» »

Doom III

Doom III

««
20 / 25
»»

speed machine ::

Wrong. Sem igral Far Cry, in ga tudi preigral. Res da je zunanje okolje tam prelepo in lepa voda... Na začetku je to vse skupaj lepo. Vendar ima pa en problem. Po kakšnih 5,6h se naveličaš. Ker vse kar se spreminja je novo orožje in še več (močnejših) sovražnikov. So tu pa tam kakšne zanimive stvari, vendar to ni to. Pr D3 pa te z vsakim korakom zanima kaj še bo. Sploh ko zakorakaš v pekel.
Se pa dober sedaj vidi razlika med ljudmi. Nekaterim je zelo všeč, nekaterim pa sploh ne. Se mi zdi da tistih vmes ni. Na začetku sem bil sam med tistimi, ki mi ni bil všeč, ko pa sem preprosto pozabu na grafiko in samo preprosto igral (pa sem zelo kritičen pri igrah), je pa bilo spet tak kot v dobrih starih časih, ko smo igrali z frendi prve FPS (ala wolfenstein) in se neznansko zabavali. Treba ga je prprosto igrat in ne sam gledat na to in ono in tretje. Na prafaktorje ga lohk raztaviš takrat ko si ga enkrat usuknu.
DarwiN: ti si ga?
//

Tilen ::

Koliko stopenj je torej se v peklu?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Jochaan ::

sej ubisoft je sam založnik far crya ne pa izdelovalec, delali so ga nemci (Crytek)
Asus P6T V2 Deluxe, 850W, Intel i7 920 2,66Ghz
Corsair DDR3 2x 4 GB, WD 500GB SATA
Sapphire Radeon HD 5770 1 GB

Mr.B ::

Ma i8gra je so so. Nakako se dogaja v navalih. Začnem unga doktorja iskati, pa počasi začne najedati, ups pa ga najdem in je akcija fenomenalno. Sedaj mislim da sem pred peklom, pa mi je spet dolgčas, mogoče bo spet akcija v peklu. Igra definitivno ne dobi ocene nad 90%.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

MrX ::

treba se je vprašat.,namreč.Kdorkoli trdi da je DOOM3 zelo dobra igra obenem tudi priznava da nikdar ni igral Far Crya.

sm igral farcry in se ga naveličal v ene 5ih urah. nič ne dogaja, skoz eno in isto. aja d3 owna!

Oblivion ::

Ma, tisti ki zatrjuje da je Far Cry tako dobra igra res ne vem kaj ste igrali.

Sami ::

Naredil sem novo datoteko autoexec.cfg v Base mapi in vzel nastavitve Best Visual Compromise / FPS Compromise Config, ki so napisane na http://ucguides.savagehelp.com/Doom3/FP...

Zdaj mi Doom 3 deluje na 1024X768 in High Detail normalno!!! Med igro imam od 50-25fps, imam pa GeForce4 Ti 4200@275/550 128MB8-) 8-) 8-) , ta grafa rula!
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sami ()

cpu ::

Po peklu je se 7 stopenj.

A gdo ve kako se ubije unga Gorota na konc v 20 stopnji?

frudi ::

Zdaj mi Doom 3 deluje na 1024X768 in High Detail normalno!!!

sem že na eni prejšnjih strani napisal, da nima smisla nastavljat high/very high detail skupaj s temi tweaki, ker itak prekličejo vse high+ nastavitve. pravzaprav dobiš grafiko, ki je nekako kombinacija medium in very low (brez senc, muzzle flash, decals, brass...).
skratka, precej dobiš na hitrosti, ampak ne si delat iluzij, da se na kvaliteti grafike ne pozna...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

majlo ::

A misliš onega cist na koncu v podzemlju, ko prideš na odprto)

Ce mislis tega pol z soul cube, ostalo se ga ne prime>:D

Laufaš v krogu, strelaš tamale, ko se cube napolni pa mu vrzeš. Mislim da zadostuje 4 krat:D

Aja pa kako odprem screenshote, ki sem jih naredo?

