Forum » Operacijski sistemi » Acer 5920G + Vista problem
Acer 5920G + Vista problem
KrazyI ::
Pozdravljeni!
Pred letom dni sem si omislil laptop Acer 5920G, ki ima Intel C2D 2GHz in 2Gb DDR2 ter prednaloženo Visto.
Mašina je delala brez problema leto dni, sedaj pa mi je pričela Vista javljati napako, kjer me opozarja, da mi zmanjkuje spomina in, da mora zapreti nekaj programov za normalno delovanje. Sprva sem pomislil, da me zapuščajo rami, zato sem spustil skozi MEMTEST in ni javil nobenih napak. Potem sem posumil še disk in opravil PRIME95, pa je tudi šlo vse skozi brez problemov.
Posumil sem tudi na viruse, zato sem sistem nanovo namestil s pomočjo Acer Recovery CD-ja vendar ni nobene spremembe.
Največji problem je pa to, da se ta napaka pojavlja naključno, torej ali miruje, ali pa delam kaj malega. Takrat navadno začne Vista močno ''štekati'' in ne preostane mi drugega, kot da laptop zresetiram.
Ok, vem da 2GB rama za Visto ni ne vem kaj, vendar je mašina delala BP leto dni in ne vem, zakaj je zdaj kar naenkrat problem spomin.
Tule je screenshot, kaj sploh mašina javi:
Hvala za pomoč in LP.
Pred letom dni sem si omislil laptop Acer 5920G, ki ima Intel C2D 2GHz in 2Gb DDR2 ter prednaloženo Visto.
Mašina je delala brez problema leto dni, sedaj pa mi je pričela Vista javljati napako, kjer me opozarja, da mi zmanjkuje spomina in, da mora zapreti nekaj programov za normalno delovanje. Sprva sem pomislil, da me zapuščajo rami, zato sem spustil skozi MEMTEST in ni javil nobenih napak. Potem sem posumil še disk in opravil PRIME95, pa je tudi šlo vse skozi brez problemov.
Posumil sem tudi na viruse, zato sem sistem nanovo namestil s pomočjo Acer Recovery CD-ja vendar ni nobene spremembe.
Največji problem je pa to, da se ta napaka pojavlja naključno, torej ali miruje, ali pa delam kaj malega. Takrat navadno začne Vista močno ''štekati'' in ne preostane mi drugega, kot da laptop zresetiram.
Ok, vem da 2GB rama za Visto ni ne vem kaj, vendar je mašina delala BP leto dni in ne vem, zakaj je zdaj kar naenkrat problem spomin.
Tule je screenshot, kaj sploh mašina javi:
Hvala za pomoč in LP.
- spremenil: KrazyI ()
ModriN96 ::
Zlo bi blo fajn da bi 1x zagnov task maneger in tam pogledu kok maš dejansko frej rama. Možno je tudi da se je vistini registraciji kej sfuzlal. loh ti kkšn dooločen program ful rama jemle...možnosti je kle res velik in je teško točno definirat.
Začni pa s task manegerjem pa boš vidu dejansko stanje prostega rama.
Začni pa s task manegerjem pa boš vidu dejansko stanje prostega rama.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zakaj imam samo 3GB namesto 4GB rama? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 20586 (10671) | bobi1992 |
» | [ Windows Vista ] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 76 77 78 79 )Oddelek: Operacijski sistemi | 268247 (67839) | Seljak |
» | Neutrudni Windows XP (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 32060 (17794) | oldguy |
» | MacBook Air prvi padel (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Varnost | 17050 (10898) | poweroff |
» | win x64 ali x86? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 9563 (8192) | Razerzone |