Forum » Strojna oprema » Prenosnik - vga out - lcd črn zaslon
Prenosnik - vga out - lcd črn zaslon
jlpktnst ::
Zadeva je sledeča, dober teden nazaj sem kupil prenosnik HP EliteBook 8530p (+HD3650),izgleda vse dobro in prav. Nasploh sem celo zadovoljen z zadevo:) Včeraj zvečer pa - priklopim zunanji lcd na VGA port. In glej ga zlomka... zadeva ne deluje.
LCD je takoj zaznal, ponudil clone/extend. To je pa tudi vse. Na lcdju gori zelena lučkica kot da je prižgan slika pa je črna (z osvetlitvijo zadaj) - torej tako kot da po vga kanalu ni signala. Če naredim screenshot recimo, se vidi razširjen desktop. Sem poskusil razne resolucije in kombinacije, dela ne nič, rezultat je vedno enak - črno.
Potem sem priklopil še en star CRT (15") - tega pa niti zazna ne. Samo utripa lučka kot da je vseskupaj v standby.
Kakšne ideje? Seveda sumim da je vseskupaj pokvarjeno, samo če ni, nočem na servis. Denar slabo naložen na servisu pač ni rentabilen.
Popoldan bom poskusil z modom naložit najnovejše gonilnike, samo to verjetno ni, ker bi sicer še kdo drug raportiral podobne probleme (kar pa nisem zasledil).
p.s. - pa tako še čisto mimogrede, kaj hudiča lahko počnem s hdmi portom? TVja verjetno ne morem priklopit ali lahko?
LCD je takoj zaznal, ponudil clone/extend. To je pa tudi vse. Na lcdju gori zelena lučkica kot da je prižgan slika pa je črna (z osvetlitvijo zadaj) - torej tako kot da po vga kanalu ni signala. Če naredim screenshot recimo, se vidi razširjen desktop. Sem poskusil razne resolucije in kombinacije, dela ne nič, rezultat je vedno enak - črno.
Potem sem priklopil še en star CRT (15") - tega pa niti zazna ne. Samo utripa lučka kot da je vseskupaj v standby.
Kakšne ideje? Seveda sumim da je vseskupaj pokvarjeno, samo če ni, nočem na servis. Denar slabo naložen na servisu pač ni rentabilen.
Popoldan bom poskusil z modom naložit najnovejše gonilnike, samo to verjetno ni, ker bi sicer še kdo drug raportiral podobne probleme (kar pa nisem zasledil).
p.s. - pa tako še čisto mimogrede, kaj hudiča lahko počnem s hdmi portom? TVja verjetno ne morem priklopit ali lahko?
- spremenil: jlpktnst ()
sloxl8 ::
Morda bo butasto vprašanje, ampak a si na notesniku preklopil izhod na zunanji izhod (Fn+F5 ali F8 oz. nekaj podobnega)?
jlpktnst ::
Tako si želim da bi blo kaj tako butastega :)
Samo na žalost vse kaže na to, da ni... Bom pač testiral učinkovitost servisa in response time.
Samo na žalost vse kaže na to, da ni... Bom pač testiral učinkovitost servisa in response time.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Zvok in slika | 583871 (23200) | Dominator |
» | PC-(HDMI-DVI)-Monitor ne delujeOddelek: Zvok in slika | 3717 (2175) | sl0wking |
» | Zunanji disk-NE DELUJEOddelek: Strojna oprema | 12827 (12321) | Kotar |
» | problemi z sliko na ekranuOddelek: Strojna oprema | 1754 (1417) | Guti |
» | notebook in dodaten monitorOddelek: Zvok in slika | 1730 (1568) | karkoli |