S katerim programom?

Lp majlo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: majlo ()

Pr men pa je drug štos z nastavitvami. Vsi jih nekako izklapljate, jz pa jih poskušam vklopit.:D Ker na low in medium dela normalno, takoj pa ko vklopim high al pa ultra, pa noče igra več nalagat textur, postane črna, luč več ne dela, svetlobnih efektov ni... Pa še polno drugih anomalij. Isto se zgodi če na medium izklopim tole: seta image_usePrecompressedTextures "1" . Tak da zdej špilam na 1280x1024 medium z vklopljenim 8XAF, pa senca človeka, LOD bias na -2. Pa tole:
seta image_useCache "1"
seta image_cacheMegs "128"
seta image_cacheMinK "16384"

No da bote vedl o čem govorim (na teh slikah še ni zgoraj opisanih sprememb nastavitev):
- normalno na medium
- napake na high

Res da se je nekaj pisalo da lahko na navitih grafičnih prihaja do problemov (mam 9500PRO z biosom od 9700PRO), sam da ne bi nalagalo tekstur pa tudi čudno. Pa tud v gonilnikih ne bi smelo bit problema. Prej sem mel 4.7, zdej pa sem jih menju na 4.9BETA. Plata Abit NF7-S, barton 2500@2.1GHz, rami kingston 512 na 190FSB.

Drgač mam pa na teh nastavitvah v timdemo demo1 20.4 FPS. Ni štos v tem, da bi zdej hotu še nabijat grafiko, ko itak grafa tega ne zmore, sam me pa zanima kak zgleda na ultra.
//

OZZY ::

Vse bi bilo OK če bi ta šrot od DOOM-a delal normalno. To je ena igra ki mi v dolgem času šteka med igro in to na kake 3-5 minut. Včasih pomaga alt+CL kombinacija amapk večinoma je treba hard reset. Za en kur* .

Pomagal ni nič. Ne odnavitje, relakirani tajmingi na ramih itd. Enostavno šteka kjer se spomni. Sem pa ugotovil, da je to zelo pogost pojav pri tej igri.
Go with the flow.

Disk?
//

Fury ::

Jest res ne vem kje vi v doomu vidte neko zgodbo, ki te drzi v pricakovanju kaj se bo se zgodilo naprej in to? Jest vidm tako zgodbo kot je pac zgodba dooma - uletijo hudicki, ti vse pokoles in pol je konc igrce :) Jest sem se ze totalno navelical... Far Cry ni nic bolsi kar se tega tice - sem se ga tut navelical po priblizno istem casu.

Priznajte si pac da sta te dve igrci bolj ali manj cisti nabijacini, kjer je neka rahla zgodba spodaj in prezivita na racun grafike, ki v vsaki igri po svoje naredi vzdusje. Doom 3 ma hudo vesoljsko-alien-futuristicno vzdusje, ki totalno seka, Far Cry pa ima ta tropski otok spedenan v nulo.

In tisti katerim sede taka akcija (recmo taki ki radi igrajo q3 multiplayer in to ure in ure in tistim, ki so uzival v doomih prvih in serious samu - men so bli vsi dolgcas - in ko recem uzival mislim v igralnosti ne v revolucionarni grafiki) bo doom 3 zakon ker je tocno to kar je bil prvi doom - cistokrvna nabijacina po monsterjih zraven pa je lepa grafika, ki te povlece not.

To je to :) Zato sta dva tabora - nekateri majo radi igrce kjer prides in sam strelas po vsem (definitivno dober stress relief), nekaterim pa je to premal. In ne, ne govorim slabo o katerihkoli od teh, ker ze vidim flamefest, ki bo padel name. Pac rzlicni ljudje.

dvomim, da je disk, ker vse ostale igre laufajo kot urca. Fora je kje druge.
Go with the flow.

