistem

Oddelek: Kaj kupiti
232289 (1617) jest10

Več podobnih tem