» »

notebook in dodaten monitor

notebook in dodaten monitor

karkoli ::

Imam notebooka (dell INspiron 6400 z integrirano intelovo 945 grafično kartico). Poleg notebooka uporabljam dodaten monitor in vse lepo špila... dokler na računalnik ne poskusim priključiti drugega monitorja. Tale drugi monitor je sicer malo večji (19" LCD), vendar načeloma z enako resolucijo/osveževanjem kot tisti ki ga ponavadi uporabljam. Plug&play zazna monitor (ko ga prikjučum na notebooka), ampak slike pa ni in ni (btw. monitor deluje na drugem računalniku bp, tako da ni kakšne težave v kablu ali monitorju samem). Poskusil sem že vse živo (updejti gonilnikov za grafično, "ročna" namestitev gonilnikov/inf datoteke za monitor, uninstal vseh "prepoznanih" monitorjev ipd).
Se priporočam za karšenkoli nasvet?

Matej

Good Guy ::

tm k maš uro odsopdi na desni maš še grafično, in tm naštimi da ti en outpot pošle na dodaten monitor..
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

karkoli ::

Hvala za "nasvet". Če bi prebral kaj sem napisal zgoraj bi videl da ni problem da nebi znal "nastavit" da pošlje signal na drugi monitor pač pa je problem da mi z enim monitorjem deluje, z drugim pa ne / čeprav ga plug&play zazna ipd. In nimam ideje kaj še lahko nastavim, sprobam ipd.

Matej

kixs ::

Lahko "forsiras" preklop na drugi monitor s kombinacijo tipk. Navadno je "Fn" + "F8" (ali F5) ali kaksna druga funkcijska tipka.

karkoli ::

Ne vem ali nisem zgoraj dovolj jasno napisal...
Torej ni problem da nebi znal "vklopit" izhoda na drugi monitor (ali preko utility-a, ali preko "bližnic" na tipkovnici) pač pa je problem izključno v tem, da mi zadeva na enem monitorju deluje, na monitorju drugega tipa (ki sicer podpira isto resolucijo/osveževanje) pa ne.

Matej

kixs ::

Poglej, ce imas na tem monitorju kaksen preklop za DVI/VGA konektor. Drugega mi res ne pade na pamet.

Poglej, ce ga v pravi konektor priklapljas. Eni imajo 2 DVI ali 2 VGA ali kombinacijo. Ni nujno, da ti sam zazna, kam ima priklopljen signal.

LP

karkoli ::

Monitor imam pravilno priključen (na navadnem PC-ju deljuje na VGA-ju). Podobna težava se mi je pred časom pojavila ko sem želel zadevo uporabiti na enem projektorju... in je projektor vztrajno javljal da ni signala. Ker pa mi zadeva na monitorju deluje, sem že "odpisal" možnost da bi bila hardwerska težava in ker je od takrat minilo že nekaj časa sem na zadevo pozabil. Sedaj se je pojavila potreba da stvar deluje na tem monitorju (imam na firmi še x monitorjev istega tipa in na nobenem ne deluje) in se mi je ustavilo.
Enostavno nimam več ideje kaj bi lahko še preveril/napravil, zato tukaj sprašujem če se je komu že pojavil kakšna podobna težava in če ja, kako jo je rešil...
Bom še malo na uradni servis zagnjavil, če se je že slučajno kdo oglasil s "podobno" težavo.

Matej

karkoli ::

Tipam po temi... zato sprašujem tiste, ki se bolj spoznate na hardware... A je možno da mi notebook oz. grafična na njem nebi dala dovolj močnega signala (ali kaj takega) in bi zaradi tega na enem tipu monitorja delalo na drugem ne?

Matej

kixs ::

Kaj takega se nisem dozivel, pa sem ze nekaj notebookov dal skozi.

Definitifno preveri se v Display Settings in kaksne dodatne nastavitve (ne vem katero graficno imas). Lahko ti kaj plug&play zajebava pa ceprav mislis, da imas vse nastavljeno tako kot mora bit.

lp

karkoli ::

Imam integrirano Intel Mobile 945GM Express. Nastavitve resolucije/osveževanja so identične kot na PC-ju kjer monitor zagotovo deluje (1280*1024@60Hz).
Ko VGA kabel povežem na monitor se mi na monitorju pojavi "no signal" sličica (torej monitor definitivno nekaj zazna da se "dogaja"), ampak očitno se ne zmenita. To da je kaj s plug&play narobe... je čisto možno. Ampak nimam nobene ideje kaj lahko napravim v tej smeri? Kakšna reinštalacija sistema mi niti približno ne diši!

Matej

Ch4N93 ::

Ko VGA kabel povežem na monitor se mi na monitorju pojavi "no signal" sličica (torej monitor definitivno nekaj zazna da se "dogaja"), ampak očitno se ne zmenita.

Sicer ne vem kako je pri LCD-jih, ampak na mojem CRT-ju se prikaže slikica "no signal" takrat, ko monitorju med delovanjem odklopim signalni kabel iz računalnika, tako da bi prej rekel, da je problem v prenosniku.

Preveri še v BIOS-u, če imaš omogočen VGA izhod.
Ni nam lahko...

KleBac ::

Je še v garanciji !? Ker če je.....

In my life....I should do what I could !

zee ::

preden priklopiš zunanji monitor zmanjšaj frekvenco osveževanja na 60 Hz.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

karkoli ::

Frekvenca osveževanja je že na 60Hz. Sicer pa je monitor, na katerem mi NE deluje notebook, veliko zmogljivejši od tistega na katerem mi deluje.
Ja, zadeva je še v garanciji. Ampak preden se grem na servis kregat ali so krivi windowsi ali hardwer me je zanimalo če se je že slučajno kdo srečal s podobnim problemom...

Matej


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ko gre monitor v "spanje" se ne "zbudi" več

Oddelek: Zvok in slika
243548 (1212) neocodexx
»

VGA port ne dela

Oddelek: Pomoč in nasveti
111392 (1002) rodzy
»

monitor ne dela preko dvi priključka

Oddelek: Pomoč in nasveti
71783 (1260) Wolfman
»

Problem z računalnikom(monitor ne prikazuje slike"no signal")

Oddelek: Pomoč in nasveti
91748 (1620) solatko
»

Monitor ima signal, vendar ni slike

Oddelek: Strojna oprema
71325 (1215) Pyr0Beast

Več podobnih tem