AtaStrumf ::

Probaj zamenjat gonilnike. Meni na isti mašini isti executable (ista kopija igre) enkrat šteka drugič pa ne:

Catalyst 4,4 z ForceWare 3,12 dela OK
Catalyst 4,3 z ForceWare 4.27 zmrzne

Ne vem ali so krivi Catalysti ali ForceWare, ampak zamenjat gonilnike se vedno splača če kaj ne dela.

Aja, da ne bo kdo mislil kaj klobasam, mam dvojne windowse inštalirane.

Zgodovina sprememb…

AndrejS ::

OZZY :
Kak ti te lahko šteka - meni niti 1x ni šteknil tak da ne bluzi ampak si computer ali pa original ker maš ziher zjebano piratsko kopijo.

Andrej: Nič ni zjeba**...so bli bin fajli preverjeni za napake in jih ni....Tako da z fajli ni nič narobe. Kako lahko šteka...Nisem edini s temi problemi. Sem po netu pogledal pa ima dosti folka problem z štekanjem. Imaš pač srečo da ti dela s prve. To je pri meni prva igra po nevem kok časa, ki šteka po mili volji in zaenkrat ne najdem rešitve. če tebi dela Bp ni rečeno da bo pri drugih tudi..pač drugačen HW itd...
Go with the flow.

DavidJ ::

Grafika in zvok! WoooW! Ostalo švoh.

Igral sem pol ure in se naveličal. Monotono hodenje po hodnikih pošasti le še poudarijo. Na začetku drugačne, sčasoma pa posanejo predvidljive in verjetnost, da te grda zverina čaka za vrati in skoči nate, je skor 80%. 'Uganke', na katere sem do zdej natelel, so skor skopirane iz D2, le malo zavite v celofan. Pobereš dato na tleh, preletiš in poiščeš številko. Narediš 5 korakov vtipkaš in greš. Ali greš nekam in pritisneš knof. Dvomim, če se še bom kdaj usedu zanjo.

Aja! Kaj je to z baterijo? Ne morem met svetilke na puški? Get this guy some duck tape, ffs!
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

To je kul da ne mores met obenem ;)

Prdobis na vzdusju.

Se strinjam s tem da je fajn da ne morš met obeh naenkrat. Sam za tiste bolj lene pa KLIK.
//

Zgodovina sprememb…

Dr_M ::

obstaja tut ena zadevca, ki se imenuje duct tape....orozje + lucka :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

cpu ::

majlo:
screen shote si poglej s iview, ki ga najdes na googlu.

ne vem pa kako uporabit soul cube. Ko pritisnem fire odleti ena zadeva iz orožja, pol pa je orožje soul cube prazno. Kako mislis "se soul cube napolni"?

ubit morm uno zver k strela rakete vame. pod nalogo mi pa v PDA piše: Destroy the hell hole.

finta je v tem da se SC napolni po tem ko ubijes 4 posasti. Ko uporabis SC moras spet ubit 4 posasti in spet lahko uporabis SC ki ti povrne zivljenje katerega je imel "creature" .

Npr:

Imas 50 healtha, ubijes pajka z SC in imas (na pamet govorim) 65 Health.

lp,

TIlen

SC se napolni ko ubiješ 5 pošasti.8-)
//

Soul Cube se napolnii glede na sovraznikov health, tako da ce ubijes kaksnega mocnega sovraga je kmalu iz 50 spet nazaj 100. In ja, napuni se ko ubijes 5 posasti.

Soul Cube se napolnii glede na sovraznikov health

to ne drzi

Količina heltha je odvisna od tega na katerga sovražnika se spraviš. Če se spraviš na pajka boš dobu bore mal zdravja, če pa spusti SC v hell knighta pa bo zdravje kaj hitro polno. Tak da je kar pametno se odločat v koga boš to spustu pa kdaj.
//

No, kaj sem jaz hoto povedat.

Soul cube se ne napolni glede na sovraznikov health ampak se napolni po tem ko ubijes 5 sovragov. Napolni pa TE z healthom "osebe" ki jo ubijes s SC.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

ginekolog ::

Doom 3 je dobra igra vseeno. Njen čar je v grafiki, sencah in vzdušju. Ko sem se je loteval z 4mx, se mi je zdela podpovrečna, ker je sama zgodba in način igranja zastarel. Z dobro grafiko pa se resnično izkaže lepota. IMP ko meče ognjene krogle je zelo lep, sence potujejo pravilno in vidi se popačena slika zarad toplote, zakon.

Nekaj me znima. Je še kdo poskusil vklopit lastne sence

seta g_showPlayerShadow "1"

Meni namreč ponekod FPS pade za 50%, igra pa seveda zgleda še bolj realistična.
Divers do it deeper.

suntrace1 ::

Jup, recimo jaz, samo da meni ne pade za 50%, to je mal velik. Morda 1-2fps. Če nimaš Ati beta fix, si ga instaliraj pomaga, obstaja pa še en fajl, ki izboljša framerate. Na 9500pro, mi igra teče zelo gladko tudi med fajti, 1000*700 high.

Probaj, nimaš kaj zgubit....

Aja, lastna senca naravnost seka, nimam pojma zakaj ni enablana že po defaultu. Vsi takoj pisat v konzolo!!!

korenje_ver2 ::

da obnovim mal svoje poste po vsem tem spamu...

po 15 urnem igranju sem prisel do konca brez gljufij. cisto na koncu je na ciglu onzaka ID s skrito sobo (ce kdo dvomi v moj dosezek). timedemo demo1 mi da 49 fps. nastavitve so medium pri 1024x768 resoluciji.

no zdej pa k bistvu.
ta spil je tolk bedn, dolgocasen in kratek, da me je kr srat prijel ko sm vidu ceno 50 dolarjev. se soldier of fortune 2 izpred dveh let je boljsi po uzitku igranja. v glavnem grafika ni nic boljsa kot pri farcry. vse kar delas je to da hodis po hodnikih. pot je samo ena in na poti vse kar delas je da ubijas posasti. posasti skoraj da nimajo inteligence. v primerjavi z igro farcry je doom3 tak poraz na vseh nivojih. v doom3 ne mores niti ogledala unicit. vse je neunicljivo razen posasti. sicer sem zasledil da se da premikati neke skatle po tleh. sam logika je tko slabo narejena, ce porines skatlo v drugo skatlo, se kr naenkrat blokira. v igri ni nobenih prerenderiranih video posnetkov.
igralni nasvet:
na zacetku mi je blo vse pretemno, zato povecajte svetlost v opcijah, sicer bo sam tema
ko boste ubijal unga vezga bika ka da soulcube, morate ubit tiste posastke z lucmi, potem pa strelat v tisto modro nad bikom. soulcube vam povrne zivljene ko ga uporabite. ubije vse posasti razen bossov. tipka q za to...

v glavnem spil niti ni tolk dobr. tudi vizualno je na slabi ravni. pac preprosto ni velik za videt pri hoji po hodnikih. razen ko prides v pekel, je prostor malo vecji.

aja pa tega ubijete z soulcube. prvo ga morate raniti. bfg uporabte da ubijete posasti okrog vas. tako izmenjujte bfg in bazuko.

se moje sveze mnenje:
tisto o slabih teksturah v doom3 malo drzi, malo ne drzi. AF vklopite na max pa se bodo slike veliko bolj polepsale - (high,ultra quality). kar se tice pologonov, je vse res. samo posasti imajo veliko poligonov. sicer pa mislim da nisem mel 4-kotnih kablov... mel sem pa 6-kotne sode.

se primerjava med farcry in doom3...
odigral sem obe igri do konca. 2x. doom3 ima res veliko vec poligonov na sliko, sam vizualno, kar je najbolj vazno, mislim da je farcry veliko boljsi. zelo veliko boljsi. kar se tice logike v igri, je doom3 na ravni iger izpred 5 let. tocno tako. kar se tice umetne inteligence... ja farcry ima najboljso umetno inteligenco v 3d akcijskih igrah. ja, doom3 ima umetno inteligenco kot je v igri quake 1. ali pa celo tako kot je bila v originalni igri doom 1. farcry sem igral 3 dni, torej cca 50 ur da sem ga odigral. doom3 sem odigral v 15 urah, drugic v 10 urah pri 3. tezavnosti.

vidim se da imate dileme o soulcube. soulcube prenese zdravje sovraznika nate. tako da ce ranjenega posastka ubijes, bos dobil manj zdravja. soulcube pa lahko vedno v vecji frekvenci uporabis, cim blizje si koncu igre. tko da ni odvisno kolk posasti ubijes. ce je pa odvisno ali ubijes mocnejso pa ne vem.
sem pravkar preveril za soulcube. to da moras ubiti 4 posasti da se nafila, ne drzi. res pa je da ce ubijes posasti, da lahko soulcube prej uporabis. cisto na koncu sem moral ubiti 4-7 posasti da sem lahko ponovno uporabil soulcube. ce nisem ubil nobene posasti, sem lahko soulcube uporabil po daljsem casu.

Zgodovina sprememb…

Matev ::

15 ur za celotno igro? v enem šusu? štala

pa to je čist brezveze igrat na tak način

to sploh igre ne vidiš tko kot bi jo moral
samo frfotaš skozi stopnje- brezveze

men bi se zagabl tko igrat

to morš počas pa z užitkom

ta prvic sem uzival pri igranju. dokler nisem videl da ni ta igra nic bolj drugacna kot painkiller. ja tocno tako. torej prvic sem porabil 15 ur za igranje, 2. pa 10 ur pri 3. tezavnostni stopnji.

pac doom3 je tocno taka igra kot sem napisal. post je samo ena. skoraj da se ne mores zgubiti v igri. tko kot naprimer v doom1 in doom2. zato sem pa tudi tako hitro odigral. res ni bilo veliko za videt, tako da se nisem ustavil za vec kot nekaj sekund da bi videl kaksno posebno graficno cudo. (smo ze vse videl).

Zgodovina sprememb…

Mirč ::

Eni ste res čudni friki primerjate doom3 z painkilerom,pa ite spat al pa na pivo ali pizzo,samo ne ocenjevat iger prosim vas lepo,ker ste že res tečni.
lp
mirč:) :)

mirc, nihce te ne sili brati... res da ni painkiller primerjiv z doom3. se mi zdi da ma painkiller mal lepso grafiko. res da nima toliko poligonov na frame, sam teksture so pa res boljse ne? se logika je boljsa po moje. v bistvu sta si igrci po nacinu igranja zelo podobni...

DOOM 3 JE ZAKON!!!!. MENE PAINKILLER PA FARCRY PA OSTALE IGERCE NITI MALO NISO PRESTRAŠLE NI BLO TAKEGA VZDUŠJA KOT PA JE V TEM DOOMUaja pa le vklopite lastne sence, ker še dodatno da svoj čar igri.Si nisem mislil,da bo tak lepo tekla ta igerca na 2 leti stari mašini.
lp
mirč

Sem v delta labs 4,ko prideta ven 2 veliki pošasti kak ubit ti 2 pošasti jaz sem probal nih 10 krat pa jih nemorem je kaka druga finta.
lp
mirč:)

pac pr doomu je tko da je vecja stevilka boljse orozje. tko da pritisni tipko 9 in zacni strelat. ce nimas tega orozja, pritisni tipko 8 in zacni strelat. ce se pa ne znas izmikat, je pa to tvoj problem.

saj je šlo,vendar ni blo lahko igram na najtežeje.
lp
mirč

car ::

A se da uporabit posebi driver sam za doom3 brez da bi zbriso prejsnje. Zej mam catalyst 4.7 gor pa jih nebi rad brisal ker ostale igre delajo fajn. Me pa zanima ce se da iz catalystov 4.9 beta en dll file posnet u doom3 base mapo (pa kir file je to) da bi potem igra tistga zagrabla ne pa 4.7. Tak bi lahk mel 4.7 za vse ostale spile in 4.9 samo za d3.

suntrace1 ::

Probi najprej ta fajl, bo najbolj preprost. Dodaš samo en file in mapo v doom3 direktorij in to je to. Nič brisanja prejšnih filev ali spreminjanja registra, tako da ga samo zbrišeš če ti ne bo všeč.
Za tvojo varijanto, pa ne vem, mogoče je možno sam men se to zdi večja kaka, kot da narediš samo restore point, preden naložiš beta fix, s katerim sam nimam slabih izkušenj.
epox rda8+
ati 9500pro - cat. v4.7 + beta fix

vander ::

vse skupaj je en velik nateg.pri novih igrah je potrebna skoraj superiozna konfiguracija;procesor,pa spomin,grafična kartica in tako naprej.preden izdajo igro te še parkrat nategnejo z tisto min.konfiguracijo,tako da menjaš komponente ki naj bi bile dobre za normalen špil,nakoncu ti pa izročijo izdelek,ki ni vreden tvojega denarja.tako je bilo z UNREAL 2,tako je z DOOM 3.mi se pa bašemo s tem kdo ima več slik na sekundo.beda.

Tr0n ::

Jah, hardware in software ze od nekdaj hodita roka v roki :). Pri D3 se vsaj splaca nagradit, ker bo kar veliko spilov na tem pogonu. Razvoj gre pac naprej.

Vsem z solidnimi mašinami priporočam, da vklpite lastne sence. Igra zgleda še bolj realistično in velikokrat se spomnim na pregovor: Vstrašil se je lastne sence...

Le zakaj ?? :D

seta g_showPlayerShadow "1"

Zgubi pa se max 1-2FPS in ne 50%, kot sem prej navedel. Tisto sem nekaj zablzu z nastavitvami.
Divers do it deeper.

hudicek7 ::

Ampak jaz še vedno ne razumem, kako si napolniš SC. Ubil sem ene 20 sovražnikov, pa še vedno ni poln. kako in s čim jih moraš ubit? Upoarbljam pa cheat za nesmrtnost. Ima to mogoče kaj veze z nepolnjenjem SC-ja?

verjeno ima vezo.. ubijem recimo 5-7 sovragov, in mi glasek reče: USE ME. in jo pač nabrišem, ups uporabim ;)
Divers do it deeper.

Nima veze ce uporabljas kodo za nesmrtnost. Btw, soul cube lahko uporabljas samo v visjih levelih od pekla naprej? Ne spomnim se vec. Po tem, ko ubijes 5 sovragov se oglasi glasek USE US in potem scroll-ej z misko med orozji in mores ga dobiti, potem pa veselo klanje :).

Tr0n ::

Zanimiv clanek v katerem John Carmack spregovori o Doom III pogonu.

Aja, John Carmack je vceraj postal tudi ocka. :)

potem scroll-ej z misko med orozji

Še boljš je da kr prtisneš Q tipko.
//
««
20 / 25
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Half-Life II (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

Oddelek: Igre
1692119169 (1047) wolverine22
»

Doom 4 (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

659118443 (33730) SoundBlaster
»

6800 gt sparkle (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
696246 (5240) jest10
»

Quake IV or 4

342360 (1202) Tilen
»

NV35 ali GeF FX 5900 Ultra (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
584924 (4214) Ahiles

Več podobnih